DHC Onder 11-9

Programma

Wedstrijdverslagen

E9 en E10 nemen deel aan de BlackPool cup

In de vroege morgen van vrijdag 14 april vertrokken de E9 en de E10 naar Manchester voor deelname aan de Blackpool cup. Aangekomen in Manchester werd er eerst het stadium van Manchester City bekeken.  Een hele aardige man deed de rondleiding, het was een prachtig groot stadion. De rondleider benadrukte nog es dat als je geen talent hebt maar hard traint het ook ver kan schoppen. Na deze inspiratie volle tour trokken we naar het hotel en na een typische Engelse maaltijd van Fish and Chips was het tijd voor een goede nachtrust.

Zaterdagochtend was het voor sommige wat schrikken wat we als ontbijt kregen (worstjes; bacon en bonen) maar gelukkig was er ook toast te vinden. Nadat de magen vol waren werd er vertrokken naar de velden. E10 moest als eerste aan de bak en had in de eerste twee wedstrijden weinig tegenstand. De derde was wat moeilijker, maar uiteindelijk werd ook die gewonnen. Als groepswinnaar kon de E10 zich op gaan maken voor de halve finales die op zondag gespeeld werden.

De E9 had het wat moeizamer; maar speelde zeker ook goed. Van de 3 wedstrijden werden er twee gewonnen en 1 verloren. De wedstrijden waren spannend omdat de E9 eerst op voorsprong kwam maar daarna de tegenstander steeds goed terugkwam. De verloren wedstrijd was notabene van een Nederlandse ploeg (Alphense Boys 2).  Ook de E9 deed nog volop mee in de race om plek 1.

De E10 won de halve finale ruimschoots met 15-0 en kon zich op gaan maken voor de finale om plek 1 en 2.  De E9 was al in de bus bezig met de wedstrijd; er heerste erg veel spanning omdat er nu tegen Alphense Boys 1 gespeeld moest worden. Inmiddels was het vrij had gaan regenen en ook al speelde de AB goed; DHC speelde gewoon slecht. Er werd niet fel verdedigd en in de aanval werd er niet gecombineerd. Daarnaast leek het wel of er 6 aparte spelers stonden in plaats van een team. Ook al was de AB er met de E-top en zijn ze misschien meer gewend, altijd uitgaan van je eigen krachten! De wedstrijd werd kansloos met 9-0 verloren. De E9 kon zich op gaan maken voor de wedstrijd om plek 3 of 4.

Die finale van de E10 was een thriller; helaas scoorde de tegenstander vrij snel en kon de E10 dit niet meer goed maken. Kansen genoeg, maar de bal ging er niet in het doel. Ook niet nadat de tegenstander een speler minder had door een rode kaart. Na een zeer goed toernooi zover komen en dan verliezen in de finale; dat was even slikken. Maar de boys van de E10 hebben echt zeer goed gespeeld en hebben een visite kaartje achter gelaten met hun combinatiespel voor het Nederlandse voetbal.

Daarna was de E9 aan de beurt; tegen een schotse tegenstander werd al snel een 2-0 voorsprong genomen. Echter in de tweede helft kwam het tot een gelijkspel….tot in de laatste 5 minuten het spel wat ruw werd en er een speler met een rode kaart van het veld gestuurd werd. De coach protesteerde nog, maar ook die werd door de scheids weggestuurd. Noussair maakte vanuit de gegeven vrije trap de 3-2!

Moe en voldaan is iedereen nog de stad in geweest en maandag naar huis gevlogen! Het was een gezellige reis en de jongens hebben stuk voor stuk goed gevoetbald. De toeschouwers hebben spannende wedstrijden gezien met mooi voetbal! De jongens hebben reclame gemaakt voor DHC en het Nederlandse voetbal!

Alle resultaten op een rijtje:

Port Glasgow Red – DHC E10                            0-15

Matlock Gladiators – DHC E10                          0-11

DHC E10 – Irvine Meadow                                  8-3

Halve finale: Port Glasgow Black – DHC E1    1-10

Finale: Limavady Yth FC  – DHC E10                  3-1

DHC E9 – Mossend FC                                        3-1

DHC E9 – Alphense Boys                                    1-3

ST. Fiaccs F.C. – DHC E9                                    3-5

Halve finale:  Alphense Boys 1 – DHC E9         8-0

Troostfinale: Ivrine Meadow – DHC E9              2-3

Verslag GSC ESDO – DHC E9

Afgelopen dinsdag speelde de E9 een inhaal wedstrijd tegen ESDO.  De thuiswedstrijd tegen ESDO was met 0-6 verloren, maar toen speelde de E9 gewoon erg slecht. Al vrij snel maakte de ESDO de 1-0 door een gaatje in de verdediging bij DHC. Ouders aan de kant hielden hun hart vast wat de wedstrijd zou brengen. Maar eigenlijk viel dat reuze mee. DHC ging fel de duels in en ESDO kwam niet tot veel grote kansen. En als ESDO dan wel een kans had dan schoten ze over of had Ali de bal. DHC heeft zelf ook 3 grote kansen gehad, maar helaas werden die gemist waardoor de eindstand op 0-1 bleef hangen.

Eigenlijk was gelijkspel een terechte uitslag geweest en misschien had zelfs winst erin gezeten als er voorin wat meer gecombineerd werd.

https://youtu.be/he2ZUgamTUU

DHC E9 – Lyra E1

In de vroege morgen speelde DHC E9 alweer zijn laatste thuiswedstrijd van het seizoen. DHC ging enthousiast van start al vanaf minuut 1 werd er fel op de bal gejaagd. Het leek een compleet ander team dan vorige week; hier zat pit in. Het spel speelde zich voornamelijk op het de helft van Lyra af. Maar het duurde even voordat de echt grote kans kwam. De Lyra jongens waren groot en sterk en het viden van een gaatje in de verdediging was moeilijk. Uiteindelijk weet Noussair na een mooie een twee met Abdul door het woud van rode shirts van Lyra heen te komen en de 1-0 te maken.

Helaas  is er daarna even wat minder concentratie bij de DHC verdedigers en weet Lyra door de DHC verdediging te komen. Na een paar corners en kansjes weten ze uiteindelijk 1-1 te maken. DHC vervolgt de aanval en vanuit een corner weet Luca de 2-1 te maken. Beide partijen spelen fel maar sportief voor de winst. DHC is daarbij vooral de partij die het spel maakt. Uit een counter weet Lyra met een beetje geluk 2-2 te maken. De bal werd keihard weggeschoten, maar tegen een aanvaller van Lyra aan die als een soort muur de bal weer terugkaatst. Met een stand van 2-2 wordt de rust in gegaan.

De tweede helft is een kopie van de eerste. DHC dat goed combineert, het meeste in balbezit is en de aanval kiest. Met een mooi loeihard schot van Nurrulah op de paal. Aanvallen van Lyra worden ver voor het doel opgevangen zodat DHC vervolgens weer zelf in de aanval kan gaan. DHC krijgt steeds kansen op een doelpunt, maar de bal gaat er niet in. Even Lyra lijkt wat sterker te worden, maar DHC weet deze aanvallen keurig op te vangen.

Lyra is boos op de scheids dat er geen vrije trap wordt gegeven voor hands. DHC weet gebruik te maken van de verloren concentratie. De eerste aanval wordt nog gestopt, maar de tweede aanval is er een uit het boekje. Mooie passjes tussen Lars – Nurrulah en Nous. En uiteindelijk weet Nous deze aanval te verzilveren met 3-2. Nurrulah maakt met een afstandsschot de 4-2.

Jongens, het was een mooie pot. Iedereen hielp elkaar en er stond echt een team met werklust. Nog twee competitie wedstrijden te gaan. Met deze werklust en samenspel moeten ook die te winnen zijn.

https://youtu.be/kIMtfkOlRCo

Verslag DHC E9 – GSC ESDO E1

Na een goede periode van winst, gelijkspel en 1-0 verlies bij de koploper leek het vandaag wel alsof er een compleet ander team neergezet was die als DHC E9 moest spelen. Vechtlust ontbrak, ballen werden niet goed overgespeeld en verdedigers niet geholpen. Op een paar uitzonderingen na werd er geen inzet getoond. GSC-EDSO deed dit allemaal wel. Zodra een aanvaller van DHC de bal ook maar 1 seconden had, stonden er al drie Esdo-ers om die aanvaller heen om de bal terug te veroveren.

DHC probeerde wel op te bouwen, maar vaak strandde dit al op het middenveld. Esdo beschikte over een paar snelle aanvallers die goed de gaten in onze verdediging wisten te vinden. Al snel stond DHC 0-1 achter. Esdo bleef aanvallen en erg snel omschakelen bij balverlies van DHC. Het leek steeds alsof ze met 1 man meer speelde…. DHC bleef aanvallend spelen en als bij zo’n snelle en technische tegenstander dan niet snel omgeschakeld wordt bij balverlies, wordt de achterstand snel groter. Bij rust stond DHC al 0-4 achter.

In de tweede helft kwam er iets van de vechtlust terug en werden de posities gehouden, achterstand liep wel op naar 0-6.

Jongens, ook al is het bijna aan het einde van het seizoen, blijf vechten bij balverlies en blijf je positie houden.

https://youtu.be/B-OWO0Tspok

Verslag Quick E1 – DHC E9

Onder een lekker lentezonnetje moest DHC E9 vandaag aantreden tegen de koploper Quick. AL vanaf het begin van de wedstrijd werd duidelijk dat beide ploegen voor de winst gaan. DHC staat dan wel onderaan, ze doen zeker niet onder voor de koploper.

De teams houden elkaar goed in evenwicht waar Quick iets grotere kansjes krijgt in de eerste helft. Al haalt Quick die kansjes uit afstandschoten en corners. Maar omdat de afronding onzuiver is, gaat de bal steeds over of langs het doel van Ali. DHC heeft ook wat kansjes, maar die zien er een stuk minder hoopvol/gevaarlijk uit.

Halverwege de eerste helft verliest DHC de bal op het middenveld. De aanvaller van Quick gooit er een versnelling uit en schiet – eerlijk toegeven – prachtig in de verre hoek. 1-0 voor Quick. DHC blijft fel op de bal en een doelpun jagen. Helaas blijven de kansen klein en beperkt. Met 1-0 wordt er de rust ingegaan.

Na de rust wordt DHC langzaam sterker dan Quick. De kansen worden groter, maar helaas leveren de aanvallen van DCH als beste resultaat de paal of de lat. De bal wil niet over de doellijn.

Jongens, als zelfs de tegenpartij zegt dat jullie beter speelden dan is het zuur dat we geen 3 punten meenemen bij Quick. Zeker de tweede helft was het mooi voetbal, maar soms wil de bal er gewoon niet in. Vergeet niet dat Quick niet voor niets de koploper is. Volgende week weer vol aan de bak en wie weet gaan de ballen dan wel aan de goede kant van de paal en de lat!

https://youtu.be/nFGxuRbOFqk

Verslag DHC E9 – BVCB E1

Vandaag weer een sterke tegenstander BVCB; een van de koplopers van onze poule. Vorige week heeft DHC E9 bewezen door hard te werken dat er ook tegen dit soort ploegen winst te behalen is. DHC begint fel aan de wedstrijd en creëert wat kleine kansjes. Maar BVCB is de eerste die scoort. Een afstandsschot weet iedereen van DHC te verassen.

DHC blijft aanvallen en krijgt wat corners mee en het spel speelt zich voornamelijk op de helft van BVCB af. DHC blijft volop in de aanval. BVCB weet wel af en toe gevaarlijk uit te breken. DHC krijgt een vrije trap na een overtreding op Nurrulah. Mamadou schiet hem laag over de grond met links in, terwijl alle verdedigers van BVCB een hoge bal verwachten gaat de bal onder alle voeten door het goal in. Voor de rust krijgt BVCB nog een grote kans, maar Ali blokt de bal goed en daarna word de bal door Abdul weggewerkt. Met de 1-1 wordt ook de rust ingegaan.

Niet snel na rust maakt BVCB uit een corner 1-2. Beiden partijen blijven in de aanval en hebben over en weer wat kansjes. Totdat na mooi combinatiespel in de 16 van BVCB Lars Adbul weet te bereiken en Abdul er 2-2 van weet te maken.

De vele minuten die daarop volgen zijn erg spannend. BVCB heeft de betere kansen, maar DHC doet zeker niet onder aan het spel. Vanuit een afstandsschot raakt de bal de lat en daarna stuitert hij volgens de scheids voor de lijn op de grond.

Beide partijen krijgen nog wat kansjes, waar die van BVCB wat groter lijken dan die van DHC. Maar uiteindelijk fluit de scheids de wedstrijd af. Een knap gelijk spel tegen een van de kampioenskandidaten.

Jongens, jullie gaan steeds meer als een team voetballen en jullie opdrachten uitvoeren. Hou dit vol; we komen nog sterke tegenstanders tegen maar ook van hun kan met hard werken gewonnen worden.

https://youtube.be/t1FTb6wrckE

Eindelijk wordt het harde werken beloond.

Verslag GDA E1 – DHC E9

Eerder was de thuis wedstrijd met 6-2 verloren van GDA. De jongens van DHC moesten dan ook aan de bak. GDA speelt met grote en sterke jongens dus de opdracht was om veel de combinatie op te zoeken.

De beste kansen in de eerste helft waren voor GDA. Gelukkig stuitte ze vaak op Ali die zijn doel erg goed schoon hield. Of GDA schoot zelf over of naast. Het leek dit keer of DHC het geluk aan zijn kant had terwijl DHC het zo vaak tegen had. DHC bleef mooi opbouwen maar het kwam niet vaak tot het doel van GDA in de eerste helft. GDA verdedigde met veel man en wist steeds op het laatste moment de bal te onderscheppen. Waardoor DHC tot weinig schoten op het doel kwam. Beide partijen waren erg aan elkaar gewaagd in de eerste helft. Waar eerlijk gezegd moet worden dat GDA de beste kansen had.

De jongens gingen met 0-0 de rust in. Na de rust begon DHC weer fanatiek op de bal te jagen en mooi op te bouwen. Wat al vrij snel leidde tot de eerste kans. Lars, die 1 op 1 voor de keeper stond,  kreeg een mooie pass van Noussair; maar kon helaas de bal niet goed onder controle krijgen.  Vlak daarna een kans voor GDA; maar Ali maakte zijn goal goed klein en kon de bal tot een corner verwerken. Vlak daarna weer bijna dezelfde situatie waar Ali op de grond bleef liggen. Gelukkig kon Ali verder met keepen in de wedstrijd en bleef hij heel alert en was niet bang geworden voor de bal.

Ondanks de vele aanvallen van GDA bleef het lang 0-0 in de tweede helft. De spanning bouwde steeds meer op; beide ploegen waren vaak in de aanval waarbij GDA wat meer kansen kreeg dan DHC. Een vrije trap dicht bij het doel werd vakkundig weggewerkt door Ali en de rebound mis geschoten. Een tweede vrije trap op dezelfde plaats werd ook door Ali tegen houden.

Na een corner van GDA weet Abdul met een omhaal Lars te bereiken die op volle snelheid richting doel van GDA kan. Hij geeft ee voorzet op Nurrulahl en die krijgt de bal net niet goed onder controle. Via een verdediger van GDA krijgt Mendres de bal en die bewaart de rust en maakt koelbloedig de 0-1.

Daarna volgen spannende momenten; GDA geeft de strijd niet op, maar wordt niet echt meer gevaarlijk. Uiteindelijk krijgt DHC een vrije trap op een mooie plek. Helaas schiet Nurrulah tegen de keeper en kan uit de rebound niet gescoord worden. Niet veel later weer een vrije trap zowat op dezelfde plaats. Dit keer neemt Mamadou hem en schiet hem snoeihard met links naast de keeper. Na een paar minuten klinkt het eindsignaal. De vreugde is groot! Eindelijk wordt het harde werken beloond en wordt er gewonnen.

Jongens, gefeliciteerd. Jullie hebben dit echt met zijn allen geknokt voor elke bal en vooral veel samengespeeld. Op naar de volgende tegenstander!

Verslag Schipluiden E1 – DHC E9

Vandaag een vroege wedstrijd tegen de hekkensluiter. DHC had twee keer eerder gewonnen van Schipluiden. Dus de verwachtingen waren hoog. Schipluiden is een fysiek sterke tegenstander die fel verdedigt. Zeker in de eerste helft werd de bal te lang vast gehouden waardoor het zichzelf moeilijk maakte. Het spel speelde zich vooral af op de helft van Schipluiden, maar de verdediging van Schipluiden had een muur opgetrokken dus het was moeilijk een goede kans te creëren. Ongeveer op het midden van de eerste helft nam Schipluiden snel de gegeven vrije trap. DHC stond nog stil terwijl Schipluiden op het goal afstevende. Gelukkig lette Ali wel goed op en kon de bal onderscheppen. Door snel te handelen en de bal aan DHC te geven kwam hieruit juist het doelpunt. Een snelle opbouw met de afronding door Nurrulah werd het 0-1. Snel heeft DHC hier niet van weten te genieten; vrij snel scoorde Schipluiden al weer de 1-1. Verdedigers lette te veel op de bal waardoor Schipluiden de 1-1 kon maken.

Na de rust was DHC niet helemaal wakker. Mannetjes stonden vrij en daar wist Schipluiden goed gebruik van te maken: al snel 2-1 gemaakt. Weer een achterstand. Tweede helft waren beiden ploegen in de aanval waar DHC toch wel licht overwicht heeft. Een ding is zeker; DHC had de grootste kansen op een doelpunt. Helaas konden deze kansen niet benut worden. Waardoor DHC E9 met 2-1 de wedstrijd verliest waar een gelijk spel zeker verdiend was geweest.

Nu volgen alleen sterkere tegenstanders; maar blijven overspelen en snel handelen dan moet er toch ook tegen dat soort ploegen winst inzitten.

 

Verslag DHC E9 – HBS E1

Op het hoofdveld onder een voorjaarszonnetje begon DHC E9 aan de wedstrijd tegen HBS. HBS kon na winst koploper in de poule worden. Eerder hadden we met 0-1 verloren van HBS. Met de laatste wedstrijd in het achterhoofd werd de opstelling van die wedstrijd aangehouden. Dus 2 spelers die altijd aanval speelden hadden nu een verdedigende positie.

DHC zette gelijk druk en HBS had daar even geen antwoord op. Op elke bal werd fel gejaagd door DHC en wanneer de bal veroverd was werd er gelijk de aanval gezocht. HBS had hier geen antwoord op en viel het eerste doelpunt voor DHC. Het schot van Mendres werd nog geblokt door de keeper maar Adbul was er snel bij om uit de rebound te scoren.

HBS kwam af en toe onder de druk uit van DHC en zette vaak de counter in. Ali wist nog een doelpunt te voorkomen door goed uit zijn doel te komen. DHC bleef aanvallen, maar helaas zonder resultaat. Vrije trap net over; kopbal net over. Een mooi afstandschot van Noussair belande via de paal – volgens het DHC publiek – achter de lijn. Helaas was de scheidsrechter van andere mening en bleef de 1-0 stand op het scorebord staan. Helaas weet HBS vlak voor rust 1-1 te maken.

In de tweede helft wordt HBS steeds sterker en dwingt DHC steeds meer terug op de eigen helft. Paar keer weet Ali te voorkomen dat HBS op voorsprong komt. Helaas op ongeveer 10 minuten voor tijd weet HBS toch de 1-2 te maken. De koppies gaan wat hangen en snel wordt al de 1-3 gemaakt. Dit wordt de eindstand.

HBS viert de overwinning alsof ze kampioen zijn geworden. DHC heeft de koploper het blijkbaar toch erg moeilijk gemaakt.

beelden op: https://youtu.be/Me46AtYUroA

 

Oefenwedstrjid DHC E9 – DHL E1

2017-02-06-09-20-17--1688872560

Voor DHC E9 stond een vriendschappelijke uitwedstrijd te wachten bij onze buren DHL. Het was even wachten totdat de wedstrijd op het hoofdveld afgelopen was, maar uiteindelijk konden we rond 16:30 beginnen. De lichten waren alvast aangedaan, het zou een latertje worden vandaag.

Al snel bleek de trainer de ”vaste” opstelling compleet omgegooid te hebben. Spelers die normaal voor de aanval moesten zorgen speelden nu achterin. En andersom moesten de vaste verdedigers voor de doelpunten gaan zorgen. In het begin was het even schrikken, DHL had vrij snel een kans maar gelukkig schoot DHL de bal hoog over het doel van Ali.

Er zat veel energie in het spel van DHC. Bij balverlies werd er gelijk gejaagd op de bal, combinaties werden mooi gemaakt. Ondanks de vreemde opstelling zag het er eigenlijk best goed uit. Vanuit de verdediging werd er mooi opgebouwd en de aanval gezocht. Het spel werd na de eerste gevaarlijke kans gemaakt door DHC. Uiteindelijk lukte het Abdul om het net te vinden na mooi samenspel van meerdere spelers. Zo laat Adbul zien dat hij naast het verdedigen wat hij normaal doet ook doelpunten kan maken.

DHC E9 heeft wel vaker met 1-0 voorgestaan, hoe gaat dit aflopen? DHL probeert aan te vallen, maar veel ballen worden afgestopt door de gelegenheids verdedigers Lars en Noussair en de vaste rots in de branding Mamadou.

Ook al had DHC het overwicht; het tweede doelpunt werd pas laat in de tweede helft gemaakt. Een mooie pass van Adbul op Nurralah die Annis weet te vinden. Prachtig combinatie voetbal.

Deze overwinning is echt door samenwerking van het hele team gedaan en niet alleen door de namen hierboven. Ali had een mooie redding, gelukkig hoefde hij niet vaak zijn doel te verdedigen. Sam was gelegenheids spits en wist zich goed vrij te lopen. Mendres; uitstekend werk op het middenveld en zowel bij de aanval als verdediging goed geholpen. Een keer op snelheid de aanval van DHL onderbroken. Luca die de bal altijd aan zijn voeten gelijmd leek te hebben en Amin met zijn mooie steekpassjes en lange ballen.

Volgende week weer zo’n mooi samenspel!

https://www.youtube.com/watch?v=hw465gOKMEc&feature=youtu.be

Verslag DHC JO11/9 Whippolder JO11/1 28 Januari

Onder een waterig voorjaarszonnetje werd er begonnen aan de wedstrijd tegen Wippolder. Voor DHC E9 geen onbekende, in de beker hadden we van ze gewonnen, maar de uitwedstrijd met een doelpunt verschil verloren. Een tegenstander waar een overwinning op mogelijk was.

Eigenlijk al vrij snel na het beging krijgt Lars een diepte pass van Mamadou en ziet dat de keeper van Wippolder te ver uit zijn doel staat. Hij weet langs de keeper te schieten in de verre hoek en 1 – 0 te scoren. DHC blijft vol in de aanval op jacht naar het tweede doelpunt. Het spel speelt zich voornamelijk af voor het doel van Wippolder zonder erg grote kansen. Deels ook omdat er teveel met de bal aan DHC kant werd gelopen. Vrije spelers werden niet gezien.

Uit een vrije trap net over het middenveld weet Wippolder de 1-1 te maken. Ali weet de bal goed weg te stompen, maar helaas komt de bal voor de voeten van een vrij staande Wippolder speler en die weet uit te halen en te scoren.

Wippolder ruikt bloed en is nu meer in de aanval zonder de verdediging van DHC echt in de problemen te brengen. Het spel golft op en neer. Van balverlies bij de verdediging van DHC weet Wippolder goed gebruik te maken en de vrije speler voor het doel te vinden. Gelukkig raakt de bal de lat en stuitert hij daarna de goede kant op.

Eigenlijk zijn beide ploegen erg aan elkaar gewaagd in de tweede helft. Zowel DHC als Wippolder krijgt wat kleine kansjes. Beide ploegen jagen goed op de bal en proberen de combinatie te zoeken. Het spel lijkt zich wat meer op de helft van Wippolder plaats te vinden. Aan het einde van de wedstrijd krijgt Wippolder nog een grote kans, maar gelukkig kan Ali er net met zijn vingertoppen bij.

Jongens, erg hard gewerkt! Veel strijd gezien. Het overspelen gaat een stuk beter, maar probeer dit ook vol te houden als je dichterbij het doel bent. Ga dan niet alleen voor eigen succes zeker nier als er een speler beter ervoor staat.

Filmpje:

https://www.youtube.com/watch?v=P1la4NSfYtE

BVCB E1 – DHC E9

Wat is het toch altijd dat na de WINTERstop het pas echt winter lijkt te worden? Op een wit veld begonnen de mannen van DHC E9 aan de eerste wedstrijd van 2017. Beetje glad was het misschien wel, maar een winterzonnetje scheen en de mannen hadden er zin in.

DHC had als opdracht meegekregen om over te spelen en positie te houden. Dit lukte in het begin aardig en DHC begon brutaal te tikken ondanks dat BVCB veel hoger in de ranglijst staat. Helaas wist Mendres uit een mooie aanval net niet te scoren. Beiden teams zijn aan elkaar gewaagd. Bij beiden goals wordt er gespeeld.

Maar Ali hoeft niet in actie te komen, de verdedigers werken de bal vakkundig weg. Beide teams spelen opbouwend voetbal en aan beide kanten zijn er wat kleine kansjes. Ali weet nog een doelpunt te voorkomen door goed uit zijn goal te komen.

Na ongeveer 5 minuten is er een mooie opbouwende aanval waar Amin op Noussair tikt. Noussair passeert een mannetje en denkt aan de opdracht van het overspelen en vindt Lars die bij het doel staat. Na een mooie aanname en snel handelen weet Lars de 0-1 te maken.

Beiden partijen blijven aanvallen, en DHC is zeker niet de mindere partij. Helaas weet BVCB handig gebruik te maken van balverlies bij een aanval van DHC en 1-1 te maken.

Dan volgt er een fase waarbij beide partijen wat kleine kansjes hebben. En beiden partijen ook zeker op zoek zijn naar hun tweede doelpunt.

bvcb_1

Nadat DHC niet voor de opbouw kiest, maar voor een hoge bal na een doeltrap weet BVCB hiervan te profiteren door de bal op het middenveld op te vangen en 2-1 te scoren. DHC lijkt hierdoor even van slag. Gelukkig is het vrij snel rust.

bvcb_2

De tweede helft is een kopie van de eerste; DHC volop in de aanval, maar nu wordt het doel van BVCB niet bereikt. DHC is meer in balbezit dan BVCB en BVCB lijkt iets minder de aanval op te zoeken. BVCB weet aan het einde va de tweede helft handig gebruik te maken van een fout die DHC maakt om door het midden uit te verdedigen: 1-3. Een eigen doelpunt maakt de ellende compleet, eindstand is 1-4.

bvcb_3

Jongens blijf goed overspelen en probeer vooruit te denken waar de bal heen moet. Jullie hebben goed gewerkt.

Voor filmbeelden zie: https://youtu.be/dX40bZ_Rbwk

 

 

 

DHC JO11-9 – Schipluiden JO E1

Zou het de DHC E9 eindelijk kunnen winnen? Vandaag stond een wat minder sterke tegenstander op het programma.

dhc-jo11-9Al vrij snel kreeg DHC een kleine kans, Nurrulah gaf een voorzet op Lars, maar helaas was die net te scherp, Lars kon er zijn voet net niet tussen zetten. Maar dit beloofde een mooie wedstrijd te worden…..Uit een corner van Amin kopt wat later Noussair de bal over. Schipluiden blijft het zeker ook proberen, maar Mamadou en Adbul laten Schipluiden niet te dicht bij het goal komen. Amin doet een goede doelpoging van wat verder weg, de keeper kan de bal wel blokkeren maar heeft hem niet klemvast. Noussair probeert het uit de rebound en weer heeft de keeper de bal niet klemvast. Nu is Lars degene die de bal wel achter de lijnen weet te krijgen, 1-0 voor DHC.

Niet veel later geeft Nurralah een voorzet op Lars, maar die is net te hoog voor Lars om hem goed te verwerken. DHC blijft gevaarlijk. Het spel golft een beetje op en neer; DHC heeft de beter kansen. De aanvallen van Schipluiden kunnen gestopt worden voordat ze echt dicht bij het doel komen. Even wat later doet Nurrulah weer een hoge voorzet richting Noussair. Die schiet op de keeper, maar die klemt de bal weer niet goed en Lars weet uit de rebound te scoren.

Noussair wordt onderuit gehaald en DHC krijgt een vrije trap niet al te ver van het doel. Nurrulah weet die vakkundig in te schieten: 3-0 voor DHC. Dit was ook de ruststand.

Tweede helft begon DHC weer voortvarend met wat kleine kansjes. De kansen hadden groter kunnen zijn ,maar spelers gingen voor eigen succes. Ondanks de 3-0 achterstand bleef Schipluiden de aanval opzoeken. DHC kreeg zeker wel kansen. Maar in plaats van de kans uit te spelen zoals op de training wordt  geleerd (2-1 situatie) probeeden de spelers zelf te scoren. DHC begint steeds slordiger te spelen en uit positie te lopen. De bal wordt niet meer netjes rondgepeeld. Schipluiden weet hiervan gebruik te maken en ongeveer 15 minuten voor tijd 3-1 te maken. DHC heeft hier geen antwoord op, het spel blijft slordig en 5 minuten voor tijd weet Schipluiden zelfs 3-2 te maken.

Eindelijk is het tijd en weet DHC toch de winst vast te houden.

Jongens, het begint was erg goed maar blijf overspelen en positie houden. Ook al sta je 3-0 voor en wil je graag zelf scoren. Blijf op positie spelen waar de trainer je neerzet. Het had niet veel gescheeld of de riante voorsprong was uit handen gegeven.

DHC E9 – GDA E1 

dhc-jo11-9DHC begint voortvarend aan de wedstrijd en gaat geljik in de aanval. De scheidsrechter fluit af omdat er een GDA speler op de grond blijft liggen, het spel was inmddels al bij het doel van GDA. Er volgt een vrije trap voor GDA. DHC staat nog niet terug in positie en het lijkt of een GDA speler gewoon door kan lopen. DHC kijkt binnen 5 minuten tegen een 0-1 achterstand aan.

DHC geeft de moed niet op en vervolgt de jacht op een doelpunt. De aanvallen worden ingezet, maar het net wordt niet gevonden. Lars weet de lat nog te raken. Abdul en Nurullah proberen het met afstandschoten, maar die missen de kracht of de richting. Lars test nog de reflexen van de keeper van GDA door drie keer achter elkaar op hem te schieten Maar hij krijgt de bal niet in het net.

Net toen je dacht ‘nu gaat de goal vallen’ maakt GDA de 0-2. De sterke aanvaller van GDA stormt dwars door de verdediging heen. DHC blijft aanvallen en met een mooi afstandsschot maakt Noussair de aansluitingstreffer. Alleen niet veel later weet GDA een vrijstaande speler te vinden om 1-3 te maken. DHC bljft aanvallen, maar helaas missen de afstandsschoten de kracht of richting. Voor het doel van GDA is het druk en vrije spelers worden niet gezien of gevonden bij DHC. Alles wordt via afstandschoten geprobeerd.

GDA blijft loeren op de counter. Voor het doel bij GDA is het erg druk met verdedigers die bij balbezit de lange bal naar voren spelen die de snelle aanvallers slim oppikken. Gelukkig is vooral DHC in balbezit. Op een gegeven moment weet GDA toch door te breken en 1-3 te maken.

PhotoGrid_1456993780106DHC Blijft het proberen, maar GDA weet voor de rust nog 1-4 te maken.

Het lijkt alsof de limonade de jongens van DHC wat energie heeft gegeven. De tweede helft lijkt wat meer in evenwicht. DHC blijft het proberen ondanks de achterstand. Bij een aanval verliest DHC de bal en GDA weet in twee tikken een doelpunt te maken: 1-5.

 

DHC blijft het nog steeds proberen en Sam weet een mooie diepte pass te geven op Noussair, die 2-5 maakt

Jongens hou moed! Probeer de vrije man te zoeken en niet alleen afstandschoten te proberen. Laat de bal goed rond gaan in het elftal. Niet altijd door het midden, dit maakt het voor de tegenstander te makkelijk om te verdedigen. En help verdedigen bij balverlies, ook de aanvallers!

Het zal toch niet weer?

Vandaag troffen we een oude bekende uit de bekercompetitie: Wippolder. Toen was het een spannende wedstrijd waaraan beide teams kans op de overwinning hadden. Uiteindelijk won DHC.

Maar goed, elke wedstrijd is er een op zich…

Beide teams begonnen voortvarend aan de wedstrijd. Het eerste kansje was voor DHC. Niet snel daarna werd de bal door Wippolder onderschept en wisten ze de bal bij een vooruitgeschoven spits te krijgen. Die maakt de 1-0 voor  Wippolder.

img_8829

 

 

 

img_8836

Niet lang daarna maakt Abdul uit een corner 1-1. Even later krijgt Abdul een mooie pass van Lars, maar helaas weet de keeper van Wippolder zijn goal goed klein te maken en zo het doelpunt te voorkomen. Beide partijen willen aanvallen en de wedstrijd winnen. Ali weet door uit zijn goal te komen nog een doelpunt van Wippolder te voorkomen. En zo is het beeld eigenlijk van de hele eerste helft: beide partijen hebben kansen maar weten niet tot scoren te komen. DHC lijkt iets meer in balbezit door hard te jagen op de bal. Wippolder verstoort veel aanvallen van DHC voordat ze gevaarlijk worden.

Na rust hetzelfde beeld…… beide ploegen willen scoren. En eigenlijk had DHC  de beste kansen. Jammer genoeg  viel net voor het einde juist de goal aan de kant van Wippolder.

Er moet net iets harder geknokt worden om de bal te willen winnen de duels. En vooral niet de bal gaan brengen naar het doel van de tegenstander. Deze tegenstanders waren fysiek sterk. Dan moet je de bal het werk laten doen. Ook kunnen de passes zuiverder…. Meer tikken, meer samenspel. Meer op positie blijven……..

Een keer moet het lukken en gaan de kansen van DHC er wel in…..

https://www.youtube.com/watch?v=kaDZRhohAQ4&t=364s

Lyra JO11/1 – DHC JO11/9

Nadat iedereen de ruiten had gekrabd en de weg naar het voetbalveld eindelijk hadden gevonden kon met de warming up begonnen worden. Het was een koude morgen dus dat was geen overbodige luxe.

DHC begon gretig aan de wedstrijd en eigenlijk viel al snel het eerste doelpunt. AL vrij snel was er een voorzet van Lars waar net niet uit gescoord kon worden door Noussair en Nikki. Even later doet Noussair een afstandschot die de keeper van Lyra niet goed kan verwerken. Nikki is er snel bij en legt de bal af op Lars die de 0-1 weet te scoren. Zou de DHC E9 eindelijk krijgen waar ze recht op hebben na zo hard werken elke wedstrijd? Zou er eindelijk winst in zitten?  Er volgen nog wat kansjes van DHC

img_8715

img_8717

Helaas weet Lyra al erg snel de 1-1 te maken. Het spel golft op en neer waarbij DHC vaak denkt dat het doel net wat hoger is. Helaas gaan veel schoten over het doel heen, anderen in de handen van de keeper……. En ook kansen voor een open doel willen er maar niet in. Aan de andere kant lijkt het alsof Lyra maar aan een halve kans genoeg heeft. Al snel staat DHC 1-4 achter. Met deze stand wordt er ook rust gehouden….zonder limonade dit keer.

img_8727

img_8725

Begin van de tweede helft was DHC wat zoekende; Lyra begon wat sterker. Maar eigenlijk had al snel DHC de controle terug wen was vollop in de aanval. Een kopbal uit een corner werd nog uit de lijn gehaald. Maar helaas ging ook in de tweede helft Lyra beter met de kansen om; de wedstrijd werd afgefloten met een 1-7 verlies. Waarbij er nog 2 tegendoelpunten vielen in de laatste 5 minuten.

img_8757

img_8764

Speelde DHC dan zo slecht? Dat niet, alleen was Lyra gewoon sneller in omschakelen en als er dan soms gewoon twee koppen verschil in grootte tussen de spelers zit dan is het ook haast niet aan te lopen en wordt positie spel nog belangrijker. Het overspelen ging beter dan vorige week; alleen moet er nog meer getikt worden en vanuit positie spel gespeeld worden. DHC had deze wedstrijd meer balbezit, maar wist dit niet om te zetten in de winst. Ze hadden geen geluk met de afronding van de kansen en aan de andere kant was Lyra gewoon erg effectief.

img_8742

img_8800

Volgende week een oude bekende uit de bekerpoule: Wippolder. Toen een spannende wedstrijd die met 4-3 gewonnen werd.

https://www.youtube.com/watch?v=LlK22FM9tNw

DHC 11/9 – Quick 11/1

dhc-jo11-9-2Laten we dit verslag es omgekeerd beginnen, met de einduitslag 1-4 voor Quick. Dan zou je denken dat Quick de betere ploeg was in het veld. Dit was niet het geval, ze waren vooral slimmer. DHC was vaak in balbezit. Alleen leidde dit niet tot grote kansen. Rushes van DHC werden afgestopt door Quick en echt hele grote kansen kreeg DHC niet. Iets meer combinatiespel, zeker in de buurt van het strafschopgebied van Quick  zou misschien meer kansen hebben opgeleverd. Aan het begin was er nog een grote kans voor Noussair die langs het goal schoot. Beiden ploegen bleven de aanval zoeken. Quick brak met snelle aanvallers twee keer met succes door de verdediging van DHC en met 0-2 gingen de partijen de rust in.

Na rust bleef DHC het doel van Quick zoeken, maar pas later in de tweede helft wist Lars uit een gemiste doelpoging te scoren. Eerst schoot hij de bal tegen de paal, maar door achter zijn schot aan te lopen wist hij toch nog de 1-2 te maken. Een terechte uitslag op dat moment.

DHC bleef knokken voor de 2-2. Die uitslag was gezien het spel  ook zeker verdiend geweest. Maar doordat DHC meer in de aanval ging, raakte de organisatie achterin wat zoek. Quick wist hierdoor in 5 minuten de stand op  1-4 te zetten.

De E9 wil veel knokken, soms iets teveel waardoor er onzorgvuldig wordt gepasst en er onnodige overtredingen gemaakt worden. In de aanval kan er wat meer gecombineerd worden. Hierdoor wordt het voor de verdedigers van de tegenpartij moeilijk om te verdedigen. En ook al zijn de doelpunten belangrijk, vergeet de verdedigende taken niet. Probeer elkaar wat positiever te coachen of nog beter, steek de concentratie en energie in de wedstrijd. We komen nu steeds een beetje te kort en dat is zonde. Meer focus op de wedstrijd zelf en samen een team de wedstrijd porberen te winnen, alleen red je het niet.

Jammer jongens, volgende keer een uitwedstrijd tegen Lyra.

https://youtu.be/AljwmEZNdKA

 

SV Den Hoorn te sterk voor onze JO11-9

dhc-011-9-1Het E1 team van Haaglandia dat onder de naam van DHC JO11-9 de plaats van de Rijswijkse club in de competitie heeft ingenomen won haar eerste wedstrijd met ruime cijfers van TOGB. Voor de tweede wedstrijd stond de uitwedstrijd tegen SV Den Hoorn op het programma. De begeleiding van het team – dat ook in zijn geheel de overstap naar de Brasserskade had gemaakt – was natuurlijk zeer benieuwd naar de sterkteverhouding. Al voor de wedstrijd bleek dat SV Den Hoorn een team bezat dat vooral fysiek heel sterk is. De manier van voetballen verschilde hemelsbreed met dat van DHC.Terwijl DHC de bal lekker rond wilde laten gaan positioneerde de tegenstander een speler in de spits die voor een counterend SV Den Hoorn voor de doelpunten moest gaan zorgen. Al snel kwamen de groenzwarten op een 2-0 achterstand. De oud Haaglandianen herstelde zich knap en kregen steeds meer grip op de tegenstander en kwamen knap terug op 2-2. Het was even een domper dat voor de doelwisseling SV Den Hoorn weer afstand nam van de leeftijdsgenoten uit Rijswijk, 3-2.

Over de tweede helft kunnen we kort zijn. De toegepaste tactiek van de Midden-Delflanders had succes en zij liepen al snel uit naar een 5-2 voorsprong. Dat het tenslotte 7-2 deed niet meer ter zake. Een compliment gaat uit op de manier van coachen van de begeleiding, waardoor de voetballertjes het plezier in het spel bleven behouden, de spelertjes en de aanwezige ouders voor hun/haar sportieve gedrag tijdens en na de wedstrijd.

Een waarnemer.