DHC Jongens onder 19-1

Wedstrijdverslagen

 

DHC O19(1)- VELO O19(1) (3-0) 4-0

Na de teleurstellende nederlaag vorige week van 2-0 tegen middenmoter Feyenoord O19, was het vandaag Zaterdag 18 mei om 15:00 uur de wedstrijd DHC – VELO.
Dat deze wedstrijd er een zal zijn met verschillende belangen en intenties zal duidelijk zijn.
Het is geen geheim dat DHC onderin staat en de punten hard nodig heeft maar wel in erg goede vorm steekt gezien de overwinningen op Kloetinge en Jodan Boys , maar ook tegen Feyenoord de betere was en VELO dat met een 6e plek veilig is voor behoud in de 3e divisie.
De eerste helft begon ook met een gretig DHC dat snel de aanval zocht , zonder dat de organisatie veel ruimte weggaf, want zoals we weten is de kracht van VELO dat ze vaak compact spelen en hun kansen creëren vanuit de counter en dan nog was de eerste kans in de 4e minuut er een die zo tot stand kwam , maar gelukkig was de attente Tobias die redding bracht op het schot van de spits van VELO.
Vanaf de kant was het trainer Revy die Tobias en het centrale duo Rodney en Neville de opdracht gaf het team verdedigend zo neer te zetten dit soort kansen eruit te halen.
Na de eerste kans voor VELO was het 4 minuten een aantal zeer grote mogelijkheden voor DHC , in eerste instantie 5e min. verdween een schot van Mert net aan de verkeerde kant van de paal voorbij en een Kopbal van Scott net over , maar was het in de 6e minuut wel raak , de 1-0 werd na een mooie pass van Lucius afgerond door Dylan. Na deze 1-0 was het in de 7e minuut Jacco die bijna het DHC publiek kon laten juichen .
Na deze enerverende beginfase was de koek qua kansen voor beide teams wat op en werd het een mooi en tactisch schouwspel met vooral veel voetbal en duels tussen de twee strafschopgebieden en moesten de supporters wachten tot minuut 20 voor de eerste grote kans , die wederom voor DHC was en wederom van Jacco die zijn schot voorlangs zag verdwijnen .
Tobias , de verdediging en het verdedigende blok op het middenveld konden tot aan het eerste half uur de plaagstoten van VELO vrij eenvoudig pareren en was het DHC dat na een half uur spelen de marge verdubbelde naar 2-0 , ditmaal was het Mert die scoorde uit een pass van wederom Lucius.
De mooiste actie uit de eerste helft was in minuut 38 , een lang balbezit met een positiespel over veel schijven kwam in de eindfase na een sublieme pass van Lucius bij Twan terecht die een schitterende cross bal op Laughter voor ogen had maar zijn bal stijf in de kruising zag verdwijnen en zo schitterend scoorde en de wedstrijd op slot gooide met een 3-0 voorsprong en tevens ruststand .
De tweede helft kon beginnen met dezelfde 11 spelers en met dezelfde spelopvatting en opdrachten , alleen met het verschil dat DHC een voorsprong had van 3-0 en niet zonodig uit positie hoefde te lopen en te spelen met veel risico.
De eerste 5 minuten van de tweede helft ging het weer lekker op en neer en wederom tussen de twee strafschopgebieden , maar in minuut 50 t/m 52 was het DHC dat 3 levensgrote kansen kreeg , een schot van Jacco in 1:1 met de keeper, Twan net naast en Lucius op snelheid de verdedigers voorbij 1:1 met de keeper en schot verwerkt tot corner.
De kleine mogelijkheden van VELO werden nog steeds opgevangen en gepareerd door de sterk spelende verdediging en of door Tobias.
Het was wederom Dylan die na een mooie pass van Curtis de wedstrijd in de 70e minuut op slot gooide 4-0.
Na deze 4-0 was de koek bij beide ploegen op , de warmte , ramadan en belangen in deze wedstrijd speelde hierbij wel een grote rol , al zocht VELO nog wel naar de ere treffer .
Jammer was wel dat Rodney geblesseerd het veld moest verlaten met een vervelende teen blessure en hopelijk kan hij gewoon bijsluiten volgende week tegen RKAVV.
Ben enorm bedankt voor het vlaggen , je was van grote waarde voor het team.

Opstelling : Tobias, Laughter , Rodney (83 Nasreddine ), Neville, Kevin, Scott, Jacco, Mert ( 59 Curtis), Twan (67 Jarno) , Dylan (83 Gennaro), Lucius (54 Aimen)

Joey niet ingevallen

DHC O19(1) – Jodan Boys O19(1)  (1-0) 3-2

Na de knappe 2-0 overwinning in de laatste wedstrijd tegen hekkensluiter Kloetinge stond voor vandaag 4 mei 2019 om 15:00 de belangrijke thuis wedstrijd tegen nummer 3 Jodan Boys op het programma , zeker omdat Kloetinge koploper ARC op bezoek zou krijgen is bij een overwinning kans om afstand te nemen van Kloetinge .
Een fit en gemotiveerd DHC dat vandaag Twan moest missen door een schorsing kon verder compleet aan de aftrap verschijnen .
De eerste elf van trainer Revy kregen duidelijke opdrachten mee om het Jodan Boys dat bekend staat om een hecht homogeen team verschrikkelijk moeilijk te gaan maken en te voetballen waar mogelijk en waar het kan het heft in handen te nemen.
Het was ook DHC dat goed begon aan de wedstrijd en Jodan Boys bestreed met de middelen waar Jodan Boys bekend om staat , van achteruit werd door Tobias en het centrale duo Scott en Rodney het elftal gestuurd en compact gehouden zodat de angel uit het systeem van de tegenstander werd gehaald en de 2 bewegelijke spitsen en de aanvallende middenvelder niet bereikbaar werden.
DHC kreeg na tien minuten voetballen wat meer het veldoverwicht en kleine speldenprikken werden uitgedeeld maar helaas zonder direct resultaat .
Een mooi schaakspel ontpopte zich en beide trainers probeerde via wat omzettingen een veldoverwicht te creëren en een opening te vinden om een doelpunt te kunnen maken .
Na een tweetal kansen voor DHC van Dylan en Lucius die helaas doel miste , was het in de 19e minuut Gennaro die uit een toegekende vrije trap de 1-0 binnenschoot.
Na deze 1-0 was het DHC dat het spel dicteerde , verzorgd voetbal speelde en op zoek ging naar de 2-0 , kansjes werden gecreëerd maar vaak werd er teveel door gecombineerd terwijl er in een eerder stadium afgedrukt moet worden en we de tegenstander in de wedstrijd houden helaas.
De mogelijkheden en lange ballen van Jodan Boys werden al in een vroeg stadium gepareerd door een compact DHC, zodat echt gevaar uitbleef en een 1-0 ruststand de logische score bleek.
De tweede helft kon zonder wissels beginnen en direct na het fluit signaal kreeg DHC een enorme kans op 2-0 , maar ook helaas deze werd gepareerd tot corner , die ook geen resultaat op leverde .
Na 8 minuten voetballen in de tweede helft floot de warrig fluitende leidsman niet voor een overtreding die een speler van Jodan Boys maakte ,gaf hij ten onrechte een corner en liet doorspelen terwijl hij in discussie was met spelers van DHC , Jodan Boys profiteerde optimaal van deze situatie en maakte ze de 1-1.
De jongens stroopte nog maar eens de mouwen op en het doel van de tegenstander werd weer gezocht , 5 minuten na de 1-1 werd in de 58e minuut de mooie aanval beloond ,via Jacco kwam de bal bij Dylan die beheerst afrondde, 2-1.
Na deze 2-1 werd het weer een schaakspel dat zich voornamelijk afspeelde op het middenveld , mede door de goede organisatie had DHC de controle en was Jodan Boys vrij onmachtig om wat te kunnen ondernemen al probeerde deze ploeg dat wel.
Helaas werd het in de 69 minuut 2-2 uit een makkelijk houdbare bal ,de reactie: kan gebeuren , elkaar oppeppen ruggen werden gerecht en mouwtjes werden nog maar eens extra opgestroopt .
DHC dat niet tevreden kon zijn met een gelijkspel gezien het spelbeeld ging meer risico nemen in het spel en zocht vol overgave de aanval , het spelbeeld werd gelukkig beloond in een meer dan terechte voorsprong van 3-2 in de 81e minuut, het was wederom Dylan maar ditmaal uit een voorzet van Mert die alles wat DHC een warm hart toedraagt liet juichen.
De laatste 9 officiële en 5 extra minuten werden op een professionele manier uitgespeeld zodat er geen gevaar ontstond en de 3 punten in Delft bleven .
Helaas een klein smetje was de onverwachte overwinning van kloetinge op lijstaanvoerder ARC.
Volgende week naar Feyenoord en ook daar gaan we voor een mooi resultaat .
Een trotse toeschouwer van een mooi team .

Geel : Jordan en Kevin

Opstelling : Tobias, Neville, Scott, Rodney, Joey(70 Laughter), Kevin (63 Mert), Jacco, Gennaro (74 Helder), Aimen (54 Jordan ), Dylan (88 Jarno ) ,Lucius 

DHC O19 – Dongen O19 (2-2) 3-4

Zaterdag 23 maart het eerste lente weekend was het de beurt aan DHC O19 dat om 15:00 moest aftrappen tegen de Brabantse leeftijdsgenoten uit Dongen .
DHC moest het vandaag doen zonder Tobias, Helder, Joey en Faical, de eersts drie vanwege blessure en de laatste vanwege een andere verplichting.
De eerste helft kon na de minuut stilte vanwege de gebeurtenis in Utrecht van start gaan en de doelstelling van vandaag was duidelijk, er moest gewonnen worden.
DHC kwam goed uit de startblokken en de intentie en wil om te winnen was duidelijk zichtbaar, vanaf het begin werd er een hoop druk gezet op de spelers van Dongen, duels werden gewonnen en de bal ging in een hoog tempo rond, al snel werd de eerste kans gecreëerd, maar helaas schoot Dylan in de 2e minuut de bal tegen de voet van de keeper.
In minuut 4 werd wel al de 1-0 gescoord, na mooi voorbereidend werk van Jordan was het Twan die de bal binnen kopte.
Na deze vroege 1-0 bleef de druk op de verdediging van Dongen en was het wederom Dylan die een enorme kans kreeg op de 2-0 maar helaas voor hem was het wederom de keeper die de inzet kon pareren.
De eerste doelpoging van Dongen was in de 12e minuut meteen raak, de 2 meter lange centrale verdediger kon geheel vrijstaand bij de tweede paal de corner inkoppen .
Gezien de eerste 12 minuten dacht ik geen probleem, we pakken de draad weer op en gaan vol voor de 2-1 en dit lukte ook in de 21e minuut .
Het was wederom een mooie pass van Jordan alleen was het ditmaal Dylan die de mooie goal maakte.
Een mooie voorsprong voor onze boys, maar het goede spel van de eerste 12 minuten bleef achterwege, het positiespel, durf, duels, lef viel weg en werden we erg onzeker in ons spel waardoor Dongen steeds beter in de wedstrijd kwam wat erg jammer was.
Ondanks dat kregen we nog een aantal goede kansen op de 3-1, een schot van Gennaro werd geblokt, Rodney die de bal uit de corner net niet genoeg kon raken en nog een goede kans voor Twan.
En zoals vaker dit seizoen valt dan het kwartje de andere kant op en dit terwijl Revy nog aangaf “kijk op de Klok” was het geheel uit het niks dat we een bal weggaven, die in de 45e minuut binnen viel.
De ruststand werd zodoende 2-2 tegen de verhouding in.
De tweede helft begon zoals een groot gedeelte van de tweede helft eindigde, DHC probeerde wel, maar het positie spel en het nemen van de juiste keuzes was vaak niet goed, het spel bleef onrustig en sommige spelers namen vaak de verkeerde beslissingen met de vrijheid die ze hadden .
Dongen had vaak door waar en op wie druk gezet moest worden en al snel kwamen we daardoor in de problemen en werd het spel er niet beter op zoals gezegd.
De 2-3 werd gescoord in de 57e minuut, wat op dat moment meer dan terecht was.
Gelukkig pakte we draad weer wat op na deze tegengoal en kregen we snel wat kansen van Mert die zijn bal op de lat zag eindigen en een grote van de ingevallen Lucius die de bal over de keeper lobte maar helaas niet kon afdrukken om de 3-3 te maken. Helaas was het wel weer Dongen dat 2-4 maakte in minuut 80 .
Alles op alles moest er weer gezet worden om snel de aansluiting te krijgen, maar helaas alles zit tegen in deze fase, de uitstekende keeper van Dongen was een sta in de weg en bij een bal waar hij niet bij kon kreeg hij redding van de lat, ditmaal een enorme uithaal van Gennaro.
In minuut 90 kregen we nog wel een pingel die onberispelijk werd binnen geschoten door Gennaro en zo de eindstand bepaalde op 3-4.
Deze week lekker trainen en zaterdag een leuke oefenpot, kop op he mannen hou vertrouwen, er zit voetballend veel meer in dan dat jullie laten zien .

Geel: Jarno

Opstelling : Orkun, Laughter (58 Lucius), Neville ( 87 Michael ) , Rodney, Jacco, Kevin (79 Talha), Gennaro, Mert, Jordan ( 66 Jarno), Dylan, Twan
Wissel: Valdo

Quick O19 – DHC O19 (1-1) 3-1

Voor zaterdag 16 februari stond de tweede wedstrijd na de winterstop op het programma en na vorige week de nummer 1 gehad te hebben was het vandaag nummer 2 Quick die de tegenstander was van onze groen /zwarte brigade.
De aftrap zou zijn om 14:30 en dit moest helaas zonder Twan zijn, die 1 wedstrijd schorsing had overgehouden van zijn rode kaart van vorige week tegen ARC.
De eerste helft werd gestart in een iets andere formatie dan dat we normaal spelen 1:5:3:2 , we zakte in , lieten Quick de bal en moesten er waar kon snel uitkomen , loerend op de counter.
DHC stond gegroepeerd en gaf niks tot weinig weg , de taken werden goed uitgevoerd , al waren er wat meer momenten om door te dekken en sneller aan te sluiten , beide keepers werden in het begin nog nier echt getest en ook beide ploegen hielden wat corners over aan een aanval , wat dan het hoogst haalbare was op dat moment .
Helaas een corner van DHC in de 18e minuut werd door een verdediger van Quick weggewerkt bij de eerste paal richting de zijlijn waar een Quick speler als de kippen bij was en zo een messcherpe counter inleiden, 1-0.
Na 25 minuten spelen stapte we weer over naar ons vertrouwde 1:4:3:3 en werd het spelbeeld anders , in de zin van: meer balbezit en vooruit voetballend DHC .
Na een paar kleine kansjes werd ook de verdiende gelijkmaker gescoord , het was Lucius die de ruststand van 1-1 bepaalde na mooi voorbereidend werk van Mert.
Na rust zagen we nog steeds het beeld terug van een goed DHC , binnen 2 minuten 2 100% kansen in een 1 op 1 situatie  , maar helaas in beide gevallen was de keeper van Quick de baas.
De 3e minuut na rust lag wel de 2-1 in het netje , wederom een goal uit een corner , alleen dit keer wel 1 van Quick en hadden de boys weer te kampen met een tegenslag terwijl er best goed gevoetbald werd.
In minuut 55 werd het zelfs onverwacht 3-1 uit een snelle combinatie en lopende mensen van Quick( blijven toch het lastigst te verdedigen).
Maar ondanks dat bleven we kaarsrecht overeind , de koppies gingen niet hangen en er werd gestreden voor elke meter, wederom een aantal grote kansen werden gecreëerd , die er tot overmaat van ramp niet ingingen, maar ook veel kansen werden niet weggegeven.
Vanaf de 75e minuut stapte we zelfs over naar onze derde speelwijze van de dag 1:3:3:4, maar helaas mocht ook dit niet baten zodat de eindstand bleef steken op 3-1.
Gezien het spel van de laatste 2 wedstrijden  , waarin we hebben laten zien dat we erg goed kunnen voetballen tegen de top 2 uit de derde divisie moeten de punten gaan komen , daar ben ik (zijn wij) 100% van overtuigd.
Helaas zijn we voor de eerstvolgende wedstrijd Rodney kwijt door een schorsing , maar zal Twan weer terug keren na zijn schorsing.
Blijf lekker trainen ondanks dat we twee weken geen competitie verplichtingen hebben ( wel vriendschappelijk )zodat we er weer staan in de eerstvolgende tegen Forum Sport.

Geel : 35 Rodney

Opstelling : Tobias, Laughter , Rodney(75 Michael), jacco, Neville, Joey( 50 Faical), Gennaro( 60 Jordan),Jarno(60 Helder), Mert, Lucius (84 Kevin ), Dylan

DHC O19- ARC O19 1-6

De eerste competitie wedstrijd na de winterstop stond afgelopen zaterdag 9 februari om 15:00 op het programma .
Op papier geen makkelijke pot, ARC de club die op bezoek komt op de brasserskade is namelijk de trotse koploper in de derde divisie B.
De eerste helft begon DHC best aardig aan de wedstrijd , het was een beetje aftasten van elkaar en beide ploegen lieten de bal achterin rondgaan in balbezit zonder dat er veel druk werd gezet, in de 8e minuut was de eerste kans voor DHC , maar helaas ging deze er niet in, kleine kansjes voor beide ploegen volgde elkaar op maar werden snel geneutraliseerd door de verdedigers van beide ploegen of werd de bal een prooi voor de keeper.
Zoals vaker dit seizoen valt de 0-1 uit een corner bij de eerste paal in een fase waarin DHC de betere ploeg is , de goal valt pas in de 27e minuut, dus ruim een kwartier om voor rust de gelijkmaker te maken.
Binnen 3 minuten krijgen we ook 3 kansen op de gelijkmaker , maar helaas net niet op tijd aangesloten of niet de juiste hoek uitgekozen.
De 0- 2 valt wel in de 30e minuut , er moet gezegd dat er wel 2 overtredingen aan vooraf gingen al was dat niet gezien door de scheids helaas.
Koppies gingen hangen , irritaties stapelde zich op en de linies kwamen tever uit elkaar te spelen , maar wat ik dan jammer vind is het mekkeren tegen elkaar ipv gezamenlijk te strijden voor een goed resultaat, want vlak voor rust moesten we ook de 0-3 incasseren.
De tweede helft moet hopelijk met 3 wissels en een donderspeech een ander beeld gaan laten zien dan het laatste kwartier van de eerste helft.
Gelukkig was al snel duidelijk dat er weer werd gestreden voor een resultaat , DHC drukte ARC in de verdediging en een aantal kansen stapelde zich op, minuut 50 was het raak een mooie voorzet van Lucius werd knap afgewerkt door Twan , 1-3.
In het kwartier na deze 1-3 golfde het spel wat op en neer zonder hele grote kansen , maar helaas een bal die twee keer de lucht werd in gekopt en weer lieten stuiteren waarna een speler de bal lukraak naar voren schoot en de bal in niemandsland terecht kwam maar een ARC speler dacht laat ik er maar eens op aflopen , en met resultaat helaas, de 1-4 was het resultaat in minuut 68.
Heel DHC van slag , koppies gingen hangen en het ging er erg rommelig uitzien , maar helaas was het de scheidsrechter die het pas het meest bijster was met geel voor Jacco , Rood voor Twan en een pingel voor ARC waarbij hele grote vraagtekens bijgezet kunnen worden .
De pingel ging erin 1-5 en helaas blak voor tijd werd het ook nog eens 1-6.
Mijn inziens een te grote uitslag , maar ook een heel wisselend en bij vlagen een matig DHC en die matige momenten waren vandaag wat vaker aanwezig dan de goede momenten.

Geel: jacco
Rood : Twan

Opstelling: Orkun, Laughter (45 Jordan ), Rodney, Neville, Kevin(45 Joey ), Gennaro(76 Helder), Jacco, Mert( 67 Michael ), Lucius, Dylan(45 Jarno), Twan

Heijmans sponsort DHC jeugd O19


Heijmans is een beursgenoteerde onderneming die activiteiten in vastgoed, bouw & techniek en infra combineert in de werkgebieden Wonen, Werken en Verbinden.
Door te sturen op voortdurende kwaliteitsverbetering, innovatie en integraliteit realiseren we toegevoegde waarde voor onze klanten.
Heijmans realiseert projecten voor woonconsumenten, bedrijven en overheden en bouwt samen met hen aan de ruimtelijke contouren van morgen.
Ik ben bedrijfsleider bij de divisie Infra, Heijmans Infra Noordwest, ons werkgebied ligt in de provincie Noord-Holland en Zuid-Holland. Ons regiokantoor staat in Assendelft en hebben tevens steunpunten in Zoetermeer en Katwijk.

Via elftalbegeleider Harm van Doezum zijn we gevraagd of we de jeugd van DHC O19 willen sponseren. De jeugd heeft de toekomst, plezier hebben en gezond bezig zijn door middel van sporten vinden wij belangrijk.
Heijmans hecht grote waarde aan de eigen maatschappelijke verantwoordelijkheid en het daarom min of meer vanzelfsprekend vindt iets bij te dragen aan de regio. Het wordt ook gewaardeerd. Een bijkomend voordeel is natuurlijk dat sponsoring positief werkt voor je imago. Wij hebben Harm dan ook gezegd dat wij zijn team willen sponseren.
Zaterdag 2 februari hebben wij de nieuwe trainingspakken met ons Heijmans logo erop uitgedeeld en ze zijn schitterend.
Het team en begeleiding waren enthousiast. Een extra motivatie, dit kon ik in de wedstrijd terug zien. Dit had als resultaat een 3-1 overwinning op de leeftijdgenoten van het 1 divisie hoger uitkomende Westlandia.
Door enthousiasme en motivatie behaal je resultaten, dit zie ik in mijn werk terug en is volgens mij ook zo bij het sporten.
Wij wensen het team en de begeleiding van DHC jeugd O19 veel plezier met het voetbal. En als jullie net zo enthousiast en gemotiveerd zijn als zaterdag dan komen de resultaten vanzelf.
Met vriendelijke groet, Rene Verhoeve
Heijmans Infra Noordwest Heijmans dichtbij

DHC O19- Westlandia O19 (2-0) 3-1

Dit weekend de laatste oefenwedstrijd tegen een klasse hoger spelend Westlandia , een ploeg waartegen we in de beker een 2-1 nederlaag tegen hadden geleden, en sowieso een mogelijkheid voor een revanche om te kijken waar we staan.
De laatste week voor dat de competitie weer start boekte we wat wisselend resultaat, vorig weekend een forse nederlaag uit bij ook een divisie hoger acterend Spartaan(7-0), midweeks een 6-3 overwinning op GDA waar 3 tegendoelpunten teveel zijn tegen een hoofdklasser en dit weekend een erg mooie overwinning op Westlandia , 3-1.
Vooraf aan de wedstrijd werd er nieuwe sponsorkleding overhandigd aan de boys van de O19 , onze dank is dan ook groot aan Richard Brom van Car Cleaning Service en Rene Verhoeve van Heijmans en werd er gelijk een nieuwe teamfoto geschoten door onze eigen huisfotograaf Nick Schreiner .
Na een wat tamme warming up werd er precies om 15:00 afgetrapt voor de eerste helft .
De intenties en afspraken van DHC waren duidelijk zichtbaar , het was DHC dat het heft in handen had en het spel dicteerde , al in een rap tempo creëerde DHC kansen , de grootste met een bal op de lat   , maar helaas geen bal trof het doel tot de 32e minuut , daar was het Dylan die goed anticipeerde op een pass van Jacco en zo kwam de dik verdiende 1-0 op het scorebord .
Ook na deze 1-0 bleef DHC de betere ploeg en in minuut 43 was het Twan die kon scoren uit een pass van Lucius , 2-0 .
Met nog 2 minuten op de klok was het noodzaak om de 1e helft uit te spelen en dan was de afspraak geslaagd , een voorsprong met rust en de nul houden achterin .
De tweede helft met 3 verse wissels aan de kant van DHC begon ook met een beter DHC , al ging de wedstrijd wat meer op en neer, er waren wat kansjes over en weer, maar het was toch DHC dat de 3-0 maakte , het was Michael die in de 54e minuut een pass van Dylan binnenschoot.
DHC bracht hierna nog wat grote kansen om zeep en moest Orkun helaas in de 87e minuut een tegentreffer incasseren waar wel een buitenspel luchtje aan hing .
Eindstand werd dus bepaald op 3-1.
Al met al een leerzame week voordat de competitie start , deze week lekker trainen , en we kijken uit naar volgend weekend als koploper en titel favoriet ARC op bezoek komt .

Opstelling : Orkun, Laughter, Rodney, Neville (45 Jarno), Kevin( 45 Joey), Gennaro, Jacco, Mert (45 Helder), Lucius (52 Michael ), Dylan, Twan (52 Jordan)

Kloetinge O19(1)- DHC O19(1) (1-1) 2-2

Een week na de forse nederlaag tegen Baronie, maar wel met 2 (ivm sinterklaas viering) heerlijke en goede trainingen stond de verre uitwedstrijd tegen kloetinge op het programma, waar op 8 december om 15:00 afgetrapt zou worden.
Vol goede moed werd er om twaalf uur verzameld bij DHC, waar de bus rond kwart over 12 zou afreizen richting zeeland , DHC had voor deze gelegenheid voor heerlijk broodjes , pakjes drinken , marsen en Snickers gezorgd , waarvoor dank!
Helaas moest DHC het vandaag doen zonder de geschorste Lucius en Nils en de geblesseerde Faical en werd de wedstrijd selectie aangevuld met Tyrique en Curtis uit de O17, en Orkun die eerst mee moest met de O17.

De eerste helft werd gestart en eigenlijk kon het tactische plan en de manier van spelen de prullenbak in , na een onhandige actie van Tobias in de 5e minuut gaf de scheids kloetinge een strafschop en Tobias direct rood, de strafschop werd verzilverd en de 1-0 achterstand een feit.
Na deze rode kaart was het Mert die het keepers shirt aantrok en Kevin een linie terug zakte naar het middenveld.
Na deze vroege achterstand en tegenslag was DHC vooral het eerste gedeelte erg zoekende , voorin kon weinig druk gezet worden en was het middenveld erg onzeker en steeds een stap te laat, maar ondanks dat hield de verdediging goed stand en moet wel gezegd worden dat Mert ons in de wedstrijd hield door de bijna zekere 2-0 goed te keren.
Na 30 minuten spelen kwam DHC eigenlijk wat meer in de wedstrijd , de ploeg ging beter combineren en als team werd er gestreden .
In minuut 35 was het dan ook Laughter die de stand gelijk trok door een fraaie trap vanaf rechts over de keeper heen , 1-1.
De eindfase van de eerste helft werd daarna wel weer wat rommelig , mede doordat Kloetinge wat van het pad was door de gelijkmaker en DHC geen vuist kon maken om door te drukken, zodat de 1-1 ruststand op het bord bleef staan.

In de rust werd de inmiddels gearriveerde Orkun ( moest keepen bij O17(1)) ingebracht voor Michael waardoor Mert weer ging spelen op het middenveld en kwam Jordan erin voor Neville.
De tweede helft werd er ook gestart met een strijdplan om in ieder geval de 3 punten mee te nemen naar Delft en inderdaad was het DHC dat het betere van het spel had , lange ballen op de snelle Jordan en Twan werden afwisselt met goed combinatie spel   , om beurten schoven Jacco en Rodney door om meer druk te houden op de tegenstander , waardoor er een aantal kansen kwamen voor DHC , zo waren het Jordan , twan en Rodney die goede mogelijkheden kregen om te scoren, maar we moesten wachten tot minuut 58 waar Jordan eindelijk 1-2 maakte na goed voorbereidend werk van Twan.
Na zoveel arbeid geleverd te hebben en helemaal leeg gespeeld werd Kevin afgelost door Dylan in minuut 60 waardoor Twan een linie terug zakte om daar hetzelfde te doen en moest de lichtgeblesseerde Mert vervangen worden door Helder.
Na deze 1-2 bleef DHC met 10 man nog de gevaarlijkste ploeg en kreeg het nogmaals via Jordan , Twan(lat) en Dylan nog een aantal kansen maar was het toch Kloetinge dat in de 78 min scoorde, 2-2.
In minuut 80 werd de moegestreden Jarno nog vervangen door Curtis om toch nog te proberen een overwinning binnen te slepen .
Jammer genoeg zat er helaas niet meer in en bleef de stand steken op een gelijkspel wat toch tegenviel ondanks dat we ruim 85 minuten hebben gespeeld met 10 man.
Mijn inziens had er meer ingezeten .

Aankomende week nog lekker 2 trainingen en dan genieten van de winterstop.

Verder wil ik vanaf deze plek iedereen een heerlijke kerst en een fantastisch oud jaar toewensen en maak er wat van in 2019.

Rood : 5 Tobias

Opstelling: Tobias, Neville (45 Jordan), Rodney, Jacco, Joey , Laughter , Mert (65 Helder), Jarno(80 Curtis), Twan, Michael (45 Orkun), Kevin( 60 Dylan).

Een trouwe DHC supporter

DHC O19(1)- Baronie O19(1) (0-1) 1-5

De voorlaatste wedstrijd voor de winterstop tegen concurrent onderin Baronie stond vandaag zaterdag 1/12 15:00 op het programma .
Over de eerste helft kunnen we heel snel uitgepraat zijn wat betreft de absolute wil om te winnen, DHC liep constant achter de feiten aan , Baronie was echt met overtuiging naar de brasserskade afgereisd om hun huid zeer duur te verkopen, buiten de strijd die ze leverde was ook hun positiespel beter, een kanttekening hierbij is wel dat Baronie alle tijd had om de bal rond te spelen, de druk die DHC voorin en op het middenveld gaf was zeer ondermaats en vooral in die linies kwamen we veel te laat en met veel kunst en vliegwerk kon Tobias en de verdediging de schade beperkt houden tot 0-1 die overigens al viel in de 2e minuut.
Een ruststand van 0-1 is geen stand wat je niet om kan buigen en met 3 wissels in de rust kon de tweede helft een totaal ander beeld geven , gelukkig zagen we ook een ander beeld , DHC werd gretiger en voetballend beter , met lange ballen werd ook vaak de snelheid gezocht van de snelle aanvallers , maar helaas was het Baronie dat de eerste beste kans binnen schoot (50e min)0-2.
Nog geen minuut later verkleinde we de score naar 1-2 , een mooi goal van Michael.
In minuut 50 tot en met minuut 73 was het ook alleen maar DHC dat de goal zocht van Baronie , we speelde lekker fel zaten er bovenop en kansen werden gecreëerd , ondanks de rode kaart voor nils in de 55e minuut, genoeg kansen zoals gezegd met een mega grote die iedereen al telde , maar helaas.
In de 73 e minuut werd het zoals gezegd 1-3 en probeerde we het nog door een centrale verdediger door te schuiven naar de spits , maar helaas viel zelfs in de 89 e minuut de 1-4 en in de 90e kregen we er nog 1 achter de oren , een lucky vanaf 60 meter .
Heren snel deze wedstrijd vergeten , leren van de momenten die niet goed gingen en vasthouden aan de 25 minuten waarin we gewoon goed liepen te voetballen .
Op naar volgende week .

Rood: Nils(55)
Geel: Twan , Rodney , Lucius

Opstelling: Tobias , Laughter, Rodney,Neville, Kevin(45 Joey),Nils, Jacco, Jarno(45 Mert)(75 Helder) ,Jordan (45 Lucius), Michael (58 Chakib), Twan

Dongen O19(1)- DHC O19(1) (1-0) 2-2

Voor Zaterdag 24 november stond er voor DHC O19 wederom een zeer belangrijke wedstrijd op het programma , een wedstrijd in en tegen Dongen die net als DHC op dit moment speelt in de onderste regionen , dus van enige spanning is wel sprake.
DHC O19 dat voor het eerst een volledige week kon trainen in de nieuwe samenstelling sinds de trainerswissel reisde vol goede moed af richting Brabant en was er op gebrand om de 3 punten mee te nemen naar Delft.

Precies om 14:30 werd er afgetrapt voor de eerste helft en op het gladde moeilijk bespeelbare grasveld werd al snel duidelijk dat DHC het probeerde met combinatie voetbal en Dongen meer zag in een lange bal vooruit en het winnen van de tweede bal op DHC helft.
DHC had zeker in de beginfase de overhand maar stokte de aanvallen rond de 16 meter en werd er mijn inziens te weinig afgevuurd op de goalie van Dongen waardoor er tot de 15e minuut een 0-0 bleef staan op het scorebord .
In deze 15e minuut was het ook de eerste mogelijkheid voor Dongen en meteen was het raak , na wat slap verdedigen in de duels rond de middellijn was het in eerste instantie een bal die we rustig konden oppakken aan de linkerkant van onze verdediging , maar helaas door een te trage balbehandeling en iets te lange aarzeling was het de rechtsbuiten die ons de bal ontfutselde en zijn lage voorzet werd geheel vrijstaand ingetikt door de inlopende Dongen aanvaller .
DHC ging niet bij de pakken neer zitten , de mouwen werden opgestroopt en de aanvallen gingen richting het doel van Dongen , een drietal mooie aanvallen over rechts leverde helaas geen resultaat op , keer op keer kwamen we net een stap te laat en ontbrak het net aan dat laatste beetje gif om te gelijkmaker te kunnen scoren.
Op een of andere manier zat het voor de rust niet mee voor onze mannen, een groot gedeelte door ons eigen falen ,een fase in de wedstrijd wonnen we te weinig duels , kwamen een stap te laat , reageerde te laat op de situatie en zo waren er nog wat puntjes waar we aan kunnen werken.
Al met al werd de ruststand bepaald op een 1-0 ruststand in het voordeel van Dongen.

Vanaf het begin van de tweede helft zagen we een DHC dat heel erg strijdbaar was , de absolute wil om een resultaat te halen was aanwezig en duidelijk af te lezen van de koppies van de spelers .
Vol overtuiging werd er gestreden , waar we in de eerste helft steeds een stap te laat waren , was daar in de tweede geen sprake van .
Mooie aanvallen over de grond afgewisseld met het spelen van de lange bal leverde al snel wat kansjes op voor DHC , alleen was het geluk niet aan onze zijde .
De doelpogingen werden in eerder stadium goed verdedigd door de sterke Dongen verdedigers en anders stond steeds de keeper op de goede plaats die de ballen goed pakte of tot hoekschop verwerkte.
DHC moest dan ook wachten tot de 79e minuut voordat het kon juichen voor een op dat moment meer dan terecht doelpunt , het was Neville die de corner van Jordan tegen de touwen schoot, heerlijke 1-1 en DHC wou meer .
De druk op de goalie van Dongen bleef en Dongen werd terug gedrongen tot ver op hun helft , DHC rook bloed en werd beloond , een mooie aanval die via Jordan bij Lucius belande schoot beheerst de 1-2 (minuut 83)tegen de touwen en wat een schitterende ontlading , iedereen werd betrokken bij deze goal , wat een ontlading , schitterend!!
Na deze goal was het ook een beetje de vraag , wat gaan we doen? , zetten we door of spelen we het uit ?
Helaas het enige echte wapenfeit uit de tweede helft van Dongen was hierop het antwoord , een vrijetrap van Dongen werd ingekopt door een Dongen speler , die daarmee ook gelijk de eindscore van 2-2 op het bord plaatste .

Nu is de vraag , winnen we een punt of verliezen we er twee?
Mijn inziens pakken we een punt , ik heb een heel strijdbaar DHC gezien die 79 minuten tegen een 1-0 achterstand aankijkt en er alles aan heeft gedaan om dit om te zetten in een resultaat .
Groot compliment voor jullie inzet en de wil om te willen winnen , ga zo door en we gaan stijgen op de ranglijst .

Geel: Rodney, Jordan , Lucius

Opstelling: Tobias, Neville, Rodney, Laughter( 45 Kevin), Joey (70 Nils), Faical ( 81 Jarno), Jacco, Mert ( 58 Helder), Twan , Michael (58 Jordan) , Lucius

Een trouwe DHC supporter

DHC O19(1)- MOC’17 O19(1) (1-0) 4-1

Na een behoorlijk hectische week voor de jongens van de O19 waarin door omstandigheden maar twee keer werd getraind stond er dit weekend een hele belangrijke wedstrijd op het programma .
Tegenstander MOC’17 uit Bergen op Zoom kwam op bezoek aan de brasserskade , MOC stond voorafgaand aan de wedstrijd op plek 8 met 7 punten en DHC op plek 11 met 1 punt .
Een overwinning is dus noodzakelijk om aan te haken.

De eerste helft kon aanvangen op de zeer ongebruikelijke tijd van 11:00, een tijd die de jongens uit de A maar zelden tegenkomen , dus de grote vraag vooraf is “zijn de jongens wakker?”
Het antwoord op die vraag werd gezien het spelbeeld al snel duidelijk , het was DHC dat probeerde te voetballen om de 3 punten in Delft te houden , DHC bepaalde het tempo en was de bovenliggende partij.
Zorgvuldig werd vanuit achterin de opbouw verzorgd en werd MOC teruggedrongen op eigen helft . DHC creëerde al snel voetballend en via een aantal corners wat kansen maar helaas gingen die er niet in zodat het tot de 34e minuut duurde voordat de 1-0 op het scorebord kwam , het was Mert die de toegekende vrijetrap vanaf rand 16 snoeihard tegen de touwen schoot.
DHC speelde deze voorsprong zorgvuldig uit tot de rust en MOC probeerde met wat kleine plaagstootjes wat terug te doen , maar de verdediging bleef keurig netjes en vrij gemakkelijk overeind.

De tweede helft werd ongewijzigd voor DHC begonnen en nu was het MOC dat wat feller uit de startblokken kwam en liet zien dat het niet naar Delft was gekomen om zich naar de slachtbank te laten leiden .
Ondanks dat gaf DHC voldoende tegengas zodat de tegenstander niet heel gevaarlijk werd.
Toch was het MOC dat in de 54e minuut 1-1 maakte, bij een redding in eerste instantie door Orkun werd er niet meegelopen met de rechtsbuiten zodat hij geheel vrijstaand de bal kon inschieten .
DHC ging na deze gelijkmaker niet bij de pakken neer zitten en het heft werd weer overgenomen , na een aantal goede aanvallen was het in de 67e minuut 2-1 door Michael die uit een lange bal van Rodney via Twan als echte spits binnen schoot.
Na deze 2-1 kreeg DHC wat meer ruimte om te voetballen , omdat MOC wat meer ruimte ging weggeven en door die ruimte was het in minuut 76 wederom Michael die dit keer de pass van Lucius binnen schoot .
Het slot accoord was de 4-1 van twan die zijn harde werken beloonde met een doelpunt en laat zien dat doorlopen beloond wordt , de lange bal van Rodney beoordeeld door iedereen als buitenspel van Michael bleef staan , behalve Twan die uit de tweede lijn kwam.
Zo is de eerste overwinning een feit dn zullen er nog een hoop volgen .
Netjes gespeeld DHC O19 , keihard is gewerkt door iedereen en iedereen haalde een dikke voldoende in mijn ogen .

Opstelling: Orkun, Neville (72 Jordan), Rodney, Laughter , Joey, Jacco, Faical( 78 Nils), Mert(55 Kevin), Twan (85 Remo), Dylan (60 Michael), Lucius

Een trouwe DHC supporter

Forum Sport A1- DHC A1

Vandaag 10 november moest de A1 van DHC weer eens aantreden in de derby tegen de O19 (1) van Forum Sport om 14:15

Nadat de scheidsrechter had gefloten voor het beginsignaal zag je vooral twee afwachtende teams die de ploeg in balbezit op eigen helft vooral in balbezit lieten en de strijd pas ontpopte rond de middellijn , na deze wat afwachtende fase van beide teams was het plots de diepgaande middenvelder van Forum Sport die diagonaal de 16 meter van DHC in dook en zich theatraal liet vallen na de zogenaamde botsing met de keeper , helaas voor alle groen zwarte trapte de heel matig acterende scheids hier met open ogen in en gaf hij in de 15e minuut ten onrechte een penalty die feilloos werd ingeschoten door de speler van Forum  en zodoende de 1-0 op scorebord zette .

DHC dat na deze 1-0 wat feller en furieuzer ging spelen nam het heft in handen en werden de eerste speldenprikken uitgedeeld , niet lang hierna , de 24e minuut werd de stand gelukkig weer in evenwicht gebracht zodat de stand weer snel in evenwicht gebracht werd , 1-1.

DHC probeerde na deze 1-1 de druk op de ketel te houden om de score uit te bouwen , maar helaas werden de kleine kansen gepareerd door de keeper of al in een eerder stadium door de verdediging .

De enige mogelijkheid die Forum Sport kreeg was er een door slap ingrijpen op het middenveld waar we niet adequaat ingrepen en de voortzetting werd ingegleden door de linksback van Forum, 2-1 voor rust was hierdoor het resultaat .

Een ongewijzigd DHC begon vol goede intenties aan de tweede helft en de tactiek van trainer Mike leek zijn vruchten te gaan afwerpen , DHC begon fel en de druk op de goalie van Forum werd opgevoerd , kleine kansen werden gecreëerd , maar helaas de doelpogingen  werden gepareerd , tot corner verwerkt of gewoon gemist.

In de 65 e minuut probeerde DHC met twee aanvallende wissels om nog meer druk uit te oefenen op de defensie van Forum , maar helaas mocht ook dit niet baten .

Mike die ook in de 75e minuut nog een dubbele wissel inbracht met een extra spits , een opkomende rechtsback en ook een centrale liet inschuiven probeerde kosten van alles een punt mee te nemen , maar helaas wederom moet DHC genoegen nemen met een kleine verliespartij .

Jongens blijf knokken , de berichten die ik om me heen hoor vind iedereen het niet te geloven dat we wederom met lege handen staan , deze week weer lekker trainen en de punten moeten gaan komen .

Opstelling: Orkun, Kevin(75 Twan), Rodney, Jacco, Joey, Laughter , Jarno(65 Helder), Faical(65 Cihan), Jordan(75 Michael), Dylan , Lucius

DHC O19 – RKAVV O19   2-2

Afgelopen zaterdag 13 oktober was het alweer de vierde competitie wedstrijd van DHC O19 (1)en na drie gespeeld nul punten was het belangrijk om een goed resultaat neer te zetten.

Vandaag was de tegenstander RKAVV die qua punten aantal wat betere resultaten had geboekt .
Door de jaren heen zijn beide ploegen redelijk gewaagd aan elkaar en zijn de spelers geen onbekende van elkaar, vooraf gezien kon het vandaag wel eens een hele leuke pot voetbal worden ( dit is vaak voor de neutrale toeschouwer wel zo).

DHC begon de eerste helft behoorlijk goed aan de wedstrijd en had vooral in het begin een licht overwicht en creëerde de ploeg een tweetal kleine kansjes die helaas op een haar na het doel miste , DHC dat geconcentreerd en keihard werkend voor elkaar bleef spelen moest tot de 36e minuut wachten om de 1-0 tegen de touwen te schieten  , het was Dylan die een mooie aanval als een echte spits afmaakte.
DHC bleef na deze 1-0 RKAVV onder druk zetten , die op dat moment niet wisten waar ze het moesten zoeken  en alleen maar konden tegenhouden .
Na 1 van de vele aanvallen moest de RKAVV goalie aan de noodrem trekken met als resultaat pingel en geel , waar rood meer op zijn plaats was geweest .
Maar goed zoals gezegd PINGEL , helaas voor alle groen/zwarte stopte de keeper die niet meer op het veld had mogen staan de inzet zodat het nog steeds 1-0 bleef, vlak hierna nog een 100% kans op de 2-0 wat helaas ook op een haar na het doel miste zodat de ruststand bleef bij 1-0.

De tweede helft waar DHC  linksback Joey noodgedwongen had moeten wisselen begon heel rommelig waardoor er ook vaak de lange bal gehanteerd werd en het een beetje Engelse wedstrijd werd met lange ballen en veel strijd , wat niet echt het spel is van onze groen/ zwarte.
RKAVV begon in het begin van de tweede helft met wat meer bluf te spelen en drukte DHC in hun achteruit, de eerste doelpoging in de tweede helft van RKAVV was een vrije trap vanaf 35 meter die tot ieders verbazing verdween in het dak van het doel , deze 1-1 viel in de 50e minuut waarna RKAVV druk bleef zetten op de achteruit lopende DHC formatie , helaas scoorde RKAVV in de 55e minuut de 1-2.
Na deze fase in de tweede helft waarin RKAVV het betere van het spel had pakt DHC weer de draad op en kantelde de wedstrijd weer zodat er weer veel werd gevoetbald op de helft van de tegenstander .
In de 61e minuut was het Twan die mooi scoorde en zo weer de stand in evenwicht bracht , de dik verdiende 2-2 .
Na deze verdiende gelijkmaker en de rode kaart voor RKAVV was het DHC dat bleef voetballen om te winnen waardoor RKAVV het laatste kwartier met de rug tegen de muur bleef strijden voor het gelijke spel .
DHC kon helaas geen doelpunt meer maken uit het vele balbezit zodat de einduitslag bleef steken op 2-2 .

Helaas voor iedereen met een groen/zwart hart konden de 3 punten niet in Delft blijven , maar is het eerste puntje een feit.

Blijf goed werken voor elkaar , met deze intentie om te voetballen voor een overwinning gekoppeld aan deze strijd en beleving moeten de overwinningen vanzelf komen , want ik vond dat er vandaag meer in had gezeten dan een gelijkspel en waren de verlies partijen tegen velo en ARC ook naar mijn inziens niet nodig geweest en was een gelijkspel bij zowel velo als ARC meer dan verdiend geweest .

Ga zo door mannen , hoe ik het kan zien vanaf waar ik zit moeten de resultaten vanzelf komen , ik zie een homogene ploeg die voor elkaar wil strijden en in grote gedeeltes van de wedstrijd kan ik ook genieten van jullie spel ,kop op en we gaan de punten pakken

Een trouwe O19 supporter

Opstelling: Orkun, Kevin, Rodney, Jacco, Joey (45 Nils), Laughter , Jarno, Lucius, Jordan (55 Michael), Dylan (Helder), Twan

DHC JO19-1 blijft puntloos na verlies bij Velo.

Dat DHC JO19-1 problemen heeft met punten vergaren is allang geen geheim meer maar omdat Velo afgelopen augustus tijdens een toernooi terecht verloor van onze JO19-1 waren de verwachtingen hoopvol te noemen.

Op een aantal posities was het team aangepast in de hoop zo sterker voor de dag te komen maar al in de eerste minuut liet DHC zich verrassen en mocht Velo een ingespeelde bal richting middenveld zo overnemen(niet in de bal komen) en dmv een diagonaal schot in de verre hoek de 1-0 laten
aantekenen.

De Delftenaren leken aangeslagen en konden moeilijk hun draai vinden terwijl de Wateringers er lustig oplos voetbalden maar werden tot ergernis van de Velo aanhang  herhaaldelijk door de vlag van de assistent scheidsrechter terecht of niet afgefloten wegens buitenspel.

Het gewaarschuwde DHC rechtte langzaam maar zeker hun rug en halverwege de eerste helft leidde een prachtige aanval aan de rechterzijde het
gewenste resultaat op en de ploegen stonden weer in evenwicht 1-1.

Een korte periode leken de Brasbewoners een lichte overwicht te forceren maar een moment van Velo gooide roet in het eten toen een goed opgezette
combinatie(kortzitten?) een speler alleen voor de keeper zette en deze niet faalde 2-1.

Na verder weinig enerverende momenten waargenomen te hebben gingen de ploegen met die stand de kleedkamer opzoeken om tot bezinning te komen al dan niet met een bakkie thee erbij.

Tweede helft begon DHC met een kleine wijziging in de ploeg en net als in de tweede gedeelte van het eerste bedrijf kon er over de inzet niet geklaagd worden echter de keuzes waren niet altijd even gelukkig te noemen.Velo ontpopte zich steeds meer als een irritante tegenstander die DHC het voetballen op allerlei manieren probeerde te beletten en de leidsman van vandaag hielp de Wateringers daarbij een handje door meerdere malen overtredingen niet te bestraffen inworpen verkeerd te beoordelen en dit was zeker niet in het voordeel van DHC.

Een aantal wissels werden ondertussendoorgevoerd in de hoop nog iets te kunnen bewerkstelligen qua stand maar op een paar mislukte voorzetten na
was er weinig gevaar voor het Velo goal waar te nemen wat wel als gevaar mocht worden beschouwd was het feit dat de scheidsrechter het nodig vond om div. Delftse spelers op geel te trakteren om onduidelijke redenen maar ja je moet blij zijn dat iemand wil fluiten zullen we dan maar zeggen.

Aan DHC zijde werd besloten om een verdediger eraf te halen en een extra middenvelder erin te zetten om zo meer druk voorin te krijgen maar
helaas lag een minuut later de bal op de stip en schoot Velo de wedstrijd op slot en moesten we de terugreis naar Delft aanvaarden met een 3-1 nederlaag en daarmee is DHC nu als enige ploeg puntloos en dus rode lantaarndrager in de derde divisie.

Mannen,in tegenstelling tot vorige week veel meer strijd gezien van jullie kant maar als ploeg nog een lange weg te gaan om ook echt productief te worden.

Helaas vernam ik uit de DHC aanhangzijde dat de manier van wedstrijdverslag schrijven als niet prettig word ervaren door een aantal mensen en dat is nooit mijn bedoeling geweest.

Ik heb altijd geschreven naar hoe ik een wedstrijd zie en hoopte altijd dat een ploeg daar iets van zou oppikken en wat mee zou doen maar dat is nu niet het geval sterker nog het word blijkbaar als aanstootgevend ervaren en dat is nooit mijn insteek geweest dus via deze weg geef ik iedereen te kennen dat ik per direct stop met deze verslagjes omdat ik geen trek heb om onzin te schrijven.

Natuurlijk wens ik oprecht dat het de komende tijd beter zal gaan met de ploeg en zal jullie zeker blijven volgen.

Een toeschouwer.

Even voorstellen……

1. Wat is je volledige naam ?
Jordan Leite Lopes.

2. Wat is je geboorte datum?
21-05-2001.

3. Hoe is je gezinssituatie ?
Ik woon alleen met me moeder thuis.

4. Heb je een relatie?
Nee op dit moment niet , ben hard op zoek .

5. Bij welke clubs heb je allemaal gespeeld?
Ik heb gespeeld bij: Cvv zwervers, Alexandria 66, Sv ommoord, vv capelle en nu al paar seizoenen bij DHC.

6. Wat is je favoriete positie in het veld ?
Ik speel het liefst Rechtsbuiten, maar kan ook als linksbuiten uit de voeten.

7. Wat is je favoriete rugnummer ?
Ik speel het liefst met rugnummer 7 want dat is me geluksgetal.

8. Wat is je verwachting van de A1 dit seizoen ?
Vol gaan voor 1e plaats.

9. Wat zijn je persoonlijke ambities?Mijn enigste ambitie is om het profvoetbal te bereiken.

10. Wie heb je allemaal gehad als voetbaltrainer ?
Op dit moment is mijn trainer Mike Spencer, hij wordt geassisteerd door Emerico Halfhuid , Harm van Doezum en John Schreiner ,hiervoor in de B1 had ik trainer jilaali.

11. Wie zijn je voetbal maatjes ?
Heb geen voetbalmaatjes, maar ik kan met iedereen goed overweg.

12. Wat is je favoriete voetbalclub?Dat is Benfica.

13. Wie is je grote idool?
Mijn idool is Ronaldinho.

14. Ben je nog op vakantie geweest?Nee heb me vollop gefocust op dit nieuwe seizoen.

15. Wil je nog iets kwijt?
Ik wens dat we een succesvol jaar gaan krijgen

Even voorstellen…..

1. Wat is je volledige naam?
Kevin van leeuwen.

2. Wat is je geboorte datum?
26 oktober 2001.

3. Hoe is je gezinssituatie ?
Goed, naast mijn ouders heb ik één zusje .

4. Heb je een relatie?
Ja, op dit moment wel, gaat erg goed .

5. Bij welke voetbalclubs heb je allemaal gespeeld?
Ik heb gespeeld bij  Laakkwartier, Wilhelmus, DVC en DHC.

6. Wat is je positie in het veld?
Ik kan goed als Rechts achter, aanvallende middenvelder of rechts buiten uit de voeten.

7.  Wat is je favoriete rugnummer?
Rugnummer 18 heb ik vorig jaar veel mee gespeeld en vind het een fijn nummer.

8.Wat zijn je verwachtingen van de A1 dit seizoen ?
Dat we dit jaar hoog gaan eindigen.

9. Wat zijn je persoonlijke ambities?

Ik ga ervoor om later succesvol te worden .

10. Welke trainers heb je allemaal gehad?
Laakkwartier: abdel,
dvc : Kevin hogewoning,
Wilhelmus: Simon hazeu, rinus, Glen,
dhc: jilali laari en Mike spencer, Emerico Halfhuid en Harm van Doezum.

11. Wat zijn je voetbal vrienden?
Mijn voeten.

12. Wat is je favoriete voetbalclub ?
Dat is in Nederland verreweg  Feyenoord en in het buitenland kijk ik graag naar Chelsea en PSG.

13. Wie is je idool?
Mijn idool is Kylian Mbappé.

14. Ben je nog op vakantie geweest?

Ja, we zijn heerlijk naar Frankrijk geweest.

15 . Wil je verder nog iets kwijt?
nee, ik heb alles gezegd wat ik kwijt wou.

Even voorstellen……..

1. Wat is je volledige naam?
Remo de Winter

2. Wat is je geboorte datum?
17-07-2000

3. Hoe is je gezin situatie

4. Heb je een relatie?
Ja ik heb een vriendin.

5. Bij welke verenigingen heb je gespeeld?
Ik heb bij 2 clubs gespeeld. TOGB & nu het eerste jaar bij DHC.

6. Wat is je positie in het veld?
Centraal achter, maar kom ook goed uit de benen op Rechtsback & Verdedigende middenvelder.

7. Met welk rugnummer speel je het liefst en waarom?
Ik heb niet perse een voorkeur hiervoor.

8. Wat is je verwachting van de A1 dit jaar?
Ik verwacht dat we gaan meedraaien voor het kampioenschap.

9. Wat zijn je ambities ?
Om binnen 3-4 jaar in de Eredivisie te spelen.

10. Welke trainers heb je allemaal gehad?
Bij TOGB : Ed Arnold, Dennis de wekker, Frank Heijntjes, Mark Smith, Kevin Stiefel, Bart Latuheru.
Bij DHC : Mike Spencer & Harm van Doezum.

11. Wie zijn je voetbal maatjes?
Ik heb niet specifiek een voetbal maatje.

12. Wat is je favoriete club?
Ajax

13. Wie is je idool?
Ik heb geen idool maar als ik een voorbeeld moet noemen van me zijn dat Frenkie de Jong & Sergio Ramos.

14. Ben je nog op vakantie geweest?
Nee ik ben niet op vakantie geweest deze zomer. Heb hard getraind om zo fit mogelijk het seizoen te starten.

15. Wil je nog iets kwijt?
We gaan er alles aan doen om een goed resultaat neer te zetten met de o19 en ik kijk er naar uit om in het eerste te spelen.

Ook Quick te sterk voor DHC JO19-1.

Met een heerlijk nazomerzonnetje over de Bras stond afgelopen zaterdag om 15.00 uur het treffen van onze JO19-1 tegen de H.V.C.V. Quick uit Den
Haag op het programma.

Beide teams zagen hun eerste competitiewedstrijd verloren gaan en er mocht dus vanuit worden gegaan dat beide teams met het spreekwoordelijke
mes tussen de tanden het strijdtoneel zouden betreden om zo nog verdere schade te beperken.

Vanaf het moment dat de arbiter van dienst op zijn fluitje had geblazen werd al snel duidelijk dat Quick hier voor drie punten kwam en DHC zijn spreekwoordelijke mes in de kleedkamer had laten liggen zodat een eenzijdig pot voetbal in het verschiet lag.

De Nieuw Hanenburgbewoners(een ploeg dat spelers herbergt met goede individuele kwaliteiten) mochten naar hartelust hun gang gaan en na
herhaaldelijk een waarschuwing aan het adres van de Delftenaren te hebben gegeven was het na ruim een half uur spelen toch 0-1 voor de gasten na een bedenkelijke actie van 1 van de centrales.

Het al weken ontbreken van kort zitten op de tegenstander voerde ook nu weer de boventoon en het aspect strijden om elke meter was ook niet in
het woordenboek van DHC JO19-1 te vinden met als logisch gevolg dat de gastheren na 2 afgekeurde goals ook de dikverdiende 0-2 net voor het
rustsignaal op het scorebord lieten zetten.

Ook het tweede bedrijf konden de Delftenaren geen vuist maken en op het moment dat een voorzet van de Haantjes vanaf de rechterzijde prima werd
binnengekopt(niemand sprong mee bij deze actie) was het voor zover het al geen wedstrijd was helemaal een gelopen race en was er vanaf de
zijkant een verschuiving van het publiek waar te nemen die het wel gezien hadden en vertrokken richting veld 2 in de verwachting daar meer
te kunnen zien in de zin van voetbal.

Op het Hoofdveld werd de amusementswaarde er niet beter op o.a.het menen te moeten lopen c.q. brengen van de bal ipv een driehoekje of een goeie
aanval opzetten dmv vlotte combinaties blijft leidend en een tegenstander van derde divisie niveau weet daar wel raad mee en liepen dus zonder problemen door naar 0-5.

Bij het naderende einde wist DHC nog wel de eer te redden door eenmaal tegen te scoren maar als antwoord daarop liet Quick even zien wie de
baas was en schoten vanaf een respectvolle afstand de 1-6 eindstand binnen.

Mannen, normaal gesproken zeg snel vergeten en op naar de volgende tegenstander maar in dit geval zou ik zeggen vergeet dit nooit meer want
jullie zijn op alle fronten afgetroefd.

Ga ermee om dat dit landelijke divisievoetbal is en geen breedtesport dus verman jezelf en ga je stinkende best doen om niet als lachertje in
deze competitie te boek te staan…..succes.

Een toeschouwer.

Even voorstellen……

1. Wat is je volledige naam?
Orkun Keles.

2. Wat is je geboorte datum?
21-4-2002

3. Hoe is je gezinssituatie ?
Gewoon goed, heb het erg naar me zin.

4. Heb je een relatie ?
Nee momenteel niet, ik ben vrijgezel .

5. Bij welke clubs heb je allemaal gespeeld?
Voordat ik bij DHC ben komen voetballen heb ik gespeeld bij Haaglandia en GDA

6. Op welke positie speel je ?
Ik ben Keeper.

7. Wat is je favoriete rugnummer ?Mijn lievelings nummer is 1, dat zou elke keeper wel willen dragen .

8. Wat zijn je verwachtingen van de A1 dit seizoen ?
Zo hoog mogelijk eindigen in de competitie en hopelijk kunnen we een periode pakken.

9. Wat zijn je persoonlijke ambities?Het uiterste uit me voetbal carierré halen.

10. Wie heb je allemaal als trainer gehad?
Mario Koswal,Bas Toet en momenteel bij DHC zijn dat Mike Spencer met zijn assistenten Emerico Halfhuid , John Schreiner en Harm van Doezum.

11. Wie zijn je voetbal vrienden?
Ik kan gewoon omgaan met al me teamgenoten.
12. Wat is je favoriete voetbal club ?
Dat is PSG

13. Wie is je grote idool?
Gigi Donnarumma

14. Ben je nog op vakantie geweest? Uhmm… Nee

15. Wil je nog iets kwijt?
Nee ik heb alles al verteld.

Even voorstellen……

1. Wat is je volledige naam?
   Jarno Jaïr Halfhuid

2.wat is je geboorte datum?
24-01-2000

3. Hoe is je gezin situatie
Goed, naast mijn ouders heb ik twee oudere broers .

4. Heb je een relatie?
Nee, niet mee bezig!

5. Bij welke verenigingen heb je gespeeld?
Ik heb gespeeld bij Haaglandia, Excelsior Rotterdam, Velo & DHC

6. Wat is je positie in het veld?
Ik kan op iedere positie op het Middenveld uit de voeten.

7. Met welk rugnummer speel je het liefst en waarom?
Maakt me niet zoveel uit, gaat niet om je rug nummer maar om je spel wat je laat zien op het veld.

8. Wat is je verwachting van de A1 dit jaar?
Goed voetbal & werken voor elkaar.

9. Wat zijn je ambities ?
Succesvol worden met iets wat ik leuk vind om te doen!

10. Welke trainers heb je allemaal gehad?
Haaglandia : Waldo Halfhuid
Excelsior : Patrick, Earl & Guno
Velo : Jessie & Ricky
Dhc : Jordy de Wit, Jason Vermeer, Harm van Doezum, Ricky van den Bergh & Mike Spencer

11. Wie zijn je voetbal maatjes?
De bal

12. Wat is je favoriete club?
FC Barcelona, Visca Barca y Visca Catalunya

13. Wie is je idool?
Lionel Andres Messi & Paul Labile Pogba dat zijn mijn idolen

14. Ben je nog op vakantie geweest?
Nee, dit jaar niet!

15. Wil je nog iets kwijt?
Ja, ik wil iedereen vragen/uitnodigen om elke thuis wedstrijd van de A1 te komen bekijken!

Even voorstellen…….

1. Wat is je volledige naam?

Jacco Scholten

2.wat is je geboorte datum?
10-7-2001

3. Hoe is je gezin situatie?
Mijn gezinssituatie erg goed , naast mijn ouders heb ik nog een zus.

4. Heb je een relatie?
Nee, ik ben op dit moment vrijgezel .

5. Bij welke verenigingen heb je gespeeld?
Ik heb gespeeld bij een paar mooie clubs :
Semper altius, haaglandia, rkavv en nu al een paar jaar bij dhc

6. Wat is je positie in het veld?
verdedigende middenvelder, maar ik kan ook centraal achterin en linksback spelen.

7. Met welk rugnummer speel je het liefst en waarom?
Het liefst speel ik met nummer 6, dat past goed bij mijn positie

8. Wat is je verwachting van de A1 dit jaar?
Ik verwacht dat we gaan handhaven en ik hoop dat we misschien nog een periode titel kunnen pakken of zelfs kampioen worden.

9. Wat zijn je ambities ?
Zo hoog mogelijk blijven voetballen.

10. Welke trainers heb je allemaal gehad?
Bij dhc: harm van doezum(2x), joren tromp, jilali laari en nu mike spencer

11. Wie zijn je voetbal maatjes?
Niet speciaal iemand, ik kan met iedereen goed opschieten.

12. Wat is je favoriete club?
Barcelona en ado den haag zijn me favoriete voetbalclubs .

13. Wie is je idool?
Messi, is verreweg de beste speler in de wereld.

14. Ben je nog op vakantie geweest?
Ja, 3 weken heerlijk naar Frankrijk.

15. Wil je nog iets kwijt?
Nee, ik heb alles gezegd wat ik wil

Wedstrijd duurt voor DHC JO19-1 een minuut te lang.

Op Sportpark Zegersloot in Alphen aan den Rijn verschenen de groen-zwart hemden om hun eerste competitieduel van seizoen 2018/2019 uit te vechten en dat zou gebeuren tegen de plaatselijke ARC.

Helaas waren de weergoden ons niet goedgezind en hadden de spelers en toeschouwers te maken met hevige regenbuien maar gelukkig voor laatstgenoemden speelden de mannen op het hoofdveld die was voorzien van een tribune dus de keuze was snel gemaakt.

Na de teleurstellende bekerreeks had trainer Mike zijn team op een aantal plaatsen aangepast in de hoop sterker voor de dag te komen en in de beginfase werd inderdaad een acceptabel niveau gehaald al moesten we nog wel even op een echte doelpoging wachten.

Het spel golfde op en neer en voorzichtig stel ik vast dat op dat moment de Delftenaren wat overwicht hadden en nadat een bal vanaf links net over de middenlijn diagonaal op de rechts inlopende speler werd gegeven en hij vervolgens de keeper het nakijken gaf werd die lichte overwicht ook in de stand terug gevonden 0-1.

Dit hielp de gasten lekker in het zadel en een periode leek er geen vuiltje aan de lucht los van het feit dat de leidsman wel erg makkelijk gele kaarten uitdeelde waar vraagtekens bij mochten worden gezet.

Naarmate de tijd verstreek in de eerste helft liet ARC toch wat meer van zich horen in de zin van balbezit en ook voor de gastheren betaalde zich dit uit door een te makkelijk weggegeven doelpunt 1-1.

Door deze tegenvaller was DHC het even kwijt waardoor de Alphense formatie een aantal malen gevaarlijk kon worden en in werkelijk de laatste seconde van het eerste bedrijf nam ARC de leiding d.m.v. een hard schot t.h.v. de rand van het strafschopgebied zodat er gerust ging worden met een minimale achterstand 2-1.

Na de thee kwamen de Delftenaren sterk uit de kleedkamer en waren de mannen veel te vinden op de helft van de tegenstander die alle zeilen moesten bijzetten op hun voorsprong te behouden maar een foutief ingezette actie van Alphense doelman deed de bal op de stip belanden.

Dit buitenkansje werd feilloos benut waardoor de stand weer in evenwicht was en op dat moment zeker verdiend mag worden genoemd.

DHC zocht naar meer alhoewel de uitvoering niet altijd even gelukkig was konden de meegereisde Delftse toeschouwers toch weer juichen omdat een
van richting veranderd schot pardoes achter de keeper in het net terecht kwam 2-3.

Onze JO19-1 zou deze voorsprong lang vasthouden maar moet wel worden gezegd dat er nog maar 1 ploeg aan het voetballen was en die hadden geen
groen-zwart shirt aan maar toch was er soms nog wel een kansje om de wedstrijd op slot te gooien maar dit gebeurde dus niet.

Het alles of niets voetbal van ARC bracht onzekerheid in de ploeg en die besloten op de zestien te blijven staan, lang hielden de mannen stand maar vlak voor tijd viel dan toch de onvermijdelijke gelijkmaker en de vreugde was groot bij de gastheren omdat dit allemaal vlak voor tijd gebeurde.

Beide elftallen leken nog voor een slotoffensief te gaan en uiteindelijk mocht ARC zich de gelukkige noemen die met de drie punten aan de haal
gingen via een klutsbal die plots onze doelman kansloos liet en net als in de eerste helft gebeurde dit in de laatste minuut dus dat mag best zuur worden genoemd.

Mannen, veel dingen gezien waar jullie verder mee kunnen maar ook weer een aantal leermomenten.

Persoonlijk denk ik dat het verlies van vandaag niet nodig was en ben benieuwd of jullie je gaan revancheren volgende week thuis tegen Quick.

Een toeschouwer.

Even voorstellen…….

1. Wat is je volledige naam?
Willem Raijmakers

2. Wat is je geboorte datum?
25-02-2001

3. Hoe is je gezinssituatie ?
Ik heb een oudere zus

4. Heb je een relatie ?
Nee ,helaas heb ik geen relatie

5. Bij welke voetbalclubs heb je allemaal gespeeld?
Voor DHC (dit is mijn eerste seizoen )heb ik alleen bij Vitesse Delft gespeeld.

6. Wat is je positie in het veld?
Ik ben Keeper

7. Wat is je favoriete rugnummer ?
1, omdat dat het nummer is van de basis keeper.

8. Wat is je verwachting van de A1 dit seizoen ?
Ik denk dat we in ieder geval gaan handhaven in de 3e divisie.
Hopelijk pakken we ook nog een periode

9. Wat zijn je ambities?
Mijn ambitie is succesvol in het leven worden.

10.wie zijn je trainers geweest?
Erwin Pinas, Eric Abdul, Regilio Macdonald, Tom Dasler bij Vitesse Delft en nu dan Mike Spencer bij DHC.

11. Wie zijn je voetbalmaatjes in het voetbal?
Ik heb niet echt voetbal maatjes .

12. Wat is je favoriete voetbalclub ?
Ik ben een groot fan van Real Madrid.

13. Wie is je idool?
Mijn idool is Cristiano Ronaldo, omdat hij alles eraan doet om zijn doel te bereiken en daar heb ik respect voor.

14. Ben je nog op vakantie geweest?Nee ik ben helaas niet op vakantie geweest.

15. Wil je nog iets kwijt?
Nee, ik heb alles verteld wat ik kwijt wil.

Even voorstellen……

1. Wat is je volledige naam?
Helder Eduardo do Rosário

2. Wat is je geboorte datum?
11 Maart 2000

3. Hoe is je gezinssituatie ?
Mijn gezinssituatie is goed

4. Heb je een relatie?
Nee, ik ben Single and ready to mingle

5. Bij welke verenigingen heb je allemaal gespeeld?
Vóór DHC speelde ik 9 jaar bij VUC, nu dus voor het derde seizoen bij DHC

6. Wat is je positie in het veld?
Ik ben een centrale middenvelder

7.wat is je favoriete rugnummer?
Ik speel het liefst met nummer 8, want dat nummer geeft mij een goed gevoel

8. Wat is je verwachting van de A1 dit seizoen ?
Ik hoop dit seizoen zo hoog mogelijk te eindigen met leuk voetbal

9. Wat zijn je persoonlijke ambities?
Ik wil zo lang mogelijk op hoog niveau blijven voetballen

10. Welke trainers heb je allemaal gehad ?
Sylvia van Leeuwen, Ashley Oostveen, Willem Klaassen, Jan de Jong, Marphe Redjosetiko, Onno Heinsman, Michael van de Ende, Ricky van den Bergh en mijn huidige trainer is Mike Spencer

11. Wie zijn je voetbal vrienden?
Heb geen specifieke voetbal vrienden , ik kan met iedereen goed opschieten

12. Wat is je favoriete voetbalclub?
FC Barcelona, steekt er verreweg bovenuit

13. Wie is je idool?
Jarno Halfhuid, alles in hem bewonder ik

14. Ben je nog op vakantie geweest?Nee, ik ben jammer genoeg niet op vakantie geweest. DJOENTA DJOENTA

15. Wil je nog iets kwijt?
Life is a lesson

DHC JO19-1 verliest weer en eindigt als laatste in de bekerpoule

15-09-2019 de dag dat alle DHC teams op de club in Delft moesten verschijnen voor de jaarlijkse elftalfoto zo ook onze mannen en van daaruit reisde de ploeg richting Naaldwijk om de strijd aan te gaan met tweede divisionist Westlandia JO19-1.

Dit zou de laatste pot zijn in het bekertoernooi aangezien onze boys het hadden laten afweten in de twee vorige ontmoetingen met respectievelijk
RKDEO(3-1 verlies) en Ter Leede( een gelukkige 1-1) en hetzelfde lot waren de gastheren beschoren dat zelfs puntloos bleef en dus als laatste in de poule waren terug te vinden.

De leeftijdgenoten van Westlandia hebben al een paar seizoenen ondermaats gepresteerd(met hun J017-1 al twee seizoenen op rij gedegradeerd)en het mocht dan ook geen verrassing heten dat er een
nieuwe trainer voor de groep staat en maar liefst tien nieuwe spelers van buitenaf zijn aangetrokken om zo een kentering te bewerkstelligen.

Met een heerlijk zonnetje op sportpark De Hoge Bomen begon de wedstrijd om des keizers baards dat voor beide partijen de generale repetitie moest worden naar het begin van de competitie en beide elftallen deden regelmatig van zich doen spreken in de vorm van dreiging zonder echt gevaarlijk voor de goals te worden.

DHC probeerde vroeg te storen in de opbouw hetgeen maar gedeeltelijk lukte omdat niet iedereen de opdracht goed uitvoerde en de Naaldwijkers
zochten vaak de buitenspelers met diagonale ballen over de Delftse verdediging heen maar ook die uitvoering stierf met regelmaat in schoonheid.

Het stond erg compact waardoor het veld erg klein was en dit bleek toch voor de Delftenaren een probleem omdat een aantal spelers maar willen
lopen met de bal ipv 1X raken en verloren dus de bal op het drukke middenveld waardoor Westlandia soms heel snel de counter uitvoerde met als veruit het gevaarlijkste moment een bal met een mooie curve tegen de binnenkant van de paal en voor het doel langs de achterlijn passeerde opmerkelijk was te noemen de arbiter hier een hoekschop in zag maar dit geheel terzijde.

Ook DHC deed van zich doen spreken met een aantal veelbelovende aanvallen maar de eindpass werd niet altijd goed begrepen en stonden onze voorwaardsen alweer te diep en dus onbereikbaar voor de bal die achter hun viel.

Vlak voor rust was het toch nog bijna juichen voor de respectabele aantal meegereisde Delftse supporters toen een prachtige pass over de
Westlandse verdediging viel maar ook 1 op 1 voor de keeper werd het net niet gevonden en beide ploegen gingen met de beginstand nog op het bord
rusten.

Na de thee ging DHC goed van start en zorgde voor dreiging maar niet genoeg om de Naaldwijkers te doen wankelen en het gevoel dat er snel een
goal zou vallen lag niet in de lijn der verwachtingen.

Naarmate de tijd verstreek werden ook weer diverse wissels doorgevoerd en dit pakte voor de Delftenaren niet gunstig uit in de zin van een
onwennige positie voor een speler op een plek waar hij nooit speelt en dat samen met spelers die snel wijzen naar anderen maar hun eigen taken voor het gemak maar even vergeten stond het in een tijdbestek van welgeteld drie minuten 2-0 voor de gastheren.

De Naaldwijkers zaten op rozen en lieten zien ook erg graag veelzijdig op de grond te moeten liggen met afschuwelijke pijnen wat mijn inziens nog een groot probleem kan worden in de tweede divisie dus Westlandia veel succes toegewenst voor jullie.

Het veldspel bij DHC was nu volledig weg en pompen was nu aan de orde maar toch resulteerde dit in de 2-1 al had het er eerlijkheidshalve wel
mee te maken dat Westlandia steeds meer terug ging lopen.

Een onrustige periode diende zich aan en sommige spelers lieten zich van hun slechte kant zien en moet worden gezegd dat de scheidsrechter hier
ook niet vrijuit ging en nadat beide ploegen de ander een kaart had aangenaaid was het laatste fluitsignaal daar en kon DHC de wonden gaan
likken met slechts 1 puntje uit drie wedstrijden en daarmee dus laatste in de bekerpoule.

Mannen….zoals eerder aangegeven is voetbal een teamsport en moet je het dus met zijn allen doen en niet een gedeelte van het team.Het heeft weinig zin om vol ongeloof afkeurende gebaren te maken en andere spelers verwijten te maken terwijl je zelf ook je(verdedigende) taken niet waarmaakt.

Een supporter.

Even voorstellen……

1. Wat is je volledige naam?
Nils van Roon

2.wat is je geboorte datum?
18 Juni 2000

3. Hoe is je gezin situatie
Goed, een heel warm gezin

4. Heb je een relatie?
Nee, ben weer vrijgezel

5. Bij welke verenigingen heb je gespeeld?
DHC is de enige club waarvoor ik heb gespeeld.

6. Wat is je positie in het veld?
Verdedigde middenvelder , maar ik kan op meerdere posities uit de voeten.

7. Met welk rugnummer speel je het liefst en waarom?
6 of 17 , geen speciale reden.

8. Wat is je verwachting van de A1 dit jaar?
Goed meedraaien en misschien een periode pakken

9. Wat zijn je ambities ?
Mezelf ontwikkelen vind ik erg belangrijk.

10. Welke trainers heb je allemaal gehad?
Ricky vd Bergh, Harm van Doezum, Jason Vermeer, Jordy de Wit

11. Wie zijn je voetbal maatjes?
Dylan Franquet en Twan Schreiner

12. Wat is je favoriete club?
Vitesse

13. Wie is je idool?
Sergio Ramos

14. Ben je nog op vakantie geweest?
Ja, Mallorca met vrienden.

15. Wil je nog iets kwijt?
Nee verder wil ik niets kwijt

Even voorstellen…..

1. Wat is je volledige naam?
William Michael Bolaji

2. Wat is je geboorte datum?
18-05-2000

3. Hoe is je gezinssituatie ?
Daar wil ik niet teveel over kwijt , maar het is erg gezellig

4 . Heb je een relatie?
Neee, op dit moment ben ik nog vrijgezel

5. Bij welke clubs heb je gevoetbald ?
Dat zijn er behoorlijk veel , DSO
Fc Meppel , VUC,  Haaglandia , dwo Fc Zoetermeer en nu dus bij DHC

6. Wat is je positie in het veld?
Ik ben een typische aanvaller, maar ik speel het liefst als spits.

7. Met welk nummer speel je het liefst ?
Ik speel het liefst met 9 , dat nummer dwingt toch wel respect af in ieder team

8. Wat zijn je verwachtingen van dit seizoen?
We hebben kwaliteit genoeg , maar zullen dit moeten koppelen aan een hoop strijd om wat te kunnen halen.

9. Wat zijn je ambities ?
“Haal dr uit wat er in zit”

10. Wie heb je allemaal gehad als trainer?
Heel veel, teveel ook om te benoemen

11. Wie zijn je voetbal vrienden ?
Iedereen in mijn team beschouw ik als vriend.

12. Wat is je favoriete voetbalclub ?
Fc Barcelona natuurlijk

13. Wie is je idool?
Gabriel Jesus

14. Ben je nog op vakantie geweest?
Nee, helaas niet

15. Wil je nog wat kwijt?
Laat je voeten spreken

Even voorstellen……

1. Wat is je volledige naam?

Lucius Gyamfi

2.wat is je geboorte datum?
7 December 2000

3. Hoe is je gezin situatie
Ik woon nog met mijn ouders en 2 zusjes

4. Heb je een relatie?
Nee, op dit moment ben ik vrijgezel.

5. Bij welke verenigingen heb je gespeeld?
Laakkwartier , Haaglandia , DSO en sinds dit seizoen bij DHC

6. Wat is je positie in het veld?
Het liefst speel ik Linksbuiten/Rechtsbuiten , persoonlijk denk ik dat ik daar het best tot mijn recht kom.

7. Met welk rugnummer speel je het liefst en waarom?
7 of 11 , het geeft mij een lekker gevoel om met een van die nummers te spelen.

8. Wat is je verwachting van de A1 dit jaar?
Dat we redelijk hoog zullen eindigen en leuk voetbal gaan spelen

9. Wat zijn je ambities ?
Het profvoetbal halen en op zo hoog mogelijk niveau blijven voetballen.

10. Welke trainers heb je allemaal gehad?
Peter Barendse , Rawaz Rashid, Othman van Deutekom, Abdel Essabri, Mike Spencer

11. Wie zijn je voetbal maatjes?
Geen voorkeur , kan met iedereen goed opschieten.

12. Wat is je favoriete club?
Chelsea, een hele mooie club.

13. Wie is je idool?
Een idool heb ik niet echt.

14. Ben je nog op vakantie geweest?
Nee ik ben niet op vakantie geweest.

15. Wil je nog iets kwijt?
Nee, ik heb alles gezegd wat ik kwijt wil.

DHC JO19-1 komt ook thuis niet tot winst.

Zaterdagmiddag om 15.00 uur was het dan eindelijk zover, de eerste partij in het seizoen 2018/2019 in het eigen stadion aan de Brasserskade.

Afgelopen dinsdag nog gespeeld hebbende tegen ADO Den Haag JO19-1(7-0 overloren) met een opmerkelijke sterke eerste helft van onze zijde waren de verwachtingen voor vandaag tegen Ter Leede hoog ondanks het gegeven dat de Sassenheimers vorige week een winstpartij hadden geboekt tegen tweede divisionist Westlandia.

Dat Ter Leede al drie punten op zak heeft bleek geen toeval uit het feit dat van hun zijde bij balbezit regelmatig hachelijke momenten voor het
DHC goal plaatsvonden maar zonder het voor hen gewenste resultaat.

De Bras bewoners deden zeker mee in het spel en stel voorzichtig dat balbezit voor beide ploegen aardig in balans lag maar onze formatie kon
maar niet gevaarlijk worden op de helft van de tegenstander.

Wat opviel bij DHC was wel dat met name druk zetten bij opbouw tegenstander niet als ploeg werd gedaan maar meer als individu met als gevolg dat het team bij vlagen als los zand aan elkaar hing en het zogenaamde “kommetje” ook niet aanwezig was waardoor we de tegenstander herhaaldelijk lekker in het zadel hielpen. Ter Leede deed zichzelf enorm tekort door welgeteld twaalf opgelegde kansen in het eerste bedrijf niet te benutten maar door uitblijven van een antwoord van de Delftenaren was kans nummer dertien wel raak en de op dat moment verdiende 0-1 kwam op het scorebord te staan. DHC bleek wakkergeschud met nog maar drie minuten op de klok tot het rustsignaal en ging op zoek naar de aanval wat toch nog in de slotseconde leidde tot de 1-1 d.m.v. een voorzet vanaf de rechterzijde die prachtig tegendraads werd ingekopt.

Begin tweede helft begon net als de eerste helft n.l. met twee enorme kansen voor de boys uit de bollenstreek echter na die eerste vijf minuten zou het spelbeeld veranderen in meer initiatief voor onze mannen. Ter Leede voelde dit terdege en ontpopte zich steeds meer als vervelende ploeg dat iedere overtreding in twijfel trok(inclusief begeleiding) en
verbaal tekeer ging tegen de leidsman. Deze vervelende houding uitte zich ook in het feit dat twee spelers wegens een reactie op dit gebeuren het moesten bekopen met een gele kaart(leermoment of aansmeren van een kaart?).

De groen-zwarten bleven toch geloven in meer wat resulteerde in twee goede mogelijkheden om de voorsprong te nemen maar helaas ontbrak het
aan dat kleine beetje geluk dat de bal het netje inrolde zodat de brilstand bleef staan. Na negentig minuten vond de scheidsrechter het welletjes en maakte een einde aan dit schouwspel en beide ploegen moesten dus genoegen nemen met
een punt hetgeen voor DHC betekent dat ze het bekertoernooi moeten verlaten al moet er nog wel volgende week uit in Naaldwijk tegen het
eveneens uitgeschakelde Westlandia worden aangetreden.

Mannen, de tweede helft prima geknokt en jullie huid duur verkocht echter de eerste helft gezien wat we niet willen dus pak hier je leermomenten uit.

Persoonlijk denk ik als er nog eens een wedstrijd komt met een eerste helft tegen ADO en de tweede heft tegen Ter Leede wil ik er zeker bij zijn om het zien.

Een supporter

Even voorstellen…..

1. Wat is je volledige naam?
Dylan Mathew Franquet

2. Wat is je geboorte datum?
7 augustus 2000

3. Hoe is je gezinssituatie ?
Dat vind ik privé

4. Heb je een relatie?
Nee , op dit moment ben ik vrijgezel.

5. Bij welke clubs heb je gevoetbald ?
in nederland heb ik alleen bij dhc gespeeld en in zuid Afrika toen ik daar woonde.

6. Wat is je positie in het veld?
Ik speel het liefst in de spits

7. Met welk rugnummer speel je het liefst ?
Ik speel het liefst met nummer 9 , dat  is me geluks nummer

8. Wat verwacht je van dit seizoen ?
Een leuk seizoen en gaan proberen om zo hoog mogelijk te eindigen

9. Wat zijn je ambities ?
zo lang mogelijk op hoog niveau kunnen voetballen

10. Wie heb je allemaal als trainer gehad?
Harm van Doezum , Mike Spencer , Ricky vanden Bergh , Jason Vermeer, Jordi de Wit

11. Wie zijn je vrienden in het voetbal?
Harm van Doezum

12. Wat is je favoriete voetbalclub ?
Real Madrid

13. Wie je je idool?
Eigenlijk heb ik geen idool

14. Ben je nog op vakantie geweest?
ja ik ben met een aantal vrienden naar Mallorca  geweest.

15. Wil je nog wat kwijt ?
nee, ik heb alles gezegd wat ik kwijt wou

Pijnlijk verlies in de eerste bekerwedstrijd voor DHC J019-1.

Na drie weken voorbereiding met o.a. een prachtig
toernooi (Spartaan’20) met een eerste plaats en een midweekse wedstrijd in Gouda tegen Jodan Boys (5-4 verlies) was het nu tijd om voor het eerst
voor het echie te spelen en wel in Nootdorp tegen RKDEO.

Van de Nootdorpers is bekend dat hun 1 klasse lager spelen, veel vanuit hun verdediging spelen en snel eruit proberen te komen als het kan, dus DHC was gewaarschuwd.

Nadat ouders en belangstellenden een plekje op de tribune hadden gevonden en zich opmaakten voor een mooie voetbalmiddag ging het spel van start en vanaf het begin was duidelijk dat RKDEO zijn huid duur zou verkopen vandaag.

In tegenstelling tot vorige week oogde de Delftse formatie mat en waren geen schim van het team wat opzien baarde tijdens het toernooi en de rood witte voelden direct dat er wat te halen viel vandaag.

Meerdere malen kwamen onze jongens niet aan opbouwen toe door simpelweg de bal te lang vast te houden waardoor er problemen ontstonden zeker
onder druk hadden we geen antwoord en precies die situatie luidde de 1-0 achterstand in door een bal die prachtig over onze doelman werd gechipt.

Hopend voor de supporters dat dit wapenfeit een startsein zou zijn voor de Delftse formatie om de matte deken die over de ploeg lag van zich af
te gooien kwamen bedrogen uit want na een paar speldenprikjes van onze zijde was het wederom de thuisclub die het net wist te vinden nadat een speler te makkelijk de vrije ruimte mocht inlopen 2-0.

Natuurlijk was er nog tijd genoeg maar de echte overtuiging werd nimmer gevonden echter kwam DHC toch 2X alleen voor de keeper te staan maar ook deze opgelegde kansen werden niet tot doelpunten gepromoveerd zodat de rust met een ruime achterstand werd ingegaan.

Na de donderpreek van trainer Mike probeerde de groen zwarte in het tweede bedrijf van zich te doen spreken in de zin van meer beweging en zo meer ruimte te vinden om te voetballen hetgeen wel wat mogelijkheden bracht maar zoals bekend blijft het meest moeilijke in deze sport het maken van een doelpunt en zo ook vanmiddag.

Naarmate de tijd verstreek begon er wel een gevoel op de tribune te ontstaan dat ondanks een aantal veelbelovende aanvallen van DHC zijde een goal niet in de aanbieding zou zijn vanmiddag.

Na wat tactische wissels aan Delftse kant probeerde het team het over een andere boeg te gooien maar helaas zonder resultaat sterker nog, het gat tussen middenveld en verdediging werd soms zo groot dat RKDEO ook een aantal goeie kansen kreeg de wedstrijd op slot te gooien waarin ze ook slaagden na een inschattingsfout m.b.t de buitenspelval met als gevolg dat onze goalie een obstructie moest begaan en de Nootdorpers via een penalty onberispelijk de 3-0 op het scorebord brachten.

Vanaf dat moment was onze organisatie helemaal weg en zag je hoofdzakelijk alleen nog maar lopende spelers die vervolgens balverlies leden maar ondanks dit gegeven wisten we toch de 3-1 te scoren en daarmee de eer te redden al hadden wij daar wel een RKDEO speler voor nodig om die bal in het net te krijgen en daarmee de eindstand was bereikt.

Mannen, het moge duidelijk zijn dat dit niet de goeie weg is en ga bij jezelf ten rade of je er alles aan hebt gedaan om deze verliespartij te voorkomen. Met name duelkracht, durf om te voetballen,spelen als team en niet onbelangrijk inzet zijn de sleutelwoorden om tot een resultaat als team
te komen. Ik mag er hopelijk vanuit gaan dat er a.s. zaterdag thuis tegen Ter Leede een heel ander DHC op het veld staat.

Een supporter.

Even voorstellen….

1. Wat is je volledige naam? :
Jowendley Bryson

2.wat is je geboorte datum? :
29-11-2001

3. Hoe is je gezin situatie  :
Ik heb 2 broertjes & 1 zus

4. Heb je een relatie?  :
nee, op dit moment heb ik geen relatie

5. Bij welke verenigingen heb je gespeeld? :
Ik heb gespeeld bij twee Zoetermeerse clubs DWO & DSO

6. Wat is je positie in het veld? :
mijn positie is linksback

7. Met welk rugnummer speel je het liefst en waarom? :
5 het geeft me een lekker gevoel

8. Wat is je verwachting van de A1 dit jaar? :
Zo hoog mogelijk eindigen in de competitie

9. Wat zijn je ambities ? :
Ik zou later graag een eigen bedrijf beginnen.

10. Welke trainers heb je allemaal gehad? :
Rafael , Vincent

11. Wie zijn je voetbal maatjes? :
heb niet echt een speciale voetbal maat.

12. Wat is je favoriete club? :
Real Madrid is verreweg de mooiste club

13. Wie is je idool? :
Ik heb geen idool

14. Ben je nog op vakantie geweest? :

Nee

15. Wil je nog iets kwijt?
Nee , verder heb ik niks

Even voorstellen…….

1. Wat is je volledige naam?
Antwan Schreiner

2.wat is je geboorte datum?
1 april 2000

3. Hoe is je gezin situatie ?
Ons gezin vader, moeder en broer.
Alles gaat perfect, me ouders helpen me waar het nodig is

4. Heb je een relatie?
Ja

5. Bij welke verenigingen heb je gespeeld?
DVC, Haaglandia, Semper Altius, DHC

6. Wat is je positie in het veld?
Rechtsbuiten of mid-mid

7. Met welk rugnummer speel je het liefst en waarom?
Ik speel het liefst met nummer 14 omdat cruijf dat nummer ook altijd had en natuurlijk 1-4 van me geboorte datum

8. Wat is je verwachting van de A1 dit jaar?
Dat we hoog gaan eindige in de competitie en dat we een goed team worden samen en niet allemaal individuele spelers die voor zichzelf spelen.

9. Wat zijn je ambities ?
Mijn ambitie binnen het voetbal is zo lang mogelijk op hoog niveau te voetballen en als trainer me diploma’s halen en dan ook op hoog niveau trainer zijn ik werk al bij Voetbalschool Skillz waar ik erg veel leer. Buiten het voetbal wil ik later fysiotherapeut worden

10. Welke trainers heb je allemaal gehad?
DVC: Johan Bergmans.
Haaglandia: Kees van Hattem & Bas Toet.
Semper Altius: Perry Telle
DHC: Harm van Doezum, Ricky van de Bergh & Mike Spencer

11. Wie zijn je voetbal maatjes?
Rodney van Doezum & Dylan Franquet

12. Wat is je favoriete club?
Barcelona

13. Wie is je idool?
Johan Cruijf

14. Ben je nog op vakantie geweest?
Ja 3 weken, heerlijk naar Spanje geweest

15. Wil je nog iets kwijt?
Nee