DHC bereikt bekerfinale!

Tekst: Dik Schreuders

dinsdag 11 april 2017, 20.00 uur, halve finale districtsbeker

Ter Leede – DHC    1-3  (0-1)

Scheidsrechter: A.P. Westenbroek (Den Haag)

Grensrechters: F.R. winter (Assendelft) en E, van Gurp (Stad aan het Haringvliet)

32 min.   0-1  Roy speelman

56 min.   1-1

72 min.   1-2  Jeffrey van Roon

85 min.   1-3  Mostava Frederik

Mark Smith;

Anthony Pique (aanv.) (73 min. Dominique Ahanhanzo), Joey Emmerink, Levi Schipper (2e aanv.), Jeffrey van Roon;

Roy Speelman, Vincent Romeijn, Joshua Wadie (77 min. Killian van Mil);

Mostava Frederik (86 min. Junior Okorocha), Jordy Brouwer, Melvin Vissers

Boekingen:

Geen

Op een doordeweekse dinsdagavond in Sassenheim bereikte DHC ten koste van thuisclub Ter Leede voor de 2e keer in de DHC-geschiedenis de finale van de districtsbeker West2. Eerder gebeurde dat in 1979 toen DHC de finale vervolgens won van Oud Beijerland. In 1962 speelde DHC de finale van de KNVB-beker betaald voetbal. Op het Kasteel in Rotterdam verloor DHC toen na verlenging met 1-0 van Sparta.

Bij DHC ontbraken vaste basisspelers Romano Denneboom, Frank de Lange en Tidde Tromp. Bij gastheer Ter Leede – nog kansrijk in de titelrace in de zaterdag hoofdklasse – ontbraken eveneens drie spelers. Het begin was in aanvang voor een feller Ter Leede, maar de eerste mogelijkheid was er in de 8e min. toch voor DHC, toen Melvin Vissers in eerste instantie zijn schot gekeerd zag worden door de doelman, waarna hij in de rebound in het zijnet schoot. Van beide kanten werd er rommelig gespeeld met teveel balverlies. Halverwege de 1e helft schiet Ter Leede eerst een vrije trap naast en vervolgens keert doelman Mark Smith een schot van 18 meter. Na 32 min. komen de groen-zwarten op voorsprong. Melvin Vissers gaat op links alleen door en legt dan breed op de meegekomen Roy Speelman, die vanaf rand strafschopgebied bekwaam afmaakt: 0-1. Enkele minuten later is er een prima combinatie tussen Mostave Frederik en Jordy Brouwer, waarna Mostava Frederik alleen lijkt door te breken, maar onderuit gaat in een duel met een laatste verdediger.

Na de pauze is het begin wederom vor de thuisclub. Na een kleine 10 min. wordt Mostava Frederik – keer op keer gevaar stichtend in de Ter Leede-verdediging – net buiten het strafschopgebied onderuit gehaald. Het levert de verdediger terecht geel en DHC een vrije trap op, die Melvin Vissers in de muur doet belanden. In de 56 min. wordt het 1-1 als Jeffrey van Roon wordt uitgekapt en de voorzet van dichtbij wordt ingetikt. DHC krijgt nu het spel steeds meer in handen. Met nog een kleine 20 min. op de klok is het vervolgens wederom Mostava Frederik die alleen doorbreekt en op de rand van het strafschopgebied onderuit wordt gehaald. Scheidsrechter Westenbroek kan niet anders dan rood trekken voor de Sassenheimse verdediger. Het is dan Jeffrey van Roon die de vrije trap in de uiterste hoek schiet: 1-2. De geblesseerde Anthony Pique wordt vervolgens vervangen door Dominique Ahanhanzo.  DHC blijft doorgaan en is keer op keer gevaarlijk. De Sassenheimse doelman kan een lob over hem heen van Melvin Vissers nog juist corner tikken. Na een pass van Melvin Vissers op Roy Speelman en vervolgens de voorzet op Mostava Frederik die afrondt, wordt wegens buitenspel van Roy Speelman afgekeurd. Kort hierna wordt ook invaller Killian van Mil – alleen doorgaand – wegens buitenspel terug gevlagd. In de 80e min. is er een identieke situatie als een kleine 10 minuten eerder. Wederom wordt Mostava Frederik net buiten de 16 meter onderuit gehaald en ook nu trekt de scheidsrechter terecht rood. Melvin Vissers schiet de vrije trap over. DHC krijgt nu kans op kans. In de 85e min. passt Melvin Vissers op Mostava Frederik, die alleen doorgaat en uitstekend de 1-3 inschiet. In de slotminuten stopt de doelman dan nog een prima schot van invaller Junior Okorocha, waardoor het bij 1-3 blijft.

Op 20 mei a.s., aanvang 15.30 uur, wordt de bekerfinale van district West2 gespeeld op het terrein van ARC (Alphen ad Rijn). De tegenstander komt uit de andere halve finale. Die have finale wordt paaszaterdag 15 april a.s. gespeeld en gaat tussen thuisclub Noordwijk en Excelsior M. 2.