DHC E9 – Lyra E1

In de vroege morgen speelde DHC E9 alweer zijn laatste thuiswedstrijd van het seizoen. DHC ging enthousiast van start al vanaf minuut 1 werd er fel op de bal gejaagd. Het leek een compleet ander team dan vorige week; hier zat pit in. Het spel speelde zich voornamelijk op het de helft van Lyra af. Maar het duurde even voordat de echt grote kans kwam. De Lyra jongens waren groot en sterk en het viden van een gaatje in de verdediging was moeilijk. Uiteindelijk weet Noussair na een mooie een twee met Abdul door het woud van rode shirts van Lyra heen te komen en de 1-0 te maken.

Helaas  is er daarna even wat minder concentratie bij de DHC verdedigers en weet Lyra door de DHC verdediging te komen. Na een paar corners en kansjes weten ze uiteindelijk 1-1 te maken. DHC vervolgt de aanval en vanuit een corner weet Luca de 2-1 te maken. Beide partijen spelen fel maar sportief voor de winst. DHC is daarbij vooral de partij die het spel maakt. Uit een counter weet Lyra met een beetje geluk 2-2 te maken. De bal werd keihard weggeschoten, maar tegen een aanvaller van Lyra aan die als een soort muur de bal weer terugkaatst. Met een stand van 2-2 wordt de rust in gegaan.

De tweede helft is een kopie van de eerste. DHC dat goed combineert, het meeste in balbezit is en de aanval kiest. Met een mooi loeihard schot van Nurrulah op de paal. Aanvallen van Lyra worden ver voor het doel opgevangen zodat DHC vervolgens weer zelf in de aanval kan gaan. DHC krijgt steeds kansen op een doelpunt, maar de bal gaat er niet in. Even Lyra lijkt wat sterker te worden, maar DHC weet deze aanvallen keurig op te vangen.

Lyra is boos op de scheids dat er geen vrije trap wordt gegeven voor hands. DHC weet gebruik te maken van de verloren concentratie. De eerste aanval wordt nog gestopt, maar de tweede aanval is er een uit het boekje. Mooie passjes tussen Lars – Nurrulah en Nous. En uiteindelijk weet Nous deze aanval te verzilveren met 3-2. Nurrulah maakt met een afstandsschot de 4-2.

Jongens, het was een mooie pot. Iedereen hielp elkaar en er stond echt een team met werklust. Nog twee competitie wedstrijden te gaan. Met deze werklust en samenspel moeten ook die te winnen zijn.

https://youtu.be/kIMtfkOlRCo