DHC scoort te weinig en speelt gelijk

Tekst: Dik Schreuders

zaterdag 8 september 2018, 18.00 uur, bekerwedstrijd nr 2

DHC – Te Werve     1-1  (1-0)

Scheidsrechter:  R. Turk  (Sassenheim)

Grensrechters:  E. Vlek  (Waddinxveen) en J Leider  (Almere)

39 min.    1-0   Youri Kooijmans

71 min.    1-1

Bas van Zee;

Thomas Aangenendt, Joey Emmerink, Levi Schipper, Jeffrey van Roon;

Jessy Nauman, Joren Tromp (aanv.), Frank de Lange (57 min. Andani Ollie);

Brent Biesheuvel (71 min. Roy Speelman), Youri Kooijmans, Quinten vd Kraaij (57 min. Djerreld Muntslag)

Boekingen:

22 min.     Frank de Lange

Na de prima 0-6 bekeroverwinning uit bij Concordia, wachtte vandaag voor de zaterdagavondwedstrijd in eigen Stadion zaterdag 2e klasser Te Werve. Doordat de groen-zwarten te weinig scoorden en de gasten kort voor tijd uit één van hun weinige aanvallen de gelijkmaker scoorden, kwam er een 1-1 eindstand op het scorebord.

Bij DHC was vandaag Jordy Brouwer (vakantie) afwezig, terwijl in de warming up doelman Mats Mangelmans te veel last ondervond van een enkelblessure van afgelopen week op de training en vanavond moest afhaken. Voor de eerstkomende KNVB-bekeropponent van Ajax waren twee Ajax-scouts aanwezig om het groen-witte team te bekijken.

Al na 6 min. kwam de eerste kans voor DHC via een schot van rechts van Youri Kooijmans, hetgeen de Te Werve-doelman stopte. Een DHC-aanval werd onderbroken door een handsbal, hetgeen geel opleverde en een vrije trap net op de rand van de 16 meter. De vrije trap van Jeffrey van Roon ging over. Vervolgens breekt Youri Kooijmans alleen door, maar volgt het terug vlaggen wegens buitenspel. Een spaarzaam schot van Te Werve wordt halverwege de 1e helft simpel gestopt door DHC-doelman Bas van Zee. Een actie van aanvoerder Joren Tromp resulteert in een schot van 25 meter net naast. Een volgende overtreding van Te Werve net op de rand van de 16-meter levert opnieuw een vrije trap op, maar ook hier geen succes voor DHC. In de 39e min. is het dan wel raak. Een voorzet van Frank de Lange wordt door Youri Kooijmans van dichtbij ingeschoten: 1-0.

Ook na rust is DHC de aanvallende partij en heeft Te Werve de nodige vertredingen nodig om overeind te blijven. Direct na de hervatting is de Te Werve-doelman net attent voor Jessy Nauman. Na een kwartiertje in de 2e helft een pass van Jessy Nauman en Youri Kooijmans gaat alleen op de Te Werve-doelman af. Kooijmans schiet de bal vanaf 16 meter laag prima langs de uitkomende doelman, maar de bal gaat vervolgens ook net langs de verkeerde kant van de paal. Tien minuten later wederom één van de zeldzame aanvallen van Te Werve, waarna uit de corner van voor de 1e paal de bal hard wordt ingekopt en via de handen van doelman Bas van Zee in het doel verdwijnt: 1-1. Met nog een kwartier op de klok levert een actie van Youri Kooijmans vanaf links slechts een corner op. Na rood in de 78e min. voor een Te Werve-speler na een forse overtreding op Roy Speelman, laat scheidsrechter Turk een overtreding in de 16-meter tegen Youri Kooijmans doorgaan. Een teruggelegde bal van Djerreld Muntslag vanaf links op Youri Kooijmans resulteert in een schot, de doelman tikt de bal corner. Uit de corner kopt Joey Emmerink net naast. Kort daarna is de laatste mogelijkheid opnieuw voor Joey Emmerink die opnieuw naast kopt na een corner. Hierdoor staat er aan het einde van de wedstrijd een gezien het spelbeeld verrassende 1-1 op het scorebord. Volgende week zondag 16 september opnieuw voor de beker, om 14.00 uur thuis tegen Laakkwartier.