DHC stelt teleur, Den Hoorn viert puntendeling

Tekst:  Dik Schreuders

zaterdag 6 april 2019, competitiewedstrijd nr 21

DHC – Den Hoorn     0-0  (0-0)

Scheidsrechter:  R. Tiesinga  (Amsterdam)

Bas van Zee;

Manuel Mansanga, Joey Emmerink, Levi Schipper, Jeffrey van Roon;

Vincent Romeijn, Frank de Lange (81 min. Brent Biesheuvel), Jessy Nauman;

Soliman el Yakoubi (71 min. Quinten vd Kraaij), Jordy Brouwer (aanv.), Youri Kooijmans (84 min. Djerreld Munstlag)

Boekingen:

44 min.       Levi Schipper

90+3 min.  Jordy Brouwer

Na afloop van de regioderby DHC tegen Den Hoorn was de stemming in beide kampen volstrekt verschillend. DHC stelde teleur en was ook teleurgesteld na het matige 0-0 resultaat tegen het laaggeplaatste Den Hoorn. Den Hoorn vierde de puntendeling en sprak van een geweldige wedstrijd en vertrok met het resultaat waarvoor men gekomen was.

Enige weken terug in de wedstrijd in Den Hoorn kwam DHC al heel snel op 0-1, kort daarna op 0-2 en na een half uur op 0-3, waarmee de 0-4 zege simpel werd binnengehaald. Zaterdagavond in Delft kon een constant aanvallend en veel beter voetballend DHC niet snel scoren tegen een verdedigend en fysiek spelend Den Hoorn, dat slechts loerde op een spaarzame counter. En waar de minuten verstreken werd er meer tijdgerekt en waren er steeds meer blessuregevallen bij de bezoekers. DHC kon hier vandaag geen doelpunt scoren en de wedstrijd zodoende openbreken. Het bleef dus bij een 0-0.

DHC treedt vandaag ongewijzigd op ten opzichte van de opstelling twee weken terug uit bij Velo. Toen werd het in het Westland 0-2 voor DHC. De laatste thuiswedstrijd tegen VUC een week daarvoor konden de groen-zwarten ook niet scoren en werd het een 0-1 nederlaag. Dinsdag 2 april jl. bij 2e divisionist HBS voor het HV-toernooi speelde men een goede wedstrijd, maar scoorde men ook slechts éénmaal.

De eerste mogelijkheid is er na 7 min. nadat Vincent Romeijn Joey Emmerink aanspeelt en diens pass door de Den Hoorn-doelman in de 16-meter net voor Soliman el Yakoubi weggetrapt kan worden. Kort daarna bereikt Manuel Mansanga op rechts Soliman el Yakoubi, wiens hoge voorzet net voorlangs gaat en bij de 2e paal te scherp is voor Youri Kooijmans. In de 13e min. trapt een Den Hoorn-verdediger de bal weg na een voorzet van Youri Kooijmans, waarna Jessy Nauman inschiet en de Den Hoorn-doelman de bal corner tikt. Eén minuut later moet DHC op voorsprong komen, als Jordy Brouwer diep speelt op Jessy Nauman. Nauman gaat alleen door en alleen voor de uitkomende doelman gaat hij met een boog om de doelman heen. Echter, de bal is dan te ver en te veel naar de buitenkant, waardoor de bal over de achterlijn loopt. In de 17e min. kopt Jordy Brouwer in na een voorzet van Jeffrey van Roon. De bal komt binnen het strafschopgebied bij een verdediger en volgens alles wat DHC is, stopt deze de bal met de arm. Scheidsrechter Tiesinga laat doorspelen. Drie minuten later een voorzet van Soliman el Yakoubi, waarna Youri Kooijmans van dichtbij naast schiet. De gasten hebben sporadisch een snelle counter, waar DHC-doelman Bas van Zee geen enkele keer op de proef wordt gesteld.

In de 2e helft geen wijziging in het spelbeeld. Een voetballend en aanvallend DHC, een verdedigend Den Hoorn met een spaarzame counter en veel fysieke inzet. Direct na de hervatting schiet Jordy Brouwer van net buiten de 16-meter een toegekende vrije trap nipt over. In de 55e min. is er in de DHC-aanval een overtreding op Jordy Brouwer en rekent DHC op een vrije trap mee. Scheidsrechter Tiesinga laat echter doorgaan en in de snelle counter kan DHC-doelman Bas van Zee de bal keren. Twee minuten later aan de andere kant een voorzet van Jessy Nauman en een verdediger die net voor Jordy Brouwer de bal kan wegtrappen. Vervolgens schiet Joey Emmerink kort hierna van dichtbij in na een vrije trap van Jeffrey van Roon. De Hoornse doelman keert de inzet. Na een actie van Soliman el Yakoubi tot op de achterlijn, waarna hij de bal teruglegt, waar Jordy Brouwer dan van binnen de 16-meter over schiet.  Na 62 min. lijkt DHC dan nu echt te gaan scoren. Een voorzet van Jessy Nauman komt vlak voor het doel bij Frank de Lange, waarna het schot door een verdediger wordt gekeerd. Twee minuten later ziet Frank de Lange zijn schot van 18 meter door de doelman gestopt. In dezelfde minuut een voorzet van Jessy Nauman, waar bij de 2e paal een verdediger de bal net wegtrapt voor Youri Kooijmans. Met nog ruim 20 minuten op de klok passt Manuel Mansanga op Jordy Brouwer, die doorspeelt op Youri Kooijmans, waarna een verdediger de bal nog net corner kan trappen. Het is nog ruim een kwartier als invaller Quinten vd Kraaij Manuel Mansanga bereikt, waarna diens voorzet bij de 2e paal door een verdediger net kan worden weggekopt voor Youri Kooijmans. In de 80e min. een één-twee van Quinten vd Kraaij met Jordy Brouwer, waarna Quinten vd Kraaij zijn inzet door de doelman gestopt ziet worden. Vervolgens is er een voorzet van Jessy Nauman, waarna Youri Kooijmans zijn kopbal door de Den Hoorn-doelman gestopt wordt. In de slotfase speelt DHC steeds gehaaster en blijft aanvallen, maar verder dan nog enkele corners komt men niet meer. En doordat Den Hoorn hier aanvallend helemaal niets tegenover stelt, blijft de 0-0 op het scorebord.

Voor de groen-zwarten een teleurstellend resultaat. Bovendien een verlies van twee punten, wat dadelijk aan het eind van de competitie weel eens heel belangrijke dure punten kunnen zijn. Dit in de strijd om de mogelijke 3e periodetitel en in de strijd om de 3e/4e plaats voor de mogelijke vervangende periodetitel. Nog 5 competitiewedstrijden.