DHC O19- ARC O19 1-6

De eerste competitie wedstrijd na de winterstop stond afgelopen zaterdag 9 februari om 15:00 op het programma .
Op papier geen makkelijke pot, ARC de club die op bezoek komt op de brasserskade is namelijk de trotse koploper in de derde divisie B.
De eerste helft begon DHC best aardig aan de wedstrijd , het was een beetje aftasten van elkaar en beide ploegen lieten de bal achterin rondgaan in balbezit zonder dat er veel druk werd gezet, in de 8e minuut was de eerste kans voor DHC , maar helaas ging deze er niet in, kleine kansjes voor beide ploegen volgde elkaar op maar werden snel geneutraliseerd door de verdedigers van beide ploegen of werd de bal een prooi voor de keeper.
Zoals vaker dit seizoen valt de 0-1 uit een corner bij de eerste paal in een fase waarin DHC de betere ploeg is , de goal valt pas in de 27e minuut, dus ruim een kwartier om voor rust de gelijkmaker te maken.
Binnen 3 minuten krijgen we ook 3 kansen op de gelijkmaker , maar helaas net niet op tijd aangesloten of niet de juiste hoek uitgekozen.
De 0- 2 valt wel in de 30e minuut , er moet gezegd dat er wel 2 overtredingen aan vooraf gingen al was dat niet gezien door de scheids helaas.
Koppies gingen hangen , irritaties stapelde zich op en de linies kwamen tever uit elkaar te spelen , maar wat ik dan jammer vind is het mekkeren tegen elkaar ipv gezamenlijk te strijden voor een goed resultaat, want vlak voor rust moesten we ook de 0-3 incasseren.
De tweede helft moet hopelijk met 3 wissels en een donderspeech een ander beeld gaan laten zien dan het laatste kwartier van de eerste helft.
Gelukkig was al snel duidelijk dat er weer werd gestreden voor een resultaat , DHC drukte ARC in de verdediging en een aantal kansen stapelde zich op, minuut 50 was het raak een mooie voorzet van Lucius werd knap afgewerkt door Twan , 1-3.
In het kwartier na deze 1-3 golfde het spel wat op en neer zonder hele grote kansen , maar helaas een bal die twee keer de lucht werd in gekopt en weer lieten stuiteren waarna een speler de bal lukraak naar voren schoot en de bal in niemandsland terecht kwam maar een ARC speler dacht laat ik er maar eens op aflopen , en met resultaat helaas, de 1-4 was het resultaat in minuut 68.
Heel DHC van slag , koppies gingen hangen en het ging er erg rommelig uitzien , maar helaas was het de scheidsrechter die het pas het meest bijster was met geel voor Jacco , Rood voor Twan en een pingel voor ARC waarbij hele grote vraagtekens bijgezet kunnen worden .
De pingel ging erin 1-5 en helaas blak voor tijd werd het ook nog eens 1-6.
Mijn inziens een te grote uitslag , maar ook een heel wisselend en bij vlagen een matig DHC en die matige momenten waren vandaag wat vaker aanwezig dan de goede momenten.

Geel: jacco
Rood : Twan

Opstelling: Orkun, Laughter (45 Jordan ), Rodney, Neville, Kevin(45 Joey ), Gennaro(76 Helder), Jacco, Mert( 67 Michael ), Lucius, Dylan(45 Jarno), Twan