DHC Onder 11-10

Programma

Wedstrijdverslagen

E9 en E10 nemen deel aan de BlackPool cup

In de vroege morgen van vrijdag 14 april vertrokken de E9 en de E10 naar Manchester voor deelname aan de Blackpool cup. Aangekomen in Manchester werd er eerst het stadium van Manchester City bekeken.  Een hele aardige man deed de rondleiding, het was een prachtig groot stadion. De rondleider benadrukte nog es dat als je geen talent hebt maar hard traint het ook ver kan schoppen. Na deze inspiratie volle tour trokken we naar het hotel en na een typische Engelse maaltijd van Fish and Chips was het tijd voor een goede nachtrust.

Zaterdagochtend was het voor sommige wat schrikken wat we als ontbijt kregen (worstjes; bacon en bonen) maar gelukkig was er ook toast te vinden. Nadat de magen vol waren werd er vertrokken naar de velden. E10 moest als eerste aan de bak en had in de eerste twee wedstrijden weinig tegenstand. De derde was wat moeilijker, maar uiteindelijk werd ook die gewonnen. Als groepswinnaar kon de E10 zich op gaan maken voor de halve finales die op zondag gespeeld werden.

De E9 had het wat moeizamer; maar speelde zeker ook goed. Van de 3 wedstrijden werden er twee gewonnen en 1 verloren. De wedstrijden waren spannend omdat de E9 eerst op voorsprong kwam maar daarna de tegenstander steeds goed terugkwam. De verloren wedstrijd was notabene van een Nederlandse ploeg (Alphense Boys 2).  Ook de E9 deed nog volop mee in de race om plek 1.

De E10 won de halve finale ruimschoots met 15-0 en kon zich op gaan maken voor de finale om plek 1 en 2.  De E9 was al in de bus bezig met de wedstrijd; er heerste erg veel spanning omdat er nu tegen Alphense Boys 1 gespeeld moest worden. Inmiddels was het vrij had gaan regenen en ook al speelde de AB goed; DHC speelde gewoon slecht. Er werd niet fel verdedigd en in de aanval werd er niet gecombineerd. Daarnaast leek het wel of er 6 aparte spelers stonden in plaats van een team. Ook al was de AB er met de E-top en zijn ze misschien meer gewend, altijd uitgaan van je eigen krachten! De wedstrijd werd kansloos met 9-0 verloren. De E9 kon zich op gaan maken voor de wedstrijd om plek 3 of 4.

Die finale van de E10 was een thriller; helaas scoorde de tegenstander vrij snel en kon de E10 dit niet meer goed maken. Kansen genoeg, maar de bal ging er niet in het doel. Ook niet nadat de tegenstander een speler minder had door een rode kaart. Na een zeer goed toernooi zover komen en dan verliezen in de finale; dat was even slikken. Maar de boys van de E10 hebben echt zeer goed gespeeld en hebben een visite kaartje achter gelaten met hun combinatiespel voor het Nederlandse voetbal.

Daarna was de E9 aan de beurt; tegen een schotse tegenstander werd al snel een 2-0 voorsprong genomen. Echter in de tweede helft kwam het tot een gelijkspel….tot in de laatste 5 minuten het spel wat ruw werd en er een speler met een rode kaart van het veld gestuurd werd. De coach protesteerde nog, maar ook die werd door de scheids weggestuurd. Noussair maakte vanuit de gegeven vrije trap de 3-2!

Moe en voldaan is iedereen nog de stad in geweest en maandag naar huis gevlogen! Het was een gezellige reis en de jongens hebben stuk voor stuk goed gevoetbald. De toeschouwers hebben spannende wedstrijden gezien met mooi voetbal! De jongens hebben reclame gemaakt voor DHC en het Nederlandse voetbal!

Alle resultaten op een rijtje:

Port Glasgow Red – DHC E10                            0-15

Matlock Gladiators – DHC E10                          0-11

DHC E10 – Irvine Meadow                                  8-3

Halve finale: Port Glasgow Black – DHC E1    1-10

Finale: Limavady Yth FC  – DHC E10                  3-1

DHC E9 – Mossend FC                                        3-1

DHC E9 – Alphense Boys                                    1-3

ST. Fiaccs F.C. – DHC E9                                    3-5

Halve finale:  Alphense Boys 1 – DHC E9         8-0

Troostfinale: Ivrine Meadow – DHC E9              2-3

Vitesse O11/9 – DHC O11/10

De mannen van trainer Glenn stonden weer voor een mooie uitdaging. Dit keer was Vitesse 09 de tegenstander.

De jongens waren best gespannen, omdat ze toch weer tegen een profclub moesten spelen.

Gelukkig hebben onze eerste jaars e pupillen hier wel ervaring mee.

Als echte profs werden ze op het DHC terrein opgehaald door een tourbus.

IMG_0650

Na een reis van 1,5 uur kwamen de jongens aan op sportcentrum Papendal.

 

Een supermooi complex waar de trainer goed werd ontvangen door de leider van de 010.

Na een goede warming up, waar de jongens al hun spanning konden loslaten, begon de wedstrijd.

IMG_0653

Er was van te voren afgesproken dat we 8 tegen 8 zouden spelen en 3 helften van 20 minuten. Voor Vitesse was dit ook de kans om een aantal stagespelers de kans te geven om zich te laten zien.

De jongens van DHC begonnen met hun bekende spelletje van druk zetten en schuwden het fysieke niet.

Er werd goed combinatie voetbal gespeeld en na een aantal kansen viel het eerste doelpunt.

De DHC’ers liepen snel uit naar een comfortabele voorsprong, maar bleven goed voetballen. De jongens van Vitesse bleven knokken voor wat ze waard waren en gaven niet op. Hierdoor scoorden ze nog aantal keer. Het was mooi te zien hoe beide elftallen de aanval bleven zoeken en hoe goed de omschakeling was. Niemand gaf op. Uiteindelijk werd het 13-3 voor de jongens van DHC.

Na de wedstrijd zijn de jongens nog samen op de foto geweest.

IMG_0648

Ik wil Vitesse bedanken voor de ervaring van de jongens.

Ze hebben genoten!

Een supporter.

Uitgelicht: DHC JO11-10

jo11-10-18DHC JO11-10 speelde hum laatste wedstrijd van het jaar tegen ODB JO11 – 1. In de duistere decembermorgen moest de veldverlichting worden ontstoken om te zien waar het balletje naar toegespeeld moest worden. Het team dat in zijn geheel was overgekomen van het ter zielen gegane Haaglandia had zijn visitekaartje al afgegeven door in de voorgaande zes wedstrijden tweeënzeventig keer te scoren en geen wedstrijd te verliezen. Hiermede bekroonde zij zichzelf tot ‘Winterkampioen’

 

 

 

ODB had in deze poule ook nog geen puntenverlies geleden met de aantekening dat zij slechts nog maar drie wedstrijden achter de rug hadden.

DHC opende in de eerste helft de score waarna ODB – dat veel fysiek sterke jongens telden – voor de doelwisseling nog op gelijke hoogte met de groen-zwarten kwam. Het thuisteam liet zich niet door de grotere tegenstander het kaas van het brood eten en gingen menig duel met de tegenstanders aan waarbij ze als winnaar te voorschijnen kwam.

In het tweede bedrijf waren de volgelingen van de trainer heer en meester en konden de toeschouwers genieten van een heerlijke partij voetbal. De ene na de andere combinatie volgden, speelden zich vrij en kwamen regelmatig vóór de tegenstander om de bal te onderscheppen en hierdoor met de opbouw van de aanval te beginnen. Jammer dat de technisch directeur van de KNVB – Hans van Breukelen – niet aanwezig was om met eigen ogen te zien hoe voetbal gespeeld kan worden zonder een traject afgelegd te hebben met kleine partijtjes.

De Brasserskade-bewoners namen een 6-1 voorsprong waarna ODB op 6-2 kwam te staan. Het laatste woord was echter aan DHC die de eindstand op 7-2 bracht.