DHC door in de beker

Tekst: Dik Schreuders

zondag 16 september 2018, 14.00 uur, bekerwedstrijd nr 3

DHC – Laakkwartier      0-0  (0-0)

Scheidsrechter:  A. Westenbroek (Den Haag)

Grensrechters:  A. van Laar (Almere) en J. van Ditmarsch (Wijk bij Duurstede)

Mats Mangelmans;

Scott Luiten, Joey Emmerink (aanv.), Levi Schipper, Jeffrey van Roon;

Vincent Romeijn, Frank de Lange (66 min. Farid el Hammouchi), Jessy Nauman;

Brent Biesheuvel (18 min. Djerreld Muntslag), Youri Kooijmans, Rayvano van Alphen (55 min. Quinten vd Kraaij)

Boekingen:

32 min.    Jeffrey van Roon

65 min.    Frank de Lange

68 min.    2e geel Jeffrey van Roon en dus rood

Na het 0-0 gelijke spel in de thuiswedstrijd tegen Laakkwartier is DHC door in de beker. Daarmee is ook gelijk het verhaal van vanmiddag verteld. DHC won twee weken terug overtuigend met 0-6 uit bij Concordia, vorige week thuis tegen Te Werve bleven de groen-zwarten steken op 1-1. Een nieuw gelijkspel volstond vandaag om door te gaan in de beker.

Trainer/coach Rob de Lange kan vandaag niet beschikken over Joren Tromp en Roy Speelman, beiden geblesseerd, terwijl Jordy Brouwer na een week vakantie vandaag in DHC 2 speelt en daar met zes treffers trefzeker is. Ten opzichte van vorige week start bij de groen-zwarten vandaag Mats Mangelmans tussen de palen, speelt Scott Luiten rechtsachter, is Vincent Romeijn middenvelder en Rayvano van Alphen de linkerspits.

Al na 18 min. een tegenslag voor de groen-zwarten als Brent Biesheuvel in de laatste wedstrijd voor de competitiestart met een spierblessure moet uitvallen. Gedurende de 1e helft vallen aan beide kanten weinig tot geen kansen te noteren. Pas in de slotfase voor de rust zijn er twee kansen voor DHC. Vanaf links een actie van Youri Kooijmans die laag inschiet, maar de Laakkwartier-doelman stopt de inzet. Een minuut later speelt Jeffrey van Roon diep en lijkt Youri Kooijmans alleen door te gaan, maar een Haagse verdediger kan ten koste van een corner redding brengen.

Direct na rust bereikt Jessy Nauman Youri Kooijmans, ook nu schopt een verdediger de bal corner. Met nog een half uur op de klok is er een overtreding tegen Djerreld Muntslag, hetgeen op 16 meter een indirecte vrije trap oplevert. Jeffrey van Roon speelt op Vincent Romeijn, zijn lage schot gaat net aan de verkeerde kant langs de paal. Jeffrey van Roon ontvangt dan zijn 2e gele kaart van scheidsrechter Andrew Westenbroek, zodat DHC de laatste 22 minuten met 10 man verder moet. Enkele minuten later eindigt een volgende vrije trap van Vincent Romeijn in de muur. Met nog 10 minuten op de klok schiet Joey Emmerink op de lat. Kort voor tijd speelt Farid el Hammouchi diep op Djerreld Muntslag, maar besluit het arbitrale trio tot buitenspel. De stand op het scorebord blijft, na een wedstrijd met weinig doelkansen aan beide kanten, dan ook 0-0.