DHC verliest door zeer matige 1e helft

Tekst: Wicher Schreuders

zondag 2 april 2017, 14.00 uur, competitiewedstrijd 24

Vlissingen – DHC 3-1 (2-0)

Scheidsrechter: C. Ruperti (Rotterdam)

Grensrechters: M. Moerkerk (Schaijk) en S.Y. Weeda (Oudenbosch)

18 min. 1-0 (penalty)

23 min. 2-0

46 min. 2-1 Joey Emmerink

87 min. 3-1

Opstelling DHC:

Mark Smith;

Anthony Pique (aanv.), Joey Emmerink, Levi Schipper, Jeffrey van Roon (75 min. Dominique Ahanhanzo);

Roy Speelman, Frank de Lange, Vincent Romeijn (66 min. Joshua Wadie);

Romano Denneboom (60 min. Mostava Fredrik), Jordy Brouwer, Melvin Vissers

Boekingen DHC: geen

De heenreis naar Vlissingen gaat via een mooie toeristische route langs de Zuid-Hollandse en Zeeuwse kust, via Haringvliet, Grevelingenmeer en Neeltje Jans. De zon schijnt, het ziet er prachtig en veel belovend uit. Na iets meer dan anderhalf uur en nog ruim op tijd bereiken we Vlissingen.

DHC trainer/coach Rob de Lange kan in deze wedstrijd niet beschikken over de geschorste Tidde Tromp. Roy Speelman start in zijn plaats. Net als vorige week thuis tegen Halsteren beginnen ook nu de licht geblesseerde Joshua Wadie en Mostava Frederik op de bank.

Op het zeer slecht bespeelbare grasveld in Vlissingen moet de Rotterdamse arbiter Clay Ruperti (ook bekend van RTV Rijnmond) al na 12 minuten aan Daniel Jansen van de thuisclub een gele kaart tonen na zijn 2e forse overtreding op Romano Denneboom. Er zijn wat beginnende aanvalspogingen van beide teams. Na 18 minuten bestraft scheidsrechter Ruperti een kennelijke overtreding van DHC-verdediger Levi Schipper op een Vlissingen speler met een elfmetertrap voor de thuisclub. Deze wordt feilloos benut waarmee het al snel 1-0 is en de groen-zwarten van slag zijn. Slechts vijf minuten later kopt DHC-captain Anthony Pique bij de 2e paal een bal weg, ongelukkigerwijs precies in de voeten van een speler van de thuisclub die vanaf de rand van het strafschopgebied op doel schiet en via de binnenkant van de paal voor de 2-0 zorgt. Het duurt even voor DHC zich weer wat heeft hervonden. Na ruim een half uur spelen kopt Jordy Brouwer naast het doel na een vrije trap van Frank de Lange. Vijf minuten voor de rust speelt Jordy Brouwer de bal op Romano Denneboom maar diens schot gaat via de plaatselijke doelman corner. Uit die door Jeffrey van Roon genomen hoekschop kopt vervolgens Jordy Brouwer over het vijandelijke doel. Kort voor het rustsignaal wordt Romano Denneboom binnen de beruchte lijnen onderuit gehaald en hij claimt een penalty, maar arbiter Ruperti wil daar niets van weten. Daarmee komt de rust, na een van DHC zijde zeer matige 1e helft, met een 2-0 stand.

De groen-zwarten komen als herboren uit de kleedkamers voor de 2e helft. Direct vanaf de aftrap levert een goede actie van Roy Speelman een hoekschop op rechts op, die wordt genomen door Jeffrey van Roon. Bij de 2e paal kopt Joey Emmerink de bal onhoudbaar in, waarmee het 2-1 is. DHC blijft hierna met man en macht aanvallen om te proberen nogmaals te scoren. Er komen diverse kansen. Een diepe bal van Roy Speelman leidt tot een gevaarlijke voorzet van Melvin Vissers, waarna de bal wordt weg gewerkt door een Vlissingse verdediger. Enkele minuten later legt Jordy Brouwer de bal terug op Romano Denneboom, die vanaf 20 meter over het doel schiet. Na 60 minuten moet Romano Denneboom, na wederom een forse overtreding op hem, vanwege een forse blessure worden vervangen door Mostava Frederik. Kort hierna speelt Anthony Pique de bal op Jordy Brouwer, die doorspeelt naar invaller Mostava Frederik die in het zijnet schiet. Even later zet Jordy Brouwer met een mooie hakbal Roy Speelman alleen voor de Vlissingense doelman, maar Speelman wordt door een achtervolgende verderdiger van de bal gelopen. In een volgende aanval speelt Levi Schipper de bal diep op Melvin Vissers die wat te ver aan de zijkant uit komt, waarna zijn schot uit een te moeilijke positie een prooi wordt voor de doelman. DHC-trainer/coach Rob de Lange brengt vervolgens Joshua Wadie in het veld voor Vincent Romeijn, waarna ook Joey Emmerink steeds meer naar voren gaat spelen, om te proberen de gelijkmaker te forceren. De geblesseerde Jeffrey van Roon wordt vervangen door Dominique Ahahanzo. DHC blijft aanvallen, Vlissingen moet terug, gedurende de gehele 2e helft. Met nog een kwartier te gaan, schiet Jordy Brouwer vanaf circa 30 meter een vrije trap over het Vlissingse doel, terwijl Roy Speelman even later alleen op de Vlissingse doelman denkt af te kunnen gaan, maar vanwege buitenspel wordt terug gevlagd. In de laatste 10 minuten noteren we nog doelpogingen van Melvin Vissers en Mostava Frederik, maar zonder succes. Terwijl alle DHC-ers steeds meer naar voren lopen, komt er dan ook steeds meer ruimte voor de thuisclub. Bij een spaarzame uitval, na 87 minuten, komt een Vlissingen-speler alleen voor DHC-goalie Mark Smith, die kansloos is: 3-1. Wedstrijd beslist, DHC geeft het dan op. In de slotseconden moet Smith nog een keer redding brengen ten koste van een hoekschop, terwijl het allerlaatste schot van de thuisclub op de bovenkant van de lat komt.

De wedstrijd eindigde daarmee in een 3-1 zege voor Vlissingen. Een geflatteerde uitslag, maar volkomen te wijten aan een zeer matige 1e helft. De 2e helft was van DHC-kant veel beter, maar de 2-0 ruststand kon niet meer worden goed gemaakt. DHC leed hiermee de 3e opeenvolgende nederlaag, terwijl aanvankelijk sinds de winterstop zes wedstrijden niet verloren was. Met deze slechte serie van 3 nederlagen moeten de Delftenaren nu onverwachts toch weer naar de ploegen onder hen gaan kijken. De eerstvolgende wedstrijd is komende zondag thuis tegen Quick.