DHC met competitienederlaag naar nacompetitie

Tekst:  Dik Schreuders

zondag 26 mei 2019, 14.00 uur, competitiewedstrijd nr 26

Spartaan’20 – DHC       2-1  (0-0)

Scheidsrechter:   A.G.J. van Loenen (Den Haag)

51 min.       1-0  (pen.)

90 min.       2-0

90+3 min.   2-1   Djerreld Muntslag

Mats Mangelmans;

Joren Tromp (aanv.), Joey Emmerink, Levi Schipper, Jeffrey van Roon;

Vincent Romeijn (60 min. Manuel Mansanga), Frank de Lange, Jessy Nauman (60 min. Jordy Brouwer);

Quinten vd Kraaij (60 min. Djerreld Muntslag), Brent Biesheuvel, Youri Kooijmans

Boekingen:

51 min.   Joey Emmerink

Na de competitiewinst vorige week zondag thuis tegen Dosko en de midweekse winst in de halve finale van het Haaglanden Voetbal-toernooi tegen 3e divisionist Westlandia, volgde in de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen uit bij Spartaan’20 een nipte 2-1 nederlaag. Duidelijk was dat dit voor DHC de voorbereiding was richting de nacompetitie – Hemelvaartsdag, donderdag 30 mei a.s. – uit bij Vuc.  Voor Spartaan’20 was dit gewoon de seizoensafsluiting met de laatste wedstrijd van het seizoen.

Bij de groen-zwarten keert vandaag centrumverdediger Levi Schipper na een blessure terug in de ploeg, waar Joren Tromp naar de rechtsachterplek verschuift en Scott Luiten er vandaag niet bij is. De thuisclub wil graag nog winnend afsluiten en is gedurende de wedstrijd dan ook wat feller, met name in de directe duels, waar de DHC-ers waken om geen blessures op te lopen.

In de eerste minuten gaat een voorzet van Jessy Nauman te ver voorbij het Rotterdamse doel, waar na ruim 10 min. Quinten vd Kraaij zijn schot van net binnen het strafschopgebied door de doelman gestopt ziet worden. In de 13e min. is er aan de linkerkant een overtreding tegen Youri Kooijmans, waarna de vrije trap door Jeffrey van Roon wordt voorgebracht. Brent Biesheuvel raakt binnen de 16-meter alleen voor de doelman de bal nog wel aan, maar kan deze niet inschieten. Enkele minuten later wordt Youri Kooijmans weer onderuit gehaald, nu binnen de lijnen, waar scheidsrechter Angelo van Loenen laat doorspelen. Kort hierna passt Quinten vd Kraaij diep links op Youri Kooijmans, waar de clubgrensrechter van Spartaan’20 voor buitenspel vlagt. Net binnen het half uur een pass op links op Youri Kooijmans, die alleen voor de doelman deze binnen het strafschopgebied omspeelt, waarna een terugkomende verdediger de bal nog net kan blokkeren. Op slag van rust een voorzet van Youri Kooijmans, waar Brent Biesheuvel over kopt.

Na de pauze lijkt DHC direct te scoren. Brent Biesheuvel speelt op rechts Quinten vd Kraaij aan, die vervolgens voorgeeft en de doorlopende Brent Biesheuvel de bal binnen de 16-meter terugkrijgt en ineens uithaalt, maar van dichtbij naast schiet. Waar de thuisclub voor rust geen mogelijkheid heeft gehad, is het zes minuten na rust plots raak. Een lichte overtreding binnen de lijnen door Joey Emmerink wordt door scheidsrechter Van Loenen bestraft met geel en een strafschop tegen. Vanaf 11-meter is het dan vervolgens 1-0. Eén minuut later direct vanaf de aftrap gaat aan de andere kant Youri Kooijmans onderuit binnen het strafschopgebied. Waar heel DHC denkt aan een strafschop, wuift Van Loenen dit weg. Hierna redt de Rotterdamse doelman na een pass van Quinten vd Kraaij net voor de inkomende Jessy Nauman. Een indirecte vrije trap binnen het strafschopgebied van Vincent Romeijn eindigt vervolgens in de muur. Waar de DHC-aanvallen nogal eens worden terug gevlagd door de Rotterdamse grensrechter, eindigen ook een aantal voorzetten bij de Spartaan’20-doelman.  Evenals vorige week past Rob de Lange na 60 min. wederom een drievoudige wissel toe, dit met het oog op de nacompetitie. Na 77 min. bereikt invaller Djerreld Muntslag met een prima pass op links Youri Kooijmans, waarna deze binnen het strafschopgebied onderuit gaat, echter niet in de ogen van scheidsrechter Van Loenen. Een volgende actie van Djerreld Muntslag levert vervolgens niets op. Een ingeschoten bal van Brent Biesheuvel wordt gestopt door de doelman, hetgeen in de 89e min. ook het einde is van een schot van 20-meter van Joey Emmerink. Als dan in de 90e min. een snelle uitval van de thuisclub tegen een ver opgedrongen DHC twee spelers alleen op doelman Mats Mangelmans doet afgaan, is het dan 2-0 en lijkt de wedstrijd beslist. Drie minuten in blessuretijd geeft Joren Tromp vanaf rechts voor en net voorbij het midden van het doel kopt Djerreld Muntslag van dichtbij de 2-1 in. Ook nu vlagt de club-grensrechter voor vermeend buitenspel, maar scheidsrechter Van Loenen laat hem deze keer staan. Eén minuut later lijkt DHC dan ook nog langszij te komen, na een solo van Youri Kooijmans vanaf links het strafschopgebied in, maar op het laatste moment kan een Rotterdamse verdediger de bal nog net wegtrappen. Het einde komt dan ook met een 2-1 nederlaag. Komende donderdag wacht Vuc.