DHC O19- Westlandia O19 (2-0) 3-1

Dit weekend de laatste oefenwedstrijd tegen een klasse hoger spelend Westlandia , een ploeg waartegen we in de beker een 2-1 nederlaag tegen hadden geleden, en sowieso een mogelijkheid voor een revanche om te kijken waar we staan.
De laatste week voor dat de competitie weer start boekte we wat wisselend resultaat, vorig weekend een forse nederlaag uit bij ook een divisie hoger acterend Spartaan(7-0), midweeks een 6-3 overwinning op GDA waar 3 tegendoelpunten teveel zijn tegen een hoofdklasser en dit weekend een erg mooie overwinning op Westlandia , 3-1.
Vooraf aan de wedstrijd werd er nieuwe sponsorkleding overhandigd aan de boys van de O19 , onze dank is dan ook groot aan Richard Brom van Car Cleaning Service en Rene Verhoeve van Heijmans en werd er gelijk een nieuwe teamfoto geschoten door onze eigen huisfotograaf Nick Schreiner .
Na een wat tamme warming up werd er precies om 15:00 afgetrapt voor de eerste helft .
De intenties en afspraken van DHC waren duidelijk zichtbaar , het was DHC dat het heft in handen had en het spel dicteerde , al in een rap tempo creëerde DHC kansen , de grootste met een bal op de lat   , maar helaas geen bal trof het doel tot de 32e minuut , daar was het Dylan die goed anticipeerde op een pass van Jacco en zo kwam de dik verdiende 1-0 op het scorebord .
Ook na deze 1-0 bleef DHC de betere ploeg en in minuut 43 was het Twan die kon scoren uit een pass van Lucius , 2-0 .
Met nog 2 minuten op de klok was het noodzaak om de 1e helft uit te spelen en dan was de afspraak geslaagd , een voorsprong met rust en de nul houden achterin .
De tweede helft met 3 verse wissels aan de kant van DHC begon ook met een beter DHC , al ging de wedstrijd wat meer op en neer, er waren wat kansjes over en weer, maar het was toch DHC dat de 3-0 maakte , het was Michael die in de 54e minuut een pass van Dylan binnenschoot.
DHC bracht hierna nog wat grote kansen om zeep en moest Orkun helaas in de 87e minuut een tegentreffer incasseren waar wel een buitenspel luchtje aan hing .
Eindstand werd dus bepaald op 3-1.
Al met al een leerzame week voordat de competitie start , deze week lekker trainen , en we kijken uit naar volgend weekend als koploper en titel favoriet ARC op bezoek komt .

Opstelling : Orkun, Laughter, Rodney, Neville (45 Jarno), Kevin( 45 Joey), Gennaro, Jacco, Mert (45 Helder), Lucius (52 Michael ), Dylan, Twan (52 Jordan)