DHC Onder 23 uitgeschakeld van 11 meter

Tekst:  Dik Schreuders

dinsdag 5 maart 2019, 20.00 uur, HV-toernooi/Beltona Cup-wedstrijd nr 1

DHC Ond 23 – Forum Sport Ond 23     1-1  (0-0); Forum Sport wns (strafschoppen 2-4)

Scheidsrechter: S. van Lith (Honselersdijk)

63 min.     0-1

84 min.     1-1    Anass Attahiri

Mats Mangelmans;

Manuel Mansanga, Thomas Aangenendt (2e aanv.), Dariem Hennep (aanv.) (55 min. Anass Attahiri), Lennart van Kruijl;

Quinten vt Hoog (69 min. Rayvano van Alphen), Roy Speelman, Brent Biesheuvel;

Quinten vd Kraaij, Jurgylio Limon, Andani Ollie

Boekingen:

40 min.   Brent Biesheuvel

Drie dagen nadat DHC 2 in de beker in blessuretijd werd uitgeschakeld door Katwijk 2, werd DHC Onder 23 – met grotendeels dezelfde spelers als zaterdag – in het HV-toernooi/Beltona Cup na een 1-1 eindstand via strafschoppen uitgeschakeld door Forum Sport Onder 23.

In de 1e helft start Forum Sport Ond 23 wat sterker, waar in de 21e min. doelman Mats Mangelmans attent ingrijpt bij een mogelijkheid voor de gasten. Kort hierna speelt Andani Ollie op Jurgylio Limon, maar de Forum Sport-doelman redt. Direct hierna schiet Quinten vd Kraaij over. Na ruim een half uur opnieuw een actie van Andani Ollie, waar een verdediger de bal onderschept maar bijna in eigen doel schiet en de doelman de bal nog net corner kan tikken. Kort voor rust kopt Brent Biesheuvel in na een voorzet van rechts, maar opnieuw redt de doelman.

Vlak na de hervatting lijkt DHC Ond 23 te gaan scoren. Een actie van Andani Ollie en een schot, maar de doelman keert de bal. In de rebound komt de bal via Brent Biesheuvel opnieuw bij Andani Ollie, waarna zijn schot nu op de doellijn wordt gekeerd door een verdediger. Na bijna en uur bereikt Manuel Mansanga Andani Ollie, vervolgens speelt hij op Quinten vd Kraaij bij de 2e paal en via hem op Anass Attahiri. Deze maakt een actie in het strafschopgebied, waarna zijn inzet wordt aangeraakt en voorlangs gaat. Uit de daaropvolgende corner kopt Thomas Aangenendt naast. In de 63 min. is het dan plots 0-1 als na een voorzet van hun linkerkant Forum Sport van dichtbij de 0-1 intikt.  Trainer/coach Francis Janse heeft al eerder aanvaller Anass Attahiri ingebracht voor verdediger Dariem Hennep. Vervolgens brengt hij Rayvano van Alphen als extra aanvaller in voor middenvelder Quinten vt Hoog en speelt DHC Ond 23 met 3 verdedigers, 3 middenvelders en 4 aanvallers. Voor Rayvano van Alphen overigens een terugkeer op het veld, nadat hij op 18 november 2018 bij een wedstrijd van DHC 2 geblesseerd raakte. In de 82e min. lijkt DHC Ond 23 de verdiende gelijkmaker te scoren, als Andani Ollie zijn inzet gekeerd ziet worden door de doelman. Twee minuten later is het dan toch 1-1, als Anass Attahiri vanaf rechts alleen op het doel afgaat en beheerst en onhoudbaar inschiet. In de slotminuut is er de mogelijkheid voor Andani Ollie om de winnende treffer te scoren, maar net binnen het strafschopgebied kan de snel uitlopende doelman nog net redding brengen.

En dus moeten strafschoppen de beslissing brengen. Voor DHC Ond 23 scoren Roy Speelman en Rayvano van Alphen, maar doordat Brent Biesheuvel over schiet en Manuel Mansanga zijn strafschop door de doelman gestopt ziet worden, hebben de bezoekers na vier gescoorde 11-meter-trappen de winst binnen. DHC Ond 23 verliest na strafschoppen met 2-4 en is uitgeschakeld in het HV-toernooi/Beltona Cup.