DHC Zat-1 komt net te kort

zaterdag 28 januari 2017, 16.45 uur, competitiewedstrijd nr 14

Concordia Zat-1 – DHC Zat-1 2-1 (1-0)

Scheidsrechter: M. Blaak (Barendrecht)

38 min. 1-0

57 min. 1-1 Sonny Hartog

60 min. 2-1

Opstelling:

Gary Olieman;

Duncan Jansen (75 min. Abdulhak Abdalah), Yassin Laachach, Jeremy de Vreede (aanv.), Pete Hartigan (82 min. Emre Safak);

Bresley dos Santos, Nick van Willigen, Yamani Pakhrou (45 min. Ransley Rudolphina);

Jeffrey Seredo Cesar, Sonny Hartog, Tyke Otten

Gele kaarten DHC:

geen

Trainer/coach Xander Pronk kan in de uitwedstrijd tegen bijna-buurman Concordia niet beschikken over Danny vd Ree (werkzaamheden) en Johnny vd Ree (geschorst). In tegenstelling tot de laatste wedstrijd voor de winterstop zijn nu echter weer wel beschikbaar Duncan Jansen, Bresley dos Santos en Jeffrey Seredo Cesar. Met een drietal jeugdspelers uit de A2 is ook de wisselbank bezet. Aan Concordia-zijde zien we onder meer oud-DHC-jeugdtrainer Mark van Vondelen en de voormalige DHC-spelers Yoeri Jenner, Jeydea Kamperveen en Mauro Bos.

Gedurende de 1e helft heeft Concordia geleidelijk aan een licht veldoverwicht, maar tot serieuze doelpogingen komt het bij de beide doelen nauwelijks. Pas na 34 minuten noteren we een goede redding van DHC-goalie Gary Olieman na een inzet van Concordia zijde. Kort hierna is het dan wel raak, als een volgende doelpoging van Concordia onhoudbaar in de kruising eindigt: 1-0. Een kort hierna door Yassin Laachach genomen vrije trap wordt een prooi voor de doelman van de thuisclub. Daarmee komt de rust met 1-0.

Na de doelwisseling is het wat aardiger dan in de 1e helft, met meer doelkansen, waarbij de groen-zwarten meer tegenstand bieden en grotendeels het initiatief nemen. Dit leidt al vrij snel tot de gelijkmaker, als topscorer Sonny Hartog na een corner doeltreffend raakt kopt: 1-1. De vreugde in het DHC-kamp is echter van korte duur, want slechts drie minuten later is het – na een prachtige voorzet vanaf de achterlijn van de mee opgekomen Concorida rechtsback – een onhoudbare kopbal en daarmee 2-1. We noteren vervolgens goede doelpogingen van onder meer Jeremy de Vreede (net over) en van de ingevallen Ransley Rudolphina (naast en over). Een goede kopbal van Bresly dos Santos wordt door de Concordia keeper tot hoekschop verwerkt. Met nog een klein kwartier te spelen onderneemt Sonny Hartog een goede actie over de linkerkant, maar zijn voorzet gaat voorlangs het doel, buiten bereik van de inkomende medespelers. Kort voor tijd wordt er bij een scrimmage in het strafschopgebied van Concorida door de DHC-ers geappeleerd voor hands, maar de goed leidende scheidsechter Blaak uit Barendrecht wuift dit weg. Als 5 minuten voor tijd Jeffrey Seredo Cesar geblesseerd het veld moet verlaten, DHC dan alle drie de wissels al heeft gebruikt en dus met 10 man verder moet, is het groen-zwarte offensief gedaan. De eindstand komt dan ook met 2-1 voor Concordia, na een aardige en sportieve wedstrijd met wisselende kansen voor beide teams.