DHC Poulewinnaar Stad Delft Bokaal


Tekst: Dik Schreuders

Op een bijveld van dvv Delft werd DHC dinsdagavond poulewinnaar vóór Sep en Wippolder. Daarmee plaatsten de groen-zwarten zich voor de finalepoules komende zaterdag bij Full Speed en dvv Delft.

dinsdag 13 augustus 2019, 19.00 uur (2×20 min.), SDBokaal
DHC – Wippolder    2-2 (1-0);
DHC w.n.s.Scheidsrechter: G. van Sprang8 min.    1-0   Nando Nauman24 min.  1-1   (pen.)31 min.  1-237 min.  2-2    Andani Ollie
Stefan Gravesteijn;Lennart van Kruijl (20 min. Kamal Jongert), Abdulhak Abdalah, Lando van Duyn, Mitchell Klas;Max Otten, Art Bytyci, Nando Nauman;Anass Attahiri, Dylan Franquet, Andani Ollie

Na een schitterende actie en voorzet van Andani Ollie, schiet Nando Nauman al na 8 min. de 1-0 binnen. Kort na de doelwisseling zorgt een met de arm getoucheerde bal vanaf 11 meter voor de 1-1. Wippolder komt vervolgens zelfs op een 1-2 voorsprong. Enkele minuten voor het einde een verre snelle uittrap van doelman Stefan Gravesteijn op links op Dylan Franquet, die voorgeeft op Andani Ollie en alleen voor de Wippolder-doelman maakt hij het prima af en daarmee de stand op 2-2 brengend.
In de volgende strafschoppenserie scoren voor DHC alle zes de strafschopnemers: Lando van Duyn, Art Bytyci, Dylan Franquet, Andani Ollie, Anass Attahiri en Max Otten. Aangezien Wippolder de zesde strafschop naast schiet, is DHC de winnaar.

dinsdag 13 augustus 2019, 20.45 uur (2×20 min.), SD Bokaal
DHC – Sep    1-0  (1-0)
Scheidsrechter:  David van Dis12 min.    1-0    Dylan Franquet
Dion de Jong;Lennart van Kruijl, Lando van Duyn, Kamal Jongert, D’Angelo Fleur (20 min. Mitchell Klas);Max Otten (29 min. Nando Nauman), Art Bytyci (20 min. Brendo vd Harst), Thomas Hidayat;Raiefo Ragil, Dylan Franquet (20 min. Dardan Uka), Andani Ollie (20 min. Aaron Garcia)


Doordat DHC door de strafschoppenserie als winnaar geldt van de eerste wedstrijd, komt eerst Wippolder uit tegen Sep. Laatsgenoemde team wint met 1-0. Er gaan twee teams door uit de poules, zodat DHC zelfs met een neelaag met één doelpunt doorgaat. In deze 2e wedstrijd van de avond scoort Dylan Franquet na 12 min. met een schot van 25 meter de 1-0. Hierna wordt er niet meer gescoord, zodat het team van trainer/coach Francisco Grant als poulewinnaar doorgaat naar de finalepoules.

DHC kwam vandaag in actie met een combinatieteam bestaande uit een aantal nieuwkomers en spelers vorig seizoen uitkomend in DHC 2 en DHC O19-1. Met een gelijkspel en een overwinning tegen twee 3e klassers, kan men – voor een eerste optreden in het nieuwe seizoen – tevreden zijn. Zaterdag het vervolg.