DHC verliest Delftse derby

Tekst: Dik Schreuders

dinsdag 2 mei 2017, 20.00 uur, Haaglanden Voetbal-toernooi

Vitesse Delft – DHC        3-2  (3-1)

Scheidsrechter: L. Wagner

Grensrechters:  J. Koornneef en R. Polanen

28 min.   1-0

33 min.   2-0

38 min.   2-1   Jordy Brouwer

42 min.   3-1

47 min.   3-2   Jordy Brouwer

Mark Smith (45 min. Nishant Bekaroe);

Anthony Pique, Joey Emmerink, Levi Schipper, Jeffrey van Roon;

Tidde Tromp (aanv.), Frank de Lange, Vincent Romeijn (77 min. Quinten vd Kraaij);

Roy Speelman (45 min. Killian van Mil), Jordy Brouwer, Mostava Frederik

Zondag hoofdklasser DHC verliest de Delftse derby van zaterdag 1e klasser Vitesse Delft. De 3-1 achterstand bij rust kon in het 2e bedrijf slechts deels worden goedgemaakt. Daardoor liggen de groen-zwarten uit het Haaglanden Voetbal-toernooi en speelt niet DHC, maar Vitesse Delft over 2 weken thuis in de halve finale tegen Quick.

DHC trad aan zonder vaste krachten Romano Denneboom, Melvin Vissers en Joshua Wadie. Zoals het vaak gaat in dit soort wedstrijden is de lager spelende ploeg (Vitesse Delft) veel meer gemotiveerd, dan de hoger spelende ploeg (DHC). Zeker in de 1e helft is er te weinig beleving, inzet en tempo bij de in het wit gestoken hoofdklasser en lijkt er sprake van onderschatting

Killian van Mil

In het eerste kwartier waren er mogelijkheden voor Jordy Brouwer en Tidde Tromp, maar de rood-zwarte verdediging bleef op de been. Halverwege de 1e helft redt doelman Mark Smith op een schot van ex-DHC-er Rene de Graaff, die – samen met de 2e ex-DHC-er Jevon Blijd – in de basis stond bij Vitesse Delft. In de 28e min. wordt een voorzet bij de 1e paal van dichtbij ingetikt voor Mark Smith en is het 1-0. Vijf minuten later wordt de score verdubbeld na een halve terugspeelbal en een kluts met een aanvaller en doelman Mark Smith: 2-0. Direct hierna is er aan de andere kant een voorzet van Jeffrey van Roon, waarna Roy Speelman van voorbij de 2e paal hard inschiet. Een verdediger van de thuisploeg krijgt de bal op de doellijn op het lichaam, waardoor het geen doelpunt wordt. In de 38e min. wederom een voorzet van Jeffrey van Roon, waar spits Jordy Brouwer van dichtbij in de verre hoek prima afmaakt: 2-1. Nog voor rust is de marge weer twee doelpunten. Een vrije trap van ruim 30 meter over de grond verdwijnt in één keer in het doel achter Mark Smith: 3-1.

Levi Schippers

 

In de pauze maakt de licht geblesseerde doelman Mark Smith plaats voor Nishant Bekaroe, terwijl A-junior Killian van Mil de plaats inneemt van Roy Speelman. DHC begint direct veel fanatieker. Al na 2 min. is er de 3-2 als Jordy Brouwer opnieuw prima afmaakt na een voorzet nu van Frank de Lange. Kort hierna wordt Jordy Brouwer terug gevlagd wegens buitenspel en kopt vervolgens Jordy Brouwer over na een voorzet van Mostava Frederik.  Hierna kan een verdediger ten koste van een corner net onderscheppen voor Killian van Mil. In de 59e min. gaat Tidde Tromp de 16 meter in, maar alvorens gevaarlijk te worden gaat hij onderuit. De Vitesse Delft-doelman redt dan nog op een schot van Killian van Mil. Het DHC-offensief ebt dan enigszins weg, terwijl Vitesse Delft met snelle counters gebruik maakt van de geboden ruimte. Zo pareert doelman Nishant Bekaroe halverwege de 2e helft een hard ingeschoten bal ten koste van een corner. Een voorzet van Killian van Mil wordt door een verdediger net voor de doellijn weggetrapt voor Jordy Brouwer en Mostava Frederik. Bij DHC vervangt A-junior Quinten vd Kraaij vervolgens Vincent Romeijn, waar DHC dan met nog meer aanvallers gaat spelen. In het laatste kwartier komen er dan weer meer kansen voor de groen-zwarten. Mostava Frederik stuit op de doelman, een verdediger glijdt de bal van de doellijn net voor Jordy Brouwer, een verdediger trapt een inzet van Killian van Mil corner en de doelman pakt een schot van 18 meter van Quinten vd Kraaij.  In de slotminuut is er nog een hard schot van Mostava Frederik van 16 meter, waar de Vitesse Delft-doelman de bal net over de lat kan tikken.

Waar het 2 jaar terug ook voor dit toernooi nog 0-6 voor DHC was, komt het einde nu dan ook met een 3-2 eindstand voor Vitesse Delft en daarmee uitschakeling voor DHC.