DHC Jongens onder 19-1

Programma

Wedstrijdverslagen

Geweldig kampioenschap DHC O19-1 !

Tekst: Dik Schreuders

zaterdag 8 april 2017, 15.15 uur, competitiewedstrijd nr 18

DHC O19-1 – Smitshoek O19-1     5-1  (1-0)

Scheidsrechter: P. van der Zwan (Den Hoorn)

45+2 min.     1-0    Beau vd Toorn

47 min.          2-0    Quinten vd Kraaij

67 min.          3-0    Killian van Mil

81 min.          4-0    Beau vd Toorn

89 min.           4-1

90+1 min.       5-1   Nabil Haddadi

Dion de Jong;

Quinten vt Hoog (80 min. Lennart van Kruijl), Thomas Aangenendt, Dariem Hennep (76 min. Leroy Bowier), Dylan Malhoe Mishre (57 min. Abdul Yilmaz);

Max Otten, Nabil Haddadi (aanv.), Anass el Hadioui (69 min. Jason Galliard);

Killian van Mil (81 min. Anass el Jaouhari), Beau vd Toorn, Quinten vd Kraaij

Wat vele seizoenen niet lukte, lukte vandaag wel. DHC O19-1 behaalde op geweldige wijze het kampioenschap van de 4e divisie en daarmee promotie naar de 3e divisie. Een prima prestatie van alle spelers gedurende dit seizoen en de begeleidingsstaf. Een dik verdiende beloning voor stoppende trainer/coach Rene van Delft.

Alles was er vandaag aan gedaan om er een waar feest van te maken. Een lunch vooraf in de kantine, muziek rondom de wedstrijd, vuurwerk, een zanger en een DJ na afloop, bloemen, een beker, een uitgebreid warm buffet na afloop. Dank hiervoor aan begeleidingsstaf, ouders en sponsors. Er moest alleen nog even gevoetbald worden….

Onder een prima zonnetje werd om even na 15.15 uur het veld betreden onder begeleiding van E-jeugd van DHC, met een in grote getale opgekomen publiek op de tribune. Met de nummer 2 in de stand als tegenstander, Smitshoek, zou het zeker nog een lastige klus worden. Met nog in totaal 3 wedstrijden te spelen voor de groen-zwarten, was er nog één punt nodig en zou een gelijkspel vandaag dus voldoende zijn.

Al snel schiet aanvoerder Nabil Haddadi van binnen het strafschopgebied net over en nog binnen het kwartier stopt de doelman een laag hard schot van Killian van Mil. Na 27 min. stuit Killian van Mil wederom op de doelman, waarna Anass el Hadioui zijn schot door een verdediger geblokt ziet worden. Tien minuten later is het wederom een actie van Killian van Mil wat voor gevaar zorgt. Ook nu stopt de Smitshoek-doelman tot tweemaal toe de inzet van Van Mil. Kort hierna kopt Thomas Aangenendt net over, terwijl vervolgens Beau vd Toorn op een verdediger stuit. Op slag van rust een schitterende aanval van Nabil Haddadi op rechts op Killian van Mil, waarna Beau vd Toorn van dichtbij overschiet. In blessuretijd is het dan wel eindelijk de dik verdiende 1-0 als Beau vd Toorn een voorzet van Killian van Mil keihard inkopt.

Na de pauze wordt de nog slechts beperkte 1-0 stand snel uitgebouwd. In de 47e min. opnieuw een actie van Killian van Mil en bij de 2e paal wordt dit schitterend afgemaakt door Quinten vd Kraaij en het is 2-0. Twee minuten later gaat de razendsnelle Killian van Mil alleen door, waarna de laatste verdediger hem aan het shirt vastpakt en hij ten val komt. Scheidsrechter Van der Zwan kan niet anders dan terecht rood trekken voor de Smitshoek-verdediger. Kort hierna scoort Beau vd Toorn een doelpunt dat wegens buitenspel wordt afgekeurd, maar het is slechts uitstel. Halverwege de 2e helft scoort Killan van Mil de 3-0 na een voorzet van Quinten vd Kraaij. Inmiddels is trainer/coach Rene van Delft dan al druk aan het wisselen, om zoveel mogelijk spelers te laten spelen in deze kampioenswedstrijd. In de 81e min. een voorzet van Quinten vd Kraaij, door Beau vd Toorn in de verre hoek ingeschoten: 4-0. Als DHC al denkt aan het kampioensfeest, doen de gasten dan in de 89e minuut iets terug en schieten van dichtbij de 4-1 in. Toch is het daarmee nog niet voorbij. In blessuretijd een prima uitgespeelde aanval, waar Beau vd Toorn uitstekend breed legt en aanvoerder Nabil Haddadi de 5-1 inschiet. Het kampioensfeest kan beginnen !

IMG-20170410-WA0002

IMG-20170408-WA0008

Alle spelers en begeleiding gefeliciteerd met dit geweldige kampioenschap !

DHC JO19-1 overklast concurrent Sportlust’46

Tekst: Wicher Schreuders

zaterdag 18 maart 2017, 15.00 uur, competitiewedstrijd nr 15

Sportlust’46 JO19-1 – DHC JO19-1 0-4 (0-2)

Scheidsrechter: J. ter Harmsel

20 min. 0-1 Beau vd Toorn

33 min. 0-2 Beau vd Toorn

63 min. 0-3 Quinten vd Kraaij

89 min. 0-4 Beau vd Toorn

Boekingen DHC:

60 min. Dariem Hennep

Opstelling:

Dion de Jong;

Quinten van ’t Hoog, Thomas Aangenendt, Darien Hennep (78 min. Leroy Bowier), Dylan Malhoe (83 min. Lennart van Kruijl);

Max Otten (83 min. Anass El Jaouhari), Nabil Haddadi, Anass El Hadioui (78 min. Jason Galliard);

Killian van Mil, Beau vd Toorn, Quinten vd Kraaij

De hoofdmacht van de DHC jeugd (JO19-1, ofwel A1) moet, als trotse koploper in de 4e divisie, uit in Woerden aan treden tegen naaste concurrent Sportlust’46, dat die 2e plaats deelt met Smitshoek. Van tevoren verwacht men dan een moeilijke middag. In een constante druilerige regen gaat iedereen er eens goed voor zitten.

De groen-zwarten van trainer/coach Rene van Delft beginnen heel goed aan de wedstrijd. Met goed combinatievoetbal, waarbij de bal goed rond wordt gespeeld maar ook op de goede momenten diep gaat, wordt de thuisclub bijna voortdurend op de eigen helft gehouden. Al na 20 minuten komt DHC op voorsprong als een diepe bal op links wordt opgepikt door de diep gaande Killian van Mil, waarna zijn voorzet voor het doel wordt opgepikt door spits Beau vd Toorn, die keurig inschiet: 0-1. Na deze openingstreffer verandert het spelbeeld niet. DHC blijft aanvallen, Sportlust moet terug en komt hooguit tot een enkele uitval. Na een diepe bal door het centrum komt de bal na 33 minuten bij Beau vd Toorn, die eerst een Woerdense verdediger uitkapt en vervolgens de doelman omspeelt, waarna hij de 0-2 laat aan tekenen. Hiermee is de wedstrijd eigenlijk al heel snel beslist. En als een Sportlust speler na 43 minuten zijn 2e gele kaart ontvangt en daarom het veld moet verlaten, is de thuisclub met 10 man totaal kansloos en moedeloos.

Na de doelwisseling kunnen de groen-zwarten de wedstrijd rustig uitspelen, er is geen enkel gevaar meer te duchten. Na ruim een kwartier in de 2e helft komt een voorzet vanaf onze rechterkant voor het doel langs bij de 2e paal, waar Quinten vd Kraaij de bal fraai in kan schieten, waarmee de stand op 0-3 komt. DHC blijft aanvallen, de thuisclub blijft moedeloos proberen iets terug te doen, zonder enig succes. Pas kort voor het eindsignaal van scheidsrechter Ter Harmsel valt er nog een doelpunt te noteren, als Beau vd Toorn van afstand zijn 3e en DHC’s 4e treffer van de middag maakt: 0-4.

DHC overklaste tegenstander en naaste concurrent Sportlust’46, maar dat was al het geval voor dat zij met 10 man kwamen te staan. De Delftse ploeg speelde uitstekend voetbal, met name in de 1e helft. De overwinning viel met 0-4 nog een beetje karig uit en had veel groter kunnen zijn. Maar het was genoeg. Na afloop bleek DSO met 2-1 gewonnen te hebben van DHC’s andere naaste concurrent, Smitshoek. Daarmee is nu DSO in verliespunten de dichtst bij staande ploeg in de stand. En dat is toevallig ook de eerstvolgende tegenstander, komende zaterdag om 15.00 uur in Delft. Dat belooft wat. We wensen spelers en begeleiding uiteraard veel succes.

De stand bovenin: 1. DHC 15-33; 2/3. Smitshoek 16-27 en Sportlust’46 16-27; 4. DSO 15-25. Er zijn in totaal 20 wedstrijden te spelen.

 

DHC JO19-1 verliest nipt bij Excelsior Maassluis

DHC JO19-1 verliest nipt bij Excelsior M.

Tekst: Wicher Schreuders

zaterdag 17 december 2016, 13.30 uur, kwartfinale beker

Excelsior M. JO19-1 – DHC JO19-1 2-1 (2-1)

Scheidsrechter: M. Laraj

23 min. 1-0

27 min. 2-0

36 min. 2-1

Boekingen DHC:

geen

Opstelling:

Dion de Jong; Jason Galliard, Thomas Aangenendt, Darien Hennep (45 min. Leroy Bowier), Quinten van ’t Hoog (75 min. Lennart van Kruijl); Anass El Hadioui, Nabil Haddadi (aanv.), Max Otten (64 min. Anass El Jaouhari); Killian van Mil, Shaqiel Ramlal (75 min. Zakari Aoulad Abdenbi), Quinten vd Kraaij (64 min. Dylan Malhoe)

jo19-1-19De hoofdmacht van de DHC jeugd (JO19-1, ofwel A1) treedt, als koploper in de 4e divisie, in de kwartfinale van de bekerstrijd aan tegen Excelsior M. JO19-1, dat in de 2e divisie op de 2e plaats staat. Een tegenstander die twee divisies hoger speelt, dus op voorhand weten de groen-zwarten al dat het een moeilijke opgave zal zijn om door winst de halve finale van de beker te bereiken. De DHC-ers beginnen de wedstrijd gedreven en goed. De groen-zwarten hebben aanvankelijk een overwicht, hebben de bal veel in bezit en spelen ook veelal op de andere speelhelft. Het levert echter niet veel kansen en ook geen doelpunten op. Een goede doelpoging van Nabil Haddadi levert na ruim 10 minuten spelen via de plaatselijke doelman niet meer op dan een hoekschop. Een vrije trap van Excelsior M. wordt enkele minuten later gekeerd door DHC-doelman Dion de Jong. Ondanks het veldoverwicht van DHC is het na 23 minuten toch de thuisclub dat de score opent na een aanval over onze linkerkant, een lage voorzet en via een scrimmage vlak voor het doel is het onverwachts 1-0. De groen-zwarten zijn hierdoor even van slag, waardoor slechts enkele minuten later onnodig balverlies op het middenveld er voor zorgt dat een Excelsior M. speler alleen voor DHC-goalie Dion de Jong verschijnt en de 2-0 kan inschieten. De groen-zwarten pakken het vervolgens weer goed op en met verzorgd voetbal proberen ze tegen te scoren. Als Killian van Mil bij een van zijn acties vanaf de rechterkant het strafschopgebied binnen gaat en ten val wordt gebracht, wijst scheidsrechter Laraj terecht naar de penaltystip. Aanvoerder Nabil Haddadi zet zich acher de bal en schiet via de binnenkant van de paal onhoudbaar in: 2-1. Kort voor de rust brengt een goede voorzet vanaf links van Quinten vd Kraaij de bal bij Anass El Hadioui, maar diens schot wordt een prooi voor de Maassluise keeper. Met 2-1 breekt de rust aan.

Na de doelwisseling is het aanvankelijk weer DHC dat een overwicht heeft. Direct na de hervatting kopt na een corner de mee opgekomen Thomas Aangenendt net naast het doel. Een klein kwartier later gebeurt hetzelfde, als na een hoekschop Aangenendt wederom naast kopt. In de loop van de 2e helft wisselen beide trainers – Rene van Delft (DHC) en Sieme Zijm (Excelsior M.), beiden hebben een lange staat van dienst speler in het betaalde voetbal – veelvuldig wisselen. Langzamerhand moeten de Delftenaren dan wat terrein prijsgeven. En na 67 minuten moet een DHC-er op de doellijn redding brengen om een tegendoelpunt te voorkomen. DHC komt steeds minder bij het andere doel, maar na 83 minuten noteren we nog een kansje voor Killian van Mil, maar ook dan brengt de Maassluise doelman redding. In de slotminuut krijgen de DHC-ers nog een mogelijkheid via een hoekschop, waarbij de wederom opgekomen Thomas Aangenendt en ook de mee naar voren gegane doelman Dion de Jong dreigend zijn. Helaas levert dit niks op en fluit scheidsrechter Laraj voor het einde van de wedstrijd. Na afloop kan DHC terug kijken op een goed gespeelde wedstrijd, zeker in de 1e helft en een groot deel van de 2e helft. Excelsior M., dat zoals al aangegeven, twee divisies hoger speelt, was zeer zeker een goed elftal. Uiteindelijk won de thuisclub dan ook verdiend, maar de groen-zwarten boden zeer verdienstelijk tegenspel. Excelsior M. bekert verder, DHC is uitgeschakeld en kan zich na de winterstop volledig richten op de competitie in de 4e divisie.

 

HOEDENTRUC bij 19-1!!!!!

Van de basiself van 3 weken geleden waren in de verdediging van O19-1 (A1) Leroy en Lennart nog met enkelblessures afwezig. Middenvelders Max (ziek) en Nabil kan spelen maar niet getraind en dus hooguit één helft. In de rust valt verdediger Dareem uit met het angstige vermoeden van een scheurtje in de enkel. De aanval lijkt de enige linie die redelijk pijnvrij is. Dylan is terug maar ook hier in de rust Quinten K die achter blijft met hamstringklachten. De trainer die in zijn trainingen juist heel veel aandacht heeft voor arbeid /rust zal zich afvragen hoeveel pech je kunt hebben.

DHC begint de wedstrijd goed. Na 13 minuten ligt de bal in het mandje. Spit Beau goed naar de 1e paal , combinatie Killian/Thomas. De aanvallers komen nog wel vaker over de rechterkant bij het doel maar gaande de 1e helft geeft het middenveld te weinig druk waardoor ook de verdediging het moeilijker krijgt. Onze keeper moet handelend optreden en TOGB voelt dat er wat te halen valt. Rust 1-0

Zoals gezegd 2 blessures erbij maar Nabil terug en Quinten H die al een wedstrijd in de A2 achter de rug heeft en goed invalt.Dylan neemt in de voorhoede de plek in van Quinten K .De linkspoot Dylan gaat rechts en rechtspoot Killian gaat links spelen. Killian die ‘s-morgens een E wedstrijd 9 tegen 9 floot (tenminste hij floot voor het begin en eindsignaal en iedereen was tevreden) trok DHC over het dode punt heen. Eerst de 2-0 met een fraaie aktie na een combinatie met Beau. Hij deed het nog  eens dunnetjes over voor de 3-0. Nabil laat ook nog even zien dat hij iemand kan uitspelen waaronder de uitstekende keeper van TOGB.(4-0) Helaas nog een klungelig tegendoelpunt waarna het slotakkoord voor Killian volgt 5-1. 3 doelpunten in 1 helft; een onvervalste HOEDENTRUC.

2016-09-25-09-33-43-643468535

Nico

De AANVOERDER

Verleden week schreef ik dat de O19-1 ondanks een 4-1- nederlaag mentaal sterker is dan de O19-1 van vorig jaar. De wedstrijd tegen Voorschoten O19-1 begint DHC met een gemankeerde verdediging. Lennart, Leroy en Zakaria zijn geblesseerd .Het  is ook de eerste wedstrijd van keeper Dion. Afgelopen week toch een tikkie gehad. Kan de O19 zich hier overheen zetten.

Het antwoord is volmondig Ja, De wedstrijd begint dramatisch als na 3 minuten aanvoerder Nabil een fraaie boogbal over keeper Dion schiet. 0-1. Als je hem dan toch in eigen doel schiet dan maar mooi. De aanval wordt nog directer gezocht onder aanvoering van onze aanvoerder.Hij knokt zich in de duels maar heeft weinig mazzel en zit nog niet in de wedstrijd. Het team laat hem niet in de steek.Thomas komt over rechts goed door. Dareem opent soms over de hele.  De  aanvallers Beau en Gil staan op. Beau met een 1-1 dwars door het  net. De 2-1 met een bekeken schuiver. Gil kan niet achterblijven en maakt de 3-1. Na een vlotte aanval maakt Eemnes nog de 4-1.

In de 2e helft gaat DHC na de 4-1 wat te nadrukkelijk op balbezit spelen.Ofwel iets te nonchalant met de 4-2  tot gevolg. Gaan we het nog moeilijk krijgen? Een snelle aanval wordt afgefloten door de scheidsrechter met een penalty. Met 5-2 gaat de wedstrijd op slot. Spits Beau zit lekker in de wedstrijd en heeft wel oren naar dit karweitje; loopt naar de bal op de stip maar wordt voorzichtig opzij geduwd door aanvoerder Nabil. Als hij mist wordt het een wel heel vervelende wedstrijd voor hem maar nee; hij schiet hem overtuigend in 5-2. De 6-2 was een eigen flipperkast doelpunt van Voorschoten.De 7-2 wordt gemaakt door Eemnes II die goed ingevallen was voor Eemnes I.

Compliment voor de getoonde veerkracht !

Nico

TORNADO!

De supporters vroegen zich af waar de O19-1 zou staan na een beker toernooi  waar de ploeg niet echt op de proef is gesteld getuige de 3 -0 tegen Den Hoorn, 0-8 bij Lyra en 3-5 bij Wippolder. HBS uit zou uitwijzen waar we staan. Van deze ploeg is bekend dat ze bij elkaar zijn gebleven en spelen met veel druk naar voren. Zouden wij ons daar onderuit kunnen voetballen?

Irritatie over een intrapveldje omdat er verder geen plek is en een kwartier later beginnen. Psychologische oorlogsvoering is overdreven maar scherpte moet het wel teweegbrengen. Die scherpte zal er in de hoofden van de boys best wel zijn geweest maar er raasde een Tornado over  Kraaienhout en die ging maar 1 kant op en dat was het doel van Perry. Met de ongelukkige 1-0 begon het. HBS gooide er nog een tandje bij. Het was windkracht 13 geworden.Leroy stevig duel voor foto naar het ziekenhuis (schade lijkt mee te vallen) Zakaria trekkebenend over het veld, kon eigenlijk niet meer lopen. Abdoel kwam er bij blokduel gelukkig zonder kleerscheuren uit. Net toen de storm ietwat ging liggen kwam de 2-0 op het bord.Ook nu zag het doelpunt er knullig uit, Met de aangeslagen verdediging en een  middenveld en voorhoede dat bijna elk duel verloor was de 3-0 een kwestie van tijd. Eén goede speldenprik van Gil over rechts was alles wat de O19  er aanvallend tegenoverstelde.

Dan de 2e helft. Met lef met de punt naar voren i.p.v. de punt naar achteren en een O19 die veerkracht toonde was DHC de bovenliggende partij geworden. HBS kon de druk niet meer zetten en had steeds meer overtredingen nodig. De 3-1 van Beau was het gevolg. De jongens roken bloed maar helaas leverde het geen doelpunten meer op. Bal viel niet goed, doorgebroken speler onderuit gehaald, penalty ja of nee.Tot overmaat van ramp viel de 4-1 nog uit een corner waar HBS geen recht meer op had.

De 2e helft geeft aan dat de A1 mentaal sterker is geworden en dat is iets om op verder te bouwen.

Nico

Monster overwinning van DHC 019 op Lyra 019

Gemakkelijke overwinning van DHC 019 op Lyra 019

Voor meer foto’s HIER klikken

In de drieluik van het KNVB-bekertoernooi  speelde de formatie van trainer René van Delft  op sportpark ‘De Zweth’ tegen de leeftijdsgenoten van Lyra.  In het eerste duel speelde Lyra tegen  SV Wippolder met 3-3 gelijk terwijl DHC een 3-0 overwinning boekte op SV Den Hoorn.

Lyra uitkomende in de 1e klasse werd een gemakkelijke prooi voor de Delftenaren. Na een aarzelend begin van de wedstrijd komt DHC in de tiende minuut op een 0-1 voorsprong. Een schot van Abdul Yilmaz  voorlangs het doel van Kevin van der Lans werd ongelukkig door Rik Kiela achter zijn eigen doelman gewerkt. Door deze treffer werd de schroom door de DHC-ers van de schouders gegooid.

Lyra - DHC 6

Na ruim een kwartier spelen kreeg Julian du Chatenier namens Lyra de mogelijkheid om de thuisploeg naast de groen-zwarten te zetten. Alleen voor de Delftse keeper Perry van Oeveren gekomen schiet de aanvaller ver naast.  Na een half uur weigerde  ook Coen van Paassen (Lyra) het leer achter Van Oeveren tegen de netten te schieten. Bij deze twee kansen  bleef het in de eerste vijfenveertig minuten.

Lyra - DHC 5

Vijf minuten later werd de eerste uitgespeelde kans door DHC gecreëerd. Een pass van Beau van der Toorn werd door Max Otten op een haar na gemist.  Zeven minuten voor de doelwisseling  werd uit een hoekschop van Killian van Mil door Nabil Haddadi  het tweede doelpunt voor de bezoekers geboren. In de slotminuut van het eerste bedrijf scoorde Killian van Mil  de 0-3 uit een mooie aanval, ingeleid door Abdul Yilmaz.

Lyra - DHC 25

Het tweede bedrijf was slechts enkele minuten oud dat invaller Nick van Leeuwen  de mogelijkheid kreeg om voor Lyra de eer te redden. Goalie Perry van Oeveren verhinderde dat ten koste van een hoekschop.  Dion de Jong, invaller voor  sluitpost Perry van Oeveren  redde knap op een van de spaarzame aanvallen van de Westlanders en toonde hiermede ook zijn keepertalenten. Nadat Killian van Mil eerst de doelman van de gastheren omspeelde en daarna nog eens twee verdedigers het nakijken gaf schoot hij de wedstrijd volledig in het slot, 0-4. De rood-hemden  waren knock-out  geslagen  maar moesten de gifbeker nog geheel leeg drinken door de doelpunten van Beau van der Toorn die de 0-5, 0-6 en de 0-7  aantekende. Abdul Yilmaz zette de 0-8 achter zijn naam.