DHC Zat-1 biedt ruim een uur goed tegenstand maar verliest toch

zaterdag 11 maart 2017, 15.00 uur, competitiewedstrijd nr 21

VOB – DHC Zat-1 5-1 (1-1)

Scheidsrechter: B.L. van den Eijnden (Zoetermeer)

42 min. 0-1 Yassin Laachach

44 min. 1-1

46 min. 2-1

70 min. 3-1

75 min. 4-1

85 min. 5-1

Opstelling DHC:

Gary Olieman;

Duncan Jansen, Yassin Laachach,Jeremy de Vreede (aanv.), Pete Hartigan;

Nick van Willigen, Bresley dos Santos, Jos de Groot;

Johnny vd Ree, Sonny Hartog, Yamani Pakhrou

Gele kaarten DHC:

9 min. Yassin Laachach

32 min. Johnny vd Ree

Ten opzichte van de voorgaande wedstrijd zijn voor deze uitwedstrijd bij VOB in Rotterdam-Overschie, vlakbij vliegveld Zestienhoven, gelukkig weer beschikbaar Duncan Jansen, Pete Hartigan, Nick van Willigen en Yamani Pakhrou, waarmee het elftal compleet is. Helaas zijn Danny vd Ree en Tyke Otten ook vandaag afwezig. De thuisclub is gezien de ranglijst veruit favoriet, mede ook gelet op de 0-6 uitslag van de wedstrijd aan de Brasserskade die begin november jl. werd gespeeld.

De groen-zwarten beginnen geconcentreerd aan de wedstrijd, die gespeeld wordt op een klein en extreem slecht en hobbelig natuurgrasveld. DHC speelt gegroepeerd en noodgedwongen veelal op de eigen helft, zonder echt voor het eigen doel te gaan liggen. De thuisclub kan de favorietenrol echter lange tijd niet waar maken. Pas na ruim een half uur wordt VOB voor de eerste keer gevaarlijk, maar dat schot eindigt boven DHC-goalie Gary Olieman op de lat. Een minuut later waagt Sonny Hartog dan van ver een uitstekende doelpoging aan de andere kant, maar zijn verre lob over de Rotterdamse doelman belandt net naast het vijandelijke doel. Toch komen de groen-zwarten op een 0-1 voorsprong als scheidsrechter Van den Eijnden (Zoetermeer) na een handsbal binnen de beruchte lijnen niets anders kan doen dan naar de stip te wijzen. Yassin Laachach stelt zich achter de bal en schiet foutloos in: 0-1 en dat kort voor rust. Helaas wordt toch de rust niet gehaald met die voorsprong, want nog net voor het rustsignaal betekent een lage voorzet van de Rotterdamse rechterkant dat een vrij inkomende VOB-speler bij de 2e paal de gelijkmaker kan inschieten: 1-1.  Teleurgesteld zoeken de groen-zwarten de kleedkamer op, want na een goede 1e helft wordt op de valreep de 0-1 voorsprong toch nog en onnodig uit handen gegeven.

Na de doelwisseling is de deceptie nog groter als de thuisploeg meteen vanaf de aftrap in de aanval gaat en op doel schiet, hetgeen totaal onverwachts de 2-1 betekent. De groen-zwarten zijn aangeslagen, maar desondanks blijven ze vooralsnog goed partij bieden tegen subtopper VOB. Na circa 10 minuten weet de Rotterdamse doelman een door Yassin Laachach goed genomen vrije trap net onder de lat te pareren. Halverwege de 2e helft neemt wederom Laachach een vrije trap, maar deze keer wordt de bal net voor de inkomende Sonny Hartog weg gehaald door een VOB-verdediger. Na 70 minuten krijgen de Rotterdammers een hoekschop, die midden voor het doel wordt ingekopt: 3-1. Na dat doelpunt storten de groen-zwarten in. Enkele minuten later is het dan ook al 4-1 en kort voor tijd wordt het ook nog 5-1. Direct daarna waagt DHC-spits Sonny Hartog nog een schotpoging, maar de VOB-doelman is alert en voorkomt daarmee een Delftse treffer.

De groen-zwarten van trainer/coach Xander Pronk komen tegen subtopper VOB, zeker in de 1e helft maar ook nog tot halverwege de 2e helft, goed voor de dag. Er wordt goed tegenstand geboden, uiteraard wetende dat het team van trainer/coach Dimitri Metgod sterker is. DHC komt zelfs met 0-1 voor, maar kort voor en direct na rust wordt die voorsprong wel heel makkelijk weg gegeven tot een 2-1 achterstand. Het gaat ook daarna nog lang redelijk goed, maar als na 70 minuten de 3-1 valt, is het Delftse verzet gebroken. Ondanks de nederlaag speelden de groen-zwarten een niet onverdienstelijke wedstrijd en keerde men redelijk tevreden huiswaarts.