DHC Onder 23

Wedstrijdverslagen

Prima winst voor DHC Onder23

Tekst: Dik Schreuders

dinsdag 9 oktober 2018, 20.00 uur, Delftse 16/23-competitie wedstrijd nr 2

Velo O23 – DHC O23    2-5  (0-0)

Scheidsrechter: Wim van Horssen (Den Hoorn)

52 min.      0-1   Rayvano van Alphen

55 min.      0-2   Rayvano van Alphen

56 min.      1-2

58 min.      2-2

64 min.      2-3   Roy Speelman

74 min.      2-4   Roy Speelman

89 min.      2-5   Ricky Schaap

Dion de Jong;

Jason Galliard (16 min. Abdulhak Abdalah), Manuel Mansanga, Lennart van Kruijl, D’Angelo Fleur (58 min. Anass Attahiri);

Quinten vt Hoog (69 min. Jurgylio Limon), Ricky Schaap (aanv.), Quinten vd Kraay;

Rayvano van Alphen, Roy Speelman, Andani Ollie (77 min. Alain Sikkel)

Boekingen:

28 min.    Roy Speelman

Vanavond behaalt DHC Onder23 een prima 2-5 overwinning bij de leeftijdsgenoten van Velo. In Wateringen is de ruststand nog 0-0 en blijven de doelpunten nog uit, maar na rust wordt er wel gescoord.

Na de 1-5 nederlaag twee weken geleden thuis tegen Verburch, stond er vandaag een deels ander team. Was er toen voor de helft inbreng vanuit de O19, vandaag alleen jonge spelers van DHC 2. DHC is, na een korte openingsfase waar de thuisclub de overhand heeft, gedurende de hele wedstrijd de bovenliggende partij. Veelal speelt DHC prima voetbal, waar echter grote kansen uitblijven. Halverwege de 1e helft levert een vrije trap van Ricky Schaap niets op, terwijl hij kort daarna stuit op de Westlandse doelman. Met nog 2 min. op de klok voor de rust gaat Rayvano van Alphen alleen door en scoort ook. Het vlagsignaal van de Velo-assistent wegens buitenspel wordt door scheidsrechter Van Horssen overgenomen, zodat het 0-0 blijft.

Ook kort na de hervatting wordt Rayvano van Alphen opnieuw terug gevlagd wegens buitenspel. In de 52e min. is het dan toch DHC dat een voorsprong neemt, als Ricky Schaap prima Rayvano van Alphen bereikt: 0-1. Drie minuten later speelt Quinten vd Kraaij uitstekend diep door het midden op opnieuw Rayvano van Alphen, die de doelman kansloos laat en voor 0-2 zorgt. Direct vanaf de aftrap is het dan plots vanuit het niets 1-2. Twee minuten later een verre diepe bal en een verbouwereerd DHC laat de 2-2 scoren. Hierna pakken de groen-zwarten het weer op. Na een kleine 20 min. na de rust is er een voorzet vanaf rechts en Roy Speelman kopt de 2-3 in. Ricky Schaap ziet vervolgens een schot ternauwernood gestopt door de doelman, maar kort hierna wordt het in de 74e min. toch 2-4 als Roy Speelman van 35 meter hard en laag inschiet. Met nog 10 min. te spelen speelt Jurgylio Limon op Rayvano van Alphen die de doelman omspeelt, maar vervolgens kan een verdediger nog net ingrijpen. In de slotminuut brengt Ricky Schaap alleen voor de doelman de stand op 2-5. Direct hierna is Quinten vd Kraaij ook nog dicht bij een treffer, maar zijn schot belandt op de paal. De groen-zwarten stappen kort hierna met een tevreden gevoel en met een prima 2-5 overwinning van het veld.

Teleurstellende nederlaag voor DHC Onder 23

Tekst: Dik Schreuders

dinsdag 25 september 2018, 20.00 uur, Delftse 16/23-competitie wedstrijd nr 1

DHC O23 – Verburch O23      1-5   (1-3)

Scheidsrechter:  David van Dis (Delft)

6 min.      0-1

11 min.    1-1   Twan Schreiner

19 min.    1-2

28 min.    1-3

60 min.    1-4

75 min.    1-5

Dion de Jong;

Jason Galliard (45 min. Remo de Winter), Laughter Oti-Bonsu, Lennart van Kruijl, D’Angelo Fleur (45 min. Abdulhak Abdalah);

Twan Schreiner, Ricky Schaap (aanv.), Quinten vt Hoog;

Alain Sikkel (45 min. Kevin van Leeuwe), Dylan Franquet, Raiefo Ragil

Boekingen:

83 min.   Twan Schreiner

83 min.   2e geel en dus rood Twan Schreiner

Na twee jaar afwezigheid in de Delftse 16/23-competitie was vanavond de eerste wedstrijd van dit seizoen voor DHC O23 thuis tegen Verburch O23. Bij DHC speelden vandaag 9 spelers uit DHC 2 – w.v. 6 1e jaars senioren – en 5 spelers van DHC O19. Verburch stelde hier tegenover een team van met name 1e en 2e elftalspelers.

Het verschil vandaag zat in het onnauwkeurig en slordig verdedigen bij DHC, terwijl de Westlanders een snelle lange bal speelden en daardoor regelmatig voor het doel van Dion de Jong kwamen. Verder waren de gasten trefzeker en ook dat ontbrak vanavond bij de groen-zwarten.

Al na 6 min. kwam de stand op 0-1 waar DHC in de veronderstelling was dat er sprake was van buitenspel. Vijf minuten later schiet Twan Schreiner van 25 meter hard in en het is 1-1. Een vrije trap voor DHC op de andere helft, die naar achteren wordt gespeeld is de directe inleiding tot de 1-2 voor Verburch. Nog binnen het half uur is er een slecht gegeven bal in de verdediging naar een vrijstaande tegenstander in de 16 meter en de 1-3 staat op het scorebord. Kort hierna komt Dylan Franquet alleen voor de Westlandse doelman, maar de laatste redt.

Een kwartier na rust is er een verre bal naar voren bij de Westlanders en een simpele actie betekent dan de 1-4. Dylan Franquet stuit vervolgens van dichtbij op de doelman, kort hierna trapt een verdediger de bal net voor Dylan Franquet corner. Met nog 20 min. op de klok schiet opnieuw Dylan Franquet van dichtbij hard in, maar ook nu keert de Verburch-doelman de bal. Als er een Westlander vrij in de 16 meter staat is het een kwartier voor tijd 1-5, hetgeen ook de eindstand is. Een teleurstellende ruime nederlaag voor een matig DHC O23.