DHC Onder 9-1

Programma

Wedstrijdverslagen

Nipt verlies van DHC JO9-1

jo9-1-5De jongens van trainer Joey Emmerink moesten de winst met het kleinst mogelijke verschil (0-1) aan BVCB afstaan. Een aantal foto’s van de wedstrijd publiceren wij hieronder.

 

 

 

 

 

FacebookTwitterGoogle+

Ridders van DHC JO9-1 belegeren Het Kasteel

kasteelIn de koude vroegte van zaterdag 19 november 2016 stond ridderhoofdman Joey Emmerink met zijn negen ridders voor de poorten van Het Kasteel in Rotterdam, in een poging dat bolwerk te veroveren.

 

Het Kasteel bleek verdedigd te worden door De Betrokken Spartaan JO9-1. Al snel werd duidelijk dat er in plaats van riddergevechten een stevige, faire, pot voetbal zou worden gespeeld.

Ondanks een veldoverwicht van de rood-witte Rotterdammers kwamen onze, in klassiek groen-zwart tuniek gestoken mannen op een 0-1 en later zelfs 0-2 voorsprong. Tijdens de rust was het echter al weer 2-2. Toen in de tweede helft 3-2 werd binnengeschoten, leek het pleit beslecht. Dat was echter gerekend buiten de veerkracht van De betrokken Spartaan want het werd 3-3. Daarna waren er zelfs nog aardig wat kansen op winst voor DHC.

Het wapengekletter in deze gelijkwaardige wedstrijd staakte bij 3-3 en daar kon iedereen mee leven (ook dat is trouwens winst ten opzichte van de Riddertijd).

Dat de belegering van het genoemde Rotterdamse kasteel niet uitdraaide op een verovering ervan, is trouwens helemaal niet erg. Per slot van rekening, wat moet je ook als jongen van 8 uit Delft of Den Haag met een kasteel in Rotterdam?

FacebookTwitterGoogle+

DHC JO9-1 strandt in halve finale tegen ADO JO9-1

Op zondag 13 november 2016 speelde de JO9-1 het toernooi bij ADO Den Haag op De Aftrap in het kader van het programma ‘Partner in talentontwikkeling’. Vanwege afwezigheid van coach Joey Emmerink, die de dag zelf met DHC 1 moest spelen, werden de honneurs qua coaching waargenomen door Emanuel de Kock en Redouane Mouhyiedinne.

Nadat er tegen HBS JO9-1 in een gelijk opgaande wedstrijd 1-1 werd gespeeld, werd er zeer onfortuinlijk met 1-0 verloren van RKAVV JO9-1   .

Helaas paste de scheidsrechter in die wedstijd door een misverstand de twingamesregels voor JO11 spelers toe. Terugspeelbal. Hands. Vrije trap. Goal tegen. Vriendelijk pleidooi van zowel onszelf als de zeer sportieve coach van RKAVV mocht niet baten. De jongens waren, eerlijk is eerlijk, tamelijk van slag, en er werd in de navolgende wedstrijd prompt met 0-0 gelijkgespeeld tegen Laakkwartier JO9-1 (waar ze in de bekerronde nog met 3-8 van wonnen). De halve finale van het toernooi leek toen erg ver weg. Er moest gewonnen worden van Wilhelmus JO9-1. De jonge kanjers rechtten de rug, en wonnen met 1-0 in een zeer spannend duel. Daarna volgde de halve finale tegen ADO Den Haag JO9-1. De vooraf bestaande hoop werd helaas al na enige minuten de Zuiderparkse grond in geboord, na een snelle 1-0 en 2-0. Na nog enige kansjes voor onze jonge groen-zwarten werd het 4-0 voor ADO. De troostende woorden en complimenten van tegenstanders, coaches en ouders maakten gelukkig veel goed. Al met al voor de jongens een mooie ervaring.

20161113_12313320161113_123130

Dank gaat uit naar ADO voor het goed georganiseerde toernooi.

FacebookTwitterGoogle+

DHC JO9-1 bekerkampioen

image3DHC JO9-1 heeft zaterdag de laatste wedstrijd van de bekercompetitie afgesloten met een 3-8 overwinning op Laakkwartier. Hiermee zijn de volle 18 punten uit de 6 wedstrijden gehaald + een doelsaldo van 43 doelpunten voor en 5 doelpunten tegen.

image1

Na afloop werd dit ‘kampioenschap’ gevierd met bloemen en bekers en een ‘sport’-maaltijd bij de MacDonald!

image2

 

FacebookTwitterGoogle+

DHC F1 verliest ongelukkig van Haaglandia/Sir Winston, uitslag 2-5

De eerste competitiewedstrijd van 2016 begon voor de F1 al op zaterdag 9 januari. Haaglandia/Sir Winston F2 was de tegenstander. Na lange tijd bestond de selectie weer volledig uit de volgende 10 kanjers: Berkay (1), Rayan (2), Batukan (3), Wessel (4), Jan (5), Tycho (6), Aditya (7), Waïl (8), Jerry (9) en Wayne (10).

Voorafgaande aan de wedstrijd werden de handen geschud tussen de aanvoerders van beide teams. Hierbij kregen wij een heel mooie vaan van Haaglandia overhandigd, als blijvende herinnering aan deze wedstrijd. Erg attent!

De wedstrijd was heel spannend en golfde in het begin heel erg op en neer. Vrij snel werd duidelijk dat Haaglandia in haar sterkste opstelling speelde, dat ook werd bevestigd door de goede trainer van Haaglandia. Eigenlijk hebben we deze wedstrijd tegen de F1 gespeeld ipv de F2. Dit is overigens niet onreglementair, Haaglandia heeft namelijk geen vaste F1 en F2, maar speelt met een brede selectie van Onder 9, waarbij wekelijks wordt bepaald wie in welk team speelt.

Halverwege de eerste helft kwam Haaglandia op voorsprong dankzij een hard en onhoudbaar schot op doel, als gevolg van een goede aanval. Na een kwartier werd het heel ongelukkig 0-2. Gelukkig wisten de groen-zwarten de achterstand te verkleinen door een goede goal van Jerry. Voor de rust werd het helaas nog 1-3.

De tweede helft werd weer goed gestreden tegen de Haaglandianen, maar helaas waren we niet bestand tegen hun samenspel en waren zijn steeds iets eerder bij de bal. Redelijk snel liep de achterstand op. Uit een goede aanval wist Jan gelukkig nog op aangeven van Wayne, een tweede doelpunt te scoren voor ons. Uiteindelijk was de uitslag 2-5.

images-13

Snel de wonden likken en de komende week hard trainen voor de kraker tegen SC Feyenoord F1, aanstaande zaterdag om 08:45 uur, thuis in ons eigen stadion.

FacebookTwitterGoogle+

Oefenwedstrijd SEV F1 – DHC F1, uitslag 0-2

Woensdag 6 januari heeft de F1 een prima oefenwedstrijd gespeeld tegen SEV F1. De tegenstander is momenteel koploper in de 1e klasse, dus van enige onderschatting mocht geen sprake zijn. Deze wedstrijd is gebruikt om snel wedstrijdritme op te doen, omdat aanstaande zaterdag de F1 al met de competitiehervatting begint. 

Precies om 18:00 uur werd afgetrapt op Sportpark Kastelenring. Alhoewel het weeralarm met code rood alleen voor de noordelijke provincies gold, ging ook in Leidschendam het kwik heel snel naar beneden. Gelukkig hadden onze jongens hier niet veel last van en werd een prima partij gespeeld.

Heel de wedstrijd speelde DHC met het meeste balbezit en was er weinig tegenstand te duchten van SEV. Er werd bij vlagen goed gecombineerd. In de eerste helft nog wist Jerry, op aangeven van Tycho, het net te vinden en bracht daarmee de stand op 0-1.

Ondanks dat wij continue in de aanval waren, wisten wij niet veel kansen te benutten. De uitslag had veel hoger kunnen en eigenlijk ook moeten zijn. Gelukkig wist Tycho de 0-2 aan te tekenen met een mooi gedrukt geschot van afstand. Ook daarna volgenden weer heel veel kansen van onze zijde. SEV was slechts eenmaal gevaarlijk voor onze doel, en dat was uit een corner, die bijna in één keer werd ingedraaid. Gelukkig stond Berkay op de juiste plek en wist hij de bal onder de lat weg te tikken. De eindstand bleef daardoor op 0-2.

Goed geoefend en nu klaar voor de krachtmeting van aanstaande zaterdag tegen Haaglandia/Sir Winston F1, thuis om 08:45 uur. Ook dan hopen we veel toeschouwers te mogen ontvangen, net als gisteravond bij SEV. Erg prettig.

FacebookTwitterGoogle+