DHC Onder 23

Wedstrijdverslagen

Vijf doelpunten en zes keer paal of lat

Tekst: Dik Schreuders

dinsdag 4 december 2018, 20.00 uur, oefenwedstrijd

Zwaluwen Vl. O23 – DHC O23    2-5  (2-4)

6 min.    0-1   Jurgylio Limon

9 min.    0-2   Quinten vd Kraaij

24 min.  1-2

27 min.  1-3    Roy Speelman

35 min.   2-3

43 min.   2-4   Jurgylio Limon

58 min.   2-5   Ricky Schaap

Mats Mangelmans;

Thomas Aangenendt, Abdulhak Abdalah (45 min. Lennart van Kruijl), Scott Luiten, Quinten vt Hoog;

Remo de Winter (57 min. Uzuell Koempai), Quinten vd Kraaij, Roy Speelman;

Jurgylio Limon (68 min. Raiefo Ragil), Ricky Schaap (aanv.), Andani Ollie

Boekingen:

Geen

Op een mooie december-avond speelde DHC Onder23 in Vlaardingen een oefenwedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Zwaluwen. Na een 2-4 ruststand werd na een leuke wedstrijd geëindigd met een 2-5 zege.

In de eerste 10 minuten laat DHC O23 direct zien te willen winnen. Eerst scoort Jurgylio Limon op aangeven van Andani Ollie. Enkele minuten later passt Ricky Schaap en maakt Quinten vd Kraaij prima de 0-2. Kort hierna treft Roy Speelman de paal. Na een corner van DHC, die wordt weggeschoten vanuit de Zwaluwen-verdediging, is er een snelle counter en is het plots een onverwachte 1-2. Drie minuten later raakt Andani Ollie de paal, waarna Roy Speelman in de rebound scoort: 1-3. Enkele minuten later treft Andani Ollie opnieuw de paal. Uit een vrije trap van rand strafschopgebied scoort de thuisploeg halverwege de 1e helft langs de kansloze doelman Mats Mangelmans de 2-3. Aan de andere schiet Ricky Schaap een vrije trap op de lat en in een volgende aanval raakt Scott Luiten van dichtbij de paal. Toch scoren de groen-zwarten nog voor rust via Jurgylio Limon de 2-4. Na rust gaat het paal-/latje-trappen door, als in de 50e min. Jurgylio Limon de lat treft. Na bijna een kwartier in de 2e helft stift Ricky Schaap de bal over de Vlaardingse doelman en is de stand 2-5. Bij deze vijf doelpunten blijft het, naast dus in totaal zes keer paal of lat.

Simpele winst DHC Onder 23

Tekst: Dik Schreuders

dinsdag 20 november 2018, 20.00 uur, Delftse 16/23-competitie-wedstrijd nr 3

DHC O23 – Full Speed O23     4-1  (3-1)

Scheidsrechter: M vd Zwan

21 min.    1-0   Jurgylio Limon

27 min.    2-0   Dylan Franquet

32 min.    2-1

37 min.    3-1   Dylan Franquet

85 min.    4-1   Andani Ollie

Mats Mangelmans;

Lennart van Kruijl (aanv.), Quinen vt Hoog (65 min. Max Otten), Abdulhak Abdalah (45 min. Anass Attahiri), Scott Luiten;

Max Otten (45 min. Faical Amheye), Quinten vd Kraaij, Roy Speelman;

Jurgylio Limon (78 min. Dylan Franquet), Dylan Franquet (62 min. Alain Sikkel), Andani Ollie

Boekingen:

41 min.    Jurgylio Limon

54 min.    Roy Speelman

In de 3e wedstrijd voor de Delftse 16/23-competitie speelde DHC Onder23 dinsdagavond thuis tegen Full Speed. Het werd een eenvoudige 4-1 overwinning, waar DHC vergat de score verder op te voeren. Van de 15 spelers die er in de vorige wedstrijd zes weken terug uit bij Velo bij waren (2-5 winst) ontbraken er vandaag zes. Het geeft de ruime mogelijkheden aan voor de te maken keuzes uit de selectiegroep van 1e en met name 2e en de jeugd.

Nadat al snel Roy Speelman en Jurgylio Limon stuiten op de Full Speed-doelman, komt DHC halverwege de 1e helft op voorsprong. Een actie op links van Andani Ollie en een prima teruggelegde bal en het is Jurgylio Limon die hard de 1-0 inschiet. Enkele minuten later stuit Dylan Franquet op de doelman van de rood-witten. In dezelfde 27e min. speelt Scott Luiten op links diep op Dylan Franquet, die alleen voor de doelman de bal langs hem heen in het doel tikt: 2-0. Door balverlies halverwege de DHC-helft kan een van de gasten doorgaan op doelman Mats Mangelmans en de stand na 32 min. op 2-1 brengen. Andani Ollie schiet hierna na een actie net naast. In de 37e min. is er een voorzet vanaf rechts van Quinten vd Kraaij en bij de 2e paal scoort Dylan Franquet de 3-1.

Na 51 min. gaat Roy Speelman alleen door de Full Speed-verdediging en van net binnen de 16 meter schiet hij hard in, maar de doelman kan de bal corner tikken. DHC heeft vervolgens een groot veldoverwicht, Full Speed komt gedurende de 2e helft helemaal niet meer in de buurt van DHC-doelman Mats Mangelmans. Inzetten van Roy Speelman worden tot tweemaal toe door de doelman gekeerd. In de 82e min. opnieuw een actie van Roy Speelman in de 16-meter, waar zijn inzet op de paal eindigt. Eén minuut later speelt Alain Sikkel op Quinten vd Kraaij, waarna zijn schot op de lat eindigt. Toch komt DHC in de 85e min. nog tot de 4-1 na een actie en een schot vanaf links van Andani Ollie. In de slotfase schiet Andani Ollie dan nog in het zijnet en stuit Dylan Franquet met een hard schot nog eens op de doelman.

De eindstand blijft zo op 4-1 steken. Een score waarbij DHC feitelijk vergeet om meer te scoren, waar dit zeker mogelijk is geweest. Na de winterstop wordt de Delftse 16/23-competitie voor DHC vervolgt met nog drie te spelen poulewedstrijden.

Prima winst voor DHC Onder23

Tekst: Dik Schreuders

dinsdag 9 oktober 2018, 20.00 uur, Delftse 16/23-competitie wedstrijd nr 2

Velo O23 – DHC O23    2-5  (0-0)

Scheidsrechter: Wim van Horssen (Den Hoorn)

52 min.      0-1   Rayvano van Alphen

55 min.      0-2   Rayvano van Alphen

56 min.      1-2

58 min.      2-2

64 min.      2-3   Roy Speelman

74 min.      2-4   Roy Speelman

89 min.      2-5   Ricky Schaap

Dion de Jong;

Jason Galliard (16 min. Abdulhak Abdalah), Manuel Mansanga, Lennart van Kruijl, D’Angelo Fleur (58 min. Anass Attahiri);

Quinten vt Hoog (69 min. Jurgylio Limon), Ricky Schaap (aanv.), Quinten vd Kraay;

Rayvano van Alphen, Roy Speelman, Andani Ollie (77 min. Alain Sikkel)

Boekingen:

28 min.    Roy Speelman

Vanavond behaalt DHC Onder23 een prima 2-5 overwinning bij de leeftijdsgenoten van Velo. In Wateringen is de ruststand nog 0-0 en blijven de doelpunten nog uit, maar na rust wordt er wel gescoord.

Na de 1-5 nederlaag twee weken geleden thuis tegen Verburch, stond er vandaag een deels ander team. Was er toen voor de helft inbreng vanuit de O19, vandaag alleen jonge spelers van DHC 2. DHC is, na een korte openingsfase waar de thuisclub de overhand heeft, gedurende de hele wedstrijd de bovenliggende partij. Veelal speelt DHC prima voetbal, waar echter grote kansen uitblijven. Halverwege de 1e helft levert een vrije trap van Ricky Schaap niets op, terwijl hij kort daarna stuit op de Westlandse doelman. Met nog 2 min. op de klok voor de rust gaat Rayvano van Alphen alleen door en scoort ook. Het vlagsignaal van de Velo-assistent wegens buitenspel wordt door scheidsrechter Van Horssen overgenomen, zodat het 0-0 blijft.

Ook kort na de hervatting wordt Rayvano van Alphen opnieuw terug gevlagd wegens buitenspel. In de 52e min. is het dan toch DHC dat een voorsprong neemt, als Ricky Schaap prima Rayvano van Alphen bereikt: 0-1. Drie minuten later speelt Quinten vd Kraaij uitstekend diep door het midden op opnieuw Rayvano van Alphen, die de doelman kansloos laat en voor 0-2 zorgt. Direct vanaf de aftrap is het dan plots vanuit het niets 1-2. Twee minuten later een verre diepe bal en een verbouwereerd DHC laat de 2-2 scoren. Hierna pakken de groen-zwarten het weer op. Na een kleine 20 min. na de rust is er een voorzet vanaf rechts en Roy Speelman kopt de 2-3 in. Ricky Schaap ziet vervolgens een schot ternauwernood gestopt door de doelman, maar kort hierna wordt het in de 74e min. toch 2-4 als Roy Speelman van 35 meter hard en laag inschiet. Met nog 10 min. te spelen speelt Jurgylio Limon op Rayvano van Alphen die de doelman omspeelt, maar vervolgens kan een verdediger nog net ingrijpen. In de slotminuut brengt Ricky Schaap alleen voor de doelman de stand op 2-5. Direct hierna is Quinten vd Kraaij ook nog dicht bij een treffer, maar zijn schot belandt op de paal. De groen-zwarten stappen kort hierna met een tevreden gevoel en met een prima 2-5 overwinning van het veld.

Teleurstellende nederlaag voor DHC Onder 23

Tekst: Dik Schreuders

dinsdag 25 september 2018, 20.00 uur, Delftse 16/23-competitie wedstrijd nr 1

DHC O23 – Verburch O23      1-5   (1-3)

Scheidsrechter:  David van Dis (Delft)

6 min.      0-1

11 min.    1-1   Twan Schreiner

19 min.    1-2

28 min.    1-3

60 min.    1-4

75 min.    1-5

Dion de Jong;

Jason Galliard (45 min. Remo de Winter), Laughter Oti-Bonsu, Lennart van Kruijl, D’Angelo Fleur (45 min. Abdulhak Abdalah);

Twan Schreiner, Ricky Schaap (aanv.), Quinten vt Hoog;

Alain Sikkel (45 min. Kevin van Leeuwe), Dylan Franquet, Raiefo Ragil

Boekingen:

83 min.   Twan Schreiner

83 min.   2e geel en dus rood Twan Schreiner

Na twee jaar afwezigheid in de Delftse 16/23-competitie was vanavond de eerste wedstrijd van dit seizoen voor DHC O23 thuis tegen Verburch O23. Bij DHC speelden vandaag 9 spelers uit DHC 2 – w.v. 6 1e jaars senioren – en 5 spelers van DHC O19. Verburch stelde hier tegenover een team van met name 1e en 2e elftalspelers.

Het verschil vandaag zat in het onnauwkeurig en slordig verdedigen bij DHC, terwijl de Westlanders een snelle lange bal speelden en daardoor regelmatig voor het doel van Dion de Jong kwamen. Verder waren de gasten trefzeker en ook dat ontbrak vanavond bij de groen-zwarten.

Al na 6 min. kwam de stand op 0-1 waar DHC in de veronderstelling was dat er sprake was van buitenspel. Vijf minuten later schiet Twan Schreiner van 25 meter hard in en het is 1-1. Een vrije trap voor DHC op de andere helft, die naar achteren wordt gespeeld is de directe inleiding tot de 1-2 voor Verburch. Nog binnen het half uur is er een slecht gegeven bal in de verdediging naar een vrijstaande tegenstander in de 16 meter en de 1-3 staat op het scorebord. Kort hierna komt Dylan Franquet alleen voor de Westlandse doelman, maar de laatste redt.

Een kwartier na rust is er een verre bal naar voren bij de Westlanders en een simpele actie betekent dan de 1-4. Dylan Franquet stuit vervolgens van dichtbij op de doelman, kort hierna trapt een verdediger de bal net voor Dylan Franquet corner. Met nog 20 min. op de klok schiet opnieuw Dylan Franquet van dichtbij hard in, maar ook nu keert de Verburch-doelman de bal. Als er een Westlander vrij in de 16 meter staat is het een kwartier voor tijd 1-5, hetgeen ook de eindstand is. Een teleurstellende ruime nederlaag voor een matig DHC O23.