DHC Onder 11-5

Programma

Wedstrijdverslagen

Bekersuccessen DHC !

Tekst: Dik Schreuders

Zaterdag 27 mei jl. was de 2e finaledag van alle bekertoernooien van de KNVB West2 (Zuid Holland). Op het sportpark van Noordwijk stonden deze dag 21 finales op het programma met dus 42 teams die een finale gingen spelen. Teams van O19 t/m O9. Van die 42 teams was er slechts één vereniging met meer dan 1 team in de finale. En die vereniging dat was………. DHC !!!  Met de 2 jeugdbekerfinales van vorige week bij ARC meegeteld, was – na DHC met dus 3 finaleplaatsen – alleen Quick Boys met 2 finaleplaatsen.Toch wel iets om trots op te zijn als DHC. En daarmee doen we het dus best goed met onze groen-zwarte jeugd !

Om 10.00 uur op het hoofdveld van Noordwijk kwam DHC O15-1 aan de aftrap tegen GDA O15-1. Zoals in de voorbeschouwing op de site al aangegeven eindigde men op de 2e plaats in de Hoofdklasse. Twee afdelingen lager dan DHC, dat zoals bekend als 2e eindigde in de 2e divisie. De aanwezige DHC-supporters zagen een van onze kant wat tegenvallende 1e helft, waar in de 13e min. GDA op een verrassende 0-1 voorsprong kwam. De 2e helft speelde DHC veel beter, meer inzet, gretiger. Toch duurde het tot in de 4e min. (!!!) van de blessuretijd waar met de laatste mogelijkheid van de wedstrijd de 1-1 werd gescoord door Fabian Shahaj. Vanaf net rand strafschopgebied kopte hij de bal oer de doelman in de verre hoek, bij de botsing vermoedelijk een lichte hersenschudding oplopend. Vervolgens in de navolgende strafschoppenserie schoot één van de GDA-spelers de gelijkmakende 12e strafschop over het doel van doelman Tobias vd Kleij, zodat alle DHC-ers juichend het veld oprenden en de felicitaties in ontvangst mochten nemen. De bekerwinst was bereikt !

Hierna om 12.00 uur kwam DHC O11-5 op veld 3 in actie tegen Zwaluwen  Vl. O11-4, in de competitie één klasse hoger uitkomend. Dit Zwaluwen-team had in de kwartfinales overigens na strafschoppen gewonnen van DHC O11-4. Nadat DHC O11-5 in de gelijk opgaande 1e helft enkele kansen kreeg, werd het kort voor rust 0-1 voor de Vlaardingers. In de 2e helft bleken de zwart-witten sterker en scoorden een kleine 10 min. voor het einde nog de 0-2. Hiermee verloren onze jongste finalisten de finale, kregen toch een beker en medailles én het applaus van iedereen bij de prijsuitreiking. Ondanks het verlies een prima resultaat om trots op te zijn !

IMG-20170529-WA0018

Ook om 12.00 uur kwam op veld 4 DHC O13-5 in actie tegen poulegenoot RKDeo O13-8. Hoewel de Nootdorpers kampioen werden en DHC als 2e, eindigde de onderlinge wedstrijd in Delft in 4-4 en de wedstrijd in Nootdorp in 2-3 winst voor DHC. De 1e helft van de bekerfinale was DHC veel sterker en creërde enige kansen, maar gescoord werd er niet. In de eerste 5 min. na rust waren de groen-zwarten driemaal dicht bij de openingstreffer, maar helaas. In de 7e min. was het via een prima ingekopte corner wel de verdiende 1-0. Tien min. later was het via een spaarzame tegenaanval van RKDeo plots 1-1. De groen-zwarten pakten het weer op, waar het tot de voorlaatste (29e) min. duurde, alvorens na een ver hoog shot de bal via de handen van de Nootdorpse doelman in het doel belandde. Daarmee dus de 2-1 bekerwinst voor DHC O13-5 !

Alle finalisten grote complimenten, spelers en begeleiders. Dank aan alle DHC-toeschouwers  – vaders, moeders, broertjes, zusjes, opa’s, oma’s en anderen – voor hun aanmoedigingen en gejuich ! Trots op dit finaleresultaat voor DHC !   En met vorige week ook nog DHC 1 als (verliezend) finalist, een prima reclame voor groen-zwart.

DHC JO11/5 door naar de finale!

Tekst: Claudia Seger

Woensdag 17 mei 2017 speelde DHC JO11/5 de halve finale thuis tegen Zevenhoven.

De wedstrijd stond gepland om 18.30uur maar door het drukke verkeer op die dag was de KNVB scheidsrechter iets verlaat en begon de wedstrijd 15 min. later. Dit was niet echt een ramp want ivm met de hitte van woensdag kon iedereen nog even een slokje extra drinken nemen. Want wat was het heet die dag. De scheidsrechter heeft toen ook in overleg beslist dat er extra drinkpauzes werden ingelast tijdens de wedstrijd.

Om 18.45 uur was dan het startsignaal van de scheidsrechter. DHC was zo gedreven om de finale te gaan halen dat er al snel gescoord werd door DHC 1-0 op naam van Mountasir. Super Monta!!!!!!!!!(zo genoemd door vrienden en bekende). DHC speelde goed aanvallend en was op dreef. Ze hadden de smaak te pakken. Ondanks dat Zevenhoven een aardige verdeding had wist DHC toch kansen te creëren. Helaas bleef het nog steeds 1-0 na een paar gemiste kansen. Het Tiki-Taka voetbal was iets minder aanwezig dan vorige week, tijdens de laatste competitie wedstrijd, maar op belangrijke momenten wel daar waar het moest zijn. Het zullen ook wel de spanningen geweest zijn waarschijnlijk. En niet alleen bij de spelers was er spanning maar ook de trouwe toeschouwers/supporters stonden met klamme handjes, hartkloppingen en bezweette bilnaadjes langs de lijn. En dit kwam dus niet alleen door de 29° die de thermometer op dat moment aan tikte. Want wat wilde we graag met ze allen door naar de finale!!! Joël Joël Joël jaaaaaa 2-0. Topper! De keeper van Zevenhoven had niet verwacht dat de bal via de grond nog zo hoog over hem heen zou stuiteren. Maar er zat nog zoveel vaart in het schot dat de bal via de grond over de keeper heen zo in het netje viel. Het gejuich en geschreeuw van de supporters bracht aardig wat decibel met zich mee!!! Yes Yes Yes. DHC staat met 2-0 voor. En nu vast houden jongens! Dit mogen jullie niet meer uit handen geven.

Zevenhoven liet het hier natuurlijk niet bij zitten en ging volledig in de tegenaanval. Jacky (onze top keeper) moest aan de slag. Want Zevenhoven wilde ook wel eens JUICHEN. Maar Jacky is de laatste weken weer in topvorm dus dat ging zomaar niet. De meeste ballen werden dan ook zonder al te veel moeite door Jack tegen gehouden. Een hard en hoog schot op zijn goal werd zelfs door het puntje van zijn vingers net over getikt. Helaas wist Zevenhoven toch een gaatje te vinden in onze verdediging en maakte er 2-1 van. Raar want onze jongens waren net een muur van steen. Ravi, dat is net een blok beton op het veld. Daar kom je niet zomaar doorheen hoor. En dan nog al onze andere hard werkende boys zoals Rico bijvoorbeeld die ondanks blessure toch gewoon op het veld staat en zijn plichten vervuld. Rehaan die constant het leven van de tegenstander zuur maakt. Wat een irritant ventje is dat zeg! (Voor de tegenstander dan hè haha). Dus nu 2-1 en nog een aantal minuten op de klok pppfff. Dit waren de langste minuten ooit meegemaakt in een wedstrijd voor ons gevoel. Aymane wist het af en toe nog spannender voor ons te maken want wist een aantal keren bijna door de verdediging heen te breken. Helaas kon Zevenhoven hem nog net tegenhouden een aantal keer waardoor hij niet kon scoren. Maar wel top geprobeerd. En dan hebben we ook nog Jay en Jermaine. Ook zonder het harde werken van deze toppers hadden wij de finale niet gehaald. Want na de zenuwslopende laatste minuten klonk dan eindelijk het eindsignaal. DHC JO11/5 IS DOOR NAAR DE FINALE!!!!!! De finale vind plaats op 27 mei 2017 om 12.00 in Noordwijk (neutraal terrein) bij sportpark Duinwetering tegen de Zwaluwen JO11/4.

Gefeliciteerd Boys en op naar de finale!!!

IMG-20170518-WA0019

 

 

DHC E5 3de geworden door doelpuntenregen!

De DHC E5 is met de laatste wedstrijd toch nog 1 plekje omhoog geschoven!

Woensdag 10 mei speelde zij hun laatste competitiewedstrijd tegen Exselcior’20 E2. De wedstrijd was een echte Tiki-Taka wedstrijd.

20170511_090705

Jongens wat een wedstrijd hebben jullie gespeeld zeg! De focus lag volledig op de bal om deze zo snel en vaak mogelijk in het goal van de tegen partij te krijgen. En dit gaf als resultaat dat de E5 met 11-1 dit seizoen in de competitie heeft afgesloten.

Er werd constant gekeken en geluisterd naar elkaar en zo wist iedereen elke keer weer de vrije speler aan te spelen. Een prachtige wedstrijd zonder al te veel overtredingen, sportief tegen de tegenpartij en vooral sportief tegen elkaar. Zo hoort een wedstrijd gespeelt te worden. Mijn complimenten jongens!

Probeer dit vol te houden want woensdag 17 mei om 18.30uur op het stadionveld spelen wij de halve finale voor de beker tegen Zevenhoven E1. Als jullie dan weer deze focus hebben en het Tiki-Taka spel spelen dan gaan we door naar de finale!!!

DHC JO11-5 en DHC JO11-6 beide onververslagen bekerkampioen!

Tekst Claudia Seger

Zowel de DHC JO11-5 als de DHC JO11-6 hebben dit seizoen onverslagen de bekercompetitie gewonnen. En niet zomaar gewonnen maar met spectaculaire doelpunten saldo’s!

screenshot_2016-10-14-08-44-22

screenshot_2016-10-14-08-44-02

Gefeliciteerd toppers! Dit beloofd hopelijk een goed seizoen voor beide teams!

En misschien, als jullie zo doorgaan, wel een kampioensfeestje aan het einde van de competitie!!

En ik denk dat ik namens alle ouders mag spreken. Wij zijn trots op jullie!

img-20161008-wa0011