DHC Zat-1 boekt ruime bekerzege: 4-1 winst op Wassenaar

Tekst: Wicher Schreuders

zaterdag 9 september 2017, 17.00 uur, bekerwedstrijd nr 2 (poule)

DHC Zat-1 – Wassenaar 4-1 (1-0)

Scheidsrechter: R.C. MajenburgĀ  (Brielle)

1 min. 1-0 Gino Kos

59 min. 1-1

69 min. 2-1 Sonny Hartog

78 min. 3-1 Johnny vd Ree

84 min. 4-1 e.d.

Opstelling DHC:

Marciano van Dam;

Duncan Jansen, Yassin Laachach, Revy Rosalia, Koen van Willigen (59 min. Lennart van Kruijl);

Jeremy de Vreede, Nick van Willigen (62 min. Ari Lima Dias), Danny vd Ree (aanv.);

Gino Kos (45 min. Johnny vd Ree), Sonny Hartog, Wendel Tromp

Gele kaarten DHC: geen

De zaterdagformatie van de groen-zwarten speelt de 1e thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen, zijnde de 2e bekerwedstrijd, tegen zaterdag-vierdeklasser Wassenaar op de late zaterdagmiddag, als de regenbuien plaats hebben gemaakt voor een najaarszonnetje. Trainer/coach Xander Pronk heeft net als vorige week – in tegenstelling tot vorig seizoen – de luxe van enige wissels op de bank. De basisopstellng is iets aangepast ten opzicht van die uitwedstrijd van vorige week bij Quick Steps. Duncan Jansen en Yassin Laachach (twee vaste spelers van vorig seizoen) speelden vorige week nog niet, maar vandaag beginnen beiden in de verdediging. Mede hierdoor zijn er wat omzettingen en speelt bijvoorbeeld Sonny Hartog (de topscorer van vorig seizoen) nu weer voorin.

De groen-zwarten gaan voortvarend van start, want nog voordat de toeschouwers plaats hebben kunnen nemen, speelt Sonny Hartog de bal diep op de supersnelle en balvaardige Gino Kos, die alleen voor de Wassenaar goalie doeltreffend uit haalt: 1-0. Slechts een minuut later zien we een identieke situatie, maar nu redt de Wassenaarse sluitpost ternauwernood wel op de inzet van Kos. Na 9 minuten spelen ziet de ervaren DHC-aanvoerder Danny vd Ree, lopend in de middencirkel, dat de Wassenaar doelman ietsje voor zijn doel staat en hij probeert wat de Braziliaan Pele op het WK 1970 ook probeerde tegen Ivo Viktor, de doelman van Tsjechoslowakije. Toen ging de bal buiten bereik van Viktor net naast het doel, maar nu gaat de bal helaas buiten bereik van de Wassenaar keeper tegen de lat en kaatst terug het veld in. Anders was het een wereldgoal geweest. Op dat moment zijn er nog geen 10 minuten gespeeld. Na een klein kwartier komt Wassenaar voor het eerst bij het DHC-doel, maar men schiet voor langs. Enige minuten later moet DHC keeper Marciano van Dam voor de eerste keer redding brengen. Na iets meer dan een half uur spelen kopt Wassenaar de bal uit een voorzet naast het doel van Van Dam. DHC is sterker, maar verzuimt de score uit te bouwen. Wassenaar is onmachtig. Daarmee is het verhaal van de 1e helft wel verteld.

Na de doelwisseling zien we aanvankelijk een ongewijzigd spelbeeld. DHC is meer in de aanval, Wassenaar komt sporadisch aan de andere kant. Maar na 59 minuten leidt een Wassenaarse tegenaanval tot een voorzet over onze linkerkant, die van kortbij door een Wassenaarse speler eenvoudig kan worden ingetikt: 1-1. Dat laten de groen-zwarten niet op zich zetten, want er wordt nu dan toch even aangezet om eindelijk toch nog weer te gaan scoren. Na 65 minuten kopt Sonny Hartog uit een voorzet van Danny vd Ree net over het vijandelijke doel. Kort daarna, na 69 minuten, speelt de net ingevallen Ari Lima Dias de bal op Johnny vd Ree op de rand van het strafschopgebied, deze speelt de bal door op Sonny Hartog die zich prachtig vrij draait en direct op doel schiet: 2-1. Nadat kort hierna aan de andere kant de goed keepende Marciano van Dam ten koste van een hoekschop redding brengt, trekt DHC weer ten aanval. Na 78 minuten speelt Danny vd Ree de bal op de rand van het strafschopgebied breed op zijn broer Johnny, die de 3-1 laat aantekenen. Bij een sporadische Wassenaarse aanval brengt vervolgens Marciano van Dam wederom goed redding. Het laatste woord is dan aan de thuisclub. Na 84 minuten mag captain Danny vd Ree aan de rechterkant bij de zijlijn een vrije trap nemen, die hij hoog voor het doel brengt, maar voor een van de inkomende DHC-ers kan inkoppen doet een Wassenaarse verdediger dat zelf al, hard en onhoudbaar in de touwen: 4-1. De 2e assist van Danny vd Ree van de dag.

De groen-zwarten winnen hiermee zeer verdiend de 2e bekerwedstrijd en wel met 4-1 van 4e klasser Wassenaar. Vorige week werd uit bij 3e klasser Quick Steps, ondanks het veelbelovende spel, met 6-2 verloren. Komende zaterdag volgt de 3e en laatste wedstrijd in de bekerpoule en wel uit in het Haagse Zuiderpark tegen zaterdag-4e klasser HDV. Maar HDV won zaterdag jl. wel van Quick Steps met 2-1, dus dat is een niet te onderschatten tegenstander. De eerdere wedstrijd tussen Wassenaar en HDV werd een week eerder overigens gestaakt. We gaan het zien. Maar hetgeen we tot nu toe gezien hebben van DHC Zat-1 is aller aardigst en doet ons uitkijken naar het vervolg, met name in de competitie.