DHC O19(1)- VELO O19(1) (3-0) 4-0

Na de teleurstellende nederlaag vorige week van 2-0 tegen middenmoter Feyenoord O19, was het vandaag Zaterdag 18 mei om 15:00 uur de wedstrijd DHC – VELO.
Dat deze wedstrijd er een zal zijn met verschillende belangen en intenties zal duidelijk zijn.
Het is geen geheim dat DHC onderin staat en de punten hard nodig heeft maar wel in erg goede vorm steekt gezien de overwinningen op Kloetinge en Jodan Boys , maar ook tegen Feyenoord de betere was en VELO dat met een 6e plek veilig is voor behoud in de 3e divisie.
De eerste helft begon ook met een gretig DHC dat snel de aanval zocht , zonder dat de organisatie veel ruimte weggaf, want zoals we weten is de kracht van VELO dat ze vaak compact spelen en hun kansen creƫren vanuit de counter en dan nog was de eerste kans in de 4e minuut er een die zo tot stand kwam , maar gelukkig was de attente Tobias die redding bracht op het schot van de spits van VELO.
Vanaf de kant was het trainer Revy die Tobias en het centrale duo Rodney en Neville de opdracht gaf het team verdedigend zo neer te zetten dit soort kansen eruit te halen.
Na de eerste kans voor VELO was het 4 minuten een aantal zeer grote mogelijkheden voor DHC , in eerste instantie 5e min. verdween een schot van Mert net aan de verkeerde kant van de paal voorbij en een Kopbal van Scott net over , maar was het in de 6e minuut wel raak , de 1-0 werd na een mooie pass van Lucius afgerond door Dylan. Na deze 1-0 was het in de 7e minuut Jacco die bijna het DHC publiek kon laten juichen .
Na deze enerverende beginfase was de koek qua kansen voor beide teams wat op en werd het een mooi en tactisch schouwspel met vooral veel voetbal en duels tussen de twee strafschopgebieden en moesten de supporters wachten tot minuut 20 voor de eerste grote kans , die wederom voor DHC was en wederom van Jacco die zijn schot voorlangs zag verdwijnen .
Tobias , de verdediging en het verdedigende blok op het middenveld konden tot aan het eerste half uur de plaagstoten van VELO vrij eenvoudig pareren en was het DHC dat na een half uur spelen de marge verdubbelde naar 2-0 , ditmaal was het Mert die scoorde uit een pass van wederom Lucius.
De mooiste actie uit de eerste helft was in minuut 38 , een lang balbezit met een positiespel over veel schijven kwam in de eindfase na een sublieme pass van Lucius bij Twan terecht die een schitterende cross bal op Laughter voor ogen had maar zijn bal stijf in de kruising zag verdwijnen en zo schitterend scoorde en de wedstrijd op slot gooide met een 3-0 voorsprong en tevens ruststand .
De tweede helft kon beginnen met dezelfde 11 spelers en met dezelfde spelopvatting en opdrachten , alleen met het verschil dat DHC een voorsprong had van 3-0 en niet zonodig uit positie hoefde te lopen en te spelen met veel risico.
De eerste 5 minuten van de tweede helft ging het weer lekker op en neer en wederom tussen de twee strafschopgebieden , maar in minuut 50 t/m 52 was het DHC dat 3 levensgrote kansen kreeg , een schot van Jacco in 1:1 met de keeper, Twan net naast en Lucius op snelheid de verdedigers voorbij 1:1 met de keeper en schot verwerkt tot corner.
De kleine mogelijkheden van VELO werden nog steeds opgevangen en gepareerd door de sterk spelende verdediging en of door Tobias.
Het was wederom Dylan die na een mooie pass van Curtis de wedstrijd in de 70e minuut op slot gooide 4-0.
Na deze 4-0 was de koek bij beide ploegen op , de warmte , ramadan en belangen in deze wedstrijd speelde hierbij wel een grote rol , al zocht VELO nog wel naar de ere treffer .
Jammer was wel dat Rodney geblesseerd het veld moest verlaten met een vervelende teen blessure en hopelijk kan hij gewoon bijsluiten volgende week tegen RKAVV.
Ben enorm bedankt voor het vlaggen , je was van grote waarde voor het team.

Opstelling : Tobias, Laughter , Rodney (83 Nasreddine ), Neville, Kevin, Scott, Jacco, Mert ( 59 Curtis), Twan (67 Jarno) , Dylan (83 Gennaro), Lucius (54 Aimen)

Joey niet ingevallen