DHC speelt opnieuw gelijk

Tekst: Dik Schreuders

zaterdag 18 augustus 2018, 14.30 uur, Duno-toernooi, oefenwedstrijd nr 4

DHC – Die Haghe        1-1   (0-0)

Scheidsrechter: R. Dietz (Den Haag)

48 min.      0-1

62 min.      1-1      Joey Emmerink (pen.)

Bas van Zee;

Thomas Aangenendt (60 min. Jessy Mauman), Joey Emmerink (aanv.), Levi Schipper (45 min. Scott Luiten), Jeffrey van Roon;

Frank de Lange, Vincent Romeijn, Farid el Hammouchi (45 min. Roy Speelman);

Djerreld Muntslag (45 min. Rayvano van Alphen), Brent Biesheuvel, Youri Kooijmans (70 min. Andani Ollie)

De tweede wedstrijd voor DHC op het Duno-toernooi leverde de ploeg van Rob de Lange wederom een gelijkspel op. Tegen het naar de zaterdag-1e klasse gepromoveerde team kwam DHC niet verder dan 1-1.

De eerste helft leverde de groen-zwarten na de beginfase een overwicht op. DHC speelde op de helft van de tegenstander en had veel meer balbezit. Pas in de laatste 10 minuten voor de pauze leverde dit wat mogelijkheden op. De eerste mogelijkheid via een vrije trap van ruim 16 meter van Jeffey van Roon op de buitenkant paal. Kort hierna zag Brent Biesheuvel zijn kopbal van dichtbij, na een prima voorzet van Youri Kooijmans, gestopt worden door de Haagse doelman. Drie minuten voor rust schiet tenslotte Farid el Hammouchi naast het Die Haghe-doel. Zodoende ging de rust in met 0-0.

Direct na de doelwisseling was het aan de andere kant wel raak. Knullig uitverdedigen, waarbij de bal door een Die Haghe-speler werd geblokt, betekende de 0-1 voor Die Haghe. Vervolgens ziet aan de andere kant Frank de Lange zijn schot net naast gaan. In de 62e min. wordt Brent Biesheuvel, na een prima pass vanaf rechts van Youri Kooijmans, binnen de lijnen onderuit gehaald. Scheidsrechter Dietz kent terecht een strafschop toe aan DHC. Aanvoerder Joey Emmerink schiet vervolgens prima de 1-1 binnen. Vijf minuten later wordt net buiten de 16-meter Roy Speelman aangespeeld door Youri Kooijmans. Speelman gaat onderuit, waarna de toegekende vrije trap door Frank de Lange net over wordt geschoten. Waar DHC dan inmiddels 3-3-4 speelt en vrijwel voortdurend op de andere helft speelt en in balbezt is, blijft de Die Haghe-verdediging – met in de 2e helft de 37-jarige oud-DHC-speler Jeroen Brand – overeind. In de 83e min. stopt de Die Haghe-doelman een schot van Rayvano van Alphen, waarmee de laatste kans voor de groen-zwarten verloren gaat. De score blijft dan ook 1-1.