DHC sluit jaar winnend af

Tekst: Dik Schreuders

zondag 17 december 2017, 14.00 uur, competitiewedstrijd nr 14

Alphense Boys – DHC       2-4  (1-1)

Scheidsrechter:  S. Veekamp  (Enschede)

Grensrechters:  S. Tjeerdsma (Drachten) en H.J. van Boxtel (Tilburg)

17 min.   1-0

22 min.   1-1   Tidde Tromp

77 min.   1-2   Jordy Brouwer

83 min.   1-3   Melvin Vissers

85 min.   2-3

89 min.   2-4   Jordy Brouwer

Mats Mangelmans;

Anthony Pique, Joey Emmerink, Thomas Aangenendt, Jeffrey van Roon;

Tidde Tromp (aanv.), Frank de Lange, Melvin Vissers;

Djerreld Muntslag (81 min. Roy Speelman), Jordy Brouwer, Wesley Verhoek (88 min. Vincent Romeijn)

Boekingen:

79 min.  Anthony Pique

DHC sluit het jaar 2017 af met een 2-4 overwinning uit bij Alphense Boys. Werd 14 dagen terug in Groesbeek na een lange periode eindelijk weer gewonnen, vandaag waren de groen-zwarten opnieuw succesvol. Na een leuke wedstrijd met lange tijd een groot overwicht voor DHC werd de winst in de slotfase binnengehaald.

In vergelijking met 14 dagen terug was vandaag Frank de Lange terug van een blessure, waar nu dus Levi Schipper ontbreekt na zijn polsbreuk in die laatste wedstrijd.

Al in de 1e min. moet doelman Mats Mangelmans optreden als één van de rood-witten door kan gaan en van dichtbij inschiet. Aan de andere kant zien wij in de eerste 10 minuten driemaal – Jordy Brouwer, Wesley Verhoek en Djerreld Muntslag – een DHC-er terug gevlagd worden wegens buitenspel. In het eerste kwartier is Alphense Boys wat meer op de DHC-helft, hetgeen in de 17e min. resulteert in de 1-0 als een goede combinatie een van de Alphenaren in de 16 meter brengt vlak voor het DHC-doel. Al 5 min. later is de stand echter weer gelijk. Een doorgespeelde bal op de doorlopende Tidde Tromp die op de rand 16 meter de bal over de uitlopende doelman in het doel lobt: 1-1. DHC heeft hierna meer balbezit en speelt meer op de Alphense speelhelft, waar beide ploegen de aanval blijven zoeken. Zo komt Tidde Tromp n het strafschopgebied ten val na een voorzet van Djerreld Muntslag en tikt Mats Mangelmans een schot van 16 meter over. Ook Melvin Vissers kan een verre pass van Jeffrey van Roon in het strafschopgebied niet voldoende verwerken.

De 2e helft geeft vervolgens een bovenliggend DHC te zien. Veel meer balbezit en veelal op de speelhelft van de thuisclub. Al direct na de hervatting een actie van Jeffrey van Roon links in het strafschopgebied, waarna zijn voorzet voorlangs gaat en ook net langs Jordy Brouwer. In de 47e min. speelt Jordy Brouwer binnen de 16 meter de bal op Melvin vissers die van dichtbij inschiet en de buitenkant van de paal raakt. In de 20e min. na de hervatting speelt Melvin Vissers diep op Djerreld Muntslag die alleen doorgaand met een verdediger in de rug net buiten het strafschopgebied onderuit gaat. De verder prima fluitende 24-jarige scheidsrechter Veekamp uit Enschede gebaart doorspelen. Na 68 min. neemt Jeffrey van Roon aan de rechterkant een corner, waarna Jordy Brouwer hard inschiet. De Alphense doelman tikt de bal weg, waarna vanaf links Tidde Tromp hard en laag inschiet, maar de bal komt binnenkant paal en kaatst weer terug het veld in. In een volgende lange aanval van de groen-zwarten is het de Alphense doelman die redding brengt. Met nog een kwartier op de klok schiet de doorgaande Djerreld Muntslag vanaf rechts net naast. In de 77e min. dan de verdiende voorsprong, als een lage voorzet vanaf links van Jeffrey van Roon bij de 2e paal beheerst laag wordt ingeschoten door Jordy Brouwer: 1-2. Enkele minuten later lijkt de wedstrijd definitief beslist als een aanval over rechts via de net ingevallen Roy Speelman en Jordy Brouwer door Melvin Vissers wordt afgerond en de stand op 1-3 komt. Twee min. later aan de andere kant een voorzet, die van dichtbij wordt ingeschoten en het dus 2-3 is. Toch wordt de wedstrijd alsnog voortijdig beslist, als in de 89e min. een voorzet van Tidde Tromp door Jordy Brouwer prima wordt afgemaakt en het 2-4 is.

Daarmee gaat DHC dus met twee achtereenvolgende overwinningen de winterstop in.