DHC Zat-1 start seizoen veel belovend

Tekst: Wicher Schreuders

zaterdag 2 september 2017, 14.30 uur, bekerwedstrijd nr 1 (poule)

Quick Steps – DHC Zat-1 6-2 (3-1)

Scheidsrechter: B. van Katwijk (Heenvliet)

12 min. 1-0

18 min. 2-0

34 min. 3-0

42 min. 3-1 Ari Lima Dias

54 min. 4-1

60 min. 5-1

67 min. 5-2 Ari Lima Dias

87 min. 6-2

Opstelling DHC:

Marciano van Dam;

Lennart van Kruijl (63 min. Koen van Willigen), Sonny Hartog (75 min. Mo el Yddri), Revy Rosalia, Marino Porobic;

Jeremy de Vreede, Nick van Willigen (45 min. Wendel Tromp), Danny vd Ree (aanv.);

Gino Kos, Ari Lima Dias, Johnny vd Ree

Gele kaarten DHC:

43 min. Sonny Hartog

Het team van trainer/coach Xander Pronk speelt na een aantal trainingen zijn 1e wedstijd van het nieuwe seizoen uit bij het een klasse hoger – in de 3e klasse – uitkomende Quick Steps in Den Haag. Dit is tegelijk de eerste bekerwedstrijd. In vergelijking met vorig seizoen noteren we een aantal nieuwkomers. Zo zijn Marciano van Dam en Wendel Tromp na een uitstapje elders terug gekeerd bij DHC. Lennart van Kruijl komt uit de A-jeugd. Koen van Willigen, Revy Rosalia, Gino Kos en Ari Lima Dias zijn de echte nieuwkomers. Daarmee is het team in kwantiteit en kwaliteit er duidelijk sterker op geworden, zo veel wordt bij deze seizoensopening wel duidelijk. En dan waren er bij deze eerste wedstrijd ook nog een aantal afwezigen.

De eerste kans in de wedstrijd is al na 2 minuten voor DHC als Johnny vd Ree de bal in de Quick Steps verdediging verovert, maar de inzet wordt voor de doellijn gekeerd. Direct daarna brengt aan de andere kant doelman Marciano van Dam goed redding ten koste van een hoekschop. Na 12 minuten gaat op het middenveld een Quick Steps speler geblesseerd naar de grond, waarna de DHC-ers aarzelen maar de thuisclub door speelt. Uit twijfelachtige buitenspelpositie wordt voorgegeven en ingeschoten: 1-0. Enkele minuten later is het 2-0 als een voorzet van wederom onze linkerkant voor het doel eenvoudig wordt ingeschoten. Het spelbeeld is echter evenwichtiger dan deze tussenstand doet vermoeden. Ook de groen-zwarten krijgen kansen. Na 25 minuten krijgt de snelle Gino Kos een goede mogelijkheid als hij alleen op de Haagse keeper af kan gaan, maar zijn schot wordt door deze doelman gestopt. Na ruim een half uur spelen betekent een onhoudbaar afstandchot onverwachts 3-0. Nog voor de rust krijgt DHC weer een aantal kansen. Op aangeven van Johnny vd Ree wordt een inzet van Ari Lima Dias door de Quick Steps doelman gestopt, maar kort daarna geeft Gino Kos de bal voor op Ari Lima Dias en nu is het wel raak: 3-1. En verdiend. Hiermee komt de rust.

Na de rust gaat een door Johnny vd Ree ingeschoten bal via het lichaam van een tegenstander naast het doel, waarbij scheidsrechter Van Katwijk (Heenvliet) de roep om hands weg wuift. De thuisclub wordt sterker en loopt daarna uit: eerst door een diagonaal ingeschoten bal (4-1) en enige minuten later een in de kluts gelukkig vallende bal, waarmee het 5-1 is. De groen-zwarten kunnen het conditioneel in deze 1e wedstrijd niet allemaal even goed vol houden. Halverwege de 2e helft bereikt speelt Johnny vd Ree op Jeremy de Vreede die vervolgens Ari Lima Dias bereikt, die op fraaie wijze de 5-2 laat aan tekenen, zijn 2e doelpunt van de dag. Een klein 10 minuten later, na 75 minuten, belandt een inzet van diezelfde Ari op de buitenkant van de paal. Kort daarna is aanvoerder Danny vd Ree dicht bij een doelpunt, maar via de Haagse doelman, de onderkant van de lat en de binnenkant van de paal gaat de bal terug het veld in. Kort voor tijd is het slotwoord voor Quick Steps als na balverlies aan groen-zwarte kant van dichtbij wordt gescoord: 6-2.

De 1e bekerwedstrijd van het nieuwe seizoen van DHC Zat-1, uitkomend in de 4e klasse, gaat dan weliswaar verloren tegen 3e klasser Quick Steps, maar er is zeker niet onverdienstelijk gespeeld. De tegenstander was soms net even feller en ook wat fitter, maar zij hadden dan ook al wat meer getraind en gespeeld dan de groen-zwarten. Duidelijk is wel, dat er in kwantitatief en kwalitatief opzicht duidelijk vooruitgang is ten opzichte van vorig seizoen, het 1e seizoen met een DHC-team in de zaterdag-standaardklasse. Wij wensen het team, begeleiding en supporters dan ook veel genoegen en succes toe. De eerstvolgende wedstrijd is – uiteraard weer voor de beker – komende zaterdag, 9 september om 17.00 uur, thuis tegen Wassenaar.