DHC uit de beker

Tekst: Dik Schreuders

woensdag 31 januari 2018, 20.00 uur, bekerwedstrijd nr 2

Te Werve – DHC     3-0  (1-0)

Scheidsrechter:   M.K. Rampersad  (Rotterdam)

Grensrechters:  J. Voogt (Vlaardingen) en S.H.M. van Soest (Delft)

31 min.    1-0

50 min.    2-0

65 min.    3-0

Blairi Schermer;

Anthony Pique, Thomas Aangenendt (63 min. Vincent Romeijn), Joshua Wadie, Jeffrey van Roon;

Tidde Tromp (aanv.), Frank de Lange, Melvin Vissers;

Sinte Fonkel (73 min. Yannick Prade), Jordy Brouwer, Wesley Verhoek (45 min. Roy Speelman)

Boekingen: Geen

DHC werd vanavond uitgeschakeld voor de beker. In de tussenronde verloor de bekerfinalist van afgelopen seizoen met een duidelijke 3-0 uit bij zaterdag-1e klasser Te Werve.

De groen-zwarten konden vandaag niet beschikken over Joey Emmerink en Levi Schipper. Verder liet trainer/coach Rob de Lange vandaag doelman Mats Mangelmans en Djerreld Muntslag op de bank.

In de eerste helft zien we afwisselend aanvallen over en weer van beide ploegen, waar Te Werve meer inzet toont dan DHC. Voor DHC noteren we kansen voor Melvin Vissers (de Te Werve-doelman grijpt in en naast) en Sinte Fonkel (over), waar aan de andere kant DHC-doelman Blairi Schermer tweemaal prima ingrijpt. In de 29e min. pakt de Te Werve-doelman een hoge voorzet van Anthony Pique net voor Jordy Brouwer en eindigt direct daarna een aanval via Tidde Tromp, Melvin Vissers en Wesley Verhoek ook bij de doelman van de thuisclub. Hierna speelt Te Werve de bal ver op een op rechts vrijstaande speler, die alleen doorgaat en Blairi Schermer kansloos laat: 1-0. Kort hierna schiet Tidde Tromp van 18 meter net naast. In de 40e min. komt de bal na een corner bij Sinte Fonkel die van dichtbij ineens uithaalt, maar het houtwerk treft, waardoor de stand voor de rust niet meer wijzigt.

In de 1e min. na rust speelt Anthony Pique op rechts diep op invaller Roy Speelman. Deze haalt van net rand 16 meter hard uit en treft boven de kansloze doelman de lat. Enkele minuten later is er balverlies door de groen-zwarten en zorgt de spits van de thuisclub voor een 2-0 stand. Een inzet van Sinte Fonkel gaat hierna voorlangs. DHC is in de 2e helft veelvuldig op de helft van de tegenstander, maar wordt niet echt gevaarlijk. Als dan in de 67e min. na een snelle aanval het alleen voor doelman Blairi Schermer 3-0 wordt, is de wedstrijd gespeeld. Verder dan een actie van invaller Yannick Prade, die een tien minuten voor het einde op de doelman stuit, komt DHC niet meer. DHC is uitgeschakeld. Te Werve – met oud-DHC-jeugdspeler Mo Faloun in de basis gaat door. DHC kan zich richten op de nog volgende belangrijke wedstrijden in de Hoofdklasse.