Jongens Onder 13-1

Programma

Wedstrijdverslagen

5e Kids Unlimited BCT toernooi

Op zaterdag 3 juni 2017 wordt voor de 5e maal het internationaal TOP J015-1 en J013-1 Kids Unlimited voetbaltoernooi georganiseerd.

Locatie: het sportcomplex van TOGB: Het Hoge Land.

Het is de organisatie wederom gelukt om een aansprekend deelnemersveld vast te leggen.

  J013-1 deelnemers:

1. FC Bristol Rovers (Engeland)

2. DHC

3. Excelsior Rotterdam

4. FC Royal Antwerp

5. SC Cambuur

6. Waasland-Beveren

7. SC Feyenoord

8. AFC’34

9. FC Groningen

10. TOGB

  J015-1 deelnemers

1. FC Bristol Rovers (Engeland)

2. DHC

3. Excelsior Rotterdam

4. FC Royal Antwerp

5. SC Cambuur

6. Waasland-Beveren

7. SC Feyenoord

8. FC Emmen

9. Fortuna Sittard

10. TOGB

Knappe 4e plaats voor DHC D1 op Ostercup Paastoernooi in Leverkusen

Afgelopen zaterdag startte het internationale toernooi voor onze D1 in Leverkusen met een 1-1 gelijkspel tegen FC Randers uit Denemarken. Later bleek deze sterke tegenstander –uitkomend in de hoogste divisie in Denemarken- poulewinnaar te worden en dus was de gelijkmaker in de laatste seconde van Mustafa meer dan lekker. De tweede wedstrijd werd gewonnen van Freiburg en de derde en laatste wedstrijd op deze middag werd tegen BVO Fortuna Düsseldorf met 0-0 gelijkgespeeld. Tweede geworden in de poule betekende plaatsing in de ‘Goldenpoule’ voor wat betreft zondagprogrammering.

Zondag begonnen we tegen De Graafschap D1 en hadden we de eerste 10 minuten volledig grip op deze 1e divisionist. Een ongelukkige tegengoal deed de wedstrijd kantelen. DHC moest gaan forceren om de gelijkmaker te zoeken en De Graafschap kreeg zodoende meer ruimte waar zij professioneel gebruik van maakten: einduitslag 4-1 wel enigszins geflatteerd. Vervolgens werd de tweede wedstrijd tegen regiogenoot vv Capelle met 1-0 gewonnen en mochten de mannen van Kees van Hattem de derde en laaste wedstrijd gelijkspelen tegen FC Lahti, uitkomend in de hoogste divisie van Finland. FC Lahti moest winnen om DHC van plaats 2 in deze poule te stoten en deed hier alles aan. Een behoorlijk fysieke wedstrijd, maar DHC hield goed stand. DHC kwam na de eerste Finse stormen in haar eigen spel en scoorde 2x waardoor wij terecht achter De Graafschap 2e werden in deze Goldenpoule.

Op Paasmaandag de kleine finale om plaats drie of vier tegen een inmiddels bekende tegenstander: FC Randers uit Denemarken. DHC knokte wat het waard was, echter het was FC Randers die de 1-0 scoorde. DHC zocht de aansluiting, maar kreeg door een makkelijk toegekende strafschop de deksel op de neus: 2-0. Einde wedstrijd en een eervolle vierde plaats voor de mannen. Heel netjes tussen bijna alleen maar BVO’s als oa. St Pauli, MSV Duisburg, Bayer Uerdingen, Fortuna Koln, Freiburg, Bohemians Praag en KV Mechelen. Overigens heeft De Graafschap de toernooi-overwinning behaald door met 3-1 te winnen van Fortuna Koln.

Het verblijf was fantastisch in een mooi hotel met inpandig zwembad en een Chinees restaurant “Die Chinese Maur” om de hoek waar we gebruik mochten maken van een prima buffet. Op de terugweg heeft onze zanger/stand-up comedian Rob de Looze de jongens getrakteerd op een spetterend optreden “Voel jij dat ook”. Nou, en of dat de jongens het hebben het gevoeld: zij hebben bijna de hele terugreis geslapen door vermoeidheid. Het was een succes, er is goed gepresteerd en niet onbelangrijk: het was echt super gezellig met de kinderen, de begeleiding, alle ouders en opa’s en oma’s!!

Alle foto’s van D1 zijn te vinden op Facebook via deze link:

https://www.facebook.com/groups/1417337188291860/?ref=bookmarks

 

FELICITATIE

Het jeugdbestuur feliciteert met gepaste trots de  O 13/1 met het winnen van de Netwerkcup bij ADO Den Haag.

In het Kyocera-stadion werden de leeftijdgenoten van HVV  na een 0-2 achterstand met 4-2 verslagen. Een groot compliment aan de spelers ,trainer Kees van Hattem en verdere begeleiding. Ook was het fantastisch om te zien dat ouders ,oma’s en opa’s vrienden en bekenden in grote getale waren opgekomen om onze jongens aan te moedigen.

Het Jeugdbestuur

 

DHC JO13-1 wint de ADO Netwerkcup!!!!

Zondag 26 maart is een dag om nooit meer te vergeten voor de mannen van Kees van Hattem en zijn assistent Herman. Hadden de mannen van D1 eind november vorig jaar in een knotsgekke halve finale de D1 van ADO verslagen, vandaag moest de finale gespeeld worden in het indrukwekkende Kyocerastadion.

DHC vond in HVV een niet te onderschatten tegenstander. Hadden we in de competitie al van HVV verloren, vandaag kwamen we al behoorlijk snel op een 2-0 achterstand. Een vrije trap op een moeilijke plek resulteerde in de snelle 1-0 van HVV. Kort daarna slordig uitverdedigen leverde een scrimmage op en plotseling hard gejuich aan HVV-kant: 2-0.

Hoe zouden de mannen deze tegenslag oppakken? Nou, wat er toen gebeurde komt alleen in jongensboeken voor! Nuno Laguna kreeg een steekpass en werkte de bal achter de sterke keeper. Halverwege de eerste helft werd Micah Krullaars diep gestuurd en dan weet heel DHC wat er gaat gebeuren: de turbo ging aan en Micah bleef rustig toen hij alleen voor de keeper kwam: 2-2

20170326-IMGL1174-2-3

Na rust een nog feller DHC. De druk op HVV werd opgevoerd en dat resulteerde in een paar goede kansen. Na 10 minuten kreeg DHC een vrije trap op een kleine 20 meter. Aron Adamsi kreeg de beloning die hij verdiende met zijn sterke spel: hij schoot de bal in één keer in de bovenhoek: 2-3 voor DHC!

HVV zette alles op alles. Gingen 1-op-1 spelen en met een extra speler in hun voorhoede zochten zij de aansluitingstreffer. Zou het dan toch misgaan? Er werd voor iedere meter geknokt door DHC. Met keeper Dani als veldheer die zijn mannen neerzette. Zo werd de DHC-vesting dichtgehouden en kort voor tijd speelde Luuk met een diepe pass de bal naar Nuno die zonder aan te nemen buitenkantje voet wegdraaide bij zijn tegenstander. Alleen op de keeper af en met een sleepbeweging speelde hij zichzelf helemaal vrij. De bal in het lege doel: 2-4 voor DHC!

20170326-IMGL1222

Kort daarna het eindsignaal van de sterke en talentvolle scheidsrechter Sam van de Graaf! DHC wint de ADO Netwerkcup dik en dik verdiend. Gefeliciteerd mannen!!!!

20170326-IMGL1266-2

2017-03-27_20.51.04

Finale dag ADO Partnertoernooi 26 maart 2017

20170324_091559

In de eerste helft van het voetbalseizoen 2016/2017 zijn de Partnertoernooien voor de leeftijdscategorieën JO8, JO9, JO10, JO11 en JO13 gespeeld in het kader van de samenwerking ‘Partner in Talentontwikkeling’.

Na vele spannende en mooie wedstrijden tijdens de Partnertoernooien heeft het JO13 team van DHC de finale bereikt van het toernooi in het kader van de samenwerking ‘Partner in Talentontwikkeling’.

We nodigen hierbij alle leden (en ouders van jeugdleden) uit om dit evenement bij te wonen.

Op ZONDAG 26 maart staat er één DHC jeugdteam tegen HVV in het Kyocera stadion in de finale van ADO Partnertoernooien.

Zorg dat je erbij bent, je kunt gratis het stadion in via de hoofdingang.

Kom onze jongens aanmoedigen, laten we met zijn allen komen!!!

Programma:

15:30: Finale Onder 13

HVV O13-1 – DHC JO13-1

20170324_091711

De finalewedstrijden op zondag 26 maart 2017:

20170324_091744

 

Michael de Vaal – In memoriam

Het is donderdag 5 januari 7.30 uur als de telefoon gaat. Wie belt er zo vroeg, vraag ik me af. Het is Saskia, de moeder van Luuk. Sem heeft vannacht bij Luuk gelogeerd. Ze heeft slecht nieuws.

“Mike is dood”. Ik weet niet wat ik hoor. Alexandra, die tegenover mij zit te ontbijten, kijkt verbijsterd uit haar ogen. Dit kan niet waar zijn. “Hoe bedoel je?” vraag ik nog, alsof ik het niet goed heb gehoord. Saskia vervolgt: “Hij is overleden, zomaar ineens, op vakantie in Egypte, aan een hartaanval.” Ik weet niet wat ik moet zeggen. Ik moet meteen denken aan Ramona, aan Dani, aan Bibi. Wat gaat er door hun heen? Mike, man, vader, zomaar weggerukt uit het leven, uit zijn gezin.

Het nieuws verspreidt zich snel via de WhatsApp-groep van de ouders van de D1 en de reacties stromen binnen. In de middag om 4 uur is er een bijeenkomst in de kantine van DHC. De ouders en spelers komen samen om elkaar tot steun te zijn. Er zijn ook bestuursleden en natuurlijk de trainers. Iedereen zit er verslagen bij. De vrouwen zitten aan een tafel en proberen troost bij elkaar te vinden. Ze leven intens met Ramona mee. De mannen staan bij elkaar en drinken een kop koffie. Vanmiddag zijn de consumpties gratis.

Trainer Kees staart voor zich uit en stamelt wat: “En dan te bedenken dat ik me soms druk maak als we hebben verloren”. Anderen knikken of pinken een traan weg. Wouter vertelt dat hij een paar weken daarvoor nog met Mike bij de bank was om een rekening te openen voor het toernooi in Duitsland. De bankmedewerker zei nog dat het handig was om de rekening op beide namen te zetten. “Dat is handig voor het geval er iets met één van jullie gebeurt” zei hij. Hoe onwerkelijk.

Kees zondert zich even af met de jongens om te overleggen voor het toernooi op zaterdag. “Willen jullie spelen of niet jongens?” Natuurlijk willen de jongens spelen, voor Mike. Dat heeft Mike verdiend en dat heeft hij zo gewild. Vol trots deelt Kees het besluit mee aan de ouders.

Mike kennen we al heel wat jaren. Zijn zoon Dani is keeper bij de D1 van DHC en is al vanaf de F-jes bij de club; of eigenlijk daarvoor al. Een paar jongens spelen al jaren samen. Het zijn echte DHC-ers; groen bloed stroomt er door hun aderen. In het begin was Dani nog voetballer. Hij stond achterin en deed me aan Jaap Stam denken. Als de aanvaller van de tegenpartij op het doel afging, dook Dani ineens nog op als laatste redmiddel en weerhield de tegenpartij van scoren. Al vrij snel werd hij vaste keeper en heeft zijn doel niet meer verlaten.

En altijd is daar Mike als vaste toeschouwer en trouwe supporter van zijn zoon. Mike werkt bij de Haagsche Tramweg-Maatschappij en heeft soms nachtdiensten. Maar dan komt hij rechtstreeks uit zijn werk in zijn werktenue kijken. De slaap spoelt hij dan weg met een kop thee en een tosti ham-kaas. Dani staat in het doel en lijdt soms een eenzaam bestaan. Dat is het lot van een keeper. In de verte, ver voor je doel, zie je je teamgenoten voetballen. En als de tegenstander op je af komt stormen moet je als keeper alert en geconcentreerd zijn. Je bent tenslotte de sluitpost.

En dan is daar Mike. Hij staat vaak achter het doel, of ter hoogte van het strafschopgebied. Want dat hoort zo. Als vader van een keeper sta je bij je zoon en moedig je hem aan. Mike is van het soort die er positief instaat. Aanmoedigen in plaats van kritiek leveren. Ik vraag me af hoe dat nu verder moet. Moet ik dan maar een keer bij het doel gaan staan? Maar dat kan niet. Die leegte die Mike achter laat, daar staand achter het doel, kan niemand invullen. Ik moet denken aan Dani. Hij zal de aanmoediging van zijn vader nog vaak horen, fluisterend over zijn schouder.

En dan Bibi. Zijn dochter zit sinds kort op hockey. Ze speelt nog op een klein veld, 3 tegen 3. Ook daar gaat Mike kijken en moedigt zijn dochter aan. Ze zal haar vader missen, want Mike is een kindervriend. Hij kan goed met kinderen overweg; zijn eigen kinderen, maar ook voor andere kinderen heeft hij altijd een vriendelijk woord of een grap beschikbaar.

Ramona samen met Mike, langs de lijn, een vast ritueel op de zaterdag. Bibi er dwarrelend omheen. Dani in het doel. Het zal vanaf nu anders zijn. Maar één ding is zeker. Mike zal door ons altijd worden herinnerd en in ons hart worden meegedragen.

2017-01-10-00-00-40-1135136177

Cor Brinkers

Overlijden Michael de Vaal

Geschokt en bedroefd heeft het Bestuur kennis genomen van het plotselinge overlijden van Michael de Vaal, vader van Dani de Vaal,  keeper van onze D1.

1027323

Wij herinneren ons Michael als een bevlogen ouder die diverse hand en spandiensten verleende bij het team van zijn zoon.

Wij wensen Ramona, Dani, Bibi en verdere familie alle kracht en steun toe bij het verwerken van dit grote verlies.

Ook begeleiding, spelers en ouders van onze D1 wensen wij veel sterkte.

 

Het Bestuur

 

 

Buitenland Toernooi Leverkusen O13-1

Morgenochtend allerlei lekkers te koop, steun de D1, opbrengst is voor het buitenland toernooi in Leverkusen met Pasen.

Ouders van de D1 hebben al dit lekkers gemaakt, dus u eet wat lekkers…en de D1 spaart voor het toernooi!

dhc-jo13-1

DHC JO13-1 finalist op het ADO-netwerk toernooi.

20161120-imgl2682Zondag 20 november 2016 werd het ADO Netwerktoernooi gehouden voor JO13-1 (D1).  De mannen van Kees van Hattem namen het op in de poulefase tegen de D1-teams van UVS, Wilhelmus, RKDEO en HBS.

Nuno, Mostafa, Ilyas en Sem konden helaas niet meespelen. Aymane en Gilano van D2 waren toegevoegd aan de groep die gingen strijden om een plaats in de finale later dit jaar in het Kyocerastadion. Niet alleen de weergoden waren niet gunstig vandaag, keeper Dani verstapte zich tijdens de warming-up op het inloop(gras)veldje en kon zodoende niet meespelen door een verstuikte enkel waardoor Manus uit D2 zijn plekje onder de lat moest innemen. Dat Manus een belangrijke rol zou gaan spelen dit toernooi had hij niet durven dromen.

 

Met windkracht negen en veel regen speelden de mannen hun poulewedstrijden.  Met 2 gewonnen partijen (Wilhelmus en HBS), één gelijkspel (UVS) en één verliespartij (RKDEO) plaatste het team zich als 2e in de poule voor de kruisfinale. UVS werd eerste in onze poule en moest aantreden tegen de nr.2 van de andere poule: HVV. DHC moest aantreden tegen de nr.1 van de andere poule: ADO Den Haag D1.

ADO Den Haag D1 begon als favoriet aan deze wedstrijd aangezien zij netjes 3e staan in de 1e divisie en vandaag hun poulewedstrijden met ruime cijfers gewonnen hadden (en dat in 2×10 minuten per wedstrijd).

DHC speelde in de eerste helft met de wind in de rug en bleef ondanks een licht veldoverwicht van ADO goed overeind. Jovi en Ismael schoten beiden van rand 16 een keer op de goal, helaas werden de schoten geblokt. ADO speelde de 2e helft met het voordeel van de wind en DHC bleef ook deze helft overeind waardoor de eindstand 0-0 werd. Penalty’s moesten de winnaar uitwijzen.

Manus bleek een penaltykiller met 3 gestopte penalty’s. Dairenzio scoorde de beslissende penalty en kon zijn geluk niet op. Hij schoot DHC naar de finale die –zo bleek later- tegen HVV gespeeld zal worden. De datum volgt zodra bekend.