DHC verliest periodetitel

Tekst:  Dik Schreuders

Onder toeziend oog van DHC-bestuursleden Dik Schreuders en Wicher Schreuders scoorde Moerse Boys hedenmiddag de beslissende 3-2 in de opnieuw gespeelde 10 minuten in de thuiswedstrijd tegen BMT.

Waar DHC eerst lang in onzekerheid bleef of men de 1e periodetitel daadwerkelijk mocht vieren, omdat Moerse Boys – BMT op 7 oktober 2018 was gestaakt en op 23 december 2018 werd uitgespeeld en 2-2 bleef, dacht DHC die 1e periodetitel binnen te hebben. Een aantal weken later werd die ruim 10 minuten vervolgens ongeldig verklaard wegens een ongerechtigde speler bij BMT.

Vandaag werd in het Brabantse opnieuw aangetreden voor de 10 minuten. Elf van de thuisclub, tegen negen Hagenezen. Na twee mogelijkheden voor de bezoekers was er na 4 minuten en 40 seconden een verre ingooi voor Moerse Boys en van net binnen het strafschopgebied werd de 3-2 via binnenkant paal binnengeschoten. Na 10 minuten en 7 seconden werd vervolgens afgefloten, waar de eerste keer nog ruim 2 1/2 minuut extra blessuretijd werd gegeven.

Hiermee is de 1e periodetitel nu voor Moerse Boys en niet voor DHC. Vervolgens is de 2e periodetitel nu niet voor Moerse Boys, maar voor VOC. DHC weet wat men te doen staat, de 3e periodetitel winnen of minstens de plaatsvervangende periodetitel pakken via de 3e plaats in de eindstand. Zonder zelf te spelen en zonder hier zelf debet aan te zijn, is DHC de verliezer van de dag.