DHC en Nootdorp in evenwicht

Tekst: Dik Schreuders

zaterdag 11 augustus 2018, 17.00 uur, oefenwedstrijd nr 2

DHC – sv Nootdorp      2-2  (1-1)

Scheidsrechter:  L. Wagner (Den Haag)

25 min.     0-1

38 min.     1-1     Roy Speelman

52 min.     1-2

76 min.      2-2     Joren Tromp

Bas van Zee (45 min. Mats Mangelmans);

Brent Biesheuvel, Joey Emmerink (60 min. Scott Luiten), Levi Schipper, Jeffrey van Roon;

Jessy Nauman (60 min. Farid el Hammouchi), Joren Tromp (aanv.), Frank de Lange (60 min. Vincent Romeijn);

Rayvano van Alphen (45 min. Djerreld Muntslag), Roy Speelman, Youri Kooijmans (60 min. Andani Ollie)

Afgelopen seizoen degradeerde DHC uit de zondag-hoofdklasse. Vandaag werd in eigen Stadion aangetreden tegen zaterdag-hoofdklasser Nootdorp. Beide regiogenoten hielden elkaar in evenwicht en eindigden op 2-2.

DHC – zonder de licht geblesseerde Jordy Brouwer – had vanaf de aftrap een overwicht, speelde aanvallend en op de helft van de tegenpartij. Nootdorp liet de groen-zwarten komen en wachtte af. Joren Tromp schoot na een kwartiertje van 25 meter over en kort daarna was het Rayvano van Alphen die vanaf 16 meter voorlangs schoot. Halverwege de eerste helft een prima voorzet vanaf links van Youri Kooymans, die bij de 2e paal door Rayvano van Alphen werd over gekopt. DHC verzuimde dus te scoren, wat de geel-zwarten bij de allereerste mogelijkheid wel deed. In de 25e min. was het Peter Korteling (oud-DHC-jeugdspeler) die diepgaand na een voorzet vanaf hun linkerkant afrondde: 0-1. Een tiental minuten later speelde Jessy Nauman diep op Joren Tromp, die zijn schot net over de kruising zag gaan. In de 38e min. kwam toch de dik verdiende gelijkmaker voor de thuisclub. Een voorzet werd door Roy Speelman ingekopt, zodat de 1-1 op het scorebord verscheen.

Snel na de pauze was het opnieuw Nootdorp dat op voorsprong kwam. Een snelle aanval wederom over hun linkerkant werd laag voorgegeven en bij de 2e paal was het Maurice Kerkhof die de 1-2 binnentikte. Met nog een 20 minuten te gaan leek DHC te gaan scoren na een prima pass van Vincent Romeijn op links op Andani Ollie, maar zijn teruggelegde bal werd door iedereen gemist. Toch scoorden de groen-zwarten alsnog. In de 78e min. een prima actie en voorzet van Djerreld Mutslag en aanvoerder Joren Tromp schiet de 2-2 onhoudbaar in.

Na afloop was DHC-trainer/coach Rob de Lange een tevreden man. Na 2 weken training en een 2-0 nederlaag bij zondag-hoofdklasser Leonidas, nu een gelijkspel tegen zaterdag-hoofdklasser Nootdorp, waar die beide ploegen al langer bezig zijn in de voorbereiding. Alleen had DHC meer van de kansen moeten afmaken, aldus Rob de Lange.

Eerder zaterdagmiddag behaalde DHC 2 een prima 1-4 overwinning bij het in de 3e klasse-zaterdag uitkomende hvv Hercules 1. Voor het team van trainer/coach Francis Janse scoorden Thompson Brobbey-Awuah, Prince Anokye, Raiefo Ragil en Jurgylio Limon.