DHC verspeelt twee punten in blessuretijd

Tekst: Dik Schreuders

zaterdag 29 september 2018, 18.00 uur, competitiewedstirjd nr 2

DHC – BMT    2-2   (1-1)

Scheidsrechter:  M. Krop )Koedijk)

Grensrechters:  Y.K. Groenbos (Assendelft) en A.D.J. van Laar (Almere)

6 min.         0-1

24 min.       1-1 Jessy Nauman

58 min.       2-1 Youri Kooijmans

90+1 min    2-2

Mats Mangelmans;

Scott Luiten, Joey Emmerink, Levi Schipper, Jeffrey van Roon (2 min. Thomas Aangenendt (67 min. Djerreld Muntslag);

Joren Tromp, Frank de Lange, Jessy Nauman;

Soliman el Yakoubi, Jordy Brouwer, Youri Kooijmans

Boekingen:

45 min.    Thomas Aangenendt

Teleurstellend verspeelde DHC twee punten in blessuretijd in de zaterdagavond-thuiswedstrijd tegen BMT. Onnodig en tegen elke verhouding in. De Hagenezen spraken ook over een onterecht gestolen punt. Tegenover een redelijk voetballend DHC stelde BMT veel inzet, strijdlust en veel overtredingen.

DHC startte in tegenstelling tot vorige week nu met Mats Mangelmans op doel, terwijl linksachter Jeffrey van Roon al binnen twee minuten een forse schop kreeg en direct geblesseerd het veld moest verlaten. Terwijl DHC zich moest gaan herpakken van deze tegenvaller was er in de 6e min. een corner voor de gasten, die van grote afstand van voorbij de 2e paal werd ingekopt. De bal ging onbedoeld in de uiterste verre hoek, net onder de lat, waar de DHC-verdediging te klein was om deze inzet te pareren: 0-1. In de 13e min. lijkt DHC op gelijke hoogte te komen. Een corner van Frank de Lange komt bij Soliman el Yakoubi die laag inschiet. De bal wordt op de doellijn ternauwernood door een verdediger weggetrapt Halverwege de 1e helft is er een 1-2-combinatie tussen Soliman el Yakoubi en Jessy Nauman, waar de laatste doorgaat de 16-meter in en na 24 min. voor de verdiende 1-1 zorgt. Na 41 min. lijkt DHC de dik verdiende voorsprong te gaan pakken, als Jordy Brouwer hard inkopt, maar opnieuw een verdediger op de doellijn net redding kan brengen.

Direct na de hervatting voor de 2e helft wordt Frank de Lange binnen de lijnen ten val gebracht, scheidsrechter Krop laat doorspelen. Het aantal overtredingen van de gasten neemt toe, waar het DHC-overwicht steeds groter wordt. Een aanval van Joren Tromp en Youri Kooijmans komt via Soliman el Yakoubi hoog voor, waar de BMT-doelman dan net ingrijpt voor Jordy Brouwer. In de 58e min. een actie op rechts van Jessy Nauman, maar met Jordy Brouwer voor het doel, gaat de voorzet achter. Nog in dezelfde minuut opnieuw een actie van Jessy Nauman op rechts en de lage voorzet komt bij de dichtbij inkomende Youri Kooymans die midden voor het doel de dik verdiende 2-1 inschiet. Enkele minuten later is er een forse overtreding van een van de Hagenezen en scheidsrechter Krop kan niet anders dan direct rood geven, hetgeen de irritaties bij de gasten doet oplopen. Jessy Nauman speelt Soliman el Yakoui aan, waarna deins voorzet door Jordy Brouwer net wordt overgekopt. Een volgende actie is een verre pas van Soliman el Yakoubi op Youri Kooijmans die net buiten de 16-meter onderuit wordt gehaald. Meer dan een gele kaart en een vrije trap levert dit niet op. een volgende vrije trap van links van Jordy Brouwer wordt door Joey Emmerink weer voor gekopt en van binnen de 16-meter schiet invaller Djerreld Muntslag over. Kort hierna is er weer een overtreding als Jessy Nauman net buiten het strafschopgebied onderuit wordt gehaald. Met nog een klein kwartier een voorzet van Soliman el Yakoubi, waar een verdediger net voor Djerreld Muntslag de bal corner trapt. Met nog 5 min. op de klok houdt de Haagse doelman BMT i de race, als hij waarschijnlijk zonder dat hij het zelf weet, eerst een schot van Djerreld Muntslag stopt en vervolgens eveneens het volgende schot van Jordy Brouwer. Dan is er in blessuretijd een snelle laatste tegenstoot van BMT. De bal wordt vanaf hun linkerkant laag voorgegeven en van dichtbij wordt de bal achter DHC-doelman Mats Mangelmans geschoten: 2-2.

De Hagenezen verlieten met een tevreden gevoel met een gestolen punt het DHC-stadion, waar bij DHC teleurstelling overheerste. Waar het puntenaantal gezien het hele spelbeeld met 3 uitgebreid had moeten worden, werd het in blessuretijd slechts één punt en werden twee al zekere punten alsnog weggegeven.