DHC Onder 11-10

Programma

Wedstrijdverslagen

Vitesse O11/9 – DHC O11/10

De mannen van trainer Glenn stonden weer voor een mooie uitdaging. Dit keer was Vitesse 09 de tegenstander.

De jongens waren best gespannen, omdat ze toch weer tegen een profclub moesten spelen.

Gelukkig hebben onze eerste jaars e pupillen hier wel ervaring mee.

Als echte profs werden ze op het DHC terrein opgehaald door een tourbus.

IMG_0650

Na een reis van 1,5 uur kwamen de jongens aan op sportcentrum Papendal.

 

Een supermooi complex waar de trainer goed werd ontvangen door de leider van de 010.

Na een goede warming up, waar de jongens al hun spanning konden loslaten, begon de wedstrijd.

IMG_0653

Er was van te voren afgesproken dat we 8 tegen 8 zouden spelen en 3 helften van 20 minuten. Voor Vitesse was dit ook de kans om een aantal stagespelers de kans te geven om zich te laten zien.

De jongens van DHC begonnen met hun bekende spelletje van druk zetten en schuwden het fysieke niet.

Er werd goed combinatie voetbal gespeeld en na een aantal kansen viel het eerste doelpunt.

De DHC’ers liepen snel uit naar een comfortabele voorsprong, maar bleven goed voetballen. De jongens van Vitesse bleven knokken voor wat ze waard waren en gaven niet op. Hierdoor scoorden ze nog aantal keer. Het was mooi te zien hoe beide elftallen de aanval bleven zoeken en hoe goed de omschakeling was. Niemand gaf op. Uiteindelijk werd het 13-3 voor de jongens van DHC.

Na de wedstrijd zijn de jongens nog samen op de foto geweest.

IMG_0648

Ik wil Vitesse bedanken voor de ervaring van de jongens.

Ze hebben genoten!

Een supporter.

FacebookTwitterGoogle+

Uitgelicht: DHC JO11-10

jo11-10-18DHC JO11-10 speelde hum laatste wedstrijd van het jaar tegen ODB JO11 – 1. In de duistere decembermorgen moest de veldverlichting worden ontstoken om te zien waar het balletje naar toegespeeld moest worden. Het team dat in zijn geheel was overgekomen van het ter zielen gegane Haaglandia had zijn visitekaartje al afgegeven door in de voorgaande zes wedstrijden tweeënzeventig keer te scoren en geen wedstrijd te verliezen. Hiermede bekroonde zij zichzelf tot ‘Winterkampioen’

 

 

 

ODB had in deze poule ook nog geen puntenverlies geleden met de aantekening dat zij slechts nog maar drie wedstrijden achter de rug hadden.

DHC opende in de eerste helft de score waarna ODB – dat veel fysiek sterke jongens telden – voor de doelwisseling nog op gelijke hoogte met de groen-zwarten kwam. Het thuisteam liet zich niet door de grotere tegenstander het kaas van het brood eten en gingen menig duel met de tegenstanders aan waarbij ze als winnaar te voorschijnen kwam.

In het tweede bedrijf waren de volgelingen van de trainer heer en meester en konden de toeschouwers genieten van een heerlijke partij voetbal. De ene na de andere combinatie volgden, speelden zich vrij en kwamen regelmatig vóór de tegenstander om de bal te onderscheppen en hierdoor met de opbouw van de aanval te beginnen. Jammer dat de technisch directeur van de KNVB – Hans van Breukelen – niet aanwezig was om met eigen ogen te zien hoe voetbal gespeeld kan worden zonder een traject afgelegd te hebben met kleine partijtjes.

De Brasserskade-bewoners namen een 6-1 voorsprong waarna ODB op 6-2 kwam te staan. Het laatste woord was echter aan DHC die de eindstand op 7-2 bracht.

FacebookTwitterGoogle+