DHC start met overwinning

Tekst: Dik Schreuders

zondag 23 september 2018, 14.00 uur, competitiewedstrijd nr 1

Olympia – DHC     3-4  (1-3)

Scheidsrechter:  A.G.J. van Loenen (Den Haag)

2 min.     0-1    Jordy Brouwer

13 min.   0-2    Soliman el Yakoubi

20 min.   1-2

39 min.   1-3    Jordy Brouwer

50 min.   2-3

65 min.   3-3

66 min.   3-4    Jordy Brouwer

Bas van Zee;

Scott Luiten, Joey Emmerink, Levi Schipper, Jeffrey van Roon;

Joren Tromp, Frank de Lange, Jessy Nauman (78 min. Vincent Romeijn);

Soliman el Yakoubi (78 min. Djerreld Muntslag), Jordy Brouwer, Youri Kooijmans

Boekingen:

Geen

DHC start de competitie met een 3-4 uitoverwinning bij Olympia. Een wedstrijd waarin DHC duidelijk de bovenliggende partij is, maar dit onvoldoende in de score tot uitdrukking brengt. Aanvoerder Jordy Brouwer scoort drie keer voor de groen-zwarten. De eerste drie punten zijn binnen !

Op een ondanks de gestaag vallende regen goed bespeelbaar grasveld neemt DHC al snel een voorsprong. Na een eerste aanval via Joren Tromp en Jordy Brouwer schiet Soliman el Yakoubi net naast. In de 2e min. geeft Soliman el Yakoubi de bal mee aan Jordy Brouwer de 16 meter in en via een lobje over de uitlopende Goudse doelman is het al direct 0-1. DHC blijft constant in de aanval en nog binnen een kwartier wordt de voorsprong verdubbeld. Na een ingooi kopt Jordy Brouwer door en nu is het Soliman el Yakoubi die de 0-2 inschiet. Olympa komt dan na 20 min. weer in de wedstrijd na een verre bal aan hun linkerkant, waarna een lage voorzet net langs doelman Bas van Zee gaat en bij de 2e paal schiet een Goudse aanvaller de 1-2 in. Zonder dat DHC nog echte kansen krijgt, is men wel constant op de Olympia-helft te vinden. Met 39 min. op de klok gaat Jordy Brouwer door en vanaf rand strafschopgebied is er opnieuw een lobje over de doelman en het is 1-3 als ruststand.

Vijf minuten na rust komt de thuisclub weer in de wedstrijd als vrijstaand de 2-3 ingeschoten kan worden. Ruim 10 minuten later laat de doelman van de thuisclub een vrije trap van Jeffrey van Roon los, maar de Goudse verdediging kan de bal wegtrappen.

In de 65e min. komt de thuisclub onverwachts langszij als een hard schot in eerste instantie wordt gekeerd door doelman Bas van Zee, maar het in de rebound 3-3 is. Eén minuut later komen de volledig in het wit gestoken Delftenaren weer op voorsprong. Soliman el Yakoubi bereikt in de 16 meter Jordy Brouwer en met zijn derde doelpunt van vanmiddag zet hij DHC op 3-4. Kort hierna schiet Jordy Brouwer net over na een nieuwe assist van Soliman el Yakoubi. Met nog vijf minuten op de klok redt Bas van Zee bij een inzet van de thuisclub bij de 2e paal. Aan de andere kant redt de doelman van de thuisclub bij een schot van 18 meter van Jordy Brouwer. In blessuretijd een voorzet vanaf links van Youri Kooijmans, waarna Djerreld Muntslag de lat teistert en in de rebound Frank de Lange op de paal schiet. Direct hierna fluit scheidsrechter Angelo van Loenen voor het einde en vieren de Delftenaren de eerste driepunter van deze competitie.