DHC verliest na drie maanden weer een wedstrijd en wederom in Oss

zondag 19 maart 2017, 14.30 uur, competitiewedstrijd nr 22

OSS’20 – DHC 3-1 (2-0)

Scheidsrechter: W. Horst (Delfzijl)

Grensrechters: R. Metsemakers (Heemskerk) en A Willems (Woerden)

18 min. 1-0

31 min. 2-0

79 min. 3-0 e.d. DHC

87 min. 3-1 Jordy Brouwer

Opstelling DHC:

Mark Smith;

Anthony Pique (aanv.), Joey Emmerink (71 min. Roy Speelman), Levi Schipper, Jeffrey van Roon;

Melvin Vissers, Frank de Lange (81 min. Vincent Romeijn), Joshua Wadie;

Mostava Frederik (71 min. Killian van Mil), Jordy Brouwer, Romano Denneboom

Boekingen: GEEN

DHC-trainer/coach Rob de Lange mist in de uitwedstrijd bij het in 1920 opgerichte Oefening Staalt Spieren (OSS’20) in Oss wederom aanvoerder Tidde Tromp, die herstellende is van een schouderblessure. In vergelijking met de thuiswedstrijd van een week eerder tegen Nuenen begint nu Mostava Frederik in de basiself en Roy Speelman op de bank. Dit betekent dat Melvin Vissers nu op het middenveld start. Speelman kwam later alsnog in het veld, terwijl net als vorige week Killian van Mil en Vincent Romeijn ook nog in zouden vallen.

De thuisclub heeft in de 1e helft letterlijk en figuurlijk de wind stevig in de rug en ze beginnen dan ook tamelijk aanvallend. Na een kleine 10 minuten komen de groen-zwarten echter steeds meer aan de bal, hetgeen leidt tot balbezit en een beetje rond spelen van de bal, maar verder eigenlijk niks. Een pass van Melvin Vissers brengt de bal na een kwartier bij Jordy Brouwer, maar op de penaltystip wordt hem ternauwernood de bal ontfutselt. Kort daarna wordt Romano Denneboom op het middenveld van de bal gezet, waarbij velen wachten op het fluitsignaal maar scheidsrechter W. Horst uit Delftzijl (geen familie van scheidsrechter Y. Horst uit Eindhoven, die ons onder meer recent uit bij EHC floot) laat dat fluitsignaal achterwege. De thuisploeg profiteert hiervan en geeft een lange bal, die door een OSS-speler van net voor de achterlijn wordt voor gegeven op een van zijn medespelers, die bij de 1e paal van dichtbij hoog inschiet: 1-0. De Delftse ploeg probeert het weer op te pakken, maar circa 10 minuten later leidt balverlies op het groen-zwarte middenveld tot een doelkans voor de thuisclub op de rand van het strafschopgebied, alleen voor DHC-goalie Mark Smith, maar de bal wordt hoog over geschoten. Na een half uur spelen verliest DHC tijdens een aanval in het vijandelijke strafschopgebied de bal, waarna een verre lange bal net over de tot bijna de middenlijn opgedrongen laatste verdediger Levi Schipper gaat en wordt opgepikt door een OSS-speler die helemaal alleen op Mark Smith af kan gaan en de 2-0 op het scorebord brengt.

Na de doelwisseling proberen de DHC-ers om snel tegen te scoren, maar Jordy Brouwer wordt bij een 1e poging binnen het strafschopgebied onderuit getrokken, maar de overigens goed fluitende scheidsrechter W. Horst zuet er geen overtreding in. Een door Brouwer na circa 10 minuten genomen vrije trap vanaf circa 20 meter verdwijnt over de lat.  Romano Denneboom kopt kort daarna de bal breed voor de voeten van de opgekomen Anthony Pique, maar zijn goede inzet wordt door de OSS-doelman. Halverwege de 2e helft brengt OSS-keeper v.d. Leest stompend redding bij een gevaarlijk indraaiende hoekschop van Melvin Vissers. Met nog een kwartier te spelen brengt aan de andere kant DHC-keeper Mark Smith redding op een schot van een OSS-er. Na 79 minuten spelen valt de defiitieve beslissing na wederom een lange bal over links, waarna de inzet van een Ossenaar door Jeffrey van Roon bij een laatste reddingspoging in eigen doel wordt gewerkt. Dat na 87 minuten Jordy Brouwer bij de 2e paal de bal nog inkopt, na een vanaf links door Melvin Vissers genomen vrije trap, is alleen nog van betekenis voor de statistieken: 3-1.

De groen-zwarten leden vandaag voor het eerst in ruim drie maanden weer eens een nederlaag. En vreemd genoeg was die vorige nederlaag ook in Oss, namelijk op het slechts enige honderden meters vanaf het OSS’20 complex gelegen veld van DESO: op 11 december jl. werd het daar 3-0. Dat was de laatste wedstrijd voor de winsterstop. Sindsdien won DHC viermaal en speelde men tweemaal gelijk, hetgeen een opmars op de ranglijst betekende. De nederlaag nu bij OSS’20 was zeer teleurstellend, maar terecht. DHC speelde zeer matig, in een te laag tempo, met weliswaar veel balbezit maar zonder aanvallend gevaar te stichten en ook met veel balverlies. De thuisclub profiteerde daarvan, door verre ballen, snelle aanvallen en door te scoren. Een terechte nederlaag dus. De terugreis verliep heel stilletjes en duurde veel te lang.