DHC verdient meer

Tekst: Dik Schreuders

zondag 12 mei 2019, 14.30 uur, competitiewedstrijd nr 24

Moerse Boys – DHC     3-1  (2-1)

Scheidsrechter:  J. Verduijn (Nieuwveen)

3 min.           1-0

25 min.         2-0

45 min.         2-1    Jordy Brouwer

90+2 min.    3-1

Mats Mangelmans;

Thomas Aangenendt (45 min. Brent Biesheuvel), Joey Emmerink, Joren Tromp, Jeffrey van Roon;

Vincent Romeijn, Frank de Lange, Jessy Nauman;

Quinten vd Kraaij, Jordy Brouwer (aanv.), Youri Kooijmans

Boekingen:

1 min.    Thomas Aangenendt

53 min.  Frank de Lange

In Brabant aan de Belgische grens had DHC vandaag meer verdient tegen Moerse Boys. Na de 1-3 thuisnederlaag op 22 april jl. tegen koploper VOC in de voorgaande competitiewedstrijd, werden twee oefenwedstrijden gewonnen. Vandaag uit bij nummer twee Moerse Boys werd het opnieuw een 3-1 nederlaag, waar DHC zeker meer had verdient. De groen-zwarten waren in de 2e helft heer en meester jagend op de gelijkmaker en vervolgens de winnende treffer. Verder dan een afgekeurd doelpunt kwam men niet, waarna in blessuretijd een uitval van de thuisclub de wedstrijd besliste.

Afgelopen donderdag op de training moesten doelman Bas van Zee (knieblessure) en verdediger Levi Schipper (gebroken neus) afhaken en richting ziekenhuis. Beiden waren er vandaag dus ook niet bij. Manuel Mansanga werd met een lichte blessure uit voorzorg op de bank gehouden. Hierdoor startten Mats Mangelmans, Thomas Aangenendt en Joey Emmerink (terug na één wedstrijd schorsing) in de basis.

Op een klein, hobbelig, droog en daardoor heel moeilijk bespeelbaar grasveld is er al in de 1e min. een duel tussen Thomas Aangenendt en één van de oranjehemden. Gillend gaat de Brabander naar de grond en op basis van luid gegil vanaf de Moerse Boys-bank besluit scheidsrechter Verduijn tot geel voor Thomas Aangenendt. Direct hierop een ongelukkige actie als Mats Mangelmans uit speelt op Thomas Aangenendt, waar direct druk wordt gezet en vervolgens na 3 min. de 1-0 in het doel ligt. Tien minuten later kopt Jordy Brouwer aan de andere kant een voorzet van Youri Kooijmans naast. Na 17 min. een combinatie Jessy Nauman, Jordy Brouwer en weer Jessy Nauman die het strafschopgebied ingaat en zijn schot door de doelman gestopt ziet. Vervolgens speelt Jessy Nauman de bal voor het doel, waar Youri Kooijmans de bal net mist. De thuisploeg speelt heel fel en fysiek, hetgeen de scheidsrechter toelaat. Na een overtreding tegen Jordy Brouwer op de rand van het strafschopgebied, gaat de vrije trap van Jeffrey van Roon net naast. Een minuut later redt de Brabantse doelman op een schot van Jessy Nauman, na een actie van Quinten vd Kraaij. Na 25 min. is er aan de rechterkant halverwege de DHC-helft balverlies van Joren Tromp en de snelle uitbraak resulteert in een voorzet en een hard schot dat via onderkant lat in de touwen eindigt: 2-0. Tien minuten later wordt een schot van Frank de Lange aangeraakt, zodat dat slechts een corner oplevert. Een volgend schot van Jordy Brouwer gaat net over. Op slag van rust een pass van Jessy Nauman op Jordy Brouwer, die vanaf 25 meter onhoudbaar inschiet en voor de 2-1 ruststand zorgt.

Na de pauze past Rob de Lange de DHC-opstelling aan door rechtsachter Thomas Aangenendt te vervangen door een extra middenvelder Brent Biesheuvel, waardoor DHC overgaat naar een 3-4-3-opstelling. Dit blijkt een goede aanpassing, want de tweede helft is enkel en alleen voor een aanvallend en druk zettend DHC. Uiteraard is er dan wel het gevaar voor sommige snelle counters van de thuisploeg. Al in de 48e min. een verre voorzet van Jeffrey van Roon, waarna de Moerse Boys-doelman de kopbal van invaller Brent Biesheuvel net kan stoppen. Drie minuten later een combinatie Youri Kooijmans – Jordy Brouwer en weer Youri Kooijmans, waar de doelman wederom redding brengt. Na bijna een uur een voorzet van Quinten vd Kraaij en Brent Biesheuvel die voorlangs kopt, waarna de bal ook net voorlangs gaat bij Youri Kooijmans bij de tweede paal. In de 66e min. lijkt DHC dik verdient langszij te komen. Een ingooi van Jeffrey van Roon komt bij Youri Kooijmans, die in de 16 meter Jordy Brouwer bereikt, waarop buitenspel wordt gegeven. In dezelfde minuut aan de andere kant een snelle counter, waar doelman Mats Mangelmans de ingeschoten bal prima pakt. Vervolgens gelijk weer een mogelijkheid voor DHC, als Frank de Lange op links Youri Kooijmans aanspeelt en Jessy Nauman uit zijn voorzet naast schiet. In de 72 min. is er een voorzet van Jeffrey van Roon, waarna Brent Biesheuvel in de 16-meter Youri Kooijmans bereikt. Met een verdediger in zijn rug draait Kooijmans en schiet de gelijkmaker in, maar vervolgens is het de grensrechter van de thuisclub die zijn vlag opsteekt. Scheidsrechter Verduijn besluit vervolgens om de treffer alsnog af te keuren. In de 79e min, schiet Frank de Lange van net buiten het strafschopgebied hoog in naar de verre hoek, waar de doelman de bal dan net over de lat kan tikken. Ook in de laatste 10 minuten blijft DHC constant aanvallen. Quinten vd Kraaij speelt op rechts Jessy Nauman aan, die laag scherp voorgeeft en bij de 2e paal is het Youri Kooijmans die inglijdend de bal net naast schiet. Kort hierna kopt Jordy Brouwer na een voorzet van Jeffrey van Roon naast. En zoals het dan altijd gaat…..Twee minuten in blessuretijd een ver opgedrongen DHC, een verre bal van de thuisclub en alleen voor Mats Mangelmans is het dan tegen de verhouding in 3-1.

Voor DHC resten nu de laatste twee competitiewedstrijden tegen DOSKO thuis (19 mei) en Spartaan’20 uit (26 mei), waarna als plaatsvervangende periodewinnaar de nacompetitie voor promotie voor terugkeer naar de hoofdklasse volgt.