DHC wint met ruim verschil bij ODB: 0-8

Tekst: Wicher Schreuders

dinsdag 25 september 2018, 19.30 uur, oefenwedstrijd (Nederlaagserie ODB)

ODB – DHC 0-8 (0-2)

Scheidsrechter: M. Bongers

7 min. 0-1 Jessy Nauman

22 min. 0-2 Jessy Nauman

56 min. 0-3 Soliman el Yakoubi

66 min. 0-4 Youri Kooijmans

71 min. 0-5 Rayvano van Alphen (pen.)

75 min. 0-6 Soliman el Yakoubi

83 min. 0-7 Dominique Ahanhanzo

86 min. 0-8 Vincent Romeijn (pen.)

Opstelling:

Mats Mangelmans;

Scott Luiten, Thomas Aangenendt, Joren Tromp (aanv.) (45 min. Youri Kooijmans), Dominique Ahanhanzo;

Jessy Nauman, Quinten vd Kraaij, Vincent Romeijn;

Djerreld Muntslag (45 min. Andani Ollie), Soliman el Yakoubi (2e aanv.), Rayvano van Alphen

 

Boekingen: Geen

 

DHC treedt op een vrij koude dinsdagavond als eerste aan in de Nederlaagserie van zondag-derdeklasser ODB. De overige deelnemende teams zijn RKAVV, Forum Sport en Wateringse Veld/Gona. Om een Nederlaagserie te winnen,moet je uiteraard met zo veel mogelijk doelpunten verschil winnen. De 1e deelnemer moet dus iets neer zetten.

De groen-zwarten beginnen met een ten opzichte van afgelopen zondag in de eerste competitiewedstrijd – uit bij Olympia – op 7 plaatsen gewijzigde basisopstelling. Bijna de gehele achterhoede is gewijzigd: Bas van Zee, Joey Emmerink, Levi Schipper en Jeffrey van Loon komen deze avond niet in het veld. Hetzelfde geldt voor middenvelder Frank de Lange en spits Jordy Brouwer, terwijl Youri Kooijmans alleen na de doelwisseling in het veld komt. Dit alles betekent speelminuten voor tal van andere spelers, die kunnen laten zijn wat ze waard zijn. Hoewel: de lichtinstallatie van ODB werkt helaas maar gedeeltelijk, waardoor de wedstrijd slecht te volgen is. De vervangers in de basisopstelling zijn Mats Mangelmans, Thomas Aangenendt, Dominique Ahanhanzo, Quinten vd Kraaij, Vincent Romeijn, Djerreld Muntslag en Rayvano van Alphen.

De wedstrijd speelt zich vanaf het beginsignaal eigenlijk alleen op de ODB speelhelft plaats. DHC speelt de bal eenvoudig rond, zoekend naar mogelijkheden, zonder dat ODB aan de bal komt. Slechts incidenteel kan ODB de bal – eventjes – aan raken of een spaarzame aanval opzetten, zeker in het eerste halfuur van de wedstrijd. De groen-zwarten krijgen talloze kansen om te scoren, maar zijn nog niet helemaal scherp, want gescoord wordt er in de 1e helft veel te weinig. Na 7 minuten scoort Jessy Nauman op aangeven van Djerreld Muntslag. Pas na 22 minuten volgt het 2e doelpunt, wederom doorJessy Nauman, nu op aangeven van Soliman el Yakoubi. Verder blijven voor de rust doelpunten uit.

In de 2e helft komt de Delftse doelpuntenmachine op gang. Het wordt na 56 minuten 0-3 door Soliman el Yakoubi, die zelf de bal verovert op een ODB-verdediger en alleen voor de doelman geen fout maakt. Exact 10 minuten later brengt een dieptepass vanSoliman el Yakoubi de bal bij Youri Kooijmans, die alleen voor de Haagse doelman geen fout maakt: 0-4. Enige minuten later haalt de Haagse doelman op onregelmentaire wijze Andani Ollieonderuit, waardoor arbiter Bongers niets anders kan doen dan een strafschop toekennen:Rayvano van Alphen scoort foutloos: 0-5. Kort daarna brengt een prachtige aanval via Dominique Ahanhanzo en Youri Kooijmans de bal bij Soliman el Yakoubi die voor de 0-6 zorgt. Na 83 minuten scoort Dominique Ahanhanzo, ongeveer vanaf de zijlijn, met een prachtige bal over de keeper heen: 0-7. Na 86 minuten veroorzaakt de ODB-doelman wederom een penalty door nu Youri Kooijmans tegen de grond te werken. Deze keer schiet Vincent Romeijn vanaf 11 meter onberispelijk in: 0-8. Direct daarna fluit scheidsrechter Bongers af, hoewel er nog minimaal 4 minuten speeltijd op de klok staat. En wie weet, was daarin dan de 10 nog haalbaar geweest. Voor wat betreft de winst in de Nederlaagserie is dit jammer voor de groen-zwarten, maar de andere deelnemers aan deze serie moeten er eerst nog maar eens 8 weten te maken.