DHC O19 – RKAVV O19   2-2

Afgelopen zaterdag 13 oktober was het alweer de vierde competitie wedstrijd van DHC O19 (1)en na drie gespeeld nul punten was het belangrijk om een goed resultaat neer te zetten.

Vandaag was de tegenstander RKAVV die qua punten aantal wat betere resultaten had geboekt .
Door de jaren heen zijn beide ploegen redelijk gewaagd aan elkaar en zijn de spelers geen onbekende van elkaar, vooraf gezien kon het vandaag wel eens een hele leuke pot voetbal worden ( dit is vaak voor de neutrale toeschouwer wel zo).

DHC begon de eerste helft behoorlijk goed aan de wedstrijd en had vooral in het begin een licht overwicht en creëerde de ploeg een tweetal kleine kansjes die helaas op een haar na het doel miste , DHC dat geconcentreerd en keihard werkend voor elkaar bleef spelen moest tot de 36e minuut wachten om de 1-0 tegen de touwen te schieten  , het was Dylan die een mooie aanval als een echte spits afmaakte.
DHC bleef na deze 1-0 RKAVV onder druk zetten , die op dat moment niet wisten waar ze het moesten zoeken  en alleen maar konden tegenhouden .
Na 1 van de vele aanvallen moest de RKAVV goalie aan de noodrem trekken met als resultaat pingel en geel , waar rood meer op zijn plaats was geweest .
Maar goed zoals gezegd PINGEL , helaas voor alle groen/zwarte stopte de keeper die niet meer op het veld had mogen staan de inzet zodat het nog steeds 1-0 bleef, vlak hierna nog een 100% kans op de 2-0 wat helaas ook op een haar na het doel miste zodat de ruststand bleef bij 1-0.

De tweede helft waar DHC  linksback Joey noodgedwongen had moeten wisselen begon heel rommelig waardoor er ook vaak de lange bal gehanteerd werd en het een beetje Engelse wedstrijd werd met lange ballen en veel strijd , wat niet echt het spel is van onze groen/ zwarte.
RKAVV begon in het begin van de tweede helft met wat meer bluf te spelen en drukte DHC in hun achteruit, de eerste doelpoging in de tweede helft van RKAVV was een vrije trap vanaf 35 meter die tot ieders verbazing verdween in het dak van het doel , deze 1-1 viel in de 50e minuut waarna RKAVV druk bleef zetten op de achteruit lopende DHC formatie , helaas scoorde RKAVV in de 55e minuut de 1-2.
Na deze fase in de tweede helft waarin RKAVV het betere van het spel had pakt DHC weer de draad op en kantelde de wedstrijd weer zodat er weer veel werd gevoetbald op de helft van de tegenstander .
In de 61e minuut was het Twan die mooi scoorde en zo weer de stand in evenwicht bracht , de dik verdiende 2-2 .
Na deze verdiende gelijkmaker en de rode kaart voor RKAVV was het DHC dat bleef voetballen om te winnen waardoor RKAVV het laatste kwartier met de rug tegen de muur bleef strijden voor het gelijke spel .
DHC kon helaas geen doelpunt meer maken uit het vele balbezit zodat de einduitslag bleef steken op 2-2 .

Helaas voor iedereen met een groen/zwart hart konden de 3 punten niet in Delft blijven , maar is het eerste puntje een feit.

Blijf goed werken voor elkaar , met deze intentie om te voetballen voor een overwinning gekoppeld aan deze strijd en beleving moeten de overwinningen vanzelf komen , want ik vond dat er vandaag meer in had gezeten dan een gelijkspel en waren de verlies partijen tegen velo en ARC ook naar mijn inziens niet nodig geweest en was een gelijkspel bij zowel velo als ARC meer dan verdiend geweest .

Ga zo door mannen , hoe ik het kan zien vanaf waar ik zit moeten de resultaten vanzelf komen , ik zie een homogene ploeg die voor elkaar wil strijden en in grote gedeeltes van de wedstrijd kan ik ook genieten van jullie spel ,kop op en we gaan de punten pakken

Een trouwe O19 supporter

Opstelling: Orkun, Kevin, Rodney, Jacco, Joey (45 Nils), Laughter , Jarno, Lucius, Jordan (55 Michael), Dylan (Helder), Twan