DHC wint bij SWZ Boso Sneek

Tekst: Dik Schreuders

zondag 10 september 2017, 14.00 uur, competitiewedstrijd nr 2

SWZ Boso Sneek – DHC     2-3  (2-0)

Scheidsrechters:   W. Horst (Delfzijl)

Grensrechters:   J. Hindriks (Assen) en D. Brondijk (Hoogezand)

1 min.      1-0

26 min.    2-0

59 min.    2-1 Melvin Vissers

65 min.    2-2 Tidde Tromp

67 min.     2-3 Wesley Verhoek

Boekingen:

27 min.  Wesley Verhoek

33 min.   Anthony Pique

54 min.   Melvin Vissers

89 min.   Tidde Tromp

Daniel vd Knijff;

Anthony Pique (aanv.), Joey Emmerink, Levi Schipper, Jeffrey van Roon;

Roy Speelman (56 min. Tidde Tromp), Frank de Lange, Vincent Romeijn (56 min. Dominique Ahanhanzo);

Wesley Verhoek, Jordy Brouwer, Melvin Vissers

Evenals bij de openingswedstrijd van het seizoen thuis tegen Achilles 1894, komt DHC voor rust op een 2-0 achterstand. Uiteindelijk werd de marge vorige week teruggebracht tot 2-2 en ging men er niet overheen. Vandaag in Friesland scoorden de groen-zwarten in een periode van 8 minuten driemaal en werd de 2-3 overwinning een feit !  Een dik verdiende overwinning.

Trainer/coach Rob de Lange kan vandaag nog steeds niet beschikken over de geblesseerden Djarreld Muntslag en Joshua Wadie, terwijl Tidde Tromp terug is van vakantie, waar deze dan ook start op de bank.

Na een busreis van net meer dan 2 uur over onder meer de Afsluitdijk, is de start van DHC niet optimaal. Al in de 1e min. een verre bal vanaf de zijlijn van de Friezen, die op de rand 16-meter via een achterwaartse kopbal met een boog over doelman Daniel vd Knijff in het doel verdwijnt: 1-0. Desondanks gaat DHC direct hierna in de aanval en schiet eerst Melvin Vissers net over, waarna wederom Melvin Vissers en kort hierna Roy Speelman op de doelman stuiten. Na ruim een kwartier bereikt Frank de Lange op links Wesley Verhoek, waar een verdediger dan nog kan ingrijpen ten koste van een hoekschop. De thuisploeg is veel feller, toont meer inzet en wint de duels, DHC combineert veel beter. Het is daarmee een wedstrijd waar beide teams voor het doel van de tegenstander komt. In de 26e min. is er balverlies van de groen-zwarten bij de zijlijn, waarna een verre voorzet op de rand van het strafschopgebied over doelman Daniel vdKnijff wordt geschoten: 2-0. Een kleine 10 minuten voor de rust schiet Jeffrey van Roon een vrije trap van ruim 20 meter net over. Op slag van rust is er een aanval waar Melvin Vissers Wesley Verhoek aanspeelt, waarna diens voorzet bij de 2e paal net niet bereikt kan worden door Roy Speelman.

Vijf minuten na rust passt Vincent Romeijn op Jordy Brouwer die bij de 2e paal de bal terugkppend voor het doel brengt, maar alvorens DHC gevaarlijk kan worden ruimt een Friese verdediger op. Aan de andere kant treedt doelman Daniel vd Knijff dan ver uitlopend goed op door een verre bal tijdig te onderscheppen. Een voorzet van Jeffrey van Roon wordt van de 16 meter ineens ingeschoten door Jordy Brouwer, maar de bal gaat tot teleurstelling van de DHC-ers net naast. In de 56e min. besluit Rob de Lange tot het inbrengen van twee wissels, om daarmee nieuwe impulsen te geven. Tidde Tromp vervangt Roy Speelman op het middenveld, terwijl Dominique Ahanhanzo de plaats inneemt van Vincent Romeijn en als vierde aanvaller gaat spelen. De eerste actie van Dominique Ahanhanzo resulteert in een uitstekende lage voorzet vanaf links, die net voorbij de inkomende Melvin Vissers gaat. Vervolgens stopt de Sneek-doelman een schot van dichtbij van Melvin Vissers, hetgeen dan ook slechts een hoekschop oplevert. Die corner vanaf rechts wordt in eerste instantie weggekopt, maar komt dan bij de cornervlag terug bij Jeffrey van Roon, die de bal dan voorgeeft op Melvin Vissers die van 20 meter hard en onhoudbaar inschiet: 2-1. DHC is weer terug in de wedstrijd. Zes minuten na de aansluitende treffer geeft Wesley Verhoek de bal op links mee op Jeffrey van Roon, die de bal scherp voorgeeft en uit zijn tweede assist van de middag, scoort de inlopende Tidde Tromp van dichtbij de 2-2. Rob de Lange geeft direct aan, dat men door moet gaan “En nu er op en er over. Wij nemen hier geen genoegen met 1 punt.”  Twee minuten later is de 3e Delftse treffer een feit. Jordy Brouwer schiet hard in. de doelman keert de bal en in de rebound schiet Wesley Verhoek in: 2-3. Vervolgens blijft DHC de aanval zoeken. Na een voorzet van Dominique Ahanhanzo mist Mevlin Vissers net de bal en bij een volgende actie van Dominique Ahanhanzo schopt een verdediger de bal net voor Jordy Brouwer corner. Met nog ruim 10 minuten te gaan, verwerkt de doelman een inzet van rechts van Wesley Verhoek tot corner. De thuisclub komt vervolgens nog tot een voorzet die voorlangs gaat en een kopbal bij de 2e paal, die prima wordt gepakt door DHC-doelman Daniel vd Knijff. Eén minuut in blessuretijd is er – nadat reeds is gefloten voor een vrije trap – nog een harde charge tegen Frank de Lange, hetgeen voor scheidsrechter Horst slechts tot één beslissing kan resulteren, een rode kaart, waardoor de laatste seconden de thuisploeg met 10 man staat.

DHC was voetballend en combinerend duidelijk de bovenliggende partij, waar de SWZ Boso Sneek felheid en inzet tegenover stelt. Van groen-zwarte zijde was – evenals vorige week – de 2e helft beter dan de 1e helft. Komende zondag 17 september a.s. de enige regio-derby van dit seizoen, als RKAVV naar de Brasserskade komt.