DHC JO19-1 heeft nog slechts 1 punt nodig

Tekst: Wicher Schreuders

zaterdag 1 april 2017, 12.00 uur, competitiewedstrijd nr 17

RCL JO19-1 – DHC JO19-1 2-7 (1-2)

Scheidsrechter: E. Broeksma

17 min. 0-1 Beau vd Toorn

27 min. 0-2 Beau vd Toorn

28 min. 1-2

51 min. 2-2

73 min. 2-3 Beau vd Toorn

78 min. 2-4 Beau vd Toorn

82 min. 2-5 Beau vd Toorn

85 min. 2-6 Beau vd Toorn

87 min. 2-7 Beau vd Toorn

Boekingen DHC: Geen

Opstelling:

Perry van Oeveren;

Quinten van ’t Hoog, Thomas Aangenendt, Dariem Hennep (83 min. Leroy Bowier), Dylan Malhoe (75 min. Abdul Yilmaz);

Jason Galliard, Nabil Haddadi (aanv.), Max Otten (56 min. Anass El Hadioui);

Killian van Mil, Beau vd Toorn, Quinten vd Kraaij (83 min. Anass El Jaouhari)

Als wissels bleven deze keer op de bank Lennart van Kruijl en Zakaria Aoulad Abdenbi. Doelman Dion de Jong was deze dag door omstandigheden afwezig. Maar ook zij allen behoren tot het team.

Op de voorgaande twee zaterdagen verpletterde DHC JO19-1 (A1), als trotse koploper in de 4e divisie, tweemaal achtereen de naaste concurrent op de ranglijst: eerst werd Sportlust’46 uit met 0-4 verslagen en vervolgens werd thuis met 5-1 gewonnen van DSO.

Deze zaterdag moest al om 12.00 uur in Leiderdorp worden aangetreden tegen hekkesluiter RCL, helaas op een slecht bespeelbaar bijveld, maar wel hobbelig met natuurgras. Maar ook daar moet je op kunnen voetballen. Eind oktober was de thuiswedstrijd tegen RCL al met 7-0 gewonnen, maar van onderschatting mocht geen sprake zijn. Immers, je begint iedere keer weer met 0-0 en RCL probeert degradatie te voorkomen. Het team van trainer/coach Rene van Delft, elftalleider Joop Berends en verzorger Soerish Bissumbhar werd ondersteund door een redelijke grote groep vaste supporters, die kennelijk nerveuzer zijn dan de spelers.

De groen-zwarten gaan vanaf de aftrap op zoek naar het 1e doelpunt. Al na 2 minuten haalt aanvoerder Nabil Haddadi vanaf circa 20 meter hard uit, maar zijn schot belandt aan de binnenkant van de kruising boven de kansloze RCL doelman, maar kaatst terug het veld in. Ook zonder doellijntechnologie is men het er over eens dat het geen doelpunt was. Hoewel DHC voortdurend in de aanval blijft, duurt het lang voor de 0-1 dan wel op het denkbeeldige scorebord kan worden genoteerd: na 17 minuten wordt een verre voorzet van Nabil Haddadi vanaf links door de inkomende Beau vd Toorn eenvoudig voor de keeper langs in het doel getikt. Tien minuten later passt Killian van Mil de bal op Beau vd Toorn die de bal vervolgens prachtig over de RCL keeper lobt: 0-2. Maar direct vanaf de aftrap is het dan bij een van de eerste keren dat RCL bij het DHC doel komt een verloren voorzet die via de binnenkant van de 2e paal in het doel eindigt: 1-2. Hierna ruikt de thuisclub mogelijkheden en kan men een aantal malen gevaarlijk in de buurt van het DHC doel komen. De groen-zwarten zijn door het tegendoelpunt kennelijk even van slag en worden aan de andere kant niet meer gevaarlijk. De rust komt dan ook met 1-2.

Na de doelwisseling lijkt DHC al snel de voorsprong uit te gaan bouwen, als een voorzet van Quiten vd Kraaij vanaf links in het strafschopgebied door Nabil Haddadi in de draai op doel wordt geschoten, maar de RCL goalie weet de bal ternauwernood te stoppen. Kort daarna voor komt doelman Perry van Oeveren aan de andere kant de gelijkmaker. Dat is echter uitstel, want een volgende voorzet van RCL wordt door een DHC-verdediger per ongeluk in eigen doel gewerkt en daarmee is het na 51 minuten zeer onverwachts 2-2. De angst slaat toe, met name bij de supporters langs de lijn. Trainer/coach Rene van Delft blijft rustig, geeft wat aanwijzingen en zal later in de wedstrijd enige omzettingen toepassen. De DHC-ers krijgen weer volop kansen om op voorsprong te komen. Uit een voorzet van Killian van Mil schiet Jason Gaillard over het doel. Een volgende voorzet van Killian wordt bij de 2e paal door Beau vd Toorn terug gelegd waarna de net ingevallen Anass El Hadioui op de RCL doelman strandt. Vervolgens moet doelman Perry van Oeveren bij een snelle uitval van RCL nog redding brengen om een volgende tegentreffer te voorkomen. Na een klein half uur in die 2e helft, ofwel na 73 minuten speeltijd, geeft de naar links uitgeweken Killian van Mil een fraaie voorzet, die midden voor het doel door Beau vd Toorn wordt afgerond: 2-3. Tot grote vreugde van alle groen-zwarten, met name ook de begeleiders op de bank. De ban en het verzet van de thuisploeg is daarmee gebroken. Met een tussenpauze van steeds slechts enkele minuten maakt het DHC team in de resterende tijd maar liefst vier doelpunten. Beau vd Toorn kopt een voorzet van Quiten vd Kraaij in (2-4), vervolgens scoort hij tweemaal achtereen op aangeven van Nabil Haddadi (2-5 en 2-6) en ten slotte wordt kort voor tijd Killian van Mil binnen de beruchte lijnen gevloerd, waarna Beau zich achter de bal plaatst om zijn 7e doelpunt (!!) van de dag te laten aantekenen: 2-7.

De wedstrijd tegen de onderste van de ranglijst, RCL, werd uiteindelijk met zeer ruime cijfers gewonnen. Maar dat een 0-2 voorsprong uit handen werd gegeven tot een 2-2 tussenstand, dat gaf reden tot zorgelijke blikken en een kritische noot. Het duurde daarna nog lang voor het 2-3 werd, maar dan ging het ineens heel snel, als alle tegenstand plotseling verdwenen was. Zoals een bekende gezegde in de voetbalwereld luidt: als je zelfs je slechte wedstrijden wint, dan wordt je ….. Kampioen!

Met nog drie wedstrijden te spelen, heeft het hoogste jeugdteam van DHC nog 1 punt nodig om kampioen te worden van de 4e divisie en daarmee dan te promoveren naar de 3e divisie. Als dat zou gaan lukken, dan is dat een prachtig resultaat van dit gehele team, met hun begeleiders en hun trouwe supporters. Maar: er moet nog minimaal een punt worden behaald. De eerstvolgende wedstrijd is komende zaterdag, 8 april, om 15.00 uur, thuis tegen de huidige nr. 2 Smitshoek uit Barendrecht. DHC heeft 17-39, Smitshoek 18-33 en HBS 17-30. Er zijn in totaal 20 wedstrijden te spelen. Dus komt dat zien! Het DHC-team verdient uw steun en toejuichingen.