DHC verliest oefenduel van Die Haghe

Tekst: Dik Schreuders

zaterdag 17 augustus 2019, 14.30 uur, Duno-toernooi
DHC – Die Haghe   2-4  (1-1)Scheidsrechter: Manuel Bongers
2 min.    1-0   Joren Tromp15 min.  1-168 min.  1-2   (pen.)75 min.  1-388 min.  2-3   Jessy Nauman90 min.  2-4
Stefan Gravesteijn (45 min. Nick Hasper);Manuel Mansanga, Levi Schipper, Jeffrey van Roon (57 min. Max Otten), Quinten vt Hoog;Joey Emmerink (2e aanv.), Frank de Lange, Jessy Nauman;Quinten vd Kraaij (75 min. Nando Nauman), Joren Tromp (aanv.) (45 min. Dylan Franquet), Andani Ollie

Donderdag jl. speelde DHC op het Duno-toernooi 1-1 tegen zaterdag 1e klasser Velo. Vandaag tegen eveneens zaterdag 1e klasser Die Haghe werd het een 2-4 nederlaag voor het team van trainer/coach Rob de Lange. DHC creëerde de meeste kansen, maar als je die niet benut en de tegenstander dat wel doet, is de nederlaag verklaard.

Bij DHC ontbreken vandaag de donderdag in de rust geblesseerd uitgevallen Vincent Romeijn en Youri Kooijmans. Quinten vt Hoog en Andani Ollie zijn ook nu de vervangers. In de rust valt Joren Tromp uit, terwijl tijdens de 2e helft ook Jeffrey van Roon naar de kant moet.
Al in de 2e minuut komt DHC op voorsprong. Een corner van links van Frank de Lange wordt van dichtbij door Joren Trop ingekopt: 1-0. Nog geen tien minuten later is er een identieke situatie. Nu is het een vrije trap vlak bij de cornervlag en opnieuw komt de inzet van Frank de Lange op het hoofd van Joren Tromp, die nu de bal onderkant lat weer terug in het veld ziet komen. Via een actie rechts op de achterlijn van de Hagenaars komt de bal midden voor het doel, waar deze achter DHC-doelman Stefan Gravesteijn wordt ingeschoten en de stand op 1-1 komt. Halverwege de 1e helft komt Andani Ollie alleen voor de Die Haghe-doelman, die prima ingrijpt.

In de 2e helft komt DHC-invallr Dylan Franquet tot tweemaal toe alleen voor de Haagse doelman en tot tweemaal toe brengt deze redding. Halverwege de 2e helft is er dan plots aan de andere kant een situatie waar scheidsrechter Bongers een overtreding van Manuel Mansanga bestraft met een strafschop. Vanaf 11-meter komt Die Haghe dan ook op 1-2. Een minuut later komt Dylan Franquet voor de derde maal voor de doelman en ook nu is de laatste de situatie meester. Met nog een kwartier op de klok betekent balverlies in de DHC-verdediging een situatie die Die Haghe wel weet af te maken alleen voor invaller doelman Nick Hasper: 1-3. Voor DHC is er dan nog een mogelijkheid voor invaller Nando Nauman en een door de doelman gekeerd schot van Andani Ollie. Kort voor het einde scoort Jessy Nauman met een hoog schot van 25 meter over de Haagse doelman de aansluitende 2-3. Verder komen de groen-zwarten niet, waar Die Haghe een vrije trap net voor het doel met het hoofd getoucheerd ziet en daarmee de eindstand op 2-4 brengend.