DHC wint van TOGB

Tekst: Dik Schreuders

dinsdag 7 mei 2019, 20.00 uur, oefenwedstrijd

DHC – TOGB     3-1  (3-1)

Scheidsrechter: S. van de Graaf  (Den Haag)

16 min.    1-0    Youri Kooijmans

18 min.    1-1

35 min.    2-1    e.d.

36 min.    3-1    Jordy Brouwer

Mats Mangelmans;

Manuel Mansanga (45 min. Thomas Aangenendt), Joey Emmerink, Levi Schipper, Jeffrey van Roon;

Vincent Romeijn (72 min. Scott Luiten), Frank de Lange, Brent Biesheuvel (45 min. Jessy Nauman);

Quinten vd Kraaij (72 min. Djerreld Muntslag), Jordy Brouwer (aanv.) (45 min. Jurgylio Limon), Youri Kooijmans

Nadat DHC ruim een week terug thuis oefende tegen middenmoter in de 2e klasse Wippolder (6-1 winst), ontvingen de groen-zwarten dinsdagavond in eigen Stadion de kampioen van de 2e klasse, TOGB. De geel-zwarten wonnen in de 2e klasse dit seizoen 20 maal, speelden 2 maal gelijk en verloren slechts 1 maal. Dat het verschil tussen 1e klasse en 2e klasse – althans vanavond – aanzienlijk is, blijkt uit de simpele 3-1 winst voor DHC.

In de 16e min. scoort Youri Kooijmans de 1-0 na een goed ineens ingeschoten bal na een voorzet van Quinten vd Kraaij. In de tegenaanval is het direct 1-1, als DHC appelleert voor vermeend hands en de 19-jarige scheidsrechter Sam vd Graaf hier geen hands in ziet. DHC is veel sterker en creëert vele kansen, met name door Youri Kooijmans, Brent Biesheuvel en Jordy Brouwer. Met 35 min. op de klok speelt Manuel Mansanga de bal diep en hoog richting strafschopgebied, maar alvorens één van de DHC-ers gevaarlijk kan worden, kopt één van de TOGB-verdedigers de bal over en langs zijn eigen doelman in het doel: 2-1. Eén minuut later een voorzet van Youri Kooijmans en Jordy Brouwer brengt de stand op 3-1, hetgeen ook de ruststand is.

Evenals voor rust, gaat ook DHC na rust door met vele aanvallen en wederom creëert men de nodige kansen. Nu met name via invallers Jessy Nauman, Jurgylio Limon en Djerreld Muntslag. Evenals voor rust is het ook nu de TOGB-doelman die de nodige Delftse treffers voorkomt. Het blijft dan ook ongewijzigd 3-1.

Zondag vervolgt DHC de competitie uit bij Moerse Boys.