DHC wint van koploper

Tekst: Dik Schreuders

zondag 1 oktober 2017, 14.00 uur, competitiewedstrijd nr 5

DHC – Silvolde    3-1 (0-1)

Scheidsrechter:  M. Vos (Warnsveld)

Grensrechters: S.Y. Weeda (Oudenbosch) en Y.L. vd Velde (Den Helder)

16 min.    0-1

67 min.    1-1    Tidde Tromp

68 min.    2-1    Wesley Verhoek

73 min.    3-1    Tidde Tromp (pen.)

Daniel vd Knijff;

Anthony Pique, Joey Emmerink, Levi Schipper (26 min. Vincent Romeijn), Jeffrey van Roon;

Tidde Tromp (aanv.), Frank de Lange, Joshua Wadie;

Wesley Verhoek, Melvin Vissers, Dominique Ahanhanzo (80 min. Sinte Fonkel)

Boekingen:

27 min.   Wesley Verhoek

75 min.   Frank de Lange

78 min.   Joshua Wadie

Voor aanvang van dit weekeinde was Silvolde één van de drie koplopers en moest DHC zich thuis tegen dat team zien te revancheren voor de ruime nederlaag afgelopen zondag bij MSC in Meppel. Met het gegeven dat spits Jordy Brouwer na diens rode kaart 5 wedstrijden is geschorst, een lastige opgave. Na een 0-1 ruststand, stapten de groen-zwarten echter met een prima 3-1 zege van het veld!

Doordat Levi Schipper weer fit genoeg was om te spelen, neemt hij zijn vertrouwde positie achterin weer in. Joshua Wadie schuift dan een linie door en datzelfde geldt voor Melvin Visers, die als centrale spits de plek van Jordy Brouwer overneemt.  Maar nog binnen het half uur moet Levi Schipper zich opnieuw geblesseerd laten vervangen en komt Vincent Romeijn op het middenveld in het team.

DHC begint met twee goede voorzetten en laat zien op jacht te willen gaan naar snelle doelpunten. De voorzet van links van Dominique Ahanhanzo en vanaf rechts van Wesley Verhoek leveren echter niets op. Het overwicht van de thuisclub ebt dan vervolgens langzaam weg. Als in de 16e min. doelman Daniel vd Knijff aan de rechterkant een Silvolde-speler uitspeelt, komt de bal vervolgens bij een andere speler van Silvolde die dan net voor Daniel vd Knijff de bal kan inschieten in een leeg doel: 0-1. Enkele minuten later een prima pass van Frank de Lange op Melvin Vissers, maar de doelman van de bezoekers is uitlopend net iets eerder bij de bal. Dezelfde doelman is na ruim een half uur attent bij een afstandsschot van Vincent Romeijn. Na een goede combinatie tussen Melvin Vissers en Wesley Verhoek is de doelman ook attent voordat Tidde Tromp gevaarlijk kan worden.

Direct na de thee is er een voorzet van Wesley Verhoek en ziet Tidde Tromp zijn schot gestopt worden door de doelman. In de 50e min. ziet het Brasserskade-publiek een combinatie tussen Melvin Vissers en Vincent Romeijn, waarna het schot van Melvin Vissers net voorlangs gaat. Kort hierna een prima pass van Vincent Romeijn op rechts, waar Wesley Verhoek inschiet, maar ook nu is de doelman de winnaar. Na ruim een uur speelt Dominique Ahanhanzo op Tidde Tromp, die dan op links Jeffrey van Roon aanspeelt. Diens schot van rand 16-meter gaat net naast. Enkele minuten hierna zijn het dezelfde spelers die aan de basis liggen van de gelijkmaker van DHC. Dominique Ahanhanzo speelt op links Jeffrey van Roon aan, waarna diens voorzet door Tidde Tromp wordt ingeschoten: 1-1. In de volgende minuut een actie aan de rechterkant van Anthony Pique, die pas stopt als hij binnen de lijnen onderuit gaat. Scheidsrechter Vos wuift het weg. Nog in dezelfde minuut speelt Melvin Vissers op rechts naar Wesley Verhoek die uitstekend inschiet: 2-1. Enkele minuten later bereikt Melvin Vissers aan de rechterkant Anthony Pique, die door een verdediger onreglementair wordt gestopt in het strafschopgebied. Scheidsrechter Vos legt de bal op de stip en captain Tidde Tromp faalt niet: 3-1. Met nog ruim vijf minuten op de klok is de doelman van de bezoekers nog eens attent bij een actie van Tidde Tromp. DHC – bij wie aanvaller Dominique Ahanhanzo nog wordt vervangen door een andere aanvaller, Sinte Fonkel – probeert de wedstrijd rustig uit te spelen. De gasten geven nog een aantal hoge voorzetten, met het oog om alsnog de aansluitingstreffer te maken. Verder dan een zwak kopballetje tegen de paal komen zij echter niet. Aan de andere kant is Sinte Fonkel dan nog gevaarlijk met een actie op rechts en een lage voorzet, maar een verdediger kan de bal wegruimen. Het einde komt dan ook met een verdiende 3-1 overwinning voor DHC!