DHC O19(1)- MOC’17 O19(1) (1-0) 4-1

Na een behoorlijk hectische week voor de jongens van de O19 waarin door omstandigheden maar twee keer werd getraind stond er dit weekend een hele belangrijke wedstrijd op het programma .
Tegenstander MOC’17 uit Bergen op Zoom kwam op bezoek aan de brasserskade , MOC stond voorafgaand aan de wedstrijd op plek 8 met 7 punten en DHC op plek 11 met 1 punt .
Een overwinning is dus noodzakelijk om aan te haken.

De eerste helft kon aanvangen op de zeer ongebruikelijke tijd van 11:00, een tijd die de jongens uit de A maar zelden tegenkomen , dus de grote vraag vooraf is “zijn de jongens wakker?”
Het antwoord op die vraag werd gezien het spelbeeld al snel duidelijk , het was DHC dat probeerde te voetballen om de 3 punten in Delft te houden , DHC bepaalde het tempo en was de bovenliggende partij.
Zorgvuldig werd vanuit achterin de opbouw verzorgd en werd MOC teruggedrongen op eigen helft . DHC creëerde al snel voetballend en via een aantal corners wat kansen maar helaas gingen die er niet in zodat het tot de 34e minuut duurde voordat de 1-0 op het scorebord kwam , het was Mert die de toegekende vrijetrap vanaf rand 16 snoeihard tegen de touwen schoot.
DHC speelde deze voorsprong zorgvuldig uit tot de rust en MOC probeerde met wat kleine plaagstootjes wat terug te doen , maar de verdediging bleef keurig netjes en vrij gemakkelijk overeind.

De tweede helft werd ongewijzigd voor DHC begonnen en nu was het MOC dat wat feller uit de startblokken kwam en liet zien dat het niet naar Delft was gekomen om zich naar de slachtbank te laten leiden .
Ondanks dat gaf DHC voldoende tegengas zodat de tegenstander niet heel gevaarlijk werd.
Toch was het MOC dat in de 54e minuut 1-1 maakte, bij een redding in eerste instantie door Orkun werd er niet meegelopen met de rechtsbuiten zodat hij geheel vrijstaand de bal kon inschieten .
DHC ging na deze gelijkmaker niet bij de pakken neer zitten en het heft werd weer overgenomen , na een aantal goede aanvallen was het in de 67e minuut 2-1 door Michael die uit een lange bal van Rodney via Twan als echte spits binnen schoot.
Na deze 2-1 kreeg DHC wat meer ruimte om te voetballen , omdat MOC wat meer ruimte ging weggeven en door die ruimte was het in minuut 76 wederom Michael die dit keer de pass van Lucius binnen schoot .
Het slot accoord was de 4-1 van twan die zijn harde werken beloonde met een doelpunt en laat zien dat doorlopen beloond wordt , de lange bal van Rodney beoordeeld door iedereen als buitenspel van Michael bleef staan , behalve Twan die uit de tweede lijn kwam.
Zo is de eerste overwinning een feit dn zullen er nog een hoop volgen .
Netjes gespeeld DHC O19 , keihard is gewerkt door iedereen en iedereen haalde een dikke voldoende in mijn ogen .

Opstelling: Orkun, Neville (72 Jordan), Rodney, Laughter , Joey, Jacco, Faical( 78 Nils), Mert(55 Kevin), Twan (85 Remo), Dylan (60 Michael), Lucius

Een trouwe DHC supporter