DHC Zat-1 geeft voorsprong wederom uit handen

Tekst: Wicher Schreuders

zaterdag 7 oktober 2017, 17.15 uur, competitiewedstrijd nr 3

Concordia Zat-1 – DHC Zat-1 3-3 (1-3)

Scheidsrechter: J. van Gurp (Stad aan ’t Haringvliet)

08 min. 0-1 Revy Rosalia

35 min. 0-2 Revy Rosalia

38 min. 1-2

42 min. 1-3 Revy Rosalia

47 min. 2-3

75 min. 3-3

Opstelling DHC:

Marciano van Dam;

Duncan Jansen (45 min. Lennart van Kruijl), Yassin Laachach, Jeroen Leenders, Koen van Willigen;

Jeremy de Vreede, Revy Rosalia, Danny vd Ree (aanv.);

Gino Kos, Sonny Hartog (68 min. Jeffrey Cesar), Johnny vd Ree (70 min. Wendel Tromp)

Gele kaarten DHC:

61 min. Jeremy de Vreede

63 min. Danny vd Ree

81 min. Yassin Laachach

86 min. Gino Kos

87 min. Jeroen Leenders

In de 1e Brasserskade-derby van dit seizoen spelen de groen-zwarten een paar honderd meter verderop uit bij Concordia. Aan de kant van de Concordianen komen we een grote hoeveelheid voormalige DHC-ers tegen: Mauro Bos, Pablo Bos, Yoeri Jenner, Jeyda Kamperveen, Derby Macareg, Casper Spaan en wellicht hebben we er nog wel eentje over het hoofd gezien. Een weerzien met vele oude bekenden dus. DHC-trainer/coach Xander Pronk heeft deze keer de ongekende luxe om de beschikking te hebben over maar liefst 16 spelers. Na de drie aangebrachte wissels blijven dan Nick van Willigen en Robin van Straaten uiteindelijk nog achter in de dug-out. Barry de Poorter en Ari Lima Dias zijn vanmiddag afwezig. Na langdurige afwezigheid vanwege een knieblessure komt in de 2e helft Jeffrey Cesar binnen het veld, maar na precies 10 minuten moet hij helaas al weer met een blessure het veld verlaten. Omdat DHC dan al drie spelers heeft gewisseld, moet de resterende ruim 12 minuten met 10 man uitgespeeld worden.

De groen-zwarten beginnen goed aan de wedstrijd en spelen bijna constant op de andere helft. Dit resulteert in een vroege voorsprong door Revy Rosalia, die na een door Gino Kos genomen hoekschop doeltreffend uithaalt: 0-1 na 8 minuten. Ongeveer 10 minuten later belandt een goede en verre uittrap van doelman Marciano van Dam bij rechtsbuiten Gino Kos, die alleen voor de Concordia-doelman komt, maar laatst genoemde weet het schot van Kos ternauwernood te keren. Na 35 minuten neemt aanvoerder Danny vd Ree een door scheidsrechter Van Gurp toegekende vrije trap vanaf links, Sonny Hartog speelt de bal door en Revy Rosalia laat met zijn 2e doelpunt van de middag aan tekenen: 0-2. Slechts een enkele minuut later komt verdediger Koen van Willigen over de linkerkant op en geeft een uitstekende voorzet, die door Gino Kos wordt ingeschoten, maar de paal voorkomt een volgende DHC treffer. Direct daarna is Concordia via een uitval weg aan de andere kant en oud-DHC-er Casper Spaan draait naar binnen, waarna zijn afstandschot voor 1-2 zorgt. DHC houdt in die 1e helft echter het overwicht. Kort voor de rust neemt Danny vd Ree een hoekschop vanaf de rechterkant die door de inkomende Revy Rosalia steenhard wordt ingekopt: 1-3. Zijn 3e treffer van de wedstrijd. Daarmee komt het rustsignaal.

Na de doelwisseling komt Concordia, onder leiding van voormalig DHC-(jeugd)trainer Mark van Vondelen, getergd uit de startblokken. Dit leidt al heel snel tot de 2-3 als Casper Spaan de bal voor het doel brengt en een andere oud-DHC-er, Mauro Bos, de 2-3 binnen schiet. De spanning is weer terug in de wedstrijd, te meer omdat – zoals later blijkt – DHC angstig speelt en voortdurend terug loopt. Dat is vragen om moeilijkheden. Het overwicht van voor de rust is niet meer aanwezig, men laat Concordia komen en het wachten is dan ook op een volgende tegentreffer. Die komt dan ook, na 75 minuten spelen en nadat DHC-keeper Marciano van Dam in eerste instantie de bal nog gekeerd heeft, maar uit de rebound wordt de bal alsnog ingeschoten en is het 3-3. Kort na die gelijkmaker – na 78 minuten – moet helaas Jeffrey Cesar (die na 68 minuten na een jaar blessureleed voor het eerst weer in het veld was gekomen) al weer strompelend en geblesseerd af. Omdat aan DHC-zijde dan net voor de 3e keer is gewisseld, moet DHC met 10 man verder. Met nog 12 minuten en enige blessuretijd te gaan, wordt het steeds moeilijker. Een enkele goede redding van Marciano van Dam is dan nog het noteren waard. Voor het overige worden er nog een aantal gele kaarten opgelopen, wordt het steeds donkerder en regent het steeds harder. In de stand komt echter geen verandering meer. Het is en blijft 3-3. Na de tussenstanden van 0-2 en 1-3 ervaren de DHC-ers dit als het onnodig uit handen geven van een ruime voorsprong, zoals ook vorige week uit bij TAC’90 een 0-2 voorsprong uit handen werd gegeven. De teleurstelling onder de groen-zwarten is dan ook groot.