DHC O19(1) – Jodan Boys O19(1)  (1-0) 3-2

Na de knappe 2-0 overwinning in de laatste wedstrijd tegen hekkensluiter Kloetinge stond voor vandaag 4 mei 2019 om 15:00 de belangrijke thuis wedstrijd tegen nummer 3 Jodan Boys op het programma , zeker omdat Kloetinge koploper ARC op bezoek zou krijgen is bij een overwinning kans om afstand te nemen van Kloetinge .
Een fit en gemotiveerd DHC dat vandaag Twan moest missen door een schorsing kon verder compleet aan de aftrap verschijnen .
De eerste elf van trainer Revy kregen duidelijke opdrachten mee om het Jodan Boys dat bekend staat om een hecht homogeen team verschrikkelijk moeilijk te gaan maken en te voetballen waar mogelijk en waar het kan het heft in handen te nemen.
Het was ook DHC dat goed begon aan de wedstrijd en Jodan Boys bestreed met de middelen waar Jodan Boys bekend om staat , van achteruit werd door Tobias en het centrale duo Scott en Rodney het elftal gestuurd en compact gehouden zodat de angel uit het systeem van de tegenstander werd gehaald en de 2 bewegelijke spitsen en de aanvallende middenvelder niet bereikbaar werden.
DHC kreeg na tien minuten voetballen wat meer het veldoverwicht en kleine speldenprikken werden uitgedeeld maar helaas zonder direct resultaat .
Een mooi schaakspel ontpopte zich en beide trainers probeerde via wat omzettingen een veldoverwicht te creëren en een opening te vinden om een doelpunt te kunnen maken .
Na een tweetal kansen voor DHC van Dylan en Lucius die helaas doel miste , was het in de 19e minuut Gennaro die uit een toegekende vrije trap de 1-0 binnenschoot.
Na deze 1-0 was het DHC dat het spel dicteerde , verzorgd voetbal speelde en op zoek ging naar de 2-0 , kansjes werden gecreëerd maar vaak werd er teveel door gecombineerd terwijl er in een eerder stadium afgedrukt moet worden en we de tegenstander in de wedstrijd houden helaas.
De mogelijkheden en lange ballen van Jodan Boys werden al in een vroeg stadium gepareerd door een compact DHC, zodat echt gevaar uitbleef en een 1-0 ruststand de logische score bleek.
De tweede helft kon zonder wissels beginnen en direct na het fluit signaal kreeg DHC een enorme kans op 2-0 , maar ook helaas deze werd gepareerd tot corner , die ook geen resultaat op leverde .
Na 8 minuten voetballen in de tweede helft floot de warrig fluitende leidsman niet voor een overtreding die een speler van Jodan Boys maakte ,gaf hij ten onrechte een corner en liet doorspelen terwijl hij in discussie was met spelers van DHC , Jodan Boys profiteerde optimaal van deze situatie en maakte ze de 1-1.
De jongens stroopte nog maar eens de mouwen op en het doel van de tegenstander werd weer gezocht , 5 minuten na de 1-1 werd in de 58e minuut de mooie aanval beloond ,via Jacco kwam de bal bij Dylan die beheerst afrondde, 2-1.
Na deze 2-1 werd het weer een schaakspel dat zich voornamelijk afspeelde op het middenveld , mede door de goede organisatie had DHC de controle en was Jodan Boys vrij onmachtig om wat te kunnen ondernemen al probeerde deze ploeg dat wel.
Helaas werd het in de 69 minuut 2-2 uit een makkelijk houdbare bal ,de reactie: kan gebeuren , elkaar oppeppen ruggen werden gerecht en mouwtjes werden nog maar eens extra opgestroopt .
DHC dat niet tevreden kon zijn met een gelijkspel gezien het spelbeeld ging meer risico nemen in het spel en zocht vol overgave de aanval , het spelbeeld werd gelukkig beloond in een meer dan terechte voorsprong van 3-2 in de 81e minuut, het was wederom Dylan maar ditmaal uit een voorzet van Mert die alles wat DHC een warm hart toedraagt liet juichen.
De laatste 9 officiële en 5 extra minuten werden op een professionele manier uitgespeeld zodat er geen gevaar ontstond en de 3 punten in Delft bleven .
Helaas een klein smetje was de onverwachte overwinning van kloetinge op lijstaanvoerder ARC.
Volgende week naar Feyenoord en ook daar gaan we voor een mooi resultaat .
Een trotse toeschouwer van een mooi team .

Geel : Jordan en Kevin

Opstelling : Tobias, Neville, Scott, Rodney, Joey(70 Laughter), Kevin (63 Mert), Jacco, Gennaro (74 Helder), Aimen (54 Jordan ), Dylan (88 Jarno ) ,Lucius