DHC na ruime 5-0 winst weer koploper

Tekst: Dik Schreuders

zondag 4 novmeber 2018, 14.00 uur, competitiewedstrijd nr 7

DHC – GLZ Delfshaven    5-0   (3-0)

Scheidsrechter:   A.G.J. van Loenen (Den Haag)

Grensrechters:  M.A. Kuijpers (Den Haag) en F. Akdeniz (Zeist)

15 min.     1-0   Jessy Nauman

33 min.      2-0   Brent Biesheuvel

42 min.      3-0   Jordy Brouwer

62 min.      4-0   Frank de Lange

73 min.      5-0   Jordy Brouwer

Bas van Zee;

Joren Tromp, Joey Emmerink, Levi Schipper, Thomas Aangenendt;

Vincent Romeijn, Frank de Lange, Jessy Nauman;

Soliman el Yakoubi, Jordy Brouwer (aanv.), Brent Biesheuvel (65 min. Djerreld Muntslag)

Boekingen:

Geen

DHC herstelde zich zondagmiddag in de thuiswedstrijd tegen GLZ Delfshaven voor de 1-0 nederlaag vorige week uit bij VUC. Na een ruime en simpele 5-0 overwinning is DHC weer koploper in de 1e klasse.

Trainer/coach Rob de Lange wisselt – evenals vorige week in de 2e helft – rechtsachter Scott Luiten in de basisopstelling voor middenvelder Vincent Romeijn, waardoor Joren Tromp naar achteren schuift als een aanvallende rechtsachter.  Verder moet noodgedwongen linkerspits Youri Kooijmans vanaf de zijkant toekijken, nadat na de dinsdagtraining na een val zijn arm voorlopig in het gips moet. Op zijn positie start vandaag Brent Biesheuvel.

Al in de 1e min. kopt Brent Biesheuvel bij de 2e paal net over na een voorzet van Joren Tromp. Nog binnen de 10 minuten verovert Jessy Nauman de bal bij de Rotterdamse doelman, waarna zijn voorzet door de doelman wordt weggetikt. De bal komt op de 16-meter bij Frank de Lange die dan net naast schiet. Op het kwartier is daar toch de snelle voorsprong voor de groen-zwarten. Jessy Nauman zet druk bij een verdediger, verovert de bal en gaat alleen op het doel af. Vanaf 16-meter lob hij de bal over de doelman net onder de lat: 1-0. In de volgende minuut lijkt een aanval via Soliman el Yakoubi en Brent Biesheuvel gevaarlijk, maar levert dit niets op. Vervolgens is er aan de andere kant een aanval van de bezoekers, waar Joren Tromp de bal dan corner kopt. Na 20 min. passt Joey Emmerink op rechts op Soliman el Yakoubi die hoog voor geeft, waar Jessy Nauman dan net over schiet. Vijf minuten later een actie op de achterlijn aan de rechterkant van Soliman el Yakoubi, die de bal dan laag en hard scherp voorgeeft. Jordy Brouwer komt inlopen en schiet hard in, waar de bal dan via onderkant lat weer terug het veld in kaatst. Kort hierna redt de GLZ Delfshaven-doelman na een actie van Soliman el Yakoubi in de 16 meter. In de 33e min. komt DHC verdient op een verdubbeling van de score. Een voorzet van rechts van Soliman el Yakoubi en Brent Biesheuvel zorgt voor de 2-0 op het scorebord. Bij een spaarzame tegenaanval schiet één van de Rotterdammers vervolgens ruim naast. Met nog drie minuten op de klok voor de pauze schiet Frank de Lange in, waar de groen-zwarte aanhang hands en een strafschop ziet. Scheidsrechter Van Loenen ziet er niets in en geeft een hoekschop voor de thuisclub. Uit die corner schiet DHC-spits Jordy Brouwer de 3-0 in, hetgeen dan ook de ruststand is.

Negen minuten na rust komen de gasten met 10 man te staan, als één van hen naschopt naar Jessy Nauman en scheidsrechter Van Loenen na kort overleg met de dichtstbijzijnde neutrale assistent rood toont. Soliman el Yakoubi gaat vervolgens vanaf links richting het strafschopgebied, waar hij dan op de rand 16-meter ten koste van een vrije trap net gestopt kan worden. De vrije trap levert niets op. Jordy Brouwer schiet vervolgens net over, maar één minuut later is het wel raak Na 62 min. een voorzet van Brent Biesheuvel, Jordy Brouwer die met het hoofd de bal terug legt en Frank de Lange die uithaalt: 4-0. Na 66 min. lijkt DHC opnieuw dicht bij een treffer, als Joren Tromp net iets rechts van het midden hard uithaalt. De bal komt op de paal, waarna Jordy Brouwer in de rebound over schiet. Twee minuten later een prima DHC-aanval als Soliman el Yakoubi aan de linkerkant op de middenlijn de bal verovert en de bal op Jessy Nauman speelt. Deze verlengt op Jordy Brouwer die dan net buiten het strafschopgebied opzij rechts invaller Djerreld Muntslag bereikt. Djerreld Muntslag loopt diagonaal richting het doel en schiet, maar helaas voor de groen-zwarten in het zijnet. Eén minuut later gaat Djerreld Muntslag onderuit binnen de beruchte lijnen, maar DHC blijft via Joren Tromp in balbezit. Joren Tromp schiet echter over. Na 73 min. komt DHC op 5-0. Vincent Romeijn passt door het midden op Jordy Brouwer de 16 meter in en alleen voor de doelman betekent dit de 5-0. Met nog 10 min. op de klok gaat op rechts Djerreld Muntslag alleen door, waarna hij de bal langs de doelman schiet, maar ook diagonaal net voorlangs het doel. Vervolgens stuit Jordy Brouwer in de slotfase nog een keer op de doelman. In de slotminuut bereikt Vincent Romeijn met een prima pass op rechts Djerreld Muntslag, waarna zijn pass bij Joren Tromp komt. Zijn inzet gaat over en levert dus niets meer op.

Komend weekeinde is DHC vrij voor de competitie. Zaterdag wordt in Vlaardingen voor de beker aangetreden tegen Deltasport (17.30 uur). Komende zondag spelen de andere twee hooggeplaatste ploegen in deze 1e klasse, VOC en Moerse Boys, in Rotterdam tegen elkaar. Eén week later, op zondag 18 november a.s., speelt DHC de laatste wedstrijd van de 1e periode uit bij Groeneweg in Zevenhuizen.