DHC door na 0-1 winst bij HBS

Tekst:  Dik Schreuders

dinsdag 2 april 2019, HV-toernooi / Sir Winston Cup-wedstrijd nr 2

HBS – DHC    0-1  (0-0)

Scheidsrechter:  R. Wassink  (Hoofddorp)

Grensrechters:  N. Guergouri (Den Haag) en S. Taal (Den Haag)

63 min.    0-1 Levi Schipper

Mats Mangelmans;

Manuel Mansanga, Joey Emmerink, Levi Schipper, Joren Tromp;

Vincent Romeijn, Frank de Lange (70 min. Brent Biesheuvel), Jessy Nauman;

Jurgylio Limon (24 min. Soliman el Yakoubi (78 min. Quinten vd Kraaij)), Jordy Brouwer (aanv.), Youri Kooijmans (89 min. Djerreld Muntslag)

In de kwartfinale van het HV-toernooi om de Sir Winston Cup moest DHC opnieuw uit. Bij 3e divisionist HBS won DHC met 0-1. DHC gaat daarmee door naar de halve finale half mei.

Rob de Lange posteerde Joren Tromp als linksachter in plaats van de wegens ziekte afwezige Jeffrey van Roon. Doelman Mats Mangelmans stond vandaag tussen de palen, Bas van Zee nam plaats op de bank. Verder maakte de 20-jarige topscorer van DHC 2 Jurgylio Limon als rechtsbuiten zijn debuut in DHC 1. Het debuut duurde echter slechts ruim 20 min, waarna hij geblesseerd het veld moest verlaten.

Direct vanaf de aftrap is DHC in de aanval en al in de eerste 5 min. zijn er drie goede kansen. Eerst stuit Jordy Brouwer op de Haagse doelman, vervolgens schiet Youri Kooijmans alleen voor de doelman over en hierna schiet Jordy Brouwer van dichtbij naast. Halverwege de 1e helft gaat het arbitrale trio tweemaal in de fout als Frank de Lange en vervolgens Jessy Nauman wegens vermeend buitenspel worden terug gevlagd. De Hagenezen onder leiding van interim-trainer Ben van Dam (oud-trainer DHC) en met oud-DHC-er Tidde Tromp in het team, stellen hier weinig tegenover. Na ruim een half uur komt men tot een kopbal over en een kopbal naast het doel van DHC-doelman Mats Mangelmans. De beste mogelijkheid voor de pauze is er in de 44e min.. Joren Tromp speelt op Youri Kooijmans, die voorgeeft op Jordy Brouwer. De DHC-aanvoerder schiet van 16 meter, de HBS-doelman verwerkt de inzet tot corner.

Ook direct na rust is er een schot van rand 16-meter van opnieuw Jordy Brouwer en ook nu levert het slechts een corner op. HBS speelt nu met meer fysieke middelen, hetgeen enkele vrije trappen oplevert. In de 53e min. schiet Jordy Brouwer uit zo’n vrije trap net over. Een kwartier na de doelwisseling speelt Joey Emmerink op links diep op Jordy Brouwer. Alleen voor de doelman schiet hij laag diagonaal in, waar de Haagse doelman de bal nog net voorlangs en corner kan tikken. Na een nieuwe overtreding is er in de 63e min. rechts buiten het strafschopgebied een vrije trap. Frank de Lange brengt de bal voor en Levi Schipper kopt hard en onhoudbaar in: 0-1. Een minuut later speelt Vincent Romeijn op Youri Kooijmans, die dan net over schiet. De thuisploeg is na de achterstand geïrriteerd, het aantal overtredingen neemt toe.  Ook Frank de Lange moet dan halverwege de 2e helft geblesseerd het veld verlaten. Met nog ruim een kwartier te spelen is er een eerste mogelijkheid voor de 3e divisionist, maar bij de 2e paal wordt de bal in het zijnet geschoten. Een vijftal minuten later bij een volgende mogelijkheid, is de ver uitlopende DHC-doelman Mats Mangelmans er tijdig bij om de bal weg te trappen. Voor het overige komt DHC niet in de problemen. Twee minuten voor het eindsignaal is er nog een forse overtreding op DHC-aanvaller Youri Kooijmans, die met een forse kuitbeen-blessure van het veld gedragen moet worden. In de stand komt echter geen verandering meer en DHC gaat dus door naar de halve finale.