DHC en Smitshoek scoren niet

Tekst: Dik Schreuders

dinsdag 21 augustus 2018, 20.15 uur, oefenwedstrijd nr 5

DHC – Smitshoek   0-0  (0-0)

Scheidsrechter:  L. Wagner  (Den Haag)Grensrechters: C. Gielen (Zoetermeer) en R de Waard (Maassluis)

Bas van Zee (45 min. Mats Mangelmans);

Thomas Aangenendt, Joey Emmerink (2e aanv.), Joren Tromp (aanv.) (71 min. Scott Luiten), Jeffrey van Roon;

Jessy Nauman (45 min. Vincent Romeijn (85 min. Joren Tromp)), Brent Biesheuvel, Frank de Lange;

Rayvano van Alphen (71 min. Andano Ollie), Roy Speelman (45 min. Soliman el Yakoubi), Youri Kooijmans (31 min. Djerreld Muntslag)

DHC tegen Smitshoek was, anders dan de score doet vermoeden, een aardige wedstrijd. Beide ploegen slaagden er echter niet in om te scoren. De trainers aan beide kanten, Rob de Lange en Richard Middelkoop, zullen ongetwijfeld weer wat hebben opgestoken deze avond in de voorbereiding.

DHC mistte de geblesseerden Jordy Brouwer en Levi Schipper, terwijl ook Farid el Hammouchi afwezig was. In een eerste helft waar beide ploegen kansen creëerden was de thuisploeg toch de bovenliggende partij ten opzichte van zaterdag -hoofdklasser Smitshoek. Na ruim een kwartier kopte Brent Biesheuvel na een corner net naast. Enkele minuten later na een prima combinatie met Youri Kooijmans was het wederom Brent Biesheuvel die nu naast schoot. Vervolgens legt Youri Kooijmans prima terug op Roy Speelman, maar zijn schot wordt gestopt door de doelman. Na ruim een half uur moest Youri Kooijmans zich na een duel met een hoofdwond richting ziekenhuis begeven. Nog voor rust stuitte Brent Biesheuvel weer op de doelman en schiet Rayvano van Alphen over.

Na de pauze blijft het spelbeeld ongewijzigd, waar het overwicht voor de groen-zwarten nog iets sterker is. De eerste kans is echter voor de gasten, die via een vrije trap op de paal schieten. Aan de andere kant zijn er kansen voor Soliman el Yakoubi (naast) en Rayvano van Alphen (over). Na ruim een kwartier in de 2e helft een uitstekende pass van Vincent Romeijn op links op Rayvano van Alphen, die Djerreld Muntslag op de rand 16-meter bereikt. Het schot van Muntslag wordt gestopt door de Smitshoek-doelman. Met nog een kwartier te spelen speelt Djerreld Muntslag op Soliman el Yakoubi, die teruglegt, waarop Djerreld Muntslag scoort. Na enige aarzeling besluit het arbitrale trio echter tot buitenspel en wordt het doelpunt afgekeurd. Bij DHC moet doelman Mats Mangelmans nog prima in actie komen door een inzet net onder de lat weg te tikken. De laatste mogelijkheid is dan weer voor DHC, als Jeffrey van Roon Djerreld Muntslag bereikt, die dan net naast schiet. Het blijft daarmee bij 0-0.