DHC Zat-1 behaalt verdiende zege bij DVC: 1-3

Tekst: Wicher Schreuders

zaterdag 8 april 2017, 14.30 uur, competitiewedstrijd nr 22

DVC 1 – DHC Zat-1 1-3 (1-1)

Scheidsrechter: A. de Jong (Katwijk)

12 min. 0-1 Yassin Laachach

33 min. 1-1

61 min. 1-2 Nick van Willigen

85 min. 1-3 Joren Groot

Opstelling DHC:

Gary Olieman;

Duncan Jansen, Yassin Laachach, Joren Groot, Junior Sarcar Mejia (21 min. Walter Berkhout);

Jeremy de Vreede, Nick van Willigen (66 min. Jos de Groot), Danny vd Ree (aanv.);

Mo el Yddri, Sonny Hartog, Johnny vd Ree

Gele kaarten DHC:

69 min. Johnny vd Ree

77 min. Yassin Laachach

80 min. Duncan Jansen

87 min. Sonny Hartog

In de uitwedstrijd bij DVC, slechts enige honderden meters verderop langs dezelfde Brasserskade gelegen, ontbreken in het team van Xander Pronk deze keer Tyke Otten, Marino Porobic,Bresley dos Santos en Yamani Pakhrou.Pete Hartigan blijft aan de kant, maar is in principe wel inzetbaar. Met Joren Groot in de basis en Walter Berkhout en Jos de Groot als invallers – alledrie uit de recreatieve zondag-senioren – is het team bij aanvang op voldoende sterkte. De groen-zwarten willen heel graag revanche nemen voor de eerder dit seizoen (op 15 oktober jl) in de thuiswedstrijd geleden 0-1 nederlaag tegen DVC.

De DHC-ers spelen vanaf het beginsignaal van scheidsrechter De Jong meestentijds op de andere speelhelft. Na 12 minuten neemt Yassin Laachach op ongeveer 25 meter van het vijandelijke doel een vrije trap, die hij onhoudbaar in de kruising schiet: 0-1. Enkele minuten later heeft Jeremy de Vreede met een vrije trap vanaf circa 35 meter echter geen succes. Vervolgens duikt na een verre bal een DVC-er alleen voor DHC-doelman Gary Olieman op, maar deze pakt de bal en brengt zo doende redding. Het spel blijft een beetje heen en weer gaan, de beide ploegen houden elkaar in die fase in evenwicht, zonder dat men serieuze kansen op een doelpunt krijgt. Na iets meer dan een half uur spelen wordt het dan onverwachts toch 1-1 als een ogenschijnlijk ongevaarlijk schot van de linkervleugel van DVC via de handen van DHC-doelman Olieman doel treft. Dit wordt ook de ruststand.

Ongeveer vijf minuten na de doelwisseling brengt DHC-goalie Olieman met zijn voeten redding na een inzet van DVC-kant, hetgeen tot een hoekschop leidt. DHC blijft de aanval zoeken. Na 61 minuten bereikt Danny vd Ree met een prima pass de diepgaande Nick van Willigen die keurig de DVC-doelman weet te verrassen, waarna Van Willigen de bal in het lege doel kan schieten: 1-2. Enkele minten later is DHC-doelman Gary Olieman de winnaar in een scrimmage in zijn strafschopgebied. De spanningen lopen aan beide kanten soms – onnodig – een beetje op, hetgeen tot een aantal kaarten aan beide kanten leidt. Dit betekent dat vijf minuten voor het eindsignaal een DVC-er vanwege zijn 2e gele kaart met rood het veld moet verlaten. Direct daarna neemt Johnny vd Ree vanaf de zijlijn aan de linkerkant een verre vrije trap, die bij de 2e paal door de mee opgekomen Joren Groot wordt ingekopt, via de handen van de DVC-doelman en de binnenkant van de paal: 1-3. Daarmee is de wedstrijd definitief beslist.

De DHC-ers zoeken tevreden de kleedkamer op, de DVC-ers zijn hoorbaar minder tevreden met deze uitslag. DHC behaalt eindelijk weer eens een overwinning en deze 1-3 bij DVC is meer dan verdiend. Na 22 wedstrijden komt DHC Zat-1 nu met 3 zeges (AGEGGK thuis, Wanica Star thuis, DVC uit), 1 gelijk spel (Concordia thuis) en 18 nederlagen in de dubbele cijfers qua punten, namelijk 10. Hiermee staan de groen-zwarten op de 13e plaats. Daarboven staan 11e DVC 22-15 en 12e AGEGGK 21-11. Er zijn nu nog 4 wedstrijden te spelen: Semper Altius thuis, Wanica Star uit, GLZ Delfshaven thuis en Quintus uit. Gezien het spel in deze uitwedstrijd bij DVC en indien het team nu eens redelijk compleet blijft, dan kunnen er nog zeker wel wat punten behaald worden.