DHC JO11/5 door naar de finale!

Tekst: Claudia Seger

Woensdag 17 mei 2017 speelde DHC JO11/5 de halve finale thuis tegen Zevenhoven.

De wedstrijd stond gepland om 18.30uur maar door het drukke verkeer op die dag was de KNVB scheidsrechter iets verlaat en begon de wedstrijd 15 min. later. Dit was niet echt een ramp want ivm met de hitte van woensdag kon iedereen nog even een slokje extra drinken nemen. Want wat was het heet die dag. De scheidsrechter heeft toen ook in overleg beslist dat er extra drinkpauzes werden ingelast tijdens de wedstrijd.

Om 18.45 uur was dan het startsignaal van de scheidsrechter. DHC was zo gedreven om de finale te gaan halen dat er al snel gescoord werd door DHC 1-0 op naam van Mountasir. Super Monta!!!!!!!!!(zo genoemd door vrienden en bekende). DHC speelde goed aanvallend en was op dreef. Ze hadden de smaak te pakken. Ondanks dat Zevenhoven een aardige verdeding had wist DHC toch kansen te creëren. Helaas bleef het nog steeds 1-0 na een paar gemiste kansen. Het Tiki-Taka voetbal was iets minder aanwezig dan vorige week, tijdens de laatste competitie wedstrijd, maar op belangrijke momenten wel daar waar het moest zijn. Het zullen ook wel de spanningen geweest zijn waarschijnlijk. En niet alleen bij de spelers was er spanning maar ook de trouwe toeschouwers/supporters stonden met klamme handjes, hartkloppingen en bezweette bilnaadjes langs de lijn. En dit kwam dus niet alleen door de 29° die de thermometer op dat moment aan tikte. Want wat wilde we graag met ze allen door naar de finale!!! Joël Joël Joël jaaaaaa 2-0. Topper! De keeper van Zevenhoven had niet verwacht dat de bal via de grond nog zo hoog over hem heen zou stuiteren. Maar er zat nog zoveel vaart in het schot dat de bal via de grond over de keeper heen zo in het netje viel. Het gejuich en geschreeuw van de supporters bracht aardig wat decibel met zich mee!!! Yes Yes Yes. DHC staat met 2-0 voor. En nu vast houden jongens! Dit mogen jullie niet meer uit handen geven.

Zevenhoven liet het hier natuurlijk niet bij zitten en ging volledig in de tegenaanval. Jacky (onze top keeper) moest aan de slag. Want Zevenhoven wilde ook wel eens JUICHEN. Maar Jacky is de laatste weken weer in topvorm dus dat ging zomaar niet. De meeste ballen werden dan ook zonder al te veel moeite door Jack tegen gehouden. Een hard en hoog schot op zijn goal werd zelfs door het puntje van zijn vingers net over getikt. Helaas wist Zevenhoven toch een gaatje te vinden in onze verdediging en maakte er 2-1 van. Raar want onze jongens waren net een muur van steen. Ravi, dat is net een blok beton op het veld. Daar kom je niet zomaar doorheen hoor. En dan nog al onze andere hard werkende boys zoals Rico bijvoorbeeld die ondanks blessure toch gewoon op het veld staat en zijn plichten vervuld. Rehaan die constant het leven van de tegenstander zuur maakt. Wat een irritant ventje is dat zeg! (Voor de tegenstander dan hè haha). Dus nu 2-1 en nog een aantal minuten op de klok pppfff. Dit waren de langste minuten ooit meegemaakt in een wedstrijd voor ons gevoel. Aymane wist het af en toe nog spannender voor ons te maken want wist een aantal keren bijna door de verdediging heen te breken. Helaas kon Zevenhoven hem nog net tegenhouden een aantal keer waardoor hij niet kon scoren. Maar wel top geprobeerd. En dan hebben we ook nog Jay en Jermaine. Ook zonder het harde werken van deze toppers hadden wij de finale niet gehaald. Want na de zenuwslopende laatste minuten klonk dan eindelijk het eindsignaal. DHC JO11/5 IS DOOR NAAR DE FINALE!!!!!! De finale vind plaats op 27 mei 2017 om 12.00 in Noordwijk (neutraal terrein) bij sportpark Duinwetering tegen de Zwaluwen JO11/4.

Gefeliciteerd Boys en op naar de finale!!!

IMG-20170518-WA0019