DHC Onder 11-3

Programma

Wedstrijdverslagen

DHC O11-3 in strijd om de koppositie! 

Voorafgaand aan de wedstrijd BVCB – DHC was de spanning al duidelijk voelbaar. De nummers 1 en 2 ontmoeten elkaar eindelijk weer. DHC wist de thuis wedstrijd met 2-0 te winnen maar deze week stond DHC er wel anders voor. Met een ziekenboeg van maar liefst 4 spelers   heeft trainer Lennart niet compleet kunnen trainen deze week. Gelukkig was toch bijna het hele team aanwezig in Berkel en Rodenrijs voor de kraker op deze vroege zaterdag ochtend. Aangezien onze Mark helaas thuis moest blijven uitzieken (beterschap Mark!) werden we, met dank aan Said, uit de brand geholpen door onze held Berkay!

Er werd precies om 8:30 afgetrapt.

Zoals altijd ging DHC aanvallend van start tegen een zeer sterk counterend BVCB. Dit leidde tot een onwijs spannend begin met hoog tempo en kansen over en weer.

DHC speelde sterk maar het was toch BVCB met de gevaarlijkste kansen. Gelukkig hield Berkay op mooie wijze zijn doel school. Na ongeveer 10 minuten spelen was het onze aanvoerder Batukan die met een fenomenaal schot rond de middelijn de bal over de keeper heen schoot en hiermee voor de 1-0 tekende. WAT EEN GOAL!! Ik noem het een Koeman! Zowel Batukan, Rayen en Wessel gaven als de BVCB verdediging gaven amper kansen weg. Dit maakte het lastig voor onze aanvallers om door de fysiek sterke BVCB verdediging te breken. Vijf minuten voor rust wist BVCB dan toch z’n kans te benutten. Via een corner werd het 1-1. Hiermee werd de rust bereikt. Kort na rust had DHC het even zwaar. BCVB gaf hoge druk en waren duidelijk op zoek naar een voorsprong. Dit werd beloond. Ook nu was het een hoekschop die de thuisploeg een voorsprong bezorgde: 2-1. Maar DHC gaf niet op! Ondertussen was bij de supporters de spanning niet meer te houden. DHC bleef keihard knokken om de schade te beperken. We zagen een prachtig schot van Youssef net over de kruising vliegen, we zagen Wail met een prachtig hakkie Jerry vrij spelen maar ook deze kansen leidde niet tot een doelpunt. Het lukte allemaal net niet. Maar de koppies gingen niet om laag en daar was die dan eindelijk! Kort voor tijd kwam DHC dankzij een perfecte hoekschop van Youssef via het hoofd van Jerry op 2-2!! Wat een opluchting! DHC wilde meer en ging nog dreigend op zoek naar de 2-3 maar de zeer belangrijke punten moesten helaas verdeeld worden. In onze ogen een verdient gelijkspel dat er voor zorgt dat het verschil op ranglijst nog steeds 1 punt is. Dit belooft nog vele spannende duels in deze zenuwslopende competitie! Met in totaal maar 1 verloren wedstrijd en het minst aantal tegendoelpunten mogen Lennart en Said heel trots zijn op wat het team nu al bereikt heeft. Volgende week een nieuwe kans tegen BSC’68!

DHC O11-3 – VOC (21 januari)

Prima Start 2017!

Na de 3-2 overwinning op Zoetermeer afgelopen week door 2 doelpunten van Wessel en een fraaie van Youssef, was het middenmoter VOC uit Rotterdam die deze week op bezoek kwam .

DHC ging van af het eerste fluitsignaal vol in de aanval, de bezoekers werden meteen onder druk gezet en DHC creëerde kans op kans. Het was rechtsback Rayen die goed opkwam en met een prachtig afstandschot de keeper van VOC wist te verslaan. Wat een goal van onze pitbull!! Ondanks de voorsprong bleef DHC druk geven op de goal van VOC. Het had na 15 minuten wel 4 of 5-0 kunnen staan. DHC was scherp en liet zien vol voor de overwinning te gaan. De sterk keepende doelman van VOC hield de spanning hoog maar na een mooie redding was de 2-0 dan toch een feit. Het schot van Wayne werd nog gekeerd maar Wail stond op de goede plek, kreeg de bal onder controle en wist de bal met z’n linker erin te knallen!! Zo kon O11-3 met een goed gevoel de rust in.

Na rust hervatte DHC de wedstrijd op hetzelfde tempo als de eerste helft. De druk bleef enorm hoog, wetend dat we elk doelpunt nodig hebben om bovenin mee te blijven draaien. VOC trok zich wat verder terug. Dit was gevaarlijk want in de eerste helft kwam VOC er een aantal keren gevaarlijk uit met snelle counters. Gelukkig was de ijzer sterke DHC verdediging voorbereid en werden de ballen op overtuigende wijze uitverdedigd. Na goed opletten was het de snelle Youssef die de bal uit de lucht plukte en met een hard schot de doelman te slim af was: 3-0. Onze keeper Mark wist keurig de 0 te behouden  ondanks het ontbreken van de linksback Jayden die helaas ziek was. Beterschap Jay! Coach Lennart en leider Said keken tevreden toe naar het mooie voetbal wat gepresenteerd werd en zo de goede start van 2017 inleidde. Nu op naar de krakers BVCB en BSC’68!!!

BSC’68 O11/2 – DHC 011/3

Op de vroege zaterdag morgen ging lijstaanvoerder DHC op bezoek in Benthuizen voor de kraker tegen nr. 2: BSC’68. De jongens moesten het vandaag doen zonder Jerry die helaas ziek op bed lag. Half 9 precies werd er afgetrapt. DHC ging vanaf het eerste fluit signaal vol in de aanval en zette veel lange ballen afkomstig van de BSC kant om in een aantal gevaarlijke aanvallen. Het schot van Wessel werd nog net van de doellijn geschopt, Wayne raakte kort hierna op mooie wijze de paal, de lob van Wail ging net over het doel en Jayden zijn afstand schot werd heel knap door de keeper gered. Pfff!! Te veel pogingen om op te noemen! Na 10 minuten kon DHC dan eindelijk juichen. Het was Wessel die de bal veroverde en meteen Batukan aanspeelde, die netjes het overzicht hield en de bal richting Wayne speelde, die twijfelde niet en trof fraai kruising van het doel. Eindelijk 0-1!! BSC’68 kwam maar niet aan spelen toe en DHC hield de bal constant op de helft van de tegenstanders. Youssef liet de verdedigers nog een keer achter zich na een mooie steekpass van Wail, maar de goed keepende doelman van BSC’68 had het geluk aan zijn zijde. Het was dan ook één van zijn vele lange trappen die eindelijk goed viel, maar nog net op tijd verdedigd werd door Rayen. Dit leverde BSC ’68 hun eerste hoekschop op. Hier werd het even onwijs spannend. Tot drie maal toe vuurde BSC de bal in de richting van keeper Mark. Met behulp van wat vliegende verdedigers en knappe reddingen konden deze schoten gelukkig gekeerd worden. Zo noteren we een ruststand van 0-1.

Ook de tweede helft begon DHC goed. DHC had ook nu het betere van het spel en ging langzaam door met het creëren van kansen. Maar helaas werden die niet benut. En ja u hoort het al die oo zo irritante voetbalwet: “maak je het doelpunt zelf niet dan….”. Ondanks de grote aanvallende druk werden er achterin amper kansen weggegeven op wat niet al te gevaarlijke countertjes na. Maar helaas het mocht niet zo zijn! BSC kreeg de bal in ons doel en tekende zo voor de

images-2

Ondanks de kleine kansjes en het harde werken van DHC kant bleef het bij deze stand en eindigde het duel in een gelijkspel. Toch mag gezegd worden dat de boys vandaag alles hebben gegeven gecombineerd met mooie aanvallen, en dat tegen de nummer 2!!

Nu even lekker genieten van de vakantie en dan gaan we er weer voor! Dat belooft wat in 2017!!!!!!

Foto’s van DHC JO11-3 tegen SEP

DHC JO11-3 tegen de leeftijdsgenoten van SEP speelden een spannende wedstrijd. Tegen de stadgenoten werden de drie punten in eigenhuis gehouden. Onze aanvallers wisten de keeper van SEP drie keer te passeren. De ‘Delftse’ keeper moest de bal 2x uit het net halen. Hieronder enkele foto’s van deze ontmoeting. Een verslag ontbreekt helaas nog. Wie trekt de stoute schoenen aan? De laatste wedstrijd van het jaar wordt op zaterdag 10 december gespeeld. Hierna krijgt de competitie in januari  weer een vervolg.

jo11-3-1

 

jo11-3-2

 

jo11-3-3

 

jo11-3-4

 

jo11-3-5

 

jo11-3-6

 

Wat een teamprestatie!!!

DHC O11-3  – BVCB O11-3
Zaterdag 19 november kreeg DHC O11-3  BVCB op bezoek, de nummer 1 tegen de nummer 3! De wedstrijd startte stipt om 10.00 uur. Vanaf het eerste fluitsignaal zat DHC er kort boven op, jagend op de openings treffer. Dit resulteerde in vele spannende momenten voor het doel van BVCB. De goed keepende doelman van BVCB zorgde met z’n mooie trap voor wat spannende situaties voor het doel van DHC , waardoor onze (Neuer) Mark toch 2 keer 1 tegen 1 kwam te staan met de BVCB spits, maar beide keren zijn klasse toonde .Verder gaven Jayden Batukan en Rayen helemaal niets weg . Ruststand 0-0.
Na wat koude limonade en instructies  van trainer Lennart kwamen onze groen/zwarte helden weer gedreven het veld op wat leidde tot een prachtig uitgespeelde 1-0. Het begon bij de keeper, die het spel heel snel hervatte en Wessel via rechts aanrolde,Wessel die heel attent Jerry op de rechter vleugel aanspeelde. Jerry gaf op zijn beurt een prachtige voorzet die Wail op maat wist te bereiken. Wail twijfelde niet en nam de bal direct op de slof waardoor de bal achter het net lag. WAT EEN DOELPUNT!!!

2016-11-24-09-46-42-642145009
Kort daarna was het weer Raak. Dit keer was het goalgetter Jerry zelf met een fenomenaal schot van af de rechterflank,over de keeper heen, in de linker bovenhoek. Ongelooflijk!!
DHC vermaakte het publiek verder met prachtig samenspel, maar een verdere uitbreiding van het doelpuntenaantal kwam er helaas niet. De achterhoede liet zien dat ze niets voor niets de minst gepasseerde zijn in de competitie en ook de aanval creërde nog wel een aantal mooie kansen, eindstand 2-0. Lekker bezig jongens! Nog 3 wedstrijden te gaan tot de winterstop, waarin we ons uiterste best moeten doen deze mooie positie op ranglijst vast te houden! Volgende week gaan we richting Nieuwerkerk!

DHC O11-3(E3) pakt koppositie !!!!!!!

Wippolder - E3 39Voor de derde speelronde ging DHC O11-3 op bezoek bij Blijdorp O11-2. Trainer Lennart en leider Said zorgde dat DHC vroegtijdig het veld betrad voor een goede warming up. Dat de warming up goed verliep bleek al snel, want DHC begon gretig aan de wedstrijd en ondanks het lengteverschil lieten ze meteen zien wie de baas was. Jayden, Batukan en Wessel stonden goed waardoor de bal grotendeels op de helft van de tegenstander bleef. Dit resulteerde in een aantal mooie aanvallen en hoge druk op het doel van Blijdorp. Het goede spel beloonde zich al gauw met een doelpunt. Na een assist van snelle vleugelspits Jerry zette Wayne de stand op 1-0 met een keihard schot. DHC hield de druk hoog en keeper Mark hield het doel schoon met een aantal prachtige reddingen. Blijdorp kreeg enkele counterpogingen, maar het duurde niet lang voordat DHC de 0-2 op het scorebord zette. Na een goede uittrap van Mark was het de snelle Jerry die dwars door de verdediging van Blijdorp sneed en de bal in de hoek schoof. Kort daarna trof Jerry weer doel. Na een mooie assist van overzicht houdende Wail, drukte Jerry de bal strak in de hoek: 0-3. Helaas kon DHC de rust niet halen zonder tegendoelpunt.

Na een lange bal van de Blijdorp doelman viel de bal goed voor de spits, die kreeg de bal achter Mark en zette de ruststand op 1-3. In de tweede helft voerde de DHC verdediging, met onder andere de in het veld gekomen Rayen, de druk op. De Blijdorpers bleven wat ingezakt. Dit maakte het lastig voor de aanvallers Youssef, Mike en Wessel die ondanks de kleine ruimte de verdedigers en doelman een zeer drukke ochtend bezorgden.

Tegen de verhouding in was het dan toch Blijdorp dat tot scoren kwam: 2-3. De spanning nam nog toe, maar DHC heeft de wedstrijd geen moment uit de hand gegeven en verdient gewonnen!! Hiermee hebben we de eerste plaats in de competitie veroverd, mede dankzij het prachtige teamspel. Boys we gaan de goede kant op!!

Vader Wayne