Tekst: Dik Schreuders

Zaterdag 27 mei jl. was de 2e finaledag van alle bekertoernooien van de KNVB West2 (Zuid Holland). Op het sportpark van Noordwijk stonden deze dag 21 finales op het programma met dus 42 teams die een finale gingen spelen. Teams van O19 t/m O9. Van die 42 teams was er slechts één vereniging met meer dan 1 team in de finale. En die vereniging dat was………. DHC !!!  Met de 2 jeugdbekerfinales van vorige week bij ARC meegeteld, was – na DHC met dus 3 finaleplaatsen – alleen Quick Boys met 2 finaleplaatsen.Toch wel iets om trots op te zijn als DHC. En daarmee doen we het dus best goed met onze groen-zwarte jeugd !

Om 10.00 uur op het hoofdveld van Noordwijk kwam DHC O15-1 aan de aftrap tegen GDA O15-1. Zoals in de voorbeschouwing op de site al aangegeven eindigde men op de 2e plaats in de Hoofdklasse. Twee afdelingen lager dan DHC, dat zoals bekend als 2e eindigde in de 2e divisie. De aanwezige DHC-supporters zagen een van onze kant wat tegenvallende 1e helft, waar in de 13e min. GDA op een verrassende 0-1 voorsprong kwam. De 2e helft speelde DHC veel beter, meer inzet, gretiger. Toch duurde het tot in de 4e min. (!!!) van de blessuretijd waar met de laatste mogelijkheid van de wedstrijd de 1-1 werd gescoord door Fabian Shahaj. Vanaf net rand strafschopgebied kopte hij de bal oer de doelman in de verre hoek, bij de botsing vermoedelijk een lichte hersenschudding oplopend. Vervolgens in de navolgende strafschoppenserie schoot één van de GDA-spelers de gelijkmakende 12e strafschop over het doel van doelman Tobias vd Kleij, zodat alle DHC-ers juichend het veld oprenden en de felicitaties in ontvangst mochten nemen. De bekerwinst was bereikt !

Hierna om 12.00 uur kwam DHC O11-5 op veld 3 in actie tegen Zwaluwen  Vl. O11-4, in de competitie één klasse hoger uitkomend. Dit Zwaluwen-team had in de kwartfinales overigens na strafschoppen gewonnen van DHC O11-4. Nadat DHC O11-5 in de gelijk opgaande 1e helft enkele kansen kreeg, werd het kort voor rust 0-1 voor de Vlaardingers. In de 2e helft bleken de zwart-witten sterker en scoorden een kleine 10 min. voor het einde nog de 0-2. Hiermee verloren onze jongste finalisten de finale, kregen toch een beker en medailles én het applaus van iedereen bij de prijsuitreiking. Ondanks het verlies een prima resultaat om trots op te zijn !

IMG-20170529-WA0018

Ook om 12.00 uur kwam op veld 4 DHC O13-5 in actie tegen poulegenoot RKDeo O13-8. Hoewel de Nootdorpers kampioen werden en DHC als 2e, eindigde de onderlinge wedstrijd in Delft in 4-4 en de wedstrijd in Nootdorp in 2-3 winst voor DHC. De 1e helft van de bekerfinale was DHC veel sterker en creërde enige kansen, maar gescoord werd er niet. In de eerste 5 min. na rust waren de groen-zwarten driemaal dicht bij de openingstreffer, maar helaas. In de 7e min. was het via een prima ingekopte corner wel de verdiende 1-0. Tien min. later was het via een spaarzame tegenaanval van RKDeo plots 1-1. De groen-zwarten pakten het weer op, waar het tot de voorlaatste (29e) min. duurde, alvorens na een ver hoog shot de bal via de handen van de Nootdorpse doelman in het doel belandde. Daarmee dus de 2-1 bekerwinst voor DHC O13-5 !

Alle finalisten grote complimenten, spelers en begeleiders. Dank aan alle DHC-toeschouwers  – vaders, moeders, broertjes, zusjes, opa’s, oma’s en anderen – voor hun aanmoedigingen en gejuich ! Trots op dit finaleresultaat voor DHC !   En met vorige week ook nog DHC 1 als (verliezend) finalist, een prima reclame voor groen-zwart.